mary Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Ενα γενικο σχεδιο ναι αλλα μην το παρακανουμε ε .Δηλαδη ενταξει, δεν θα περιμενει ο αλλος να φτιαξει το εμπορικο ισοζυγιο η να παρακολουθει τα spreads για να γινει γονιος. Ουτε εχει υπογραψει καμμια συμφωνια με το συμπαν οτι αφου πλεον ειναι τακτοποιημενος δεν μπορει να βρεθει ξαφνικα ανεργος. Γιατι μετα παμε στο αλλο ακρο,οπου μερικοι δεν γουσταρουν ουτε να βλεπουν τους φτωχους, ουτε να συναναστρεφονται με την ''πλεμπα'' .Η κλαιγονται οτι με τα γονικα επιδοματα θα πεσει εξω ο καπιταλισμος Κοίτα δεν είπα να πάμε στο άλλο άκρο. Ούτε να κοπουν τα γονικα επιδόματα. Έχουμε υπογεννητικότητα και θα έπρεπε να χαιρόμαστε όταν γεννιούνται μωρά αλλά με την τρέχουσα κατάσταση δε μπορείς πάρα να αναρωτιέσαι πως θα ζήσουν αυτά τα παιδιά. Βασικά αυτό που" πρέπει να γίνει από το κράτος " θα ήταν κάτι που οι ίδιοι οι γονείς θα αναρωτιοταν. Κάνω ένα παιδί, έχω να το ταισω; να το πάω κάθε τρεις και λίγο στο παιδίατρο; να πληρώνω τα εμβόλια του; αντέχω ψυχολογικά την πίεση που θα μου ασκεί να το πρόσεχω συνέχεια, να εξαρτάται αυτό το πλάσμα από μένα; Και ναι πιστεύω πως η ζωή μας γυναίκας τελειώνει με τη γέννηση ενός παιδιού, γιατί πολύ απλά δε δίνει πλέον την ίδια σημασία στον εαυτό της όσο παλιά. Και δεν εννοώ να είναι κοκετα αλλά δίνεται 100% στο παιδί και πολλές φορές μένει πίσω ακόμα και ο άντρας της. 1
kathytherion Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Ούτε εγώ θέλω να κάνω παιδιά λόγω θεμάτων υγείας και έχω συμβιβαστεί οτι δεν πρόκειται και να παντρευτώ, γιατί τα πεθερικά σίγουρα θα ασκήσουν τεράστιες πιέσεις σε αυτό σε όποια γυναίκα και να έχω και θα χωρίσουμε αργά ή γρήγορα, η μοναδική περίπτωση είναι να έχει και η γυναίκα πρόβλημα τεκνοποίησης ή απλά να συζώ με μια γυναίκα χωρίς γάμους επισημότητες κια τίποτα τέτοια. Κοιτα, ειναι ομορφο σε ενα ζευγαρι που αγαπιεται να επισημοποιηθει αυτη σχεση και δε μιλαω με εκκλησια κλπ, αλλα σιγουρα ενοπιω του νομου. Μην το στερηθεις για την αδυναμια και μη επιθυμια τεκνοποιησης. Εγω στα "πεθερικα" δεν εχω μιλησει για το προβλημα υγειας, ουτε για την απροθυμια μου να κανω παιδι, αλλα δειξει οτι εχω μια γεματη ζωη στην οποια δεν χωραει η μητροτητα. Μου λενε διαφορα του στυλ "καντε κι ενα παιδακι και θα το προσεχουμε εμεις και εσυ συνεχιζεις τις σπουδες σου" κλπ αλλα δεν ειναι τοσο απλο. Οι γονεις μου μου παν πως αν κανει ο αδερφος του δικου μου παιδι( πιο πιθανο) θα τους φυγει η καψα γιατι θα χουν εγγονι. Εγω παλι, αν τελικα μπω στη διαδικασια γαμου, σκεφτομαι απλα οποτε ρωταει ο κοσμος να λεω ναι ναι και απλα δεν θα μεινω εγκυος.
Iris_89 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Κοιτα, ειναι ομορφο σε ενα ζευγαρι που αγαπιεται να επισημοποιηθει αυτη σχεση και δε μιλαω με εκκλησια κλπ, αλλα σιγουρα ενοπιω του νομου. Μην το στερηθεις για την αδυναμια και μη επιθυμια τεκνοποιησης. Εγω στα "πεθερικα" δεν εχω μιλησει για το προβλημα υγειας, ουτε για την απροθυμια μου να κανω παιδι, αλλα δειξει οτι εχω μια γεματη ζωη στην οποια δεν χωραει η μητροτητα. Μου λενε διαφορα του στυλ "καντε κι ενα παιδακι και θα το προσεχουμε εμεις και εσυ συνεχιζεις τις σπουδες σου" κλπ αλλα δεν ειναι τοσο απλο. Οι γονεις μου μου παν πως αν κανει ο αδερφος του δικου μου παιδι( πιο πιθανο) θα τους φυγει η καψα γιατι θα χουν εγγονι. Εγω παλι, αν τελικα μπω στη διαδικασια γαμου, σκεφτομαι απλα οποτε ρωταει ο κοσμος να λεω ναι ναι και απλα δεν θα μεινω εγκυος. Βρε χέσε τι λέει ο καθένας... Θες να παντρευτείς (πολιτικό/θρησκευτικό), κάντο. Θες να κάνεις παιδιά (αλλά μην καταντήσεις σαν ελληνίδες μαμάδες ) κάντο.. Δε θες παιδιά? Έλα να κάνουμε παρέα. Αν εσύ και ο άντρας σου είστε οκ, και μπορείτε να αφήνετε τους συγγενείς έξω από την σχέση σας, τότε πραγματικά δεν υπάρχει πρόβλημα.
kathytherion Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 @ kathytherion Μακάρι να σου έρθουν όπως τα σχεδιάζεις, γνώμη μου είναι πάντως ότι αν δεν συγκατοικήσεις με τον άλλον, κατά προτίμηση σε καθεστώς μη επισημοποίησης, δεν ξέρεις αν τα όρια που βάζεις θα κρατηθούν, αν θα σέβεται τον προσωπικό σου χρόνο-χώρο, αν θα συνεχίσετε αν είστε κοινωνικοί ή θα λιώνετε κάθε βράδυ οι δυο σας μπροστά στην οθόνη, και όλα αυτά που αναφέρεις. Στη θεωρία (ειδικά νέοι) είμαστε σίγορυοι για πολλά που στην πορεία δεν πραγματοποιούνται Το άλλο που θα σχολίαζα για το κείμενό σου είναι ότι η γνώμη των πεθερικών ιδανικά θα έπρεπε να μείνει έξω από τη σχέση σας. Εξ ολοκληρου συγκατοικηση σε δικο μας χωρο ειναι αδυνατο να γινει λογω οικονομικων, εδω δεν ξερω αν θα γινει μετα το γαμο. Ο δικος του χωρος ειναι πιο ανεξαρτητο απο γονεις οποτε μενω καποιες μερες εκει, εχω ρουχα, πραγματα κλπ, κι εχω δει οτι σ αυτο το κομματι ειμαστε κομπλε, μπορει να μαστε στο ιδιο δωματιο κι ο καθενας να ασχολειται με τα δικα του ανεξαρτητα, χωρις να ενοχλει. Μενει με τα πεθερικα βεβαια οποτε εχουμε συχνη επαφη, καλες σχεσεις αλλα πολλα σχολια. Θα υπαρξει γαμος με την προυποθεση να υπαρχει αποσταση απο τους γονεις μου και τους γονεις του,γιατι μου εχει γινει ηδη η προταση να παω μονιμα να μεινω εκει, την οποια και αρνηθηκα.
MikeJ Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Και ναι πιστεύω πως η ζωή μας γυναίκας τελειώνει με τη γέννηση ενός παιδιού, γιατί πολύ απλά δε δίνει πλέον την ίδια σημασία στον εαυτό της όσο παλιά. Και δεν εννοώ να είναι κοκετα αλλά δίνεται 100% στο παιδί και πολλές φορές μένει πίσω ακόμα και ο άντρας της. Εντάξει δεν είναι έτσι, Δε τελειώνει η ζωή της γυναίκας, ούτε του άντρα.... Αλλάζει δραματικά η ζωή ναι, αλλά δεν τελειώνει όμως. Δεν αλλάζει απλά κεφάλαιο στη ζωή αλλά μιλάμε για έναν νέο τόμο. Για τους ανθρώπους εκείνους που συνειδητοποιημένα θέλουν να αποκτήσουν παιδί, ο ερχομός των παιδιών τους καθώς και η ανάθρεψή τους πιστεύω είναι η μεγαλύτερη χαρά που υπάρχει .(και ας γκρινιάζουν και ας λένε σε άλλους μην το κάνετε κλπ). Εδώ κολλάει μια διαφήμιση της coca cola (ναι σόρυ για την διαφήμιση, όχι ότι χρειάζεται ιδιαίτερη διαφήμιση η coca cola.) Επίσης στο χέρι των ανθρώπων είναι (ειδικά πλέον που οι άντρες με τις γυναίκες έχουν σχέσεις ισότητας και μοιράζονται τα οικογενειακά βάρη και όχι όπως παλιά που το σπίτι και η ανάθρεψη των παιδιών ήταν αποκλειστική υπόθεση της γυναίκας) να συνεχίζουν να έχουν και ζωή πέρα από τα παιδιά τους. Εξυπακούεται όμως ότι τα παιδιά είναι και θα είναι πάντα η πρώτη προτεραιότητα για έναν γονέα από τη στιγμή της σύλληψης μέχρι ο γονέας να κλείσει τα μάτια του (ναι ακόμα και όταν το "παιδί" σου είναι πχ 50-60 χρονών παραμένει παιδί σου και πρώτη σου έγνοια...) 3
Iris_89 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Κοίτα... Μην παντρευτείς αν δεν έχεις συγκατοικήσει 6 μήνες το λιγότερο με τον άλλο. Δε μιλάμε για κάποιες μέρες που δεν υπάρχει η καθημερινή τριβή, να βγαίνει η κούραση από την δουλειά, ποιος θα αναλαμβάνει λογαριασμούς, μαγείρεμα, πλυντήρια κ λοιπές δουλειές. Πόσα ζευγάρια έχουν σχέση χωρίς να έχουν συγκατοικήσει, πάνε διακοπές 1-2 εβδομάδες και γυρνάνε χωρισμένοι. Μόνο στην κανονική συγκατοίκηση μαθαίνεις τι άτομο έχεις απέναντι σου. 8
whodatinsomniaK Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Ρε σεις σορρυ κιόλας, αλλά πόσοι απο όσους απαντάτε στο θέμα έχετε παιδιά; Ή ακόμα πιο απλά πόσοι εχετε ενα πλάνο για τη ζωή σας για τα επόμενα 2 χρόνια; 2
Basilhs23___ Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Κοιτα, ειναι ομορφο σε ενα ζευγαρι που αγαπιεται να επισημοποιηθει αυτη σχεση και δε μιλαω με εκκλησια κλπ, αλλα σιγουρα ενοπιω του νομου. Μην το στερηθεις για την αδυναμια και μη επιθυμια τεκνοποιησης. Εγω στα "πεθερικα" δεν εχω μιλησει για το προβλημα υγειας, ουτε για την απροθυμια μου να κανω παιδι, αλλα δειξει οτι εχω μια γεματη ζωη στην οποια δεν χωραει η μητροτητα. Μου λενε διαφορα του στυλ "καντε κι ενα παιδακι και θα το προσεχουμε εμεις και εσυ συνεχιζεις τις σπουδες σου" κλπ αλλα δεν ειναι τοσο απλο. Οι γονεις μου μου παν πως αν κανει ο αδερφος του δικου μου παιδι( πιο πιθανο) θα τους φυγει η καψα γιατι θα χουν εγγονι. Εγω παλι, αν τελικα μπω στη διαδικασια γαμου, σκεφτομαι απλα οποτε ρωταει ο κοσμος να λεω ναι ναι και απλα δεν θα μεινω εγκυος. Δεν είναι το θέμα η εκκλησία ή ο πολιτικός γάμος αλλά η αντίδραση και η επιρροή των πεθερικών. Έχω άσχημη εμπειρία καθώς γνωρίζω περίπτωση κάποιου γνωστού μας που δεν μπορούσε να αποκτήσει παιδί με την γυναίκα του και έψαχναν λύσεις τεχνητής γονιμοποίησης, δεν το γνώριζαν βέβαια το πρόβλημα τεκνοποίησης και εντοπίστηκε μετά τον γάμο, η τεχνητή γονιμοποίηση ήθελε πολλά χρήματα και όταν σκέφτηκαν να ζητήσουν και οι 2 οικονομική βοήθεια από τους γονείς τους, οι γονείς της κοπέλας αντέδρασαν άσχημα και τους λένε ή αποκτήστε παιδί ή δεν σας βοηθάμε σε τίποτα γιατί ο θεός έδωσε στην γυναίκα αυτό και μπλα μπλα περι θρησκευτικής ηθικής, και εγώ πιστεύω εδώ που τα λέμε αλλά αυτοί το γ@μσαν το θέμα εν ολίγης, μετά έγινε και ένας τσακωμός με βρισίδια μεταξύ του άνδρα και των πεθερικών μια φορά που ήρθαν σπίτι τους, μετά τα έμαθαν αυτά οι γονείς του άνδρα και ζήτησαν τον λόγο από τους άλλους, στεναχωρήθηκε η γυναίκα και λένε ασε το διαλύουμε δεν πάει άλλο έτσι.... Εύχομαι να πετύχεις τους στόχους που θέλεις στην ζωή σου χωρίς προβλήματα.
idomeneas7 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Για αυτό εμάς τα συμπεθέρια βρέθηκαν στο ίδιο μέρος 1-2 φορές με το ζόρι και τέλος μετά. Οχι πως στην περιπτωση των γνωστών σου φταίνε οι γονείς, το ζευγάρι φταίει που δεν τους έβαζε στη θέση τους. 1
Valerie_ Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Για αυτό εμάς τα συμπεθέρια βρέθηκαν στο ίδιο μέρος 1-2 φορές με το ζόρι και τέλος μετά. Οχι πως στην περιπτωση των γνωστών σου φταίνε οι γονείς, το ζευγάρι φταίει που δεν τους έβαζε στη θέση τους. έτσι μακριά κι αγαπημένοι. Βλέπω και την αδερφή μου που μένει μακριά και δεν έχουμε αυτά τα ααα η συμπεθέρα μου είπε αυτό ααα ο συμπέθερος κράτησε το παιδι περισσότερη ώρα από μας. ένα τυπικο τηλεφωνημα σε γιορτές και όλοι χαρούμενοι.
kathytherion Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν είναι το θέμα η εκκλησία ή ο πολιτικός γάμος αλλά η αντίδραση και η επιρροή των πεθερικών. Έχω άσχημη εμπειρία καθώς γνωρίζω περίπτωση κάποιου γνωστού μας που δεν μπορούσε να αποκτήσει παιδί με την γυναίκα του και έψαχναν λύσεις τεχνητής γονιμοποίησης, δεν το γνώριζαν βέβαια το πρόβλημα τεκνοποίησης και εντοπίστηκε μετά τον γάμο, η τεχνητή γονιμοποίηση ήθελε πολλά χρήματα και όταν σκέφτηκαν να ζητήσουν και οι 2 οικονομική βοήθεια από τους γονείς τους, οι γονείς της κοπέλας αντέδρασαν άσχημα και τους λένε ή αποκτήστε παιδί ή δεν σας βοηθάμε σε τίποτα γιατί ο θεός έδωσε στην γυναίκα αυτό και μπλα μπλα περι θρησκευτικής ηθικής, και εγώ πιστεύω εδώ που τα λέμε αλλά αυτοί το γ@μσαν το θέμα εν ολίγης, μετά έγινε και ένας τσακωμός με βρισίδια μεταξύ του άνδρα και των πεθερικών μια φορά που ήρθαν σπίτι τους, μετά τα έμαθαν αυτά οι γονείς του άνδρα και ζήτησαν τον λόγο από τους άλλους, στεναχωρήθηκε η γυναίκα και λένε ασε το διαλύουμε δεν πάει άλλο έτσι.... Εύχομαι να πετύχεις τους στόχους που θέλεις στην ζωή σου χωρίς προβλήματα. Να σαι καλα! Απ οτι καταλαβα απο την περιγραφη σου τα πραγματα εκτροχιαστηκαν ασχημα και υπερβολικα. Θελω να πιστευω οτι αυτα τα περιστατικα ειναι η εξαιρεση και οχι ο κανονας... επισης τον τελευταιο λογο πρεπει να τον εχει το ζευγαρι και οχι τα πεθερικα .
zio10 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Κοίτα... Μην παντρευτείς αν δεν έχεις συγκατοικήσει 6 μήνες το λιγότερο με τον άλλο. Δε μιλάμε για κάποιες μέρες που δεν υπάρχει η καθημερινή τριβή, να βγαίνει η κούραση από την δουλειά, ποιος θα αναλαμβάνει λογαριασμούς, μαγείρεμα, πλυντήρια κ λοιπές δουλειές. Πόσα ζευγάρια έχουν σχέση χωρίς να έχουν συγκατοικήσει, πάνε διακοπές 1-2 εβδομάδες και γυρνάνε χωρισμένοι. Μόνο στην κανονική συγκατοίκηση μαθαίνεις τι άτομο έχεις απέναντι σου. Ποιος το κάνει αυτό;! Πιστεύω ότι είναι ελάχιστοι! (εννοώ το να παντρευτούν χωρίς να συγκατοικήσουν, όχι το αντίθετο)
Iris_89 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Ποιος το κάνει αυτό;! Πιστεύω ότι είναι ελάχιστοι! (εννοώ το να παντρευτούν χωρίς να συγκατοικήσουν, όχι το αντίθετο) Πίστεψε με, πολλοί.. 2
tritonas00 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Ποιος το κάνει αυτό;! Πιστεύω ότι είναι ελάχιστοι! Πολλοι 1
zio10 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Πίστεψε με, πολλοί.. Τι να πεις...δεν τους φταίει κανείς μετά!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα