Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά και συγχαρητήρια για το site! Επειδή ψάχνοντας στο Google βρήκα πως διάφορα άτομα στο forum αντιμετώπιζαν προβλήματα με εγγυήσεις και δίνονταν καλές απαντήσεις, κάνω και εγώ ένα thread με το πρόβλημά μου.

Αρχές Οκτώβρη λήγει το συμβόλαιο στο σπίτι που έχω κάνει και έχω δώσει 330 ευρώ εγγύηση. Το σπίτι, τέλειο με την εξαίρεση ότι έπεσαν κάτι βάρη σε 6 πλακάκια και τα έχουν "σπάσει". Μην φανταστείτε κάτι τραγικό, μιλάμε ότι το σπάσιμο σε κάθε πλακάκι είναι μεγάλο σαν δαχτυλιά, απλά επειδή είναι λευκό στο χρώμα, κάνει μπαμ.

Στο σπιτι υπάρχουν ανταλλακτικά πλακάκια, ίδιο χρώμα, αλλά είναι μικρότερα σε διαστάσεις. Αν δλδ το πλακάκι στο πάτωμα είναι 30Χ30 το ανταλλακτικό είναι 30 Χ 20. WTF, τι δουλειά έχει αυτό το μέγεθος στα ανταλλακτικά και όχι αυτά που χρησιμοποιούνται, δεν ξέρω.

Το είπα στον ιδιοκτήτη και μου λέει "α αν δεν είναι το ίδιο πλακάκι ίσως χρειαστεί αλλαγή όλο το πάτωμα(!) για να μην χαλάει η οπτική του χώρου". Και εκεί με έπιασε ένα καρδιακό. Ήμουν έτοιμος να πληρώσω για τυχόν αλλαγές ώστε να αντικατασταθούν τα 6 πλακάκια με 9 μικρότερα πλακάκια και τώρα μου λέει για ολόκληρη αλλαγή δαπέδου.

Θα ήθελα να ξέρω, ισχύει κάτι τέτοιο; Μπορεί να μου βάλει να πληρώσω ολική αλλαγή δεδομένου ότι υπάρχει σχεδόν πανομοιότυπο πλακάκι; Η εγγύηση και το "Μισθωτηριο Συμφωνητικο Κατοικιας" λέει για ζημιές που, κατ'εμέ είναι τα 6 πλακάκια που έσπασα.

Καμία ιδέα; Ευχαριστώ προκαταβολικά!

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Η κάθε ζημιά κοστολογείται. Τυπικά νομίζω ότι μπορεί να ζητήσει να γίνει πάτωμα ακριβώς όπως ήταν...δεν υπάρχουν ίδια πλακάκια;

Δημοσ.

Από μόνος σου, δεν μπορείς να ψάξεις να βρεις ίδια, πανομοιότυπα πλακάκια με τις ίδιες διαστάσεις? Να φέρεις και έναν πλακά και να διορθωθεί η ζημιά. Αλλά από την στιγμή που ο ιδιοκτήτης του σπιτιού δεν θέλει "μπαλώματα" ή μικρότερα πλακάκια ή προχειροδουλειές, ΝΟΜΙΖΩ πως αυτό που ζητάει, είναι νόμιμο. Γι' αυτό και λέω, ψάξε και βρες τα ίδια πλακάκια.

Δημοσ.

Πάρε το πλακάκι το λειψό ,πήγαινε σε μαγαζί με είδη υγιεινής ,βρες ένα πολύ κοντινό στις σωστές διαστάσεις.

Πάρε έναν πλακά εξήγησε του τη ζημιά και θα σου πει πόσα πρέπει να αγοράσεις.

βαράκια κι εσύ σε ξένο σπίτι;

Δημοσ.

Πάρε το πλακάκι το λειψό ,πήγαινε σε μαγαζί με είδη υγιεινής ,βρες ένα πολύ κοντινό στις σωστές διαστάσεις.

Πάρε έναν πλακά εξήγησε του τη ζημιά και θα σου πει πόσα πρέπει να αγοράσεις.

βαράκια κι εσύ σε ξένο σπίτι;

οταν το νοικιαζεις κανεις οτι θελεις μεσα, με τις αναλογες συνεπειες.

εγω θα σου προτεινα να βρεις καλο μαστορα να συννενοηθεις με τον ιδιοκτητη, με τα πλακακια που υπαρχουν να κατι ενα ωραιο σχεδιο εκει και κομπλε.

Δημοσ.

Καλά πόσο σκατόψυχοι και εκμεταλλευτές είναι κάποιοι άνθρωποι. Έγινε μια καταλάθος ζημιά η οποία επιδιορθώνεται με μια μικρή διαφορά στο οπτικό αποτέλεσμα. Δηλαδή δε θα μπορέσει να το ξανανοικιάσει επειδή θα φαίνεται έτσι το πλακάκι σε ένα σημείο;

Από τη στιγμή που όλο το σπίτι είναι ΟΚ και γενικά ο ενοικιαστής ήταν εντάξει το να του ζητάς να σου πληρώσει ολόκληρο δάπεδο σπιτιού είναι απλά γαϊδουριά.

• Like 5
Δημοσ.

Είναι απλό. Κάνεις ζημιά σε ΞΕΝΟ σπίτι? Πληρώνεις και το φτιάχνεις. Σε ποια τριτοκοσμική χώρα ολάκεροι ιδιοκτήτες σπιτιών θα πρέπει να ανέχονται ζημιές από τους νοικάρηδες? Η λογική "κάνω ότι θέλω" υπάγεται μόνο όταν έχεις τον δικό σου χώρο. Κάνεις ζημιές που ήδη οτιδήποτε έχει συμφωνηθεί στο συμβόλαιο? Τις φτιάχνεις.

Δεν του ζήτησε μαζί με τα πλακάκια να του αλλάξει και ντουλάπια κουζίνας, αυτό θα ήταν γαϊδουριά.

• Like 3
Δημοσ.

αν το σπίτι είναι παλιό που να βρεθούνε τα πλακάκια ρε παιδιά.

κι εγώ αν ήμουν στη θέση του ιδιοκτήτη θα σπαζόμουν αν μου χαλούσαν έτσι το δάπεδο. όπως και να το κάνουμε είναι κάτι που δε διορθώνεται. αλλά και το να ζητήσει αλλαγή δαπέδου είναι κάπως....

τι προβλέπω.

θα σου κρατήσει όλο το ποσό της εγγύησης και τέλος. θα λήξει εκεί το θέμα

Δημοσ.

Είναι απλό. Κάνεις ζημιά σε ΞΕΝΟ σπίτι? Πληρώνεις και το φτιάχνεις. Σε ποια τριτοκοσμική χώρα ολάκεροι ιδιοκτήτες σπιτιών θα πρέπει να ανέχονται ζημιές από τους νοικάρηδες? Η λογική "κάνω ότι θέλω" υπάγεται μόνο όταν έχεις τον δικό σου χώρο. Κάνεις ζημιές που ήδη οτιδήποτε έχει συμφωνηθεί στο συμβόλαιο? Τις φτιάχνεις.

Δεν του ζήτησε μαζί με τα πλακάκια να του αλλάξει και ντουλάπια κουζίνας, αυτό θα ήταν γαϊδουριά.

Σαφώς αλλά εδώ μιλάμε για μικροζημιά. Και όπως προείπα αν όλο το σπίτι είναι ΟΚ δε σημαίνει απαραίτητα πως ισχύει η λογική κάνω ότι θέλω για ένα ατύχημα.

Δημοσ.

Ευχαριστω για τις απαντήσεις παιδιά!

Να τονίσω ότι το πρόβλημά μου δεν ειναι να πληρώσω για να διορθωθεί η ζημιά, εννοειται οτι αυτο πρεπει να γινει. Το πρόβλημά μου είναι για 6 πλακάκια να θέλει να αλλάξει όλο το δάπεδο που είναι 100. Αυτο που θα αλλαξει στο δάπεδο, με τα τωρινα ανταλλακτικα ειναι οτι σε 3 σημεια, απλα θα χαλα η ομοιομορφία των αρμών και των πλακακίων. Αυτη ειναι η ζημιά και δεν με πειραζει να πληρωθει.

το σπίτι είναι πανάρχαιο και ανα χρονικα διαστηματα έμπαιναν κατσαρίδες από τον κήπο (είναι ισόγειο σε πολυκατοικεία). Ενημερώθηκα επίσης ότι σύμφωνα με το υπουργείο υγείας δεν επιτρέπεται στο σπιτι να μπαινουν εντομα απο εσωτερικους χωρους, κάτι που γίνεται από κενά στα παράθυρα και κάπου στην τουαλέτα. Δεν είμαι σίγουρος αν αγριέψουν οι τόνοι, έτσι και έπρεπε να πω τίποτα τύπου να φέρω το υγειονομικό. Ομολογώ ότι απλά θα ήθελα να βρεθεί είτε το πλακάκι είτε απλά να δεχτεί να να γινει η αλλαγη με τα ηδη υπαρχοντα. Σαν ενοικιαστης ημουν κομπλε, μεχρι και με τα καπιταλ κοντρολ σκιστηκα να του βαλω τα λεφτα στην ωρα τους.

Ουφ.

Δημοσ.

Συγγνώμη αλλά δε στέκει αυτό που σου λέει. Αν δηλαδή το έκανε ο ίδιος θα άλλαζε όλο το πάτωμα; Το κόστος που σου ζητάει να πληρώσεις δεν είναι ανάλογο της ζημιάς. Για τα ανταλλακτικά πλακάκια θα πάρεις δύο θα κόψεις το δεύτερο στη μέση και θα τα ενώσεις  ώστε θα έχεις 1μιση ανταλλακτικό πλακάκι που είναι όσο ένα παλιό.

Συμβουλή: Από την εμπειρία μου είναι ποιος θα πιάσει θύμα ποιον. Αν υπάρχει εγγύηση στη μέση τα πράγματα δυσκολεύουν καθώς οι ιδιοκτήτες μπαίνουν στον πειρασμό να μη στη δώσουν. Να φανταστώ ότι το Σεπτέμβρη τον έχεις πληρώσει με το σκεπτικό να σου δώσει πίσω τα χρήματα της εγγύησης όταν φύγεις, σωστά;

Δημοσ.

Δεν καταλαβαινω ακριβως τι συζηταμε .

Το σπιτι το παραδιδεις οπως το παρελαβες  , απτην στιγμη που ακομα και να κανεις καποια πατεντα με τα μικροτερα πλακακια το αποτελεσμα θα ειναι οπτικα ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ εχει καθε δικαιωμα να ζητησει να παραλαβει το σπιτι οπως σου το παρεδωσε . Γιαυτο το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να πας σε μαγαζι με πλακακια/πλακατζη και να του δειξεις ακριβως τι μεγεθος θες. Πλακακια ειναι οχι τηλεσκόπιο της ΝΑΣΑ οποτε πιθανοτατα να εχουν το σχεδιο και μεγεθος που ψαχνεις ή εστω να ξερουν να σε στειλουν σε καποιον που το εχει. Μου κανει εντυπωση που το θεωρεις τοσο λογικο να δεχτει να αλλαξει με διαφορετικο οπτικο αποτελεσμα το δαπεδο στα 6 πλακακια γιατι στην τελικη "αυτα εχω ρε μαν και αμα θες.." 

τρομαζω και μονο στη σκεψη του τι θα κανατε καποιοι στο εξωτερικο που δεν περνανε τετοια ουτε για αστειο

Δημοσ.

Συγγνώμη αλλά δε στέκει αυτό που σου λέει. Αν δηλαδή το έκανε ο ίδιος θα άλλαζε όλο το πάτωμα; Το κόστος που σου ζητάει να πληρώσεις δεν είναι ανάλογο της ζημιάς. Για τα ανταλλακτικά πλακάκια θα πάρεις δύο θα κόψεις το δεύτερο στη μέση και θα τα ενώσεις  ώστε θα έχεις 1μιση ανταλλακτικό πλακάκι που είναι όσο ένα παλιό.

Συμβουλή: Από την εμπειρία μου είναι ποιος θα πιάσει θύμα ποιον. Αν υπάρχει εγγύηση στη μέση τα πράγματα δυσκολεύουν καθώς οι ιδιοκτήτες μπαίνουν στον πειρασμό να μη στη δώσουν. Να φανταστώ ότι το Σεπτέμβρη τον έχεις πληρώσει με το σκεπτικό να σου δώσει πίσω τα χρήματα της εγγύησης όταν φύγεις, σωστά;

Οντως αν κοπει και τοποθετηθει 1.5 πλακακι η οπτικη διαφορα ειναι μηδαμινη, μιλαμε για μια λεπτη γραμμη.

ναι πληρωσα τον σεπτεμβρη καθώς δεν ήμουν σίγουρος αν θα έβρισκα και να έφευγα.

Δεν καταλαβαινω ακριβως τι συζηταμε .

Το σπιτι το παραδιδεις οπως το παρελαβες  , απτην στιγμη που ακομα και να κανεις καποια πατεντα με τα μικροτερα πλακακια το αποτελεσμα θα ειναι οπτικα ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ εχει καθε δικαιωμα να ζητησει να παραλαβει το σπιτι οπως σου το παρεδωσε . Γιαυτο το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να πας σε μαγαζι με πλακακια/πλακατζη και να του δειξεις ακριβως τι μεγεθος θες. Πλακακια ειναι οχι τηλεσκόπιο της ΝΑΣΑ οποτε πιθανοτατα να εχουν το σχεδιο και μεγεθος που ψαχνεις ή εστω να ξερουν να σε στειλουν σε καποιον που το εχει. Μου κανει εντυπωση που το θεωρεις τοσο λογικο να δεχτει να αλλαξει με διαφορετικο οπτικο αποτελεσμα το δαπεδο στα 6 πλακακια γιατι στην τελικη "αυτα εχω ρε μαν και αμα θες.." 

Συγγνώμη αλλά δεν μου στέκει ο τρόπος σκέψης. Αφου δεν υπαρχουν τα ανάλογα πλακακια, το σπίτι δεν μπορεί να το πάρει όπως το παρέδωσε και το οπτικό αποτέλεσμα θα είναι ούτως η άλλως διαφορετικό. Μήπως να βάψουμε και τον τοίχο διαφορετικό χρώμα έτσι και βάλουμε διαφορετικό χρώμα πλακάκια. Το συμβόλαιο όταν μιλά για ζημιές δεν αναφέρεται σε σπασμένα,χαλασμένα πράγματα;

Το ακόμα χειρότερο από όλα είναι ότι μου είπε να αδειάσω το σπίτι και μετά να έρθει να δει την ζημιλα.

Τα καλά νέα είναι ότι μίλησα με μια κοπέλα δικηγόρο που προπονώ (τα καλά να είσαι PT) και μου είπε "ούτε καν. η πολυκατοικια ειναι παλια, το πλακακι θα ειναι δυσκολο να βρεθει και δεν θα κατσεις να του αλλαξεις ολο το πατωμα. και αν σου πει μα μου, πες του να με πάρει τηλέφωνο¨". Μένει οπότε να δούμε τι θα γίνει όταν έρθει. προσωπικά θα αφήσω βάρη και γραφείο στο σπίτι για να έρθει να το δει, πριν τελειώσει το συμβόλαιό μου.

Δημοσ.
\

τρομαζω και μονο στη σκεψη του τι θα κανατε καποιοι στο εξωτερικο που δεν περνανε τετοια ουτε για αστειο

Στην Αγγλία από ότι ξέρω έρχεται αναλυτικός οδηγός με το τι εχει το σπίτι και τι λειτουργεί, επομένως εγώ σαν ενοικιαστής έχω λιγότερες πιθανότητες να νιώσω αδικημένος.

Στην Ελλάδα το συμφωνητικό από την αρχή μέχρι το τέλος φωνάζει "θα ξεσκίσω τον ενοικιαστή και θα σώσω τον ιδιοκτήτη". Αν το ψυγείο που είχε το σπίτι όταν μπήκα μέσα χάλαγε την πρώτη μέρα, ποιος θα την έτρωγε; Εγώ γιατι ετσι ειναι το συμβόλαιο.

Εμένα αυτό που με νοιάζει είναι να μην νοιώσουν και οι 2 πλευρές αδικημένες. Το να σπασω πλακακι ειναι δικο μου προβλημα, αλλα να θελει ολόκληρο στήσιμο στο σαλονι και να το πει "ζημιά"; Ελα ρε μεγάλε, really?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...