stratigos24 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Το ΤΕΙ που είμαι έγινε ΑΕΙ ΤΤ (ΑΕΙ Τεχνολογικού Τομέα) και μετά από περίπου 1 χρόνο από αυτή την αλλαγή ήρθε και μια αλλαγή στο πρόγραμμα μαθημάτων που αποφασίστηκε από το συμβούλιο των καθηγητών (μέσα σε μια νύχτα χωρίς να ξέρουμε εμείς κάτι) και ισχύει άμεσα με το οποίο καταργούνται κάποια μαθήματα και μπαίνουν κάποια νέα καθώς και κάποια μαθήματα επιλογής γίνονται υποχρεωτικά, με αποτέλεσμα πχ κάποια που εσύ μπορεί να είχες περάσει τα 2 (που έπρεπε) από τα 5 πχ μιας κατηγορίας, να γίνονται πχ υποχρεωτικά και να πρέπει να περάσεις τώρα εσύ άλλα 2 από εκεί κλπ.. Όλα αυτά τα παραπάνω πιάνουν νέους και παλιούς φοιτητές με μια εξαίρεση σε αυτούς που έχουν ξεκινήσει ή τελειώσει την πρακτική τους και την πτυχιακή τους και χρωστάνε μέχρι 3 μαθήματα. Αυτοί οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρια να δώσουν αυτά που χρωστάνε σε εμβόλιμη εξεταστική το Νοέμβριο αλλά άμα κοπούν (έστω και σε ένα) να τους πιάνει μετά το νέο πρόγραμμα με ότι επακόλουθο σημαίνει σε προσθήκη νέων μαθημάτων. Με λίγα λόγια πχ ένας φίλος πάει από τα 6 πάει στα 10, εγώ από τα 7 στα 13-14 κλπ... (εδώ να βάλω και ένα ακόμα περιστατικό μιας κοπέλας που θα πάει απο τα 2 στα 7.. και θα μου πεις μα 2 είναι δεν έχει ξεκινησει/τελειώσει πρακτική και πτυχιακή και να δώσει το Νοέμβριο? όχι δεν ξεκίνησε και ούτε γίνεται να ξεκινήσει πρακτικη γιατί αυτα τα 2 είναι μέσα στα 10 από τα 12 που πρέπει να έχεις περάσει για να βγεις σε πρακτική.. Εδώ οι ερωτήσεις που έγιναν στην υπεύθυνη του τμήματος και οι απαντήσεις της: (για κάποιο λόγο δεν μου δουλεύει το spoiler) Αγαπητοί συνάδελφοι, Σήμερα Δευτέρα 28/09/2015 βρήκαμε ευκαιρία να πάμε στο γραφείο της κας ....... καινα λύσουμε κάποιες απορίες που έχουμε όλοι μας σχετικά με το νέο πρόγραμμα σπουδών.Όπως θα δείτε παρακάτω, υπάρχει η ερώτηση και η απάντηση που παίρναμε. Ελπίζουμε να σας βοηθήσουμε! -Ισχύει ότι κάποιοι σπουδαστές, μεγαλύτερων κυρίως εξαμήνων, θα βρεθούν να χρωστάνε παραπάνω μαθήματα από ότι χρώσταγαν πριν λόγω του ότι κάποια μαθήματα, από επιλογής που ήταν, έγιναν υποχρεωτικά; Ναι, θα υπάρξουν τέτοιες περιπτώσεις.Η αλήθεια είναι πως η αλλαγή αυτή που έγινε στο πρόγραμμα σπουδών θα έχεις πολλούς οφελειμένους και μερικούς εκτεθημένους από άποψης χρωστούμενων μαθημάτων. -Στο νέο πρόγραμμα σπουδών άλλαξαν πολλά μαθήματα και πιθανόν ισχύει για όλους αυτή η αλλαγή.Σε ποιες περιπτώσεις μπορεί ένας φοιτητής να δώσει τα παλιότερα μαθήματα που χρωστάει και στο πτυχίο του να αναγράφονται τα παλιά μαθήματα; Η αλλαγή στο πρόγραμμα σπουδών επηρρεάζει αυτούς που χρωστάνε περισσότερα από 3 παλιά μαθήματα. Αν ένας φοιτητής χρωστάει από 3 μαθήματα και κάτω έχει μια ευκαιρία να δώσει εξετάσεις στην εμβόλιμη εξεταστική του Νοεμβρίου και να τα περάσει ώστε να καταφέρει να αποφύγει τις αλλαγές. -Η αλήθεια είναι πως κάποιοι φοιτητές που με την αλλαγή αυτή θα χρωστάνε περισσότερα μαθήματα από ότι χρώσταγαν θα δικαιούνταν μια εξαίρεση από αυτές τις αλλαγές στο πρόγραμμα.