gdriver Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 το πιο πιθανό είναι να σε βρίζει στην ελληνική πραγματικότητα γιατί "πιθανόν να ξεσηκώσεις το συνδικαλιστικόν φρόνημα της εργατιάς". μετά θα εκδόσει και βιβλίο με ανέκδοτα.
kathytherion Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Εγω το έγραψα αυτο. To βασικο με το δημοσιο ειναι οτι και σε σπασικλα προισταμενο να πέσεις δεν μπορει να σε διώξει. Επειδη υπάρχουν πολλοι κομπλεξικοι εκει εξω που δημιουργουν θέματα απο το πουθενα πχ μπορει να μην του αρέσει το στυλ σου και ακομα και αν αυτο το στυλ δεν δημιουργει κανενα προβλημα στη δουλεια θα μπορουσε στην ιδιωτική να στη λέει και να πάει να βάλει και λογια στον διευθυντη και στο τέλος να σε διώχνανε γιατι ο διευθυντης τον προισταμενο θα ακουσει δεν θα ακουσει εσενα. Και ολα αυτα μονο και μονο επειδη κάποιοι θέλουν υποκρισιες και θέατρο ε αυτο ειναι το καλο με το δημοσιο οτι ενας τέτοιος δεν μπορει να σου κάνει τιποτα και μπορεις να τον αγνοησεις και άνετα να του κοψεις κ την καλημέρα δεν σε υποχρεώνει κανεις να παιξεις θέατρο εισαι απλα ελευθερος να κάνεις τη δουλεια σου.Οταν κάνεις τη δουλεια σου δεν φοβασαι τιποτα δεν μπορει να σου κάνει τιποτα. Στον ιδιωτικο αυτη η επιλογη μαλλον δεν υπάρχει θα πρέπει να φυγεις τελειως απο τη δουλεια. Αλλα επειδη αυτο δεν ειναι πάντα εφικτο γιατι πρεπει μετα να βρεις αλλου παιζει να κάτσεις και να ανέχεσαι πράγματα ε και οσο το βλέπει ο άλλος αυτο θα σε σέβεται και λιγοτερο μη περιμενεις να αλλάξει στάση. Σου λεει αυτος εδω δεν έχει επιλογες θα τον κάνουμε οτι θέλουμε σε αυτο στηριζονται οι περισσοτεροι κακοι εργοδοτες οτι βρισκουν ευκαιρια να σου κάνουν νουμερα ενω ένας καλος εργοδοτης δεν θα σε ενοχλουσε αμα του έβγαζες τη δουλεια και θα προσπαθουσε να δημιουργησει και ανθρωπινες συνθηκες για την επιχειρηση του. Και μονο να δουλευεις με καλους ανθρωπους βελτιωνει την ποιοτητα ζωης σου πέρα απο τα φράγκα ειναι πολυ βασικο να μη μπλέξεις με σπασικλες. Τα βλεπεις απο τη πρωτη μέρα κιολας αυτα ειναι ειρωνικοι, πάνε να σε ψαρώσουν , δεν σεβονται τιποτα ο τροπος τους μπορει να ειναι και αποτομος , μπορει να ειναι κ ελαφρως υποτιμητικοι γενικα λένε πράγματα που δεν χρειάζονται μονο κ μονο για να δειξουν το κακο τους χαρακτηρα. Απ αυτα που λες θα κρατησω το στυλ, μου εκανε ευχαριστη εντυπωση που εοδα γυναικα ψιλοπανκ με τατουαζ στα χερια κλπ σε ενα ικα στην Αθηνα και σε ενα εκδοτηριο μετρο, κανονικα να εργαζονται, φορωντας τα ρουχα που τους βολευαν και εχοντας αυτη την εμφανιση. Στον ιδιωτικο τομεα με κοβουν απο πανω ως κατω( λογω αμτικειμενου) να δουν αν εχω αποδελτη εμφανιση και ωραιο προσωπο ωστε να πουλαω περισσοτερο οταν ερχομαι σ επαφη με κοσμο. Ακομη και να σε προσλαβουν, αν σου πουν εχεις ωραιο προσωπο και ειναι καλο για το επαγγελμα σου, νιωθω οτι δεν εκτιμουν τις γνωσεις και το πνευμα μου, αλλα μενουν στην εμφανιση μου, η οποια σημερα ειναι και αυριο δεν ειναι. Ασχημη διαπιστωση μετα απο 4 χρονια σπουδων. Παντως γουσταρα που ειδα εικονογραφημενες εργαζομενες και ελπιζω να το βλεπω συχνοτερα οσο περναει ο καιρος.
Avon Pro Xtreme Rain Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Όταν λέμε ΔΥ μη μπλέκετε μέσα γιατρούς, δασκάλους και αστυνομικούς.. δεν άκουσα πουθενά και από κανέναν ότι έχουμε παραπάνω από όσους χρειαζόμαστε (και σε άλλες κατηγορίες αλλά τώρα δε μπορώ να τις σκεφτώ όλες). Όταν λέμε δημόσιο υπάλληλο και μάλιστα υποννοούμε ότι είναι άχρηστοι εννοούμε κάτι γραφειάδες που έχουν δουλειά επειδή είχαν μέσον και κάνουν μια άχρηστη δουλειά που δημιουργήθηκε σκόπιμα από την ατελείωτη γραφειοκρατία. αυτοί ναι είναι παράσιτα. εχουμε παραπανω απο οσους θα επρεπε να χρειαζομαστε εχουμε πολυ λιγοτερους απο οσους εχουμε συνηθισει να μας αρεσει οτι τους χρειαζομαστε
MikeJ Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Τόσο σκατά που είναι τα πράγματα στην Ελλάδα στο θέμα της εργασίας, λογικό δεν είναι να βλέπουμε το δημόσιο αρκετοί και να μας τρέχουν τα σάλια... Θα έπρεπε να ισχύει το ανάποδο όπως γίνεται στις ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου, όπου δλδ το δημόσιο είναι η έσχατη επιλογή σε αντίθεση με τον προσοδοφόρο ιδιωτικό τομέα, αλλά ζούμε στην Ελλάδα όπου η επιχειρηματικότητα τιμωρείται από το ίδιο το κράτος, η εργασία γίνεται σε άθλιες συνθήκες , άθλια ωράρια και μισθούς πείνας και η ανεργία θερίζει. Το δημόσιο, ακόμα και σε κάποια θέση που κάποιος δουλεύει πραγματικά και δεν κωλοβαράει, είναι όαση σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα. (1000ρικάκι, τήρηση νομοθεσίας ως προς ωράρια και άδειες, ασφάλιση, ένσημα , τα βασικά δηλαδή για μια αξιοπρεπή ζωή που στον ιδιωτικό τομέα πλέον θεωρούνται πολυτέλειες) 7
Avon Pro Xtreme Rain Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 γεροντια συνταξιουχους Δημοσιου VS γεροντια που εζησαν/ζουν ενδιαφεροντα και δημιουργικα νιατα
groot Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Σε ένα forum που παίζουν threads με ερωτήσεις σχετικά με εργασία στο πλαίσιο, σε supermarket, ως τεχνικός Η/Υ και λοιπά παρόμοια επαγγέλματα, είναι αρκετά οξύμωρο που κάποιος είπε ότι θέλει να μπει στο δημόσιο και έγινε δέκτης τέτοιας συμπεριφοράς. Προσωπικά, βάζω το χέρι μου στη φωτιά ότι το 75% όσων έχουν γράψει στο thread για το πλαίσιο και για το supermarket θα ήθελα να μπουν χθες στο δημόσιο. 4
Anorymous Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Έχω μπει σε πενταμηνο στο δήμο μετά από 28 μήνες ανεργίας, μετά από ένα μήνα λοιπόν στο δημόσιο μου εληψε η ανεργία.....
MikeJ Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 γεροντια συνταξιουχους Δημοσιου VS γεροντια που εζησαν/ζουν ενδιαφεροντα και δημιουργικα νιατα Εγώ πάντως βλέπω τον ένα κολλητό μου που είναι τεχνικός υπαξιωματικός (από σχολή) στην αεροπορία και αν και μπορεί να κουράζετε καθώς κάνει δουλειές σκληρές τύπου στρώνω άσφαλτο στον αεροδιάδρομο μέσα στο καλοκαίρι , αλλά παίρνει οριακά κάτω από 1000 ευρώ, άδειες αρκετές, ωράριο αυστηρά 8ωρο (εκτός απ΄όταν έχει υπηρεσία ή Παρμενίωνα) και κάθε μέρα είναι σπίτι του στις 3 και μπορεί να κάνει και άλλες πολλές δραστηριότητες (αφού έχει χρόνο) και να πηγαίνει ταξίδια (αφού έχει λεφτά) και γενικά να ζει μια ωραία άνετη ζωή και από την άλλη την φίλη μου , απόφοιτη του ΠαΠει να δουλεύει ανασφάλιστη σε ένα λογιστικό γραφείο χωρίς ωράριο (από το πρωί μέχρι το βράδυ) και τα ΣΚ συνήθως, για κάτω από 500 ευρώ οπότε δε μπορεί να κάνει τίποτα αφού ούτε χρόνο έχει (όλη μέρα στη δουλειά ) ούτε χρήματα..... οπότε τι ενδιαφέροντα δημιουργικά νιάτα... ο 20χρονος στρατιωτικός ζει πιο δημιουργικά και ενδιαφέροντα.... και στη θέση της φίλης μου, βάζω και πόσους άλλους φίλους μου που είναι σε δουλειές όπου τους τρώει όλη την μέρα ώστε να μπορούν ίσα ίσα να επιβιώσουν.... Προσωπικά, βάζω το χέρι μου στη φωτιά ότι το 75% όσων έχουν γράψει στο thread για το πλαίσιο και για το supermarket θα ήθελα να μπουν χθες στο δημόσιο. Ε ναι λογικό δεν είναι, όταν στο Πλαίσιο σου λένε έλα εδώ να δουλεύεις για ψίχουλα, με στάνταρ απλήρωτες υπερωρίες, τεράστιο ψυχολογικό πόλεμο διαρκώς και αντικατάσταση στην πρώτη ευκαιρία... 6
bilya Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Για πες ρε bilya ποιος κυνηγάει τους κλέφτες? Ποιο ποσοστό επί του ΑΕΠ δεσμεύει ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα και πιο είναι στην Ευρώπη? Όπου δημόσιος τομέας και οι συντάξεις. Για να πάρει 1000 ευρώ ένας ΔΥ πόσα πρέπει να φορολογηθει η πραγματική οικονομία. Αυτές είναι οι ερωτήσεις που πρέπει να απαντηθούν όταν μιλάμε για το δημόσιο και όχι πια βλακειες που γράφετε οκ δεν κατάλαβες μαλλον τι ακριβώς έγραψα....να στο πω πιο απλά οι μίζες, τα εξοπλιστικά, οι στημένοι διαγωνισμοί, τα δομημένα ομόλογα, το χρηματιστήριο, η υπέρ κοστολόγηση έργων, τα εργα φαντάσματα και ολα αυτα τα ωραία έριξαν εξω το κρατος παραπάνω σου λεω 3 περιπτώσεις που διέγραψαν κοντα 5 δις σε νόμιμα πρόστιμα απο 4 ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ εταιρίες σε μενα δεν μου διέγραψε ποτε κανεις τπτ αντίθετα μου μεγάλωνε το πρόστιμο όσο δεν το πλήρωνα... 1
groot Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Ε ναι λογικό δεν είναι, όταν στο Πλαίσιο σου λένε έλα εδώ να δουλεύεις για ψίχουλα, με στάνταρ απλήρωτες υπερωρίες, τεράστιο ψυχολογικό πόλεμο διαρκώς και αντικατάσταση στην πρώτη ευκαιρία... Δεν σχολιάζω την σύγκριση που μπορεί να κάνει κανείς ανάμεσα σε αυτές τις δύο επιλογές αλλά την επίθεση που δέχθηκε ο TS ενώ απλά δήλωσε ότι θέλει να στοχεύσει σε κάτι που μεγάλο ποσοστό posters στο Μπλα-Μπλα θα θέλανε.
gr1goris Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Τα τελευταία 50 χρονια στο δημοσιο έμπαιναν ολοι οι ανικανοι να εργαστουν στον ιδιωτικό τομεα τους οποιους βεβαια διοριζαν κατα χιλλιαδες συγκεκριμενοι βουλευτες με τα γνωστα αποτελεσματα για τους μεν βουλευτες την διμιουργια τζακιων και για τον δημοσιο τομεα την ανικανοτητα που τον διακρινει Το αποτέλεσμα των παραπανω πρακτικων εφερε την χωρα μας στο σημειο που βρισκετε σημερα 1
skiabox Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Πάντως είναι καλό το timing του post starter καθώς θα έχουμε πάλι σε επανάληψη όπως βλέπω το 81. Με άλλα λόγια ιδρύονται καθημερινά καινούριοι δημόσιοι οργανισμοί. Λογικά θα πάμε σε ρυθμούς ίδρυσης ενός δημοσίου οργανισμού ανά ημέρα.
8elwADSL Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Αν δεν είχατε δεκάρα τσακιστή στη τσέπη και ήσασταν μακροχρόνια άνεργοι να δείτε πως θα σας φαινόταν μια θέση στο δημόσιο. Είχα και εγώ 3 χρόνια άνεργος (ευτυχώς βρήκα κάτι τώρα) και κάθε μέρα που περνούσε κατάλαβα πόσο σάπιος είναι και ο ιδιωτικός τομέας που και εκεί βασιλεύει το βύσμα και η γνωριμία. Δυστυχώς και οι δύο τομείς είναι σάπιοι όσο δεν πάει και δεν λειτουργούν όπως σε μια σωστή δυτική χώρα. 5
DDevil Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 αυτές είναι οι μειώσεις μισθών στο δημόσιο τομέα που ακούμε τόσα χρόνια; δηλαδή αυτός ο άνθρωπος πόσα έπαιρνε πρίν; δε μπορεί να σε διώξει αλλά θα πρέπει να ανέχεσαι τον κάθε μπουχέσα που θέλει από σύμπλεγμα να σου κάνει τη ζωή δύσκολη. και στους 2 τομείς ιδιωτικό- δημόσιο δυστυχώς γίνεται αυτό. το σημαντικότερο να πηγαίνεις ήρεμος στη δουλειά σου και να φεύγεις επίσης ήρεμος - Αξιοπρεπής επίδοση. Άσχετο αλλά στο Γκέτενμποργκ έγκαινίασαν το εξάωρο σε ορισμένες δουλειές και μάλιστα με τους ίδιους μισθούς. Έτσι λένε αποφεύγουν κάποιες περίεργες "αναρρωτικές" άδειες μιας και όλοι οι υπάλληλοι τώρα πλέον δεν κουράζονται τόσο.και έχουν περισσότερες 2 ώρες να χαρούν τον προσωπικό τους χρόνο. Tον γράφεις τον κομπλεξικο και σε παρατάει ησυχο γιατι βλέπει οτι δεν μπορει να σου κάνει τιποτα. Ενω στον ιδιωτικο δεν θα μπορουσες να το κανεις αυτο νομιζω. Αμα δει οτι δεν μπορει να σου κανει τιποτα και οτι τον γράφεις θα σταματησει και να ασχολειται μαζι σου το πολυ πολυ να σε στειλει σε κανα αλλο γραφειο που θα έχει καλυτερα άτομα οποτε θα σου κάνει και καλο!!!! Απ αυτα που λες θα κρατησω το στυλ, μου εκανε ευχαριστη εντυπωση που εοδα γυναικα ψιλοπανκ με τατουαζ στα χερια κλπ σε ενα ικα στην Αθηνα και σε ενα εκδοτηριο μετρο, κανονικα να εργαζονται, φορωντας τα ρουχα που τους βολευαν και εχοντας αυτη την εμφανιση. Στον ιδιωτικο τομεα με κοβουν απο πανω ως κατω( λογω αμτικειμενου) να δουν αν εχω αποδελτη εμφανιση και ωραιο προσωπο ωστε να πουλαω περισσοτερο οταν ερχομαι σ επαφη με κοσμο. Ακομη και να σε προσλαβουν, αν σου πουν εχεις ωραιο προσωπο και ειναι καλο για το επαγγελμα σου, νιωθω οτι δεν εκτιμουν τις γνωσεις και το πνευμα μου, αλλα μενουν στην εμφανιση μου, η οποια σημερα ειναι και αυριο δεν ειναι. Ασχημη διαπιστωση μετα απο 4 χρονια σπουδων. Παντως γουσταρα που ειδα εικονογραφημενες εργαζομενες και ελπιζω να το βλεπω συχνοτερα οσο περναει ο καιρος. Καλα εκαναν αμα έβγαζαν σωστα τη δουλεια τι προβλημα ειναι το τατουαζ? ουτε εμενα θα με ενδιεφεραν αυτα και εργοδοτης στον ιδιωτικο να ήμουν.Και σε αρκετες συνεντευξεις λένε περιττα πράγματα και καλα να σε ψαρώσουν απο μενα κάτι τέτοιοι εχαναν απευθειας τον σεβασμο μου. Μεγάλε δεν ηρθα εδω για να μου την πεις περιμενε να δεις πρωτα πως θα τα πάω εξηγησε μου 2-3 πράγματα για τη δουλεια και αν σου κάνω με κρατάς αν οχι με στελνεις. Αλλα το να προσπαθει ο αλλος να σε ψαρώσει χωρις λογο και να λέει περιττα πραγματα που μετα ουτε ο ιδιος δεν τηρούσε και ηταν κ ο ιδιος απαράδεκτος ειναι αστειο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα