idomeneas7 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Βλέπω η Σουηδία πλέον θα έχει 6ωρο στην εργάσιμη μέρα. Εχω μείνει έτσι (κυριολεκτικα) Οσοι είστε στα εξωτερικά, για πείτε μας τι άλλα δικαιώματα έχετε που εμείς τα βλέπουμε στον ύπνο μας μόνο. εδιτ: οκ, δεν έχουν όλοι, αλλά το "wow factor" παραμένει. Επεξ/σία 1 Οκτωβρίου 2015 από idomeneas7 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Moderators Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Βλέπω η Σουηδία πλέον δεν θα έχει 8ωρο αλλά 6ωρο στην εργάσιμη μέρα. Εχω μείνει έτσι (κυριολεκτικα) Οσοι είστε στα εξωτερικά, για πείτε μας τι άλλα δικαιώματα έχετε που εμείς τα βλέπουμε στον ύπνο μας μόνο. δεν ξερω για δουλειες κτλ αλλα εδω που ειμαι εγω οσοι εχουν ταυτοτητα Εσθονικη (αν μενεις εδω ειναι υποχρεωτικο να βγαλεις) εχουν δωρεαν ΜΜΜ ειτε εισαι μαθητης,φοιτητης,συνταξιουχος ή απλα ζεις εδω! 8
groot Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Βλέπω η Σουηδία πλέον δεν θα έχει 8ωρο αλλά 6ωρο στην εργάσιμη μέρα. Εχω μείνει έτσι (κυριολεκτικα) Οσοι είστε στα εξωτερικά, για πείτε μας τι άλλα δικαιώματα έχετε που εμείς τα βλέπουμε στον ύπνο μας μόνο. Τα ωραία βρακιά θέλουν και.... Στις Nordic χώρες όπως έχουν φοβερές εργασιακές συνθήκες, σωστούς μισθούς κτλ, έτσι τηρούν και τις υποχρεώσεις τους. Προσέχουν την πόλη/μέρος τους με το να μην το ρυπαίνουν, φέρονται ευγενικά όταν εξυπηρετούν, περιμένουν να ανάψει πράσινο για τους πεζούς ακόμα και εάν ο δρόμος είναι άδειος, κόβουν πάντα απόδειξη και ας μην χρειάζεται συνήθως στον φορολογούμενο κτλ κτλ κτλ. Υ.Γ. Spect~, για να μην κάνω το booz trip, να σου στείλω address και λεφτά και να στείλεις booz; 6
idomeneas7 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Αχ μην το γυρνάς σε συγκριση με την Ελλάδα και ψυχοπλακωνόμαστε, τα ωραία θέλω να βλέπω. 2
NT1G Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Βλέπω η Σουηδία πλέον δεν θα έχει 8ωρο αλλά 6ωρο στην εργάσιμη μέρα. Έχουμε κάποιο link ;
groot Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Έχουμε κάποιο link ; Παντού στα sites με news. Ψάχ' το. Δεν είναι πάνω από 2 λεπτά
Porg Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Μέχρι να φτάσουν την εθελοντική εργασία που απολαμβάνουν οι ΔΥ μας έχουν πολύ δρόμο ακόμη Υγ όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες αυτοί ήταν πάνω στα δέντρα και τρώγανε βελανίδια 16
xpapias Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Ελβετία το 10ωρο θεωρείται ψιλο-standard. Οσο κι αν το βαφτιζουν 8ωρο. Συχνα και πολυ παραπανω. Και ειναι 10ωρο που λιώνουν πραγματικα στη δουλεια. Για Δανια ειχα ακουσει καλα λογια. Νομιζω 8ωρο με 45 λεπτα ή μια ωρα υποχρεωτικό διάλειμμα. Αν δεν πάρεις το διάλειμμα σου σε στραβοκοιταζουν. Φοροελαφρυνσεις αν μενεις μακρια απο τη δουλεια. Δωρεαν γλωσσα αν σε χρειαζονται. Οταν ξεκιναει καποιος στη χωρα, πεφτει συρμα απο το HR να τον στηριξουν (σε περίπτωση γνωστού ειχαν ειδοποιήσει ήδη αλλους Έλληνες για υποδοχη και βοηθεια). Περιεργο παντως. Ολοι μου ελεγαν οτι δεν εχουν να ανησυχουν γιατι φροντιζει το κρατος για ολα (παιδεία, αψογη υγειονομική περίθαλψη - αν αρρωστησεις έρχεται ο γιατρος σπίτι) αλλα ολοι "καταθλιπτικοι" ήταν, με την εννοια οτι ειναι αρκετά κλειστη κοινωνια με λίγη ζωη μετα τη δουλειά. 2
NT1G Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Παντού στα sites με news. Ψάχ' το. Δεν είναι πάνω από 2 λεπτά Το έψαξα. και από οτι βλέπω μερικές εταιρίες το κάνουν και δοκιμαστικά το έκανε ένας δήμος. Οπότε δεν έχουν όλοι 6ωρο επίσημα όπως ισως εννοείται εδώ: η Σουηδία πλέον θα έχει 6ωρο στην εργάσιμη μέρα. 2
Apoll Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Βλέπω η Σουηδία πλέον θα έχει 6ωρο στην εργάσιμη μέρα. Εχω μείνει έτσι (κυριολεκτικα) Οσοι είστε στα εξωτερικά, για πείτε μας τι άλλα δικαιώματα έχετε που εμείς τα βλέπουμε στον ύπνο μας μόνο. Καμμία σχέση με την πραγματικότητα. Μερικές εταιρίες το κάνουν και ένας Δήμος δοκιμαστηκά. Εμείς στο λιμάνι του Goteborg τους έχουμε ακόμα 7,5ώρο Βέβαια Αγγλία υπάρχει το χάος. Η μία εταιρία 35ωρο, η διπλανή 37 1/2 ώρο, η παραδίπλα 40ώρο και η πάρα πάρα δίπλα 42ώρο. Δεν βγάζεις άκρη. Και όλες προσλαμβάνουν με τα ίδια λεφτά........ 7
Vassilis_24 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Η Γαλλία έχει ανέκαθεν και δεν το αλλάζει 7ωρη εργασία, καταλαβαίνουν σιγά σιγά και οι υπόλοιποι πόσο δύσκολο είναι να αποδώσει κάποιος που δουλεύει 10-12 ώρες και κακοπληρώνεται για 8 όπως συμβαίνει στην Ελλάδα στον ΙΤ, δυστυχώς όμως όλοι οι ξένοι εστιάζουν στο δημόσιο και μας παίρνει η μπάλα όλους... 2
doctorkostis Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Καλα, δεν εχει γινει ακομα, μια προταση ειναι που απ'οτι φαινεται τη σκεφτονται σοβαρα. Επιτελους δηλαδη, γιατι μας πινουν το αιμα με τις 8:30 ωρες (με μιση ωρα διαλειμμα για φαγητο) και κανα δυο διαλειμματα για καφε ( ο οποιος ειναι αισχος βεβαια, αλλα ειναι δωρεαν, οπως και ψωμακια, τυρακια, μαρμελαδα για πρωινο). Κατα τα αλλα πληρωμη μισθου αυστηρα ως τις 27 του μηνος, μπορει και νωριτερα. Και δε συγκρινω το μισθο μου Ελλαδα και Σουηδια, τα ευκολως εννοουμενα παραλειπονται. Flextid, που σημαινει οτι αν καθισω μιση ωρα παραπανω σημερα καταγραφεται και μπορω να φυγω μιση ωρα νωριτερα αυριο. Αν χρειαστει να παω για καποιο meeting στη διπλανη πολη (50 χλμ) το νοσοκομειο μου πληρωνει το τρενο. Αν ειμαστε >2 ατομα για την ιδια δουλεια, το νοσοκομειο μας δινει αυτοκινητο, το οποιο το παιρνεις απο το γκαραζ και το επιστρεφεις εκει απλα καταγραφοντας τα χιλιομετρα που εκανες. 2
DDevil Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Εκει κοιτανε να σου διευκολυνουν την δουλειά φιλε μου εδω κοιτανε να στην δυσκολεψουν μέχρι μια μερα να σε φωναξουν στο γραφειο και να σου πουν "δεν αποδιδεις..." γιατι βοηθησατε καθολου να αποδωσω τι μλκιες με φωναξατε να μου πειτε? σαν να ειμαστε ζωα μας φέρεστε να ξέρεις οτι θα την κανεις κιολας απο εκει κ μετά απο την δουλεια αυτη να ειπωθουν αληθειες να μην νομιζουν οτι απευθυνονται σε βλάκες. Εχετε και εσεις ευθυνη που δεν αποδιδει ο εργαζομενος αλλα επειδη δεν εχετε καλη νοοτροπια πάτε να τα ριξετε πάνω του για να βγειτε λάδι εσεις. Μετα απορουν κιολας που ο εργαζομενος αμα του κατσει δουλεια στο δημοσιο την επιλεγει με κλειστά ματια... αφου εχει πολυ καλυτερες συνθηκες για ποιο λογο να τις αποριψει αυτες και να πάει να δυσκολεψει κυριολεκτικα τη ζωη του στον ιδιωτικο βλακας θα ηταν εκτος αν ειχε μια καλη ιδεα ανοιγε τη δικια του επιχειρηση και εβγαζε λεφτα. 3
idomeneas7 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 'Οντως απο τον ενθουσιασμό μου το διατύπωσα παραπλανητικά (κάτι έχω σήμερα και υπερβάλλω συνέχεια).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα