Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΓΕΙΑ ΣΑΣ. ΕΧΩ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΜΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΝΟΙΚΙΑΖΕΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ. ΕΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΚΕΙ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ  ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΒΡΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝΕ ΓΕΜΙΣΕΙ ΨΕΜΜΑΤΑ. ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ ,ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΒΡΟΥΝΕ ΚΑΤΙ , ΜΑΣ ΕΙΡΩΝΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΑΠΟ ΟΣΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ, Η ΚΟΠΕΛΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΤΡΕΝΑΡΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΒΓΑΛΕΙ ΧΑΡΤΙΑ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ(ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ). ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ. ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ; ΑΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΚΛΕΙΔΑΡΙΑ ΚΑΙ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΞΩ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

Δημοσ.

Γράφε με μικρά.

Δηλαδή θα μπείτε στο σπίτι που ο μελλοντικός πεθερός σου νοικιάζει αδήλωτα και θα αλλάξετε κλειδαριά;

Το ότι είναι αλλοδαποί τους κάνει κατώτερους σε σύγκριση με σας οπότε πουλάμε τσαμπουκάδες;

Δημοσ.

Δεν μπορείς να μπεις στο σπίτι του άλλου, να του πετάξεις τα πράγματα και να αλλάξεις κλειδαριά, θα βρεθείς στο αυτόφωρο. Σε έναν δικηγόρο θα πάτε και με ένα δικαστικό επιμελητή θα του ζητήσετε μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να αφήσει το σπίτι, επιδίδοντας του ένα χαρτί που θα συντάξει ο δικηγόρος σας. Αφού με το καλό δεν βρίσκεται άκρη.. ακολουθείστε την νόμιμη οδό για να είσαστε εντάξει. Ότι άλλο κάνετε.. θα βρεθείτε στο Α.Τ. της περιοχής σας μπλεγμένοι. Και να μην νοικιάζει σπίτι/κατάστημα χωρίς μισθωτήριο συμβόλαιο...

Δημοσ.

Όχι ούτε καν δεν το σκέφτηκα έτσι. Δεν τούς έκανε συμβόλαιο στην αρχή γιατί κανένας δεν είχε χαρτια και για να ειναι πιο φθηνο το ενοίκιο τα κανονισανε έτσι μεταξυ τους. Το σπιτι ανηκει στο φιλο μου αλλα το νοικιαζε ο πατερας του τοσα χρονια και τσεπωνε τα λεφτα ο ιδιος. Δεν εχουμε επικοινωνια μαζι του πλεον. Απλά θέλω να σου πω για πιο λόγο δεν φεύγουνε και το καθυστερουνε. Εγω δεν θα είχα θέμα από την αρχή αν μας λέγανε κάντε υπομονή θέλουμε λιγο καιρο. Αλλα καθε φορα που παμε μας λενε ενα καρο δικαιολογιες και οτι δεν τουσ το είπαμε και οτι ναι ναι καποια στιγμη και οτι ο αντρας της κοπέλας που λειπει τωρα Σουηδια για δουλειες δεν εχει ιδεα ενω ειχαμε μιλησει εμεις με τον ιδιο καθε φορα που πηγαιναμε και γυρνανε πλεον και μας μιλανε ειρωνικα και με υφος του τυπου "και τι θα κάνεις τωρα;" και αυτο τραβαει τωρα 4 μηνες. Είμαστε παρα πολυ ευγενικοι μαζί τους σε αντίθεση με την δικοί τους συμπεριφορά.

ρωτησα αυτο με την κλειδαρια γιατι μόνο αυτο εβρισκα σε forum άλλα. νομιμα θελουμε να τα κανουμε αλλα δεν ξέρουμε πώς γιατι θεωρώ οτι θα τα πληρωσει τωρα ολα ο φιλος μου για τις απατεωνιες του πατερα του. :/

Δεν μπορείς να μπεις στο σπίτι του άλλου, να του πετάξεις τα πράγματα και να αλλάξεις κλειδαριά, θα βρεθείς στο αυτόφωρο. Σε έναν δικηγόρο θα πάτε και με ένα δικαστικό επιμελητή θα του ζητήσετε μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να αφήσει το σπίτι, επιδίδοντας του ένα χαρτί που θα συντάξει ο δικηγόρος σας. Αφού με το καλό δεν βρίσκεται άκρη.. ακολουθείστε την νόμιμη οδό για να είσαστε εντάξει. Ότι άλλο κάνετε.. θα βρεθείτε στο Α.Τ. της περιοχής σας μπλεγμένοι. Και να μην νοικιάζει σπίτι/κατάστημα χωρίς μισθωτήριο συμβόλαιο...

Αυτό μπορούμε να το κάνουμε και ας μην έχουμε συμβόλαιο;

Δημοσ.

Ναι μπορείς με ένα δικηγόρο να τους βγάλεις από το σπίτι, θέλει βέβαια χρόνο, αλλά θα ξεμπερδέψεις μια και καλή. Τα στοιχεία τους τα έχετε τουλάχιστον; 

• Like 1
Δημοσ.

Ναι μπορείς με ένα δικηγόρο να τους βγάλεις από το σπίτι, θέλει βέβαια χρόνο, αλλά θα ξεμπερδέψεις μια και καλή. Τα στοιχεία τους τα έχετε τουλάχιστον; 

Λογικά θα τα έχει ο πατέρας του φιλου μου,απλά θα πρέπει να ερθουμε σε επικοινωνία μαζί του. Όταν λες χρόνο πόσο περίπου; Γιατί οι συγκεκριμένοι υπάρχει περίπτωση να σηκώθουν να φυγούν δεκέμβρη υπάρχει περίπτωση και να μείνουν. Τη μια μας τα λένε έτσι την άλλη αλλιώς .Παρεπιπτόντως σε ευχαριστώ για την συμβουλή.

• Moderators
Δημοσ.

Το ρεύμα και το νερό σε ποιανού το όνομα είναι; Αφού δεν έχουν μισθωτήριο τότε το ρεύμα και το νερό θα πρέπει να είναι στο όνομα του ιδιοκτήτη. Μπορεί ο ιδιοκτήτης να πάει μία βόλτα από τη ΔΕΗ και από την ΕΥΔΑΠ και να τα κόψει, αν βιάζεστε τόσο να μπείτε μέσα.

Ωστόσο, keep in mind, ότι νοικιαζόταν ένα σπίτι χωρίς μισθωτήριο, άνετα αν ανοίξετε κόντρα μπορούν να σας κάνουν καταγγελία για φοροδιαφυγή.

Δημοσ.

@ts:

Πρώτα από όλα έχε υπόψιν ότι από το 1997 ΔΕΝ υφίσταται έξωση λόγω ιδιοκατοίκησης, ακόμα και μισθωτήριο να υπήρχε. Έξωση για ιδιόχρηση μπορείς να κάνεις μόνο εφόσον πρόκειται να χρησιμοποιήσεις την οικία για επαγγελματική στέγη.

Και ναι, το να αλλάξετε κλειδαριά και να βγάλετε τα πράγματα έξω είναι παράνομο, όπως και το να κόψετε νερό/ρεύμα.

Δεν νομίζω να μπορείτε να κάνετε κάτι νόμιμα, μάλλον θα πρέπει να περιμένετε μέχρι να αποφασίσουν να φύγουν.

Δημοσ.

δεν έχω γνώσεις επί του θέματος αλλά εφόσον η κατάσταση τραβήξει και δεδομένου ότι δεν υπάρχει συμβόλαιο δε σας βλέπω καλά με το θέμα της εφορίας, 

τουλάχιστον πληρώνουν κανονικά ή έχουν μείνει μήνες πίσω;

και έλεος με μερικούς που απλά και μόνο στην υπόνοια ότι αναφέρθηκε κάτι για αλλοδαπούς παίρνουν φωτιά.

• Like 1
Δημοσ.

Οι άνθρωποι πληρώνουν κανονικά αν και τους είπαμε τα τελευταία ενοίκια να τα κρατήσουν για την εγγύηση στο επόμενο. Το θέμα είναι ότι δεν φεύγουν. τέσσερις μήνες το τραβάνε τώρα΄και κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.Ο ένας από τους δύο μάλιστα έβγαλε τα χαρτιά πριν κάνα δυο μήνες και ζήτησε συμβόλαιο ενώ είχανε περάσει ήδη δυο μήνες που του είχαμε πει ότι χρειαζόμαστε το σπίτι. Κάθε φορά που πάμε μας βγάζουν τρελούς. Έχουμε φρικάρει. Από όσο γνωρίζω είχανε παρακαλέσει τον πατέρα του φίλου μου να τους αφήσει να μείνουν γιατί δεν είχανε ούτε χαρτιά ούτε τίποτα και πλέον με ότι και να τους πούμε δεν φεύγουν. Είπαμε οκ στην αρχή θέλουνε το χρόνο τους αλλά πλέον μετά από την όλη συμπεριφορά τους απέναντί μας έχουμε φτάσει στο σημείο να πάμε να τους πετάξουμε έξω με το ζόρι. Απλά θέλουμε να γίνει όσο πιο σωστά γίνεται χωρίς επιπλοκές. Ξέρει κανείς νομικά πως πρέπει να κινηθώ; Λόγω ότι δεν έχουμε συμβόλαιο δεν ξέρω τι γίνεται με την εφορία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...