Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ελαφρυ thread. Μάλλον ταίριαζε για Σαββατοκυριακο.

Ζω εδω και κάποια χρόνια στο εξωτερικό. Μου λείπει πολύ η Ελλάδα και οτι συνδέεται άμεσα μ αυτή, οικογένεια, παλιοί φίλοι. Νιώθω ότι έπρεπε να φύγω για να καταφέρω κάτι στη ζωή μου. Εξω στερουμαι πολλά και ζω δύσκολα. Το οικονομικό δεν είναι μαλλον θεμα ευτυχώς.

Κάθε φορά που επιστρεφω επωφελουμαι της παρεας των παλιών φιλων που μάλλον συμβιβαστικαν με τα λιγα και με τη σταθερότητα της ζωής τους εδω. Η μαλλον προτιμησαν, και σωστά ισως, να μην ξεβολευτουν από μια κατασταση που σίγουρα δεν τους κάλυπτε.

Κάθε φορά βλέπω τα ιδια. Ατομα που κλαίγονται για τα οικονομικά, την ανεργια, τα χαρατσια.

Σκεφτομαι το καθε ευρω που θα ξοδέψω και οσο και αν ο τωρινος μου μισθος το επιτρεπει και με το παραπάνω, προτιμησα να μην παω διακοπές για να καλυψω καποιες αλλες αναγκες πχ ενα υπολογιστη που χρειαζομουν, εξοδα για καποιους γιατρους (επισκεψη ρουτινας στον οδοντίατρο και τον οφθαλμιατρο οπως πρεπει να γινονται) και να μου μεινουν ισως καποια χρηματα για το ενδεχόμενο που προκυψει κατι. Η ζωη μου εξω ειναι δουλεια 8 με 8 (συχνα απληρωτη και τις Κυριακές - για να τα βγαζω περα) και χρειαζομουν οσο οτιδήποτε να αλλαξω παραστασεις. Ισως βεβαια και το οτι ηρθα στην Αθηνα θεωρείται διακοπες.

Με ενοχλει - κλαίγονται ολοι για τα οικονομικά. Τη στενοτητα, τις δυσκολιες, το μελλον. Τους βλεπω ολους, ακομα και αυτους των 400Ε να αδειαζουν την Αθηνα καθε αυγουστο, και οταν επιστρεφουν να γεμιζουν τα μπαρακια, καφετεριες, μεζεδοπωλεία. Τα ιδια και με τα προϊόντα τεχνολογιας. Ολοι πλεον iphone και πανακριβα κινητα. Ξερω οτι θα πανε στο φροντιστήριο και θα κλαφτουν για τις τιμες των Αγγλικων. Στο συνεργειο και στον υδραυλικό για το την επισκευη. Βλεπω ανοιγουν για πλακα τα threads για προσφορες τηλεορασεων 50 ιντσων και ταμπλετ και πεφτουν ολοι να ριξουν παραγγελιες.

Εβλεπα ενα απο τα βραδια που εμεινα μεσα τον Κωστοπουλο να λεει για τη χρεοκοπία του, οτι δεν του εχει μεινει δεκαρα, οτι ολοι λενε ψέματα σε βαρος του, οτι παίρνει με τις χούφτες τα αγχολυτικα και τα αντικαταθλιπτικα. Σε μια στιγμη χαλαρωσης διαβαζα λιγες μέρες αργότερα για την πρώην σύζυγό του που έκανε της διακοπές της σε νησί και οτι συνοδευσε την κορη τους στο Berkeley οπου και θα σπουδασει.

Τι γίνεται ρε γαμωτο. Δε ντρέπεται κανεις σ αυτή τη χώρα;

• Like 4
Δημοσ.

Κάτσε ρε φίλε, είπαμε ότι είμαστε πολύ κλαψιάρικος λαός αλλά είναι να μην παραπονιέσαι με την σάπια κατάσταση της χώρας? Και εγώ πριν φύγω ήμουν από το πρωί ως το βράδυ όχι μόνο στην κλάψα αλλά και στον θυμό και την κατάθλιψη που έτυχε να ζω σε τόσο σάπια χώρα που ξεφτιλίστηκε παγκοσμίως (Σημείωση: δεν έχω τίποτα με τους Ελλήνες αλλά με το πελατειακό κράτος, την διαφορά, την σαπίλα την ανοργανωσιά και λοιπά ελαττώματα αυτού του λαού δεν την παλεύω, τρελαίνομαι.) 

Φέτος πέρασα από Anguila όταν πήγα διακοπές στην καραϊβική. Η Anguila είναι ένα σχετικά έρημο νησί και ο λόγος που πήγα ήταν μια world famous παραλία. Ξέρεις τι είναι να φτάνεις Angula που το 50% του πληθυσμού δεν γνωρίζει να γράφει και να διαβάζει και γυρνάνε με παντόφλες, ψάθινα καπέλα και κάρα να σου λένε "Greece? A yes, I know Greece, you are poor, you are fucked".. 

Στο κάτω κάτω αν δεν παραπονεθεί ο κόσμος πώς θα αλλάξει κάτι? Κανονικά έπρεπε να κρεμούσαν πολιτικούς στην πλατεία συντάγματος..και να φεύγαν οι υπόλοιποι με ελικόπτερα.. η κλάψα είναι το minimum.

Για την ποιότητα ζωής, τις παρέες και τους φίλους κτλ, είναι κάτι που το παίρνεις απόφαση όταν φεύγεις, αλλά μην ξεχνάς και τα υπόλοιπα. 

• Like 11
Δημοσ.

Είναι μερικοί άνθρωποι που ζουν το τώρα και δεν κάθονται να σκεφτούν τις συνέπειες, ή γενικότερα το μέλλον. Είναι αυτοί που δεν δουλεύουν ή εργάζονται περιστασιακά, αλλά ξέρουν να δανείζονται για να πάνε διακοπές να... ξεσκάσουν, και μόλις γυρίσουν κλαίγονται πως δεν έχουν χρήματα. Δεν είναι όλοι έτσι όμως.

Όσο αυτό που λέει ο Alex, είναι αλήθεια.. Έχουμε γίνει ρεζίλι παγκοσμίως. Πόσες φορές έχει τύχει να μιλάω με άτομα από εξωτερικό και μόλις τους λέω πως είμαι Ελληνίδα ξεκινάει η κοροιδία και τα κρύα αστεία τύπου -Pay your debts-

• Like 3
Δημοσ.

Πως θα αλλάξει κάτι αν ο καθένας κανει αυτο για το οποιο κατηγορουμαστε σα λαος; Παιρνω αφορμή απο το post της ίριδας. Δανειζομαστε για να παμε διακοπες και για την καλοπεραση. Δανειζομαστε σαν λαος χωρις να εχουμε στον ηλιο μοιρα.

Εμένα αυτο που με ενοχλεί περισσότερο είναι η κλάψα και η κοροιδια. Στέλνουν το παιδι στην Αμερική να σπουδασει ενω "δεν τους εχει μεινει δεκάρα". Κανεις δεν ντρέπεται για τους ανθρωπους που δουλευαν για αυτους και εμειναν χωρις δουλειά, ενω πχ. χρειάζονταν πραγματικά τα χρήματα;

Το χειρότερο οτι είναι τόσο παθολογική η κατάσταση που πολλοι απο αυτους εχουν αρχίσει και το πιστεύουν.

Αλλα σχολιαζουμε σαν ατομα την γενικη κατάσταση χωρίς να βλεπουμε οτι σα μοναδα λειτουργουμε με τον ιδιο τροπο.

Δημοσ.

Εμένα αυτο που με ενοχλεί περισσότερο είναι η κλάψα και η κοροιδια. Στέλνουν το παιδι στην Αμερική να σπουδασει ενω "δεν τους εχει μεινει δεκάρα". 

Technically .... μπορεί να χρήματα για τις σπουδές να μην είναι "δικά του" (πχ του Κωστόπουλου) αλλά από ένα καταπίστευμα πχ.

έτσι, Technically, δε λέει  ψέματα.

μπορεί να έχει πάρει και υποτροφία ... 

εσύ γιατί κάθεσαι και ασχολείσαι ?

• Like 2
Δημοσ.

Στην Ελλάδα υπάρχει διαφθορά που είναι μέχρι και στα κόκκαλά μας.

Δεν θα σταθώ στο τι φταίει.

Πάντως αυτό το καλοκαίρι δεν πήγανε πολλοί για διακοπές , η Αθήνα δεν ήτανε άδεια , ίσα ίσα.

Οσο για καφετέριες και μπαράκια , ας είναι καλά ο μπαμπάς.

Μου μιλάς για τον Κωστόπουλο , ο οποίος πρωτου χρεοκωπήσει , τα έγραψε όλα στα παιδιά του και την - και καλα - πρώην γυναίκα του , έβγαλε ένα μουφα διαζύγιο για να μην κυνηγήσουνε την γυναίκα , και μετά κύρηξε πτώχευση , λέγοντας ότι δεν έχει τίποτε , οπότε δεν μπορούσανε να του πάρουνε τίποτε.

Τέτοιοι τύποι έχουνε δικηγόρους και λογιστές τζιμάνια που τους πληρώνουν αδρά μηνιαίως , για να κάνουνε αυτές τις δουλειές.

Οποτε ποιο ακριβώς είναι το παράπονό σου?

• Like 4
Δημοσ.

Μας κοροιδεύουν μέχρι και οι Ανγουιλιανοί.Oh mon dieu!

Ναι την έστειλαν να σπουδάσει στην Καλιφόρνια σκηνοθεσία...Σίγουρη επιτυχία! Εγώ πιο πολύ τρελαίνομαι που βλέπω στο φέισμπουκ Έλληνες να κάνουν ταξίδια στις ΗΠΑ(Λος Άντζελες, Μαιάμι, Νέα Υόρκη).Αυτά τα ταξίδια θέλουν τουλάχιστον 5000 ευρώ.Τι σκατά, πούλησαν κανένα σπίτι;

Εγώ πάλι που και δουλειά έχω και λεφτά, δεν θέλω να πηγαίνω πουθενά, όχι από τσιγκουνιά, αλλά από φόβο του τι θα μου ξημερώσει και δεν θα έχω μία στο μέλλον.Οπότε λογικά έτσι θα συνεχιστεί η ζωή μου, με διαρκή φόβο και περιορισμένα έξοδα.Έχουμε και τον φόβο του κουρέματος καταθέσεων.Τρομοκρατία κανονική.

Ενώ φίλοι μου με τον μισθό των 400 ευρώ, πως τα καταφέρνουν και διακοπές πάνε και βγαίνουν.Λογικά δεν θα έχουν μία στην άκρη.

Δημοσ.

Ρε παιδιά τι μένος είναι αυτό; Δηλαδή το ότι πήγε κάποιος ταξίδι στην Αμερική είναι τόσο κακό για εσάς; Δικαιώμα τους είναι. Εσείς τι το παίζετε που κάνετε κριτική στα πάντα; Και ο ΤS τι κάνει ακριβώς; Λυπάται αυτούς που έμειναν πίσω; Αυτή είναι λύση; Να εγκαταλείψουμε όλη την Ελλάδα αντί να τη βοηθήσουμε; Και όλοι που κράζουν τη διαφθορά και αυτούς που ψήφισαν τα κόμματα της διαφθοράς πόσοι είναι πια; Γιατί όλο ακούω κατηγορίες.. αλλά όπως προκύπτει τα κόμματα ψηφίστηκαν μόνα τους και κανείς δεν έχει μπλεχτεί με διαθφορά. Τώρα το τι κάνει ο Κωστόπουλος τι μας νοιάζει; Θα πάρουμε εμείς μερτικό ακόμα και ο μεγαλύτερος απατεώνας να βγει; Απλά μας αρέσει το κράξιμο σαν λαός.

• Like 2
Δημοσ.

Όσο αυτό που λέει ο Alex, είναι αλήθεια.. Έχουμε γίνει ρεζίλι παγκοσμίως. Πόσες φορές έχει τύχει να μιλάω με άτομα από εξωτερικό και μόλις τους λέω πως είμαι Ελληνίδα ξεκινάει η κοροιδία και τα κρύα αστεία τύπου -Pay your debts-

Αυτό απλά δείχνει ότι η άγνοια και η ανωριμότητα δεν είναι μόνο Ελληνικό φαινόμενο, πρέπει να χαιρόμαστε :D

• Like 2
Δημοσ.

Eντάξει, υπήρχε κι ένα καλό πάντως με όλη αυτήν την κατάσταση:

πέρσι που είχε Σαμαροβενιζέλους οι Αθηναίοι έκαναν εδώ διακοπές από τον Ιούνη έως τον Νοέμβριο. Λέγοντας μοιρολόγια για τον ΕΝΦΙΑ. Πράγμα οπωσδήποτε κακό για τα ζώα της περιοχής. Γιατί έτσι εκτονώνονται από τα ψυχολογικά τους αδιέξοδα.

Φέτος που σκίσανε τα μνημόνια έκατσαν 10 μέρες. Δεν είχαμε απώλειες. lol

Δημοσ.

Δηλαδη Xpapias σου φαινεται παραλογο να βγει καποιος 1 φορα την εβδομαδα εξω και να ξοδεψει 5-10 ευρω?

η να ξοδεψει 48 ευρω για να γραφτει στο γυμναστηριο που καποιοι κραζουν?

δηλαδη τι πρεπει να κανει? να καθεται σπιτι να κοιταει το ταβανι ωστε να γλιτωσει 30 ευρω το μηνα?

• Like 6
Δημοσ.

Ποιοι να ντρέπονται; Αυτοί που ψηφίζουν ανάλογα με το πόσα θα τους τάξει ο κάθε λαοπλάνος πολιτικός;

Και με συντριπτικά ποσοστά.

Ουσιαστικά όλοι δηλαδή.

Πως θα αλλάξει κάτι αν ο καθένας κανει αυτο για το οποιο κατηγορουμαστε σα λαος; Παιρνω αφορμή απο το post της ίριδας. Δανειζομαστε για να παμε διακοπες και για την καλοπεραση. Δανειζομαστε σαν λαος χωρις να εχουμε στον ηλιο μοιρα.

Εμένα αυτο που με ενοχλεί περισσότερο είναι η κλάψα και η κοροιδια. Στέλνουν το παιδι στην Αμερική να σπουδασει ενω "δεν τους εχει μεινει δεκάρα". Κανεις δεν ντρέπεται για τους ανθρωπους που δουλευαν για αυτους και εμειναν χωρις δουλειά, ενω πχ. χρειάζονταν πραγματικά τα χρήματα;

Το χειρότερο οτι είναι τόσο παθολογική η κατάσταση που πολλοι απο αυτους εχουν αρχίσει και το πιστεύουν.

Αλλα σχολιαζουμε σαν ατομα την γενικη κατάσταση χωρίς να βλεπουμε οτι σα μοναδα λειτουργουμε με τον ιδιο τροπο.

Άντε ένας στους 100 Έλληνες να επενδύει στην εκπαίδευση.

Όσα λεφτά και να έχουν προτιμούν άλλες επενδύσεις.

Τώρα έχει αρχίσει να μην τους βγαίνει βέβαια αυτό και είναι λογικό όταν κάνεις τα αντίθετα από ότι κάνουν οι υπόλοιπες αναπτυγμένες χώρες.

Δημοσ.

Αυτό απλά δείχνει ότι η άγνοια και η ανωριμότητα δεν είναι μόνο Ελληνικό φαινόμενο, πρέπει να χαιρόμαστε :D

Ότι manipulation γίνεται από τα τηλεοπτικά media στην Ελλάδα γίνεται παντού. Τι περιμένεις ο άλλος που δεν έχει να φάει να ασχολείται με forum, αμερόληπτες ειδήσεις στο internet και στατιστικές έρευνες?

Ακόμα και το internet πλέον έχει γίνει ένας ωκεανός clickbating με πηγές από youtube videos και redirect στο taboola. Πρέπει να ψάξεις πολύ πλέον για να καταλάβεις κάτι κοντά στην αλήθεια. 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...