xpapias Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Γεια χαρά. Λόγω της κατάστασης θελουν οι γονεις μου να ξεφορτωθουν καποια χρήματα που εχουν απομεινει στην τραπεζα. Σκεφτομουν λοιπον να αγοράσω ενα λαπτοπ με τη χρεωστικη του πατέρα μου ο οποιος και θα με συνοδευει στην αγορα. Το προβλημα ειναι οτι θα ηθελα η αποδειξη να κοπει στο ονομα μου. Αφενος για την εγγυηση αφετερου -και σημαντικοτερο- γιατι ως κατοικος χωρας εκτος ΕΕ δικαιουμαι εποστροφης μερους του φορου (περιπου το 60% του ΦΠΑ). Γίνεται με τη χρεωστικη του πατερα μου η αποδειξη να κοπει στο ονομα μου; Να πω οτι η επιστροφη θα γινει με μετρητα και οχι στην καρτα και οτι στον τραπεζικο λογαριασμό ειμαι συνδικαιουχος.
d_gkal Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 δε βλεπω να υπαρχει καποιο προβλημα. παντως η εγγυηση δεν ειναι ονομαστικη.
xpapias Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Σ ευχαριστώ. Αν γνωρίζει και κάποιος άλλος καλό θα ήταν να το επιβεβαιώσω.
bilya Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Σ ευχαριστώ. Αν γνωρίζει και κάποιος άλλος καλό θα ήταν να το επιβεβαιώσω.η εγγύηση αφορά το προιον(serial number) κ οχι το άτομο κ να χασεις υην απόδειξηε το σειριακό καλυπτεσαι τωρα το αλλο για την επιστροφη φορου πως θα παρεις ακριβως επιστροφή απο αλλη χωρα???
xpapias Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 http://www.globalblue.com/destinations/greece/tax-free-shopping-in-greece/ Επιστροφή δικαιουμαι επειδη μενω μόνιμα σε χωρα εκτός ΕΕ. Και μπορω να την παρω με τη μεσολαβηση της παραπάνω εταιρείας (υπαρχει και μια αλλη). Συμπληρωνω ενα τυπικο εντυπο στο καταστημα αγορας (συγκεκριμενες μεγαλες αλυσιδες που συνεργαζονται με την εταιρεια αυτη(, σφραγιζω το εντυπο στο τελωνείο του αεροδρομιου και το προσομιζω στη συνεχεια σε ενα γκισε στο αεροδρομιο. Απλα παιρνεις παντα ενα μερος του φορου οχι ολο το 23%.
gokuthelegend Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 η εγγύηση αφορά το προιον(serial number) κ οχι το άτομο κ να χασεις υην απόδειξηε το σειριακό καλυπτεσαι τωρα το αλλο για την επιστροφη φορου πως θα παρεις ακριβως επιστροφή απο αλλη χωρα??? Αυτό με τον σειριακό αριθμό και την απόδειξη ισχύει, αλλά προϋποθέτει ότι θα κάνεις την αγορά από σοβαρό κατάστημα που κρατάει λεπτομερές αρχείο των αγοραπωλησιών που γίνονται. Έχω πετύχει συνοικιακό κατάστημα που κρατάει λεπτομερές αρχείο, και έχω πετύχει και "σοβαρό" μαγαζί με δεκάδες καταστήματα σε όλη την Ελλάδα που δεν κρατάει αρχείο ή κρατάει ότι νάναι. Επίσης σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να μην κρατάνε στο αρχείο τον σειριακό αριθμό, αλλά μόνο το όνομα του αγοραστή.
epp Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 http://www.globalblue.com/destinations/greece/tax-free-shopping-in-greece/ Επιστροφή δικαιουμαι επειδη μενω μόνιμα σε χωρα εκτός ΕΕ. Και μπορω να την παρω με τη μεσολαβηση της παραπάνω εταιρείας (υπαρχει και μια αλλη). Συμπληρωνω ενα τυπικο εντυπο στο καταστημα αγορας (συγκεκριμενες μεγαλες αλυσιδες που συνεργαζονται με την εταιρεια αυτη(, σφραγιζω το εντυπο στο τελωνείο του αεροδρομιου και το προσομιζω στη συνεχεια σε ενα γκισε στο αεροδρομιο. Απλα παιρνεις παντα ενα μερος του φορου οχι ολο το 23%. Η εγγυηση δεν ειναι "ατομικη" πχ αν αγορασεις μεταχειρισμενο κινητο στο 6μηνο η εγγυηση που εχει συνεχίζει κανονικα μεχρι την 2ετια.Καλο ειναι να κρατησεις την αποδειξη κλπ γιατι ποτε δεν ξερεις τι χαρτια θα ζητησουν . Για την globalblue αποσο ξερω κρατανε και αυτοι ενα ποσο για την διαμεσολαβηση
idomeneas7 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Σίγουρα γίνεται, πες ότι σου κάνει ένα δώρο. Αν το πάρεις από φυσικό κατάστημα, πιθανό να μην είναι καν ονομαστική η απόδειξη. 'Ετσι κι αλλιώς το αποδεικτικό της χρεωστικής είναι πάντα ξεχωριστό από την απόδειξη λιανικής, οπότε δεν το εμφανίζεις καν αν θεωρείς ότι μπορεί να πέσεις σε κανένα στραβόξυλο στην επιστροφή του ΦΠΑ (που δεν νομιζω, αλλά λέμε).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα