DrLo Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Γιατί ήθελαμε (εμείς οι Δυτικοί) να ρίξουμε τον Ασαντ. Αυτό είναι μια υπεραπλουστευμένη ανάλυση που την κάνουν διάφοροι που είδαν ένα ντοκυματερ του Μουρ και νομίζουν ότι έγιναν γεοπολιτικοί αναλυτές. Οι αιτίες σε κάθε εμφύλιο είναι εσωτερικές εντάσεις που μοιραία κάποια στιγμή ξεσπάνε. Οι τριβές αυτές στη Συρία είναι γνωστές και τα όσα έγιναν στις αραβικές χώρες σε συνδυασμό με τη ξηρασία των προηγούμενων ετών στη Συρία ήταν αρκετά για να δώσουν στους Σύριους την εντύπωση ότι αν μπορούν, μετά από δεκαετίες, να διεκδικίσουν πράγματα και τους .... κρέμασε ο κόσμος να λύσουν το πρόβλημα μόνοι τους. Δώσαμε λεφτά, όπλα και εκπαίδευση στους επαναστάτες. Αλλά δεν υπολογίσαμε α) τους φομενταλιστές που ερχόντουσαν από Σαουδική Αραβία. β) Τους Σουνήτες του Ιράκ. Οι οποίοι είχαν γίνει κάτοικοι δεύτερη κατηγορίας μέσα στην ίδια τους τη χώρα, από μία Κυβέρνηση Σιητών. Και όλοι αυτοί ήταν το πρώην καθεστώς του Σαντάμ. γ) τους διεσπαρμένους επαναστάτες σε μικρές οργανώσεις οι οποίες όχι μόνο πολεμούσαν τον Ασαντ από την αρχή, αλλά και μεταξύ τους. το "πιάνεις" από πολύ αργά ... το ερώτημα που κάνει ο φίλος είναι γιατί ξεκίνησαν όλα αυτά, γιατί αυτά έγιναν τωρα (ή το '11) και όχι 10 ή 20 χρόνια πριν. Όχι, το Ελληνικό θέμα του Εμφυλίου δεν ήταν ακριβώς proxy war,όπως είναι η Συρία. Οι δε παραλληλισμοί στις "φατριές" που γράφεις είναι επίσης μακρυά. Τι δεν ήταν ???? καρά-Proxy war ήταν απλά αυτά που χώριζαν τις δύο πλευρές ήταν καθαρά πολιτικές διαφορές ενώ στη Συρία υπάροχυν και άλλες διαφορές (πχ θρησκευτικές).
_hopelesscase_ Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Τείνω να συμφωνήσω με Dr Lo εδώ και μια "περίληψη" σε κόμικ, ρίξτε μια ματιά αξίζει τον κόπο http://www.upworthy.com/trying-to-follow-what-is-going-on-in-syria-and-why-this-comic-will-get-you-there-in-5-minutes 3
MikeJ Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Είχα γνωρίσει έναν Σύριο που έκανε μεταπτυχιακό στην Ελλάδα και μου έλεγε εν ολίγοις ότι η ζωή στην Συρία ήταν πολύ καλή με τον Άσαντ και ότι επί της ουσίας κάποιοι φανατικοί μαζί με βοήθεια από ξένες δυνάμεις ήθελαν να τον ανατρέψουν ακριβώς λόγω της προόδου της χώρας σε όλους τους τομείς (ακόμα και στα ανθρώπινα δικαιώματα, γυναικεία δικαιώματα κλπ) κάτι που δεν άρεσε στους φανατικούς (εκεί βρήκαν πάτημα και οι ξένοι, για άλλους λόγους αυτοί βέβαια) Δηλαδή ο ίδιος μου έλεγε ότι εκεί η ζωή ήταν καλύτερη απ ότι στην Ελλάδα και γενικότερα μου παρουσίαζε μια εντελώς διαφορετική εικόνα απ ότι μας παρουσιάζουν τα μέσα ενημέρωσης για τον Άσαντ κλπ. Τώρα προφανώς είναι δύσκολο τι να πιστέψεις, καθώς σε έναν εμφύλιο πάντα υπάρχουν τα διαφορετικά στρατόπεδα και άρα αυτός που εγώ γνώρισα μπορεί να ήταν Ασαντικός πχ.... αλλά ήταν άνθρωπος σοβαρός και μορφωμένος, με εμπειρία από πρώτο χέρι άρα ο λόγος του για εμένα μετράει λίγο παραπάνω από αυτά που θέλουν να περάσουν προς τα έξω τα διεθνή μέσα της δύσης. Το γεγονός ότι δείχνουν να υπάρχουν αρκετοί μορφωμένοι και με μια καλή οικονομική κατάσταση Σύριοι και με συγγενείς σε πολλές χώρες της δύσης επίσης συνηγορεί υπέρ της άποψης ότι η χώρα ήταν σε καλή κατάσταση προτού ξεκινήσουν οι συρράξεις. 2
doubtful Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Αυτό είναι μια υπεραπλουστευμένη ανάλυση που την κάνουν διάφοροι που είδαν ένα ντοκυματερ του Μουρ και νομίζουν ότι έγιναν γεοπολιτικοί αναλυτές. Οι αιτίες σε κάθε εμφύλιο είναι εσωτερικές εντάσεις που μοιραία κάποια στιγμή ξεσπάνε. Οι τριβές αυτές στη Συρία είναι γνωστές και τα όσα έγιναν στις αραβικές χώρες σε συνδυασμό με τη ξηρασία των προηγούμενων ετών στη Συρία ήταν αρκετά για να δώσουν στους Σύριους την εντύπωση ότι αν μπορούν, μετά από δεκαετίες, να διεκδικίσουν πράγματα και τους .... κρέμασε ο κόσμος να λύσουν το πρόβλημα μόνοι τους. το "πιάνεις" από πολύ αργά ... το ερώτημα που κάνει ο φίλος είναι γιατί ξεκίνησαν όλα αυτά, γιατί αυτά έγιναν τωρα (ή το '11) και όχι 10 ή 20 χρόνια πριν. Τι δεν ήταν ???? καρά-Proxy war ήταν απλά αυτά που χώριζαν τις δύο πλευρές ήταν καθαρά πολιτικές διαφορές ενώ στη Συρία υπάροχυν και άλλες διαφορές (πχ θρησκευτικές). απλα δεν εχεις ιδεα. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Είχα γνωρίσει έναν Σύριο που έκανε μεταπτυχιακό στην Ελλάδα και μου έλεγε εν ολίγοις ότι η ζωή στην Συρία ήταν πολύ καλή με τον Άσαντ και ότι επί της ουσίας κάποιοι φανατικοί μαζί με βοήθεια από ξένες δυνάμεις ήθελαν να τον ανατρέψουν ακριβώς λόγω της προόδου της χώρας σε όλους τους τομείς (ακόμα και στα ανθρώπινα δικαιώματα, γυναικεία δικαιώματα κλπ) κάτι που δεν άρεσε στους φανατικούς (εκεί βρήκαν πάτημα και οι ξένοι, για άλλους λόγους αυτοί βέβαια) Δηλαδή ο ίδιος μου έλεγε ότι εκεί η ζωή ήταν καλύτερη απ ότι στην Ελλάδα και γενικότερα μου παρουσίαζε μια εντελώς διαφορετική εικόνα απ ότι μας παρουσιάζουν τα μέσα ενημέρωσης για τον Άσαντ κλπ. Τώρα προφανώς είναι δύσκολο τι να πιστέψεις, καθώς σε έναν εμφύλιο πάντα υπάρχουν τα διαφορετικά στρατόπεδα και άρα αυτός που εγώ γνώρισα μπορεί να ήταν Ασαντικός πχ.... αλλά ήταν άνθρωπος σοβαρός και μορφωμένος, με εμπειρία από πρώτο χέρι άρα ο λόγος του για εμένα μετράει λίγο παραπάνω από αυτά που θέλουν να περάσουν προς τα έξω τα διεθνή μέσα της δύσης. Το γεγονός ότι δείχνουν να υπάρχουν αρκετοί μορφωμένοι και με μια καλή οικονομική κατάσταση Σύριοι και με συγγενείς σε πολλές χώρες της δύσης επίσης συνηγορεί υπέρ της άποψης ότι η χώρα ήταν σε καλή κατάσταση προτού ξεκινήσουν οι συρράξεις. Κάπως έτσι αγαπητοί συμφορουμίτες γίνεται μια επιτυχημένη προπαγάνδα. Καλύτερη πλύση εγκεφάλου και από τις πυραμίδες MLM.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 απλα δεν εχεις ιδεα. Δεν θα ήταν καλύτερο να μας πεις γιατί δεν έχει ιδέα; Γιατί έτσι φαίνεται ότι εσύ δεν έχεις επιχειρήματα. 1
redhotstef Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Ξεκίνησα ένα απλό θέμα ρε παιδιά το οποίο θα μπορούσε άνετα να λάβει Μία απάντηση μόνο και να κλειδωθεί. Οι περισσότεροι νομίζατε ότι ήταν άλλο ένα τρολοθεμα. Εγώ ρωτήσει ένα σωρό γνωστούς και κανένας δεν έχει ιδέα, όλοι λένε ότι γίνεται πόλεμος στα μέρη τους, άλλα κάνεις δεν ξέρει ακριβώς γιατί!!... Και απ ότι βλέπω και στο ινσο, και εσείς έχετε διαφορετικές γνώμες, και όσοι ποσταραν τρολ μηνύματα, μάλλον δεν έχουν ιδέα και προσπαθούν να το καλύψουν.. Μπορούσα άνετα να ψάξω στο google, άλλα ήθελα να διαβάσω τη δική σας γνώση, είτε να με παραπεμψετε σε ένα ελληνικό λίνκ, που να εξηγεί. Ευχαριστώ όσους απάντησαν για το χρόνο τους.
doubtful Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν θα ήταν καλύτερο να μας πεις γιατί δεν έχει ιδέα; Γιατί έτσι φαίνεται ότι εσύ δεν έχεις επιχειρήματα. Εγω εδωσα μια πολυ ακριβης απαντηση πιο πανω, οποιος καταλαβε καταλαβε. Δεν καταστερφω των ψυχολογικο μου κοσμο για εναν ηδη καταδικασμενο κοσμο. Δεν ειμαι ο ιησους Και ναι, ο DrLo δεν εχει ιδεα και αυτη ειναι η αποψη μου για αυτον. Τωρα ο καθενας ας βγαλει τα συμπερασματα του. Αν θελετε μη με παιρνετε στα σοβαρα . No problem! Ξεκίνησα ένα απλό θέμα ρε παιδιά το οποίο θα μπορούσε άνετα να λάβει Μία απάντηση μόνο και να κλειδωθεί. Οι περισσότεροι νομίζατε ότι ήταν άλλο ένα τρολοθεμα. Εγώ ρωτήσει ένα σωρό γνωστούς και κανένας δεν έχει ιδέα, όλοι λένε ότι γίνεται πόλεμος στα μέρη τους, άλλα κάνεις δεν ξέρει ακριβώς γιατί!!... Και απ ότι βλέπω και στο ινσο, και εσείς έχετε διαφορετικές γνώμες, και όσοι ποσταραν τρολ μηνύματα, μάλλον δεν έχουν ιδέα και προσπαθούν να το καλύψουν.. Μπορούσα άνετα να ψάξω στο google, άλλα ήθελα να διαβάσω τη δική σας γνώση, είτε να με παραπεμψετε σε ένα ελληνικό λίνκ, που να εξηγεί. Ευχαριστώ όσους απάντησαν για το χρόνο τους. Η απαντηση μου ηταν σοβαρη.
whodatinsomniaK Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Προσπάθησε να καταλάβεις αυτό το βίντεο:
doubtful Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Προσπάθησε να καταλάβεις αυτό το βίντεο: καμια σχεση. δες αυτα για αρχη και καλη τυχη.
_hopelesscase_ Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Προσπάθησε να καταλάβεις αυτό το βίντεο: Ενδιαφέρον, αλλά είναι λίγο παλιό και δεν καλύπτει τα γεγονότα των τελευταίων 2 χρόνων με την προέλαση του ISIS.
DrLo Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν θα ήταν καλύτερο να μας πεις γιατί δεν έχει ιδέα; Γιατί έτσι φαίνεται ότι εσύ δεν έχεις επιχειρήματα. Τωρα και εσυ πολλα ζητας ... στο insomnia μιλαμε, οχι σε καμια στο Kennedy school of government Προσπάθησε να καταλάβεις αυτό το βίντεο: Υπαερχει αλλο video στο yutube αφου ... αρα εχεις λαθος
DrLo Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Το γεγονός ότι δείχνουν να υπάρχουν αρκετοί μορφωμένοι και με μια καλή οικονομική κατάσταση Σύριοι και με συγγενείς σε πολλές χώρες της δύσης επίσης συνηγορεί υπέρ της άποψης ότι η χώρα ήταν σε καλή κατάσταση προτού ξεκινήσουν οι συρράξεις. Ολες οι χωρες ειναι σε καλη κατασταση προτου ξεκινησουν οι συρραξεις. Στα "καλα" κανεις δε καθεται να σκοτωθει με τον διπλα. Χρειαζεται κατι να παει στραβα για να "αναψουν τα αιματα".
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα