Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλά τόσο μεγάλο θέμα έχεις, και εγώ είχα τέτοια θέματα στις πρώτες εβδομάδες μόνο στο 1ο εξάμηνο της σχολής μου, μετά γνώρισα κόσμο από το έτος εισαγωγής μου, μιλούσαμε με αυτούς μέχρι το τέλος, γνώρισα και άλλους στην πορεία μεγαλύτερους ή μικρότερους. Κόσμος και φίλους θα κάνεις στην σχολή είτε το θέλεις είτε οχι. Είτε έχεