Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

κλασικες αμερικανιες:

ah, and now that we said them again , lets not get lost eh?

if it is we arrange with the others...

where you got lost, you soul?

aww, it's nice to see you again, my golden one

hey FRIEND, do you know where the metro station is?

Brother, do you have filters?

i hope to say them again

κλπ κλπ κλπ

mindfuck αλλά συμφωνώ. Εϊναι απλά κώδικας επικοινωνίας της κάθε γλώσσας. Ο φίλος του TS απλά δεν γνωρίζει τον αμερικάνικο κώδικα. Duh!

• Like 2
  • Απαντ. 151
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ντομπροσύνη είναι να πεις σε κάποιον ευθέως αυτό που εννοείς, χωρίς να του πεις αυτό που θα ήθελε να ακούσει. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι αγενείς. 

Στο παράδειγμά σου μπορείς να πεις σε κάποιον

• Βαριέμαι να σε ακούω
  • Είσαι ηλίθιος
  • Λες μαλακίες
  • Ρε συ Λάκη, δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα η συζήτηση, και έχω κάτι πιο επείγον να κάνω.

και τα 4 ντόμπρα είναι αλλά μόνο τα 3 είναι αγενή. 

Όντως μεγάλη μαγκιά να μπορείς να εκφράζεσαι σαν το τελευταίο. 

Δημοσ.

Μου λεγε φιλος (Ελληνας) που εχει παει και δουλευει Αμερικη για δουλειά, ότι του εχει κάνει τρομερή εντύπωση περί της 'υποκριτικής' και εντελως 'τυπικης' ευγενειας που διαθετουν οι ξένοι, σε βαθμο που να χανεται το νοημα της καθε συνενοησης!

Δουλευει σε νοσοκομειο, και μου λεει οτι διαφοροι αλλοι γιατροι που κανουν ειδικευση, σαν τον φιλο μου, λενε 'Oh great', και ας μην καταλαβαινουν τιποτε! Μετα ξαναρωτουν για διευκρινησεις!

Ο εποπτευων γιατρος εχει πει δημοσια (σε ολους εκει) οτι ο φιλος μου(Ελληνας) ειναι σαν ανοιχτο βιβλιο, ο καθενας ξερει, τι σκεφτεται, τι πιστευει, πως θα κινηθει! Σε αντιθεση με ολους τους υπολοιπους φυσικα.

Μου λεει ο φιλος μου, βγαινεις πχ με παρέες για ποτό, γνωριζει γυναικες, και τους λες κατι, σου λενε...'this is great' και στην ουσια εννοουν τιποτε! Σχολιαζε δε εκνευρισμενος, 'τι oh great γμ το φελέκι μου, oh great σημαινει οτι οντως κατι ειναι φοβερο, οχι να εννοεις το τιποτε!'

Ο φιλος μου μου παρουσιασε μια εικονα, οπου οι ανθρωποι ειναι εν πολλοις 'κενοι', και με την πολυ ... politically correct συμπεριφορα, και την τυπικη ευγενεια, ουσια δεν υπαρχει στην ανθρωπινη επικοινωνια!

Καταληξαμε οτι εμεις οι Ελληνες ειμαστε πιο 'ευθείς' άνθρωποι στην συμπεριφορα και τους τροπους, πιο 'ντομπροι' οπως λεμε, και χωρις φυσικα να λεει οτι δεν πρεπει να υπαρχει ευγενεια στην συμπεριφορα(εδω πασχουμε ως Ελληνες), ωστοσο, δεν πρεπει η υποκριτικη ευγενεια να αποβαινει σε βαρος μιας αληθινης επικοινωνιας, πραγμα το οποιο τελικα μαλλον συμβαινει.

Φανταζομαι οτι μετα απο καποιο καιρο, ερμηνευεις σωστα την....μη ουσια των επιφωνηματων και ασχετα τι λενε οι άλλοι γυρω σου, ομως γενικως ο φιλος μου εδειξε σχεδον ενοχλημενος που αλλα λενε, απεξω ωραια εικονα, κι απο μεσα τους ή δεν καταλαβαινουν, ή δεν ενδιαφερονται, ή απλα δεν τους νοιαζει τιποτε, αλλα αυτο το feedback δεν το εχεις αληθινα παντοτε, απλα τρως στην μουρη ενα 'this is great' ή 'oh great' και απο ουσια 0 !!!!

Περιμενω τις εμπειριες και αποψεις σας, απο τετοια περιστατικα και παρομοιες εμπειριες συμπεριφορων, σε δυτικου τυπου κοινωνίες, και τι συμπεράσματα έχετε βγάλει εσείς.

Κάτι παρόμοιο με αυτό που λες είναι το κλασσικό που ακούω άπειρες φορές από αμερικάνους σε βίντεο (το πήραν από τους celebrities) και το έκαναν καραμέλα "OHHH MY GOD".

Δημοσ.

Είναι ωραίο να έχεις ευθύ λόγο, από την άλλη όμως πρέπει να είσαι λίγο ντουβάρι να μην καταλαβαίνεις τι θέλει να πει ο άλλος από τον τόνο της φωνής. Μπορείς να πεις την ίδια λέξη με 1000 διαφορετικούς τρόπους και διαφορετικά νοήματα ανάλογα με τον τόνο, την ένταση και την διάρκεια.

• Like 3
Δημοσ.

επειδη μενω Αμερικη πολλα χρονια, και το χω προσεξει και εγω αυτο το θεμα με τους αμερικανους, εχω καταλαβει το εξης.  Ειναι οντως τυπικοι σχεδον ολοι τους.  Ενα μικρο ποσοστο ομως αν σε "μαθουν" καλυτερα (τον ελληνα) και το τροπο που τους μιλας, τα αστεια που λες κτλ μετα δε τα παιρνουν στραβα και ισα ισα τους αρεσει αυτο το ανοιγμα στην ομιλια και στο χαρακτηρα απλα δε το χουν συνιθισει.   Ειναι λιγο σπαστικο ομως το να εισαι ελληνας και να πρεπει να προσεχεις συνεχεια πως να μιλας, και να πρεπει και συ να εισαι politically corrrect για να μη σε παρεξηγησει ο αλλος.  Σε γενικες γραμμες οι αμερικανοι ειναι οπως ειναι οι αγγλοι η οι γερμανοι, η οπως καποιοι ελληνες στη μειοψηφια.  Για παραδειγμα ενα βουτηροπαιδο απο πλουσια οικογενεια με αρχες δε θα σε παρει τηλ να σου πει που σαι ρε μαλακα, ειναι πιο συνεσταλμενος.  Τυπικοι ανθρωποι υπαρχουν παντου, αλλα στην αμερικη ειναι το 90%.  Δεν υπαρχει ποτε ενταση πουθενα και για οτιδηποτε.

Το oh great δεν ειναι ακριβος υποκρισια, ειναι οπως λεμε εμεις α ωραια η καλα ενταξει.  Γενικα δε θα λεγα οτι οι αμερικανοι ειναι υποκριτες αλλα τυπικοι, και αν πουν κατι που δε το εννοουν δε το λενε για να σε κοροιδεψουν αλλα για να μη φανουν αγενεις.   Εχω τυχει να δω ενα παιδι που εκανα παρεα παλια τυχαια στο δρομο, τον οποιο συμπαθω και με συμπαθει.  Μιλησαμε λιγο τυπικα και μετα του λεω να βρεθουμε για κανα καφε και μου λεει yea definitely και ανταλαξαμε αριθμους και απο τοτε ουτε που ξαναμιλησαμε, ειμαστε και φιλοι στο φβ και δε μιλαμε ποτε.  Δε το παιρνω στραβα γιατι ξερω οτι ετσι ειναι.  Στην αμερικη μπορεις να καλεσεις ατομα σπιτι σου και να τους ζητησεις να φερει ο καθενας απο κατι φαγητο, ποτα κτλ η να βγειτε εξω σε εστιατοριο για να γιορτασετε τα γενεθλια καποιου και ο καθενας να πληρωσει το δικο του. Δε το παιρνει κανεις στραβα. 

Επισης δε πουλανε "μουρη" οπως ειπε καποιος προηγουμενος.  Μονο οι μαυροι ειναι ετσι απο τους αμερικανους που βαζουν μεγαλες ζαντες στα αυτοκινητα φορανε χρυσα ρολογια κτλ. αλλα οι μαυροι γενικα ειναι πολυ πιο ανοιχτοι χαρακτηρες. Ενας λευκος αμερικανος μπορει να εχει ακριβο αμαξι αλλα επειδη μπορει να το παρει και δε το θεωρει κατι σπουδαιο, δε το κανει για να δειξει οτι καποιος ειναι.  Ισα ισα οι λευκοι αμερικανοι αν θελουν να ριξουν γκομενα και ας εχουν λεφτα το παιζουν πιο λαικοι, cool και αλητοπαιδια κατα καποιο τροπο με το καπελακι αναποδα και σορτς.   Αυτοι που το παιζουν καποιοι ειναι συνηθος οι ευρωπαιοι κυριος ρωσσοι και ελληνες και ειναι λογικο να θες να δειξεις οτι καποιος εισαι με το παραμικρο αν ερχεσε απο φτωχη χωρα, στην αμερικη δε το χουν αναγκη αυτο.

Με αλλα λογια, κοιτανε τη παρτυ τους και ειναι τυπικοι σε φιλιες, σχεσεις κτλ ακομα και αν ειναι παντρεμενοι.  Ειναι πολυ προσεκτικοι στο τι λενε και πως το λενε για να ειναι παντα ευγενεις αλλα ειναι ακριβος το αντιθετο και ξεσπανε και ευκολα οταν τους πειραξεις η οτι εχει να κανει με τη περιουσια τους -για παραδειγμα θα τους φανει πολυ περιεργο αν πλησιασεις καποιον να ζητησεις κατι η του χτυπησεις τη πορτα (μπορει και να σε πυροβολησει).  Κατα καποιο τροπο τα κρατανε μεσα τους γιατι ετσι ειναι η κοινωνια και με τη πρωτη ευκαιρια που γινει κατι που αισθανθουν απειλη η κανεις κατι που δεν ειναι σωστο και τους υπηρεαζει τοτε ξεσπανε.

Και προσωπικη μου γνωμη ειναι πως για αυτο το λογο πινουν και τοσο.  Οταν πας να παρακολουθησεις εναν αγωνα ολοι με hot dogs και μπυρα ειναι, μεθανε και φωναζουν κτλ.  Στην ελλαδα πας στο γηπεδο και δε χρειαζετε να εχεις πιει για να "ξεσπασεις".

Και κατι ακομα που δε θα φανει σημαντικο αλλα λεει πολλα.  Εδω δεν υπαρχουν οργανωμενοι οπαδοι και δε στεκονται ορθιοι ποτε μεσα στο γηπεδο, ουτε αθλητικες εφημεριδες υπαρχουν.  Μπορει να λεει ειμαι οπαδος τις ταδε ομαδας αλλα ειναι σε πολυ τυπικο επιπεδο, αντε να χει βαλει κανα sticker πανω στο αμαξι και καμια σημαια .  Στην ελλαδα γινεται χαμος μεχρι και μαχαιρια βγανουν και αντικειμενα πετανε.  Αυτο που θελω να πω ειναι οτι θεωρουν τον εαυτο τους οπαδο αλλα δεν ειναι παθιασμενοι οπως οι ελληνες -και δε λεω οτι η βια ειναι καλο αλλα τα φερα σα παραδειγμα.  Το ιδιο και με τα πολιτικα και οτιδηποτε αλλο, μπορει να μισει ο republican τον democrat αλλα ποτε δε θα ακουσεις να μαλωνουν για τετοια θεματα .

κλασικες αμερικανιες:

ah, and now that we said them again , lets not get lost eh?

if it is we arrange with the others...

where you got lost, you soul?

aww, it's nice to see you again, my golden one

hey FRIEND, do you know where the metro station is?

Brother, do you have filters?

i hope to say them again

κλπ κλπ κλπ

σορυ αλλα που τα ακουσες αυτα; καμια απο αυτες τις φρασεις δε χρησιμοποιουνται στην αμερικη και ουτε βγαζουν καποιο νοημα..

• Like 6
Δημοσ.

Εγω οσα θα πω ειναι απο προσωπικη μου εμπειρια καθως κατοικουσα εκτος Ελλαδος.

Οι ξενοι ειναι πιο ευγενικοι. Πιο σωστοι απεναντι σου.

Και ξενος να εισαι, να μη μπορεις να μιλησεις καλα τη γλωσσα τους, ειναι προθυμοι να συννενοηθουν μαζι σου και να σε βοηθησουν. Αλλωστε δεν ενδιαφερεσαι για νεους φιλους οταν κανεις τις δουλειες σου, καποιες σχεσεις δεν ειναι κακο να ειναι τυπικες και επαγγελματικες. Μονο εδω στην Ελλαδα το παιζουμε και καλα εξω καρδια ενω στην πραγματικοτητα πολλες απο τις σχεσεις μας ειναι υποκριτικες, ακομα και αυτες που φαινονται φιλικες στη βιτρινα. 

Επισης στο εξωτερικο βγαινεις εξω και σου λενε Καλημερα στη γειτονια. Σιγα το πραγμα θα πει καποιος. Πρωτα απο ολα ειναι μια πραξη στοιχειωδους ευγενειας οταν ζεις μια πορτα διαφορα με καποιον. Και δευτερον ξεκιναει καλα η μερα σου. Οταν βλεπεις καποιον χαμογελαστο να σου μιλαει το πρωι, φτιαχνει η διαθεση σου. Εδω αν πεις καλημερα θα σου πουν: δεν γα...εσαι πρωι πρωι. 

Αυτες οι ηλιθιοτητες περι ντομπροσυνης αναπαραγονται απο αυτους που πανε προκατειλλημενοι εξω, οτι ολα ειναι στραβα και αναποδα, οτι θα τους περιθωριοποιησουν επειδη κανενας δεν συμπαθει τους Ελληνες και βρισκουν ελατωμματα στην κοινωνια οπως οτι δεν εχει καυσωνα 5 μηνες το χρονο ή οτι δεν βρισκεις freddo cappuccino (true story, το εχω ακουσει) 

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πριν χρόνια ήμουν στην Ελβετια κι εκανα ποδηλατο.Σαβουριαστηκα ασχημα και ημουν φαρδια πλατια στο πατωμα.Οσοι περνουσαν απο διπλα μου απλα με κοιταζαν.Ουτε καν γελουσαν.Απλα με κοιταζαν απαθεις.Για ενα 13χρονο ηταν τραυματικη εμπειρια.

Επεξ/σία από φραμπάλα
  • Like 2
Δημοσ.

Έχουν τα καλά έχουν κ τα κακά και οι ξένοι κ εμείς. Εμείς ναι είμαστε κουτοπόνηροι κοιτάμε να κλέψουμε 1ε από τον ξένο που τον κοιτάμε και περίεργα αλλά μπορούμε να γίνουμε πολύ ανοιχτοί, κοινωνικοί κ νομίζω χαριζομαστε και σε μεγάλο βαθμό αν συμπαθησουμε κάποιον (μεσογειακοί λαοί). Ή αδελφή μου πηγε στη Γαλλία νομίζω, μου λέει άμα τους μιλαγες αγγλικά δεν γυρναγαν να σε κοιτάξουν όχι να σε βοηθήσουν κιόλας...

• Like 1
Δημοσ.

Ή αδελφή μου πηγε στη Γαλλία νομίζω, μου λέει άμα τους μιλαγες αγγλικά δεν γυρναγαν να σε κοιτάξουν όχι να σε βοηθήσουν κιόλας...

Νομιζω αυτό ισχυει περισσότερο στις μεγαλύτερες ηλικίες. Δεν ξέρουν αγγλικά οι πιο μεγάλοι. Πολύ λιγα πραγματα. Γι'αυτο δεν μπαίνουν καν στον κόπο. Και αμα προσπαθησουν, τους μιλάς αγγλικά καταλαβαίνουν αλλά σου απαντανε στα γαλλικά. Οι περισσοτεροι νέοι δεν έχουν τέτοια θέματα.

Δημοσ.

Έχουν τα καλά έχουν κ τα κακά και οι ξένοι κ εμείς. Εμείς ναι είμαστε κουτοπόνηροι κοιτάμε να κλέψουμε 1ε από τον ξένο που τον κοιτάμε και περίεργα αλλά μπορούμε να γίνουμε πολύ ανοιχτοί, κοινωνικοί κ νομίζω χαριζομαστε και σε μεγάλο βαθμό αν συμπαθησουμε κάποιον (μεσογειακοί λαοί). Ή αδελφή μου πηγε στη Γαλλία νομίζω, μου λέει άμα τους μιλαγες αγγλικά δεν γυρναγαν να σε κοιτάξουν όχι να σε βοηθήσουν κιόλας...

Το ίδιο βίωσα όταν πήγα Παρίσι, και μάλιστα όταν χρειάστηκε να πάω για κάτι έκτακτο σε φαρμακείο παρακαλώ! Να του μιλάω στα Αγγλικά, να δείχνει να με καταλαβαίνει αλλά να απαντάει στα Γαλλικά (Νέος άνθρωπος κιόλας). Ά έτσι είσαι λέω? Τον αρχίζω στα Ελληνικά μόλις πέταγε Γαλλικά. Για το πότε άρχισε τα Αγγλικά μετά από λίγο... Μαζί βέβαια "μίλαγε" και το "πορτοκαλί"...

Δημοσ.

Δεν ξέρω μου λέει μετά Ισπανία σαν εμάς σπαστά αγγλικά αλλά κουναγανε χέρια πόδια κτλ για να σου δείξουν π θα πας σαν εμάς χαχχα

Δημοσ.

Χωρίς να παίρνω το μέρος του (αν μη τι άλλο τα παραλέει), έχεις ζήσει έξω; Γιατί αν όχι δεν ξέρεις για τι πράγμα μιλάει.

Δεν έχω ζήσει έξω αλλά περνάω αρκετές εβδομάδες κάθε χρόνο σε διάφορες χώρες λόγω δουλειάς. Αλλά να πάω με τα πράγματα μου κανονικά μετακόμιση, όχι δεν το έχω κάνει.

Αλλά δεν έχει και τόση σημασία για αυτά που λέω. Αν έλεγα ότι ο τρόπος ζωής τους είναι έτσι ή αλλιώς, τότε θα είχε αξία η γνώμη μου μόνο αν το είχα ζήσει στο πετσί μου.

Εγώ σχολιάζω γενικά τη μανία των χωριατών ΝεοΕλληναράδων (κλασσικό παράδειγμα οι γονείς μου και τα πεθερικά μου αλλά κυρίως οι σημερινοί νέοι άνθρωποι) να θεωρούν εκ προοιμίου τον ξένο ανώτερο από τον Έλληνα το ξένο πράγμα ανώτερο από το Ελληνικό και γενικότερα να θεωρούν τον Έλληνα τον πάτο της παγκόσμιας κοινωνικής και πολιτιστικής εξέλιξης. Και να το κάνουν αυτό χωρίς στοιχεία/δεδομένα ή απλά κοιτάζοντας μεροληπτικά μόνο τα καλά των άλλων και τα κακά τα εγχώρια.

Αυτό με ενοχλεί. Αυτός ο φοβερός ρατσισμός των Ελλήνων εις βάρος των Ελλήνων. Το χουμε στη ράτσα μας ίσως ή απλά τα τελευταία χρόνια έχουμε αποκτήσει μεγάλο κόμπλεξ κατωτερότητας;

Δε με ενοχλεί δηλαδή το ότι κάποιος διαφωνεί με τι δική μου άποψη.

Η δική μου άποψη:

- Κοινωνία που και να πεθαίνεις δε θα σε βοηθήσει κανείς για εμένα δεν είναι κοινωνία ανθρώπων. Ίσως ούτε ζώων. Οι περισσότερες κεντροευρωπαικές και βορειοευρωπαικές χώρες είναι έτσι.

- Κοινωνία που δε μιλάει ο ένας στον άλλο εμένα προσωπικά δε μου αρέσει (αυτήν όμως δεν την κράζω γιατί είναι γούστα). Αλλά μην τρελαθούμε με τον παραπάνω φίλο που γράφει ότι αυτό συμβαίνει στην Ελλάδα και το αντίθετο έξω...(θα μας τρελάνεις ρε φίλε; Που ζεις;;) 

Επίσης οι περισσότερες Ευρωπαικές κοινωνίες (ναι αυτές που έχουν το θράσος να μας κουνάνε και το δάχτυλο τρομάρα τους...αλλά ας όψονται τα ανθρωπάκια που μας κυβερνάνε) είναι βαθιά ρατσιστικές. Ο Έλληνας είναι από τους λιγότερους ρατσιστές λαούς στην Ευρώπη. Λυπάμαι που χαλάω τη ζαχαρένια κάποιων αλλά έτσι είναι τα πράγματα και όποιος έχει ταξιδέψει πολύ το βλέπει στην καθημερινότητά του.

- Ελαττώματα οι Έλληνες; Δεκάδες. Θέλουν αλλαγές; Φυσικά.

Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που μπορεί να κερδίσει ο Έλληνας από τις Ευρωπαικές κοινωνίες και πρέπει να το κάνει. Αλλά υπάρχουν και πολλά πράγματα να δώσει. Δεν είμαστε οι αχρηστότεροι άνθρωποι του κόσμου.

Μόλις χθεσινό περιστατικό (μεταξύ πολλών):

Μιλάω με κολλητή Ελληνογερμανίδα Βερολινέζα που έζησε Ελλάδα (σπουδές) μόνο από 1999 μέχρι 2009.

Είναι έγκυος (9ος μήνας) και στο λεωφορείο φυσικά και δεν της έδωσε κανείς τη θέση του και στεκόταν όρθια σε όλη τη διαδρομή. Μου λέει η φίλη μου λοιπόν "Αχ Ελλαδίτσα..." 

• Like 1
Δημοσ.

Δεν έχω ζήσει έξω αλλά περνάω αρκετές εβδομάδες κάθε χρόνο σε διάφορες χώρες λόγω δουλειάς. Αλλά να πάω με τα πράγματα μου κανονικά μετακόμιση, όχι δεν το έχω κάνει.

Αλλά δεν έχει και τόση σημασία για αυτά που λέω. Αν έλεγα ότι ο τρόπος ζωής τους είναι έτσι ή αλλιώς, τότε θα είχε αξία η γνώμη μου μόνο αν το είχα ζήσει στο πετσί μου.

Εγώ σχολιάζω γενικά τη μανία των χωριατών ΝεοΕλληναράδων (κλασσικό παράδειγμα οι γονείς μου και τα πεθερικά μου αλλά κυρίως οι σημερινοί νέοι άνθρωποι) να θεωρούν εκ προοιμίου τον ξένο ανώτερο από τον Έλληνα το ξένο πράγμα ανώτερο από το Ελληνικό και γενικότερα να θεωρούν τον Έλληνα τον πάτο της παγκόσμιας κοινωνικής και πολιτιστικής εξέλιξης. Και να το κάνουν αυτό χωρίς στοιχεία/δεδομένα ή απλά κοιτάζοντας μεροληπτικά μόνο τα καλά των άλλων και τα κακά τα εγχώρια.

Αυτό με ενοχλεί. Αυτός ο φοβερός ρατσισμός των Ελλήνων εις βάρος των Ελλήνων. Το χουμε στη ράτσα μας ίσως ή απλά τα τελευταία χρόνια έχουμε αποκτήσει μεγάλο κόμπλεξ κατωτερότητας;

Δε με ενοχλεί δηλαδή το ότι κάποιος διαφωνεί με τι δική μου άποψη.

Η δική μου άποψη:

- Κοινωνία που και να πεθαίνεις δε θα σε βοηθήσει κανείς για εμένα δεν είναι κοινωνία ανθρώπων. Ίσως ούτε ζώων. Οι περισσότερες κεντροευρωπαικές και βορειοευρωπαικές χώρες είναι έτσι.

- Κοινωνία που δε μιλάει ο ένας στον άλλο εμένα προσωπικά δε μου αρέσει (αυτήν όμως δεν την κράζω γιατί είναι γούστα). Αλλά μην τρελαθούμε με τον παραπάνω φίλο που γράφει ότι αυτό συμβαίνει στην Ελλάδα και το αντίθετο έξω...(θα μας τρελάνεις ρε φίλε; Που ζεις; ;)

Επίσης οι περισσότερες Ευρωπαικές κοινωνίες (ναι αυτές που έχουν το θράσος να μας κουνάνε και το δάχτυλο τρομάρα τους...αλλά ας όψονται τα ανθρωπάκια που μας κυβερνάνε) είναι βαθιά ρατσιστικές. Ο Έλληνας είναι από τους λιγότερους ρατσιστές λαούς στην Ευρώπη. Λυπάμαι που χαλάω τη ζαχαρένια κάποιων αλλά έτσι είναι τα πράγματα και όποιος έχει ταξιδέψει πολύ το βλέπει στην καθημερινότητά του.

- Ελαττώματα οι Έλληνες; Δεκάδες. Θέλουν αλλαγές; Φυσικά.

Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που μπορεί να κερδίσει ο Έλληνας από τις Ευρωπαικές κοινωνίες και πρέπει να το κάνει. Αλλά υπάρχουν και πολλά πράγματα να δώσει. Δεν είμαστε οι αχρηστότεροι άνθρωποι του κόσμου.

Μόλις χθεσινό περιστατικό (μεταξύ πολλών):

Μιλάω με κολλητή Ελληνογερμανίδα Βερολινέζα που έζησε Ελλάδα (σπουδές) μόνο από 1999 μέχρι 2009.

Είναι έγκυος (9ος μήνας) και στο λεωφορείο φυσικά και δεν της έδωσε κανείς τη θέση του και στεκόταν όρθια σε όλη τη διαδρομή. Μου λέει η φίλη μου λοιπόν "Αχ Ελλαδίτσα..." 

https://www.youtube.com/watch?v=MFnD5m48IJ8

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...