Δηλαδή, θα μπορούσατε να εφαρμόσετε το πρόγραμμα για τους νεοεισαχθέντες. Όπως ειπώθηκε και προηγουμένως, θα υπάρχουν πολλοί ωφελούμενοι και μερικοί παραπονεμένοι. Η αλήθεια είναι ότι έχουν δίκιο οι φοιτητές αυτοί όμως υπάρχει ένα πρόβλημα το οποίο απαγορεύει μία τέτοια κίνηση. Δεν υπάρχει προσωπικό ώστε να διδάσκει τα παλαιότερα μαθήματα και ταυτόχρονα να διδάσκονται και τα νέα μαθήματα.Δεν γίνεται να επιβαρυνθούν περισσότερο από ότι ήδη είναι οι καθηγητές της Λογιστικής. Δυστυχώς λοιπόν, είναι αδύνατον να εξαιρέσουμε αυτούς τους φοιτητές. -Τα μαθήματα που άλλαξαν και αντιστιχίστηκαν με νέα, είναι εντελώς διαφορετικά; Καταρχάς, να διευκρινιστεί πως όλα τα παλιά μαθήματα έχουν αντιστιχιστεί με κάποιο νέο. Η αλήθεια είναι πως δεν άλλαξαν πολλά μαθήματα, κυρίως άλλαξε ο τίτλος τους και η κατάταξη τους σε υποχρεωτικά-επιλογής. -Πως θα ξέρουμε πόσα χρωστάμε και ποια πρέπει να περάσουμε μετά από αυτές τις αλλαγές; Από αυτά που έχετε ήδη περάσει αντιστιχίστε τα με τα νέα μαθήματα. Τα υποχρεωτικά που θα πρέπει να περάστε είναι 33 και τα επιλογής είναι 6. Άρα όταν κάνετε τις αντιστιχίες θα δείτε ποια υποχρεωτικά θα πρέπει να περάσετε και θα μπορείτε να επιλέξετε από τα επιλογής που σας προτείνονται όποιο επιθυμείτε.Προσοχή όμως να επιλέξετε τον αριθμό μαθημάτων επιλογής που σας αναφέρεται στο πρόγραμμα μαθημάτων. -Αν έχουμε περάσει κάποιο μάθημα που τώρα μετατράπηκε σε επιλογής και στο πρόγραμμα μας υποχρεώνει να επιλέξουμε 1 από τα 3 επιλογής μαθήματα που προτείνονται, αλλά εμείς έχουμε περάσει για παράδειγμα τα 2 από τα 3, τι θα γίνει το παραπάνω μάθημα που έχουμε περάσει; Σε μια τέτοια περίπτωση, θα πάει κατά κάποιο τρόπο χαμένο το επιπλέον περασμένο μάθημα γιατί το σύστημα έχει ενημερωθεί με τα νέα δεδομένα. Θέλω να ρωτήσω λοιπόν: Πώς σας φαίνονται όλα αυτά? Είναι λογικά πράγματα? Μπορεί να σε υποχρεώνουν έτσι με νέα μαθήματα, να σου καταργούνε παλία (είναι λες και δεν τα έδωσες και δεν τα πέρασες ποτέ αυτά τα παλία που είχες περάσει και πλέον διαγράφονται από το πρόγραμμα), να σε αναγκάζουν εσένα ή και τους γονείς σου έξτρα έξοδα (έξτρα ενοίκια, βενζίνες, εισητήρια κλπ)? Τόσα παιδία είναι από άλλες πόλεις και τα βγάζουν δύσκολα πέρα. Κανονικά δεν θα έπρεπε αν θέλουν να το κάνουν, να δώσουν και ένα χρονικό περιθώριο? Πχ να ισχύσουν από το Σεπτέμρβη του 2016 κλπ να προλάβουν στις 2 εξετάστικες (Φεβρουαρίου/Ιουνίου-Σεπτέμβρη) όσοι είναι με λίγα μαθήματα να τελειώνουν? Σήμερα μαζευτήκαμε στη σχολή και μιλήσαμε στην εν λόγω υπεύθυνη του τμήματος για τα προβλήματα που προκύπτουν και αποφασίσαμε μαζί της ότι θα επανέλθουμε την Τρίτη με προτάσεις που θα μπουν στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνέλευσης στην οποία θα είμαστε μέσα για να εκφράσουμε τις θέσεις μας.. Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2015 από stratigos24
idomeneas7 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Ναι αλλά μετά θα έχεις πτυχίο ΑΕΙ και όχι ΤΕΙ. Τα παραδείγματα που έβαλες είναι από 4-7 μαθήματα παραπάνω, σιγά τα αβγά.
nvel Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Ναι αλλά μετά θα έχεις πτυχίο ΑΕΙ και όχι ΤΕΙ. υπάρχουν ΤΕΙ που δεν είναι ΑΕΙ;
idomeneas7 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Υπάρχουν ΤΕΙ και ΑΤΕΙ γιατί έτσι μας αρέσει. Πλέον ο TS θα έχει αναβαθμισμένο πτυχίο, στα χαρτιά τουλάχιστον.
CtrlFreak Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 ΤΕΙ και Πανεπιστήμια. Ή αλλιώς ΑΕΙ συνολικά. Τριτοβάθμια. 2
stratigos24 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Η σχολή είναι εδώ και ένα χρόνο ΑΕΙ ΤΤ. Όσοι βγήκαν δηλαδή αυτό το χρόνο (με τα παλία μαθήματα) το πτυχίο τους τί λέει ή όσοι έχουν εως 3 μαθήματα και δώσουν το Νοέμβρη με το παλίο σύστημα μαθημάτων, τα περάσουν και πάρουν πτυχίο τί θα τους λέει?
NickTG Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Υπάρχουν ΤΕΙ και ΑΤΕΙ γιατί έτσι μας αρέσει. Πλέον ο TS θα έχει αναβαθμισμένο πτυχίο, στα χαρτιά τουλάχιστον. ATEI και ΑΕΙ είναι https://el.m.wikipedia.org/wiki/Ανώτατα_εκπαιδευτικά_ιδρύματα_στην_Ελλάδα
CtrlFreak Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Εμάς ρωτάς? Ρώτα την γραμματεία... Όσο για την αλλαγή του προγράμματος σπουδών και τα επιπλέον μαθήματα που σου φόρτωσαν δεν είναι κάτι καινούργιο. Αν προτεραιότητα ήταν να μην ξοδευτεί ο φοιτητής, το πρόγραμμα σπουδών θα ήταν ακόμα του 1980. Οι τεχνολογίες αλλάζουν και μαζί με αυτές και τα προγράμματα σπουδών και έτσι θα έπρεπε να είναι εκτός και αν δικιά σου προτεραιότητα είναι να πάρεις απλά ένα χαρτί και ας είναι οι γνώσεις στο αντικείμενο απαρχαιωμένες. Μάζεψε κόσμο για υποστήριξη και μιλήστε με τον πρόεδρο να βρείτε μια άκρη γιατί σε μια εξεταστική δεν γίνεται να ξεμπερδέψουν μαζί σας.
stratigos24 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν περιμένω να μου πείτε τί τους λέει πάνω το πτυχίο, απλά φαντάζομαι ότι και σε εκείνους αει ττ θα λέει αφού έτσι λέγεται το τει τον τελευταίο χρόνο... Θα ρωτήσω όμως. Nαι, μαζευτήκαμε όπως είπα πιο πάνω και θα πάμε την Τρίτη με τις προτάσεις μας να δούμε τί θα γίνει. Και δεν άλλαξαν και τόσα μαθήματα, πολλά μείναν ίδια, άλλα καταργήθηκαν και κάποια από επιλογής γίναν υποχρεωτικά (που αρκετά από αυτά δεν τα είχα περάσει και είχα επιλέξει άλλα), οπότε έτσι και βγαίνουν τα παραπάνω μαθήματα. Δεν είναι θέμα απαρχαιομένου προγράμματος πιστεύω. Στην ουσία, εγώ για να πάρω πτυχίο θα έχω επιτύχει σε 48 μαθήματα πχ και ο άλλος που έχει βγεί ή θα βγει με το παλίο πρόγραμμα θα έχει επιτύχει το πολύ σε 43 και αυτός που είναι μικρό εξάμηνο θα τελειώσει με το νέο πρόγραμμα εξαρχής με 39+πτυχιακή. Εdit: Για να δώσω και ένα τυχαίο παράδειγμα: Το παλίο σύστημα έλεγε: Από τα παρακάτω 5 επιλογής πρέπει να περάσετε 2 (είναι άκυρα τα μαθήματα): Τραπεζική λογιστική Οργάνωση λογιστηρίου Λογιστική Φπα Φορολογική Φορολογική 2 Ας υποθέσουμε ότι είχα περάσει τραπεζική και λογ φπα και είχα τελειώσει με αυτά. Τώρα έρχεται και σου λέει ότι.. αυτά τα 2 γίνονται υποχρεωτικά... έτσι εγώ δεν έχω περάσει κάποιο από αυτή τη κατηγορία και πρέπει να περάσω 2 από τα υπόλοιπα +τα υπόλοιπα που χρωστάω κανονικά που έτυχε και δεν καταργήθηκαν/άλλαξαν.
Pa0ki Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 TS και μας όταν ήμουν 3ο έτος άλλαξε το πρόγραμμα σπουδών, φορτωθήκαμε 3 μαθήματα που πλέον είναι υποχρεωτικά 1ου έτους ενώ κάποια που περάσαμε ως υποχρεωτικά έγιναν ελεύθερες επιλογές Απλά ήμασταν από τους άτυχους(όπως εσύ) που τους έπιασε η αλλαγή, deal with it https://el.m.wikipedia.org/wiki/Ανώτατα_εκπαιδευτικά_ιδρύματα_στην_Ελλάδα Εμένα τι με βάζεις στο quote, το ότι είναι στην ίδια βαθμίδα ήθελα να τονίσω 1
stratigos24 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Ναι ρε συ, αλλά πάω από τα 7 στα 14... 14?!?!? σχεδόν τη μισή σχολή να χρωστάω (όταν όλα τα μαθήματα με το νέο πρόγραμμα είναι 39)? Και όχι μόνο εγώ... Και αυτό θα με κάνει να πάω πιο μετά για πρακτική και πιο μετά να τελειώσω.
Pa0ki Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Είναι μαλακία το ξέρω, αλλά αφού άλλαξε το πρόγραμμα δε νομίζω να μπορείτε να κάνετε κάτι πλέον
stratigos24 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας μιας και μας το πρότινε και η υπεύθυνη της σχολής και θα τις συζητήσουμε στο επόμενο συμβούλιο των καθήγητων... ας ελπίσουμε σε κάτι έστω λίγο καλύτερο.. Όσο για την αλλαγή του προγράμματος σπουδών και τα επιπλέον μαθήματα που σου φόρτωσαν δεν είναι κάτι καινούργιο. Αν προτεραιότητα ήταν να μην ξοδευτεί ο φοιτητής, το πρόγραμμα σπουδών θα ήταν ακόμα του 1980. Οι τεχνολογίες αλλάζουν και μαζί με αυτές και τα προγράμματα σπουδών και έτσι θα έπρεπε να είναι εκτός και αν δικιά σου προτεραιότητα είναι να πάρεις απλά ένα χαρτί και ας είναι οι γνώσεις στο αντικείμενο απαρχαιωμένες. Συμφωνώ και με αυτό που λες αλλά στην προκειμένη αν επειδή έγινε από Τει σε Αει ττ και αυτό που άλλαξε ήταν οι ονομασίες των μαθημάτων και προστέθηκαν 2-3 νέα, τότε πιο πολύ για το ''άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς'' μου κάνει, παρά για σοβαρή, ουσιαστική αλλαγή. ΥΓ: Βέβαια, για φαντάσου να άλλαζαν και άλλα πράγματα.. σαν πρώτο εξάμηνο μαθήματα θα χρώσταγα.. 1
idomeneas7 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 ATEI και ΑΕΙ είναι 'Ολα ΑΤΕΙ τα κάνανε τώρα? Εχει αναβαθμιστεί πολύ η παιδεία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα