ZAFIRIOSNT Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Κακό σίγουρα δεν είναι. Και αν πρόκειται για ένα σετ πετσέτες, οκ Αν όμως είναι κάτι παραπάνω (πετσέτες, πανωσέντονα, κατωσέντονα, κουβερλί, μαξιλαροθήκες, κλπ) και δεν είναι στο στυλ σου, κάτσε ρε χάρη... ξέρεις πολύ κόσμο να λέει "δεν ξαπλώνω σε αυτό το κρεβάτι γιατί δεν μου αρέσουν τα λουλουδάκια στις μαξιλαροθήκες-σεντόνια-κουβέρτες κ.α"? δλδ εγώ που μόλις παρατήρησα οτι έχω κίτρινο σεντόνι είμαι εκτός μόδας?
haris_216 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 κάτσε ρε χάρη... ξέρεις πολύ κόσμο να λέει "δεν ξαπλώνω σε αυτό το κρεβάτι γιατί δεν μου αρέσουν τα λουλουδάκια στις μαξιλαροθήκες-σεντόνια-κουβέρτες κ.α"? δλδ εγώ που μόλις παρατήρησα οτι έχω κίτρινο σεντόνι είμαι εκτός μόδας? Εγώ δεν μίλησα για μόδα αλλά για το τι αρέσει ή δεν αρέσει σε σένα Να σε ρωτήσω καθαρά προσωπικά. Θέλεις να κοιμάσει με λευκή μαξιλαροθήκη με δαντελένιο τελείωμα; Σίγουρα δεν θα πάθεις κάτι αλλά πραγματικά, θέλεις; Όπου εκτός από το "μ' αρέσει/δεν μ'αρέσει" σκέψου και το πρακτικό του λευκού χρώματος. 1
Mr_Proper Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Με τις εμπορικές αξίες στον πάτο και τον ΕΝΦΙΑ, δεν ξέρω Αλλά νομίζω ότι το θέμα ανοίχτηκε καθαρά για "λευκά είδη-είδη προικός" Ο τίτλος του τοπικ (και μεγάλο μέρος της κουβέντας) είναι προίκα... οπότε δεν καταλαβαίνω που μπερδεύεσαι Εγώ δεν μίλησα για μόδα αλλά για το τι αρέσει ή δεν αρέσει σε σένα Να σε ρωτήσω καθαρά προσωπικά. Θέλεις να κοιμάσει με λευκή μαξιλαροθήκη με δαντελένιο τελείωμα; Σίγουρα δεν θα πάθεις κάτι αλλά πραγματικά, θέλεις; Όπου εκτός από το "μ' αρέσει/δεν μ'αρέσει" σκέψου και το πρακτικό του λευκού χρώματος. και γιατι σου σκάλωσε σωνει και ντε να είναι δαντελένια η μαξιλαροθήκη; Τι είναι αυτό που κατοχυρώνει μέσα σου ότι θα είναι προικιά άρα θα είναι κακάσχημα απο αυτά που πουλάνε στις λαϊκές... Αν ή μάνα της γυναίκας σου/άντρα σου έχει χάλια γούστο αυτό δεν έχει να κάνει με αυτή καθ αυτή την προίκα... και οφείλεις (απο την στιγμή που αγαπάς τον σύντροφό σου) να αγαπάς και να σέβεσαι αυτούς που αγαπάει γιατι αποτελούν κομμάτι της ζωής του και είναι ο λόγος που υπάρχει και είναι έτσι όπως είναι και σε έκανε να τον/την αγαπήσεις Αν σου κάνει δώρο το παιδάκι σου μια τρισάθλια ζωγραφιά για τα γενέθλια σου θα πείς "τι μαλακία είναι αυτό" και θα το πετάξεις η θα το φυλάξεις κάπου; Αν δεν αγαπάς τα πεθερικά σου τότε έχεις εσύ το πρόβλημα (εκτός και αν έχουν αυτοί κάτι μαζί σου αλλά και πάλι εσύ πρέπει να τους αγαπάς σαν γονείς σου όπως δηλαδή θα αγαπούσες τους γονείς σου και ας σου συμπεριφερόταν για κάποιο λόγο άσχημα) αν δεν μπορείς να το κάνεις αυτό τοτε υπάρχει πρόβλημα στην σχέση σου και θα πρέπει να επανεξετάσεις τα συναισθήματα σου ως προς αυτή. Τέσπα επιστρέφοντας στο θέμα των προικώων μπορούν να είναι και μια χαρά καλόγουστα φίλοι παντρεύτηκε πρόσφατα και ήμουν κοντα σε γύρο του γάμου και οι γονείς της πήρανε πολύ γαμάτα πράματα για το σπιτι. Είναι θέμα ανθρώπου όχι θέμα προίκας. Αν δεν ξέρει ο γονέας σου το γούστο σου είναι θέμα μεταξύ σας προβλήματος επικοινωνίας και οικειότητας όχι της προίκας.
Bspus Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Γιατί αυτή είναι η παράδοση αν προλάβαινε να ζήσει αρκετά η γιαγια μου για να μου πλέξει σεμεδάκια θα τα είχα πάντως και αν δεν αρέσανε σε κάποιον θα έψαχνα για κανένα κενό μέρος στο αριστερό μου αρχίδι να τον γράψω φαίνεται ότι επικεντρώνομαι στα σεμεδάκια... αλλά δεν είναι εκεί η ουσία η ουσία είναι ότι δεν υπάρχει λόγος να απεμπολούμε τις παραδόσεις και απότι βλέπω όλοι οι λόγοι που παρατίθενται ε΄δω είναι καθαρά υποκειμενικά θέματα που δεν έχουν να κάνουν με αυτή καθ΄αυτή την παράδοση. Ενω η παραπανω απαντηση σου δειχνει το ποσο αντικειμενικος εισαι εσυ σχετικα με το θεμα. Ειπαμε οποιος γουσταρει μεγεια του με χαρα του. Αλλα δεν θα μας βγαλεις ολους τους αλλους σκαρτους επειδη εσυ ηθελες προικα. Καλως η κακως η πλειοψηφια φαινεται να ειναι αδιαφορη επι του θεματος. Κανεις δεν ασχολειται με το να κανει επιθεση στις παραδοσεις οπως εχεις την εντυπωση. Απλως αδιαφορουμε. Και αν κατσεις και σκεφτεις λιγο πιο αντικειμενικα και χωρις να τα παιρνεις τοσο προσωπικα οσο φαινεται θα καταλαβεις οτι πολλες παραδοσεις του παρελθοντος σημερα θα σου προκαλουσαν ειτε γελια ειτε φρικη και ο μονος λογος που δεν τις υπερασπιζεσαι ειναι επειδη δεν τις εζησες. Τι να λεμε τωρα. Πριν 200 χρονια ακομα υπηρχαν ανθρωποι που λαμβαναν μερος σε μονομαχιες για την τιμη τους αμα καποιος τους προσεβαλε. Παραδοσεις βλεπεις... 2
idomeneas7 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Αν δεν αγαπάς τα πεθερικά σου τότε έχεις εσύ το πρόβλημα (εκτός και αν έχουν αυτοί κάτι μαζί σου αλλά και πάλι εσύ πρέπει να τους αγαπάς σαν γονείς σου όπως δηλαδή θα αγαπούσες τους γονείς σου και ας σου συμπεριφερόταν για κάποιο λόγο άσχημα) Εχμ, όχι, όχι και πάλι όχι. Αν κάποιος δεν μου φέρεται σωστά κατ επανάληψη, όχι μόνο δεν τον αγαπάω αλλά δεν του ξαναμιλάω καν. Φοβερη λογική, να το πεις σε κακοποιημένα παιδιά (όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχολογικά) να δεις πόσο θα τους αρέσει.
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Στην σημερινή μαμακίαση και τεμπελχανίαση το να έχεις τέτοια πεθερά μπορεί να σου βγει σε καλό. Όχι πως δεν τους έχω στείλει όλους στο διάολο μιας κι εδώ είναι το ΔΙΚΟ μου και μόνο δικό μου βασίλειο. Και κανένας κατσαπλιάς δεν χωράει. Αλλά αν παντρευτείς καμία κοπέλα σήμερα το πιθανότερο είναι να τρως delivery σε χαρτί υγείας 6 φορές τη βδομάδα. Είναι η γενικότερη εικόνα που έχω. Φυσικά σε 15 χρόνια που θα στέλνουν το μωρό απευθείας στο βρεφονηπιακό σταθμό από το μαιευτήριο θα είναι ακόμη χειρότερα. Θα του βάζουν ορό με γάλα-σκόνη.
ZAFIRIOSNT Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Εγώ δεν μίλησα για μόδα αλλά για το τι αρέσει ή δεν αρέσει σε σένα Να σε ρωτήσω καθαρά προσωπικά. Θέλεις να κοιμάσει με λευκή μαξιλαροθήκη με δαντελένιο τελείωμα; Σίγουρα δεν θα πάθεις κάτι αλλά πραγματικά, θέλεις; Όπου εκτός από το "μ' αρέσει/δεν μ'αρέσει" σκέψου και το πρακτικό του λευκού χρώματος. νταξ μπορεί να είμαι μόνο εγώ, αλλά πραγματικά δεν με πειράζει χρώμα-σχέδιο, αν δεν έβλεπα το θέμα που με κίνησε στο να δω που κοιμάμαι ακόμα δεν θα ήξερα τι χρώμα είναι το σεντόνι και η μαξιλαροθήκη μου... α! και κοιμάμαι σε λευκή μαξιλαροθήκη
leftermann Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 η μονη προικα που πρεπει να εχει η γυναικα ειναι να εχει ωραιο κωλο. και κάνα διαμερισματάκι δεν είναι καθόλου άσχημο όμως. τεσπά, όταν παντρεύτηκα πριν καμιά 15ετία, ήρθε μαζί μαι όλα τα άλα και ένας τεράστιος μπόγος γεμάτος σεμεδάκια, πανάκια, τραπεζομαντηλάκια, καρεδάκια, παπλωματοθήκες, άπειρα λέμε, όλα κεντητά-πλεκτά-δενξερωτισκατά, όλα στο χέρι, απίστευτη δουλειά. Τα προικιά που με έφτιαχνε η μάνα μου, είπε η νύφη γελώντας. καναδυοτρείς φορές στρώσαμε μερικά, τα είδε η πεθερά και ξεγκαύλωσε, οκ, δεν ήταν κακό, μετά όλα σε ένα τσουβάλι και στο πατάρι. Εκτός από καναδυότρία που εμφανίζονατι που και που, σε κάτι γιορτές, τέτοια. Εντάξει, δεν είναι και τόσο κακό, οι παλιέςπεθερές έτσι την βλέπανε, γαμιόντανε στο πλέξιμο για να προικίσουν την θυγατέρα, μην τα πετάμε με την μία, μας τον χώνουν από όλες τις μπάντες και δεν λέμε τίποτα και βγάζουμε όλη την επαναστατικότητά μας στα σεμεδάκια της πεθεράς ναούμ... 4
idomeneas7 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Λεφτερ, μένεις μακριά από την πεθερά για αυτό είσαι χαλαρός. Αλλιώς θα έπρεπε να τα είχες βάλει και χρησιμοποιήσει ΟΛΑ, πατάρι γιοκ.
Mr_Proper Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Εχμ, όχι, όχι και πάλι όχι. Αν κάποιος δεν μου φέρεται σωστά κατ επανάληψη, όχι μόνο δεν τον αγαπάω αλλά δεν του ξαναμιλάω καν. Φοβερη λογική, να το πεις σε κακοποιημένα παιδιά (όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχολογικά) να δεις πόσο θα τους αρέσει. Φοβερή λογική είναι που φέρνεις σαν αντιπαράδειγμα τα κακοποιημένα παιδιά... εντάξει για πλάκα λέμε διάφορα είναι σχεδόν έθιμο για τα πεθερικά και υπάρχει μια βάση αλλά μην μου πεις οτι σε κακοποιούν ή ότι ξέρεις κάποιον που να τον κακοποιούν. και τέλος δεν θα μου έκανε εντύπωση αν ενα κακοποιημένο παιδί θα συνέχιζε να αγαπάει τους γονείς του μπορεί να του φοβάται αλλά θα τους αγαπάει. Έχω την μάνα το ίδιο πράμα με την νύφη της (δεν κάνει κάτι) αλλά δεν χάνει ευκαιρία να μου λέει πόσο δεν την χωνεύει.... εγώ αυτό που της λέω είναι ότι είναι η γυναίκα που ο γιος της διάλεξε για μάνα των παιδιών του και την αγαπάει αν τον αγαπάς πρέπει να αγαπάς και αυτή και να την έχεις σαν κόρη σου αυτό που κάνεις είναι εγωιστικό δημιουργεί γενικό πρόβλημα στην οικογένεια τόσο την δική του όσο την δική μας και δεν είναι αγάπη (γιατι δικαιολογία της είναι ότι δεν την χωνεύει γιατι δεν έκανε για τον αδερφό μου και τον αγαπάει δεν ήθελε να έχει τέτοια τύχη ) Απλά κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν να δουν το δάσος οπότε δεν ξέρω πως αλλιώς να περάσω το νόημα για να πείσω μερικούς. πάντως είναι σίγουρο ότι έτσι έχουν τα πράματα. Λεφτερ, μένεις μακριά από την πεθερά για αυτό είσαι χαλαρός. Αλλιώς θα έπρεπε να τα είχες βάλει και χρησιμοποιήσει ΟΛΑ, πατάρι γιοκ. Μακάρι τα μόνα προβλήματα στην ζωή ενός ανθρώπου να είναι να χρησιμοποιεί τα δώρα των πεθερικών του για να μην τους στεναχωρήσει. Ενω η παραπανω απαντηση σου δειχνει το ποσο αντικειμενικος εισαι εσυ σχετικα με το θεμα. Ειπαμε οποιος γουσταρει μεγεια του με χαρα του. Αλλα δεν θα μας βγαλεις ολους τους αλλους σκαρτους επειδη εσυ ηθελες προικα. Καλως η κακως η πλειοψηφια φαινεται να ειναι αδιαφορη επι του θεματος. Κανεις δεν ασχολειται με το να κανει επιθεση στις παραδοσεις οπως εχεις την εντυπωση. Απλως αδιαφορουμε. Και αν κατσεις και σκεφτεις λιγο πιο αντικειμενικα και χωρις να τα παιρνεις τοσο προσωπικα οσο φαινεται θα καταλαβεις οτι πολλες παραδοσεις του παρελθοντος σημερα θα σου προκαλουσαν ειτε γελια ειτε φρικη και ο μονος λογος που δεν τις υπερασπιζεσαι ειναι επειδη δεν τις εζησες. Τι να λεμε τωρα. Πριν 200 χρονια ακομα υπηρχαν ανθρωποι που λαμβαναν μερος σε μονομαχιες για την τιμη τους αμα καποιος τους προσεβαλε. Παραδοσεις βλεπεις... Δεν βγάζω κανένα σκάρτο απλά με προσβάλει που κάποιοι πάνε να βγάλουν τις παραδόσεις σκάρτες. απο εκεί και πέρα αποκλείω κάποια παράδοση να μου δημιουργούσε φρίκη γιατι αν ήταν φρικαλέα δεν θα γινόταν παράδοση γιατι ξέρω ότι οι πρόγονοι μου δεν ήταν φρικιά και άρα δεν θα αποδεχόταν κάτι φρικιαστικό. Το πρόβλημα σε αυτούς που βλέπουν έτσι τα πράματα είναι ότι έχουν αποκοπεί απο την ταυτότητα τους. Σαν ορφανά παιδιά ενα πράμα. Τέλος ακόμη υπάρχει αυτή η παράδοση έχουμε ταυρομαχίες κοκορομαχίες mma κλουβιά αλλά και ανεπίσημες μάχες μέχρι θανάτου... μετά τα ριάλιτη και διάφορες άλλες εκπομπές κάτι τέτοιο είναι "σφάζονται" και δολοπλοκούν για να πάρει ενας το έπαθλο. Βέβαια αυτό είναι μέρος της κουλτούρας των ξένων και όχι της δικής μας
leftermann Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 έχω καιρό να διαβάσω ινσόμνια, τελικά πάντα θα υπάρχει κάποιος σπασαρχίδης, το μόνο που αλλάζει είναι το νικνεημ του... 1
Adon1s Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Συμμετείχε στο πρόγραμμα; Ενας φίλος του ίσως ξέρει
Mr_Proper Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 έχω καιρό να διαβάσω ινσόμνια, τελικά πάντα θα υπάρχει κάποιος σπασαρχίδης, το μόνο που αλλάζει είναι το νικνεημ του... Μπα, αν και συμβαίνει αυτό, νομίζω ότι έχουμε στάνταρ σπασαρχίδες μέχρι και τα 2α account άρχισα να μαθαίνω (γιατί υποτίθεται οτι το main τους είναι και καλά ευυπόληπτο και δεν το χρησιμοποιούν για να εκφράσουν κάποια απωθημένα που έχουν μην και το μαγαρίσουν )
manzah80 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Λεφτερ, μένεις μακριά από την πεθερά για αυτό είσαι χαλαρός. Αλλιώς θα έπρεπε να τα είχες βάλει και χρησιμοποιήσει ΟΛΑ, πατάρι γιοκ. Αυτο με τις πεθερες που χωνονται στα ζευγαρια δεν μπορω να το καταλαβω.Αλλα φταινε και κατι μαλακες αντρες που τους τρεχει η μανα τους στα 30 φευγα λες και ειναι παιδακια.
Joshua21 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Μήπως όμως ήταν μπηχτή της πεθεράς? Μήπως θεωρεί ότι ο γιος της σε πήρε/θα σε πάρει ξεβράκωτη? 'Οχι, έπεσε χειρότερη μπηχτή...ότι εγώ καλοπαντρεύτηκα βλέπεις για αυτό δεν χρειάστηκα προίκα. Μετα εγινε χαμος και πανικος, της φωναξε ο γιοκας να μη λέει μ@λακιες, παρεξηγηθηκε και δεν μου μιλαγε για μερες. Το ίδιο λέμε και οι δύο νομίζω. Όπως και να έχει τυχερή είσαι, φαντάσου να έπαιρνε ο γιόκας το μέρος της...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα