idomeneas7 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 εμεις δεν εχουμε αντικειμενο σαν μηχανικοι και μας βαζουν να κανουμε οτι νανε απο πρωτοκολησει εως αλληλογραφια, περιτο να πω οτι μας βλεπουν σαν εργαζομενους 2ης κατηγοριας και βγαζουν πανω μας ολο τον κομπλεξισμο. 'Ασχετο, αλλά πως γίνεται να είσαι ΤΕΙτζής ηλεκτρολόγος και να μην βρίσκεις? Πριν κάτι χρόνια μέχρι κι εγώ σκεφτόμουν να πάω γιατί ζητάνε αβέρτα σε βιομηχανίες.
Kostasspil Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Εγώ σκεφτόμουν να πιάσω το τζόκερ! Ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω; (Δύσκολα τα πράγματα φίλε! Προκηρύσσονται κάποιες θέσεις αλλά ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος!) αν έχεις βύσμα διάβαινε κομπλέ
kogba Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Η κομματοκρατία φταίει για το κατάντημα του δημοσίου και των πανεπιστημίων και της χώρας γενικά(από κόκκινους έως μπλε και ότι υπάρχει ενδιάμεσα). ΝΑΙ στον συνδικαλισμό, ΟΧΙ στον κομματικό συνδικαλισμό στο Δημόσιο. Θα έπρεπε να καταργηθεί με νόμο η παρουσία κομμάτων σε οποιονδήποτε τομέα του κρατικού μηχανισμού και να αναδειχθεί ο υγιής συνδικαλισμός, αλλά αυτό είναι ουτοπία(ή μάλλον, φρουτοπία: σιγά μην αφήσουν τα κόμματα τον τρόπο που ελέγχουν μια χώρα και που κόπροι κάθονται και ειπράττουν) . Από εκεί και πέρα, είναι στη φύση του ανθρώπου να εκμεταλλεύεται καταστάσεις και να βγάζει το αληθινό του πρόσωπο όταν του δωθεί η ευκαιρία, απλά στο Δημόσιο γίνεται πολύ ευκολότερα(μπαίνεις για συγκεκριμένη θέση και μετά από λίγο... εξαφανίζεσαι και πας κάπου πολύ καλύτερα και που δεν έχει σχέση με τη θέση για την οποία προσλήφθηκες), αλλά και στον Ιδιωτικό που τα έζησα τόσα χρόνια η ρουφιανιά και το γλείψιμο είναι τουλάχιστον το ίδιο(αν όχι χειρότερη) με το Δημόσιο(γιατί εξαρτάσαι κυριολεκτικά από τον κάθε ηλίθιο, που όμως έχει τη δύναμη να σε ξαποστείλει άνευ σοβαρού λόγου και αιτίας) . Υ.Γ.: επίσης, ναι στην αξιολόγηση του προσωπικού φυσικά(μόνο οι βολεμένοι δεν την θέλουν πραγματικά) , αλλά να γίνει από ανεξάρτητη αρχή και με βάση πρότυπα άλλων χωρών και όχι με άθλιες ποσοστώσεις που πήγαν να περάσουν (π.χ.: μπορεί σε κάποιον τομέα οι περισσότεροι να είναι επαρκέστατοι άνω του 95% και αλλού να πρέπει να απολυθούν λόγω... βλακείας καθαρής το 1/3 του προσωπικού) . Επιπλέον, δεν μου λέει κάτι το γεγονός ότι κάποιος απλά έγραψε καλά και μπήκε κάπου, πρέπει να υπάρχει και συνέντευξη(πάλι με βάση πρότυπα άλλων χωρών) γιατί υπάρχει μεγάλο πρόβλημα γενικώς με την αντίληψη και κρίση πολλών ανθρώπων(ή μάλλον... με την έλλειψη αυτής) σε καίριους τομείς, κάτι που οι γραπτές εξετάσεις απλά αδυνατούν να προσδιορίσουν και να αξιολογήσουν. Επεξεργασία.
φραμπάλα Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Τελικα εχουμε η δεν εχουμε περισσοτερους δημοσιους υπαλληλους απο τις αλλες ευρωπαικες χωρες;αποφασιστε.
thomasG4 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Τελικα εχουμε η δεν εχουμε περισσοτερους αργόμισθους δημοσιους υπαλληλους απο τις αλλες ευρωπαικες χωρες;αποφασιστε. Αυτό θα έπρεπε να είναι το σωστό ερώτημα. 1
Kapetanakos Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Καλησπέρα, Είμαι στο τελευταίο έτος του Λυκείου (ΕΠΑΛ) και σκέφτομαι το μέλλον μου...(κάτι που θα έπρεπε να είχα κάνει από πιο παλιά αλλά σαν Ελληνάρας το άφησα για το τέλος) Σκεφτόμουν να γίνω προγραμματιστής(αυτή είναι η ειδικότητα μου στο ΕΠΑΛ),αλλά βλέπω ότι δε τα παίρνω και πολύ και επίσης στις μέρες μας άμα δεν είσαι ταλέντο προγραμματιστής δεν έχεις μέλλον...Πόσο μάλλον εγώ που δυσκολεύομαι. Σκεφτόμουν λοιπόν να μπω στο δημόσιο...Ξέρω ότι μερικοί θα γελάτε διαβάζοντας το αλλά για εμένα είναι πολύ σημαντικό να είμαι κάπου που να ξέρω ότι κανείς δε μπορεί να με διώξει από την μία μέρα στην άλλη και επίσης από τα λίγα που ξέρω οι δημόσιοι παίρνουν αρκετά καλό μισθό (για τα σημερινά δεδομένα) και με τα χρόνια παίρνεις αύξηση(έτσι έχω ακούσει τουλάχιστον ισχύει) Τι πιστεύετε επί αυτού του θέματος;(το δημοσιο-υπαλληλίκι) Και για να μπούμε στο ψητό,ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω για να μπω στο δημόσιο; Επίσης μπορώ να διαλέξω και που θα ήθελα να μπω ή θα με στείλουν όπου υπάρχει θέση (χρειάζομαι μέσο για αυτό υποθέτω έτσι ) Γιατί μένω στην Αθήνα και θα ήθελα να φύγω μακριά για κανα χωριό κοντά στην Θεσσαλονίκη (μου αρέσει το κλίμα εκεί πάνω) Αυτά βασικά Θα ήθελα πολύ να μάθω την γνώμη σας. Ευχαριστώ εκ των προτέρων Φιλε να υποθεσω οτι δεν κανεις πλακα... Πριν πας να δουλεψεις στο δημοσιο θα σου συνηστουσα να δουλεψεις πρωτα ιδιωτικο ωστε να μαζεψεις καποια μορια παραπανω,στα + για σενα ειναι κανεις φανταριλικι στις ειδικες δυναμεις επιπλεον μορια απο εκει. Τωρα ΑΝ θα βγει προκυρηξη,ποσα ατομα θα παρει,στην ειδικοτητα που θες ειναι αλλου παππα ευαγγελιο. Παντως αν θες να εξασφαλιστεις οικονομικα οπως ειπες δες κατι σε σωματα ασφαλειας π.χ αστυνομια,στρατος η πυροσβεστικη. Εκει και γρηγορα θα μπεις και πιο ευκολα απο το καθαρο δημοσιο. Δεν υπάρχει μονιμότητα πλέον... και δεν γίνονται τόσο εύκολα διαγωνισμοί, πρέπει να έχεις σπουδάσει κάτι αντίστοιχο με την θέση που προκηρύσσετε, διαφορετικά πως θα μπεις; τα ΕΛΤΑ ΔΕΝ παίρνουν, ο ΟΤΕ το ίδιο... η ΔΕΗ το ίδιο μόνο με 6μηνα, άρα που; Στα Υπουργεία; θέλεις χαρτί πολύ δυνατό εκεί και πτυχίο σοβαρό, όχι αυτό που σπουδάζεις κουτσά στραβά. Εγώ απορώ γιατί διάλεξες να κάνεις κάτι που τελικά δεν σου έκοβε και πολύ για να το μάθεις; τις δυνατότητες σου δεν τις ήξερες; Με λίγα λόγια ΔΗΜΟΣΙΟ....ΓΙΟΚ, απλά ξέχνα το ή σπούδασε κάτι άλλο(+3-4 έτη σπουδών). Δεν είναι όπως παλιά.. να βρεις τον θυρωρό του Υπουργείου και να γίνεις Δημόσιος Υπάλληλος. Μου φαίνεται ότι κάποιοι δεν έχετε και πολύ επαφή με το τι γίνετε στον κόσμο... γι αρχίστε να διαβάζετε καμιά εφημερίδα ή κανά site με πολιτική και οικονομική ύλη. τα ειπες ολα.....
skiabox Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Πάντως επειδή η αγορά πάντα τα ισορροπεί όλα στο τέλος και δε τη γλιτώνει κανείς μάλλον θα πάμε στη δραχμή έτσι ώστε όλοι αυτοί οι γραφειοκράτες στο δημόσιο να πληρωθούν την πραγματική αξία του έργου που παράγουν δηλαδή σχεδόν τίποτα. Πράγμα που με το ευρώ δύσκολα γίνεται γιατί είναι σκληρό νόμισμα. dacourt : Μήπως εσύ δεν διαβάζεις εφημερίδες; Έχουν αρχίσει να ιδρύονται πάλι δημόσιοι οργανισμοί με ρυθμό πολυβόλου. 1
groot Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι αργόμισθοι, τα πανεπιστήμια δεν δουλεύουν καλά.... γενικά όλα και όλοι που δεν ήμαστε εμείς είναι λάθος. Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν αργόμισθοι σε ΟΛΟΥΣ τους τομείς, αλλά αυτό το "90%" είναι αργόμισθοι πάει πολύ..... Ελπίζω τουλάχιστον αυτοί που τα γράφουν να μην είναι άνεργοι (καθώς κατά 90% εάν θες δουλειά βρίσκεις), να δίνουν πάντα το καλύτερο στην δουλειά τους, να διαβάζουν εκτός δουλειάς για την δουλειά έτσι ώστε να γίνονται καλύτεροι και εν γένει να ασχολούνται με την δουλειά τους. Και όχι, δεν είμαι ΔΥ.
4saken Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Διαβαζοντας το αρχικο μηνυμα νομιζα οτι καποιος το ξεθαψε, οταν ειδα οτι ειναι σημερινο καταλαβα οτι δεν υπαρχει ελπιδα... 2
deesnider Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν αργόμισθοι σε ΟΛΟΥΣ τους τομείς, αλλά αυτό το "90%" είναι αργόμισθοι πάει πολύ..... Μόνο που αυτό δεν έχει καμία απολύτως σημασία, λόγω μιας σημαντικότατης διαφοράς: Τους - όσους κι αν είναι αυτοί, πολλοί ή λίγοι - αργόμισθους τού δημοσίου, τους πληρώνει ως κερατιάτικα ο φορολογούμενος. Εκείνους τού ιδιωτικού τομέα, τους πληρώνει ο εργοδότης τους... ...ο οποίος - να κι άλλη μία διαφορά - αν αποφασίσει ότι δε θέλει να πληρώνει αργόμισθους, τους απολύει... 3
panosno1com Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Διαβαζοντας το αρχικο μηνυμα νομιζα οτι καποιος το ξεθαψε, οταν ειδα οτι ειναι σημερινο καταλαβα οτι δεν υπαρχει ελπιδα... εγω νομιζα οτι ηταν Παρασκευη οταν το διαβασα! Μετα λεω θα τρολλαρει
mentoras99 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Ναι αυτο ειναι το προβλημα οτι ο δημοσιος τομεας ειναι πιο ελκυστικος στους νεους απο τον ΙΤ ενω θα επρεπε να ειναι το αναποδο, εκτος αν θελεις να γινεις καποιο ειδος Κουβας στο τελος. Γι'αυτο δεν φταιει μεμονωμενα ο καθε εργαζομενος. Φταει το κρατος που δεν εχει φτιαξει σωστες δομες, και ελεγχους, υγιη ανταγωνισμο, ελεγχους στις επιχειρησεις, μειωση ανεργιας, κλπ ωστε να υπαρχει ενας καλος ιδιωτικος τομεας στην ελλαδα, με καλους μισθους, σωστα ωραρια, και οχι ασυδοσια εκ μερους των εργοδοτων και δουλεια για ενα κομματι ψωμι και ασυστολη εκμεταλλευση. Μετα λογικο ειναι, να σκεφτονται ολοι πως θα μπουν στο δημοσιο, που τηρει καποια μινιμουν στανταρντς, που θα επρεπε να υπαρχουν και στον ιδιωτικο τομεα. 1
Avon Pro Xtreme Rain Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Κακώς υπαρχει αυτο το αλισβερισι εγω παω κανονικα στην ωρα μου και φευγω στην ωρα μου και αν θελω να κανω μια εξωτερικη δουλεια πχ να παω στην τραπεζα ζηταω εγγραφος αδεια εξοδου, δεν θελω να υποχρεωνομε σε κανεναν. Δυστηχως ετσι ειναι με καποιους δηθεν συνδικαληστες =~ καριεριστας πολιτικαντης. ΑΛΛΑ υπαρχουν ευτηχως και εξαιρεσεις, το συνδικατο ΟΤΑ απο την πρωτη στιγμη ηταν διπλα μας και συνεχια ζηταει απο την ΑΔΕΔΥ να δεχετε και 8 μηνα και 5 μηνα.
groot Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Μόνο που αυτό δεν έχει καμία απολύτως σημασία, λόγω μιας σημαντικότατης διαφοράς: Τους - όσους κι αν είναι αυτοί, πολλοί ή λίγοι - αργόμισθους τού δημοσίου, τους πληρώνει ως κερατιάτικα ο φορολογούμενος. Εκείνους τού ιδιωτικού τομέα, τους πληρώνει ο εργοδότης τους... ...ο οποίος - να κι άλλη μία διαφορά - αν αποφασίσει ότι δε θέλει να πληρώνει αργόμισθους, τους απολύει... Στην θεωρία, συμφωνώ. Στην πράξη όμως, αργόμισθοι υπάρχουν παντού.
Avon Pro Xtreme Rain Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Ελπίζω τουλάχιστον αυτοί που τα γράφουν να μην είναι άνεργοι (καθώς κατά 90% εάν θες δουλειά βρίσκεις), να δίνουν πάντα το καλύτερο στην δουλειά τους, να διαβάζουν εκτός δουλειάς για την δουλειά έτσι ώστε να γίνονται καλύτεροι και εν γένει να ασχολούνται με την δουλειά τους. αυτο ειναι το ~30% (κι αν) των ΔΥ, που στις πλατες του παρασιτει (και μερικες φορες αξιολογει στους ανωτερους!) ολο το αλλο σκουπιδαριο... εχουν παιξει ατακες «ρε μην ερχεστε απο τις 8 και σας βλεπει ο κοσμος, πηγαιντε να πιειτε κανα καφε» (τους χαλανε την πιατσα κιολα) η μονη λυση ισως: γραπτα παραπονα με αρ Πρωτοκολλου, με ταυτοχρονη δημοσιοποιηση ακομα και σε site φαση Θεμος Θεμα. Οσο συστημικοι και να ειναι, ψοφανε για κλικ Μόνο που αυτό δεν έχει καμία απολύτως σημασία, λόγω μιας σημαντικότατης διαφοράς: Τους - όσους κι αν είναι αυτοί, πολλοί ή λίγοι - αργόμισθους τού δημοσίου, τους πληρώνει ως κερατιάτικα ο φορολογούμενος. Εκείνους τού ιδιωτικού τομέα, τους πληρώνει ο εργοδότης τους... ...ο οποίος - να κι άλλη μία διαφορά - αν αποφασίσει ότι δε θέλει να πληρώνει αργόμισθους, τους απολύει... με τους (α)καταλληλους Λογιστες-Δικηγορους ολοι πληρωνουν για ολα... Διαβαζοντας το αρχικο μηνυμα νομιζα οτι καποιος το ξεθαψε, οταν ειδα οτι ειναι σημερινο καταλαβα οτι δεν υπαρχει ελπιδα... αφου ερευνησαμε το ποσα δινει ο Mikel man, τι αλλο να κανουμε; (θα 'χει πλακα να τα τιναξει απο υπερβολικη δοση καφεινης...)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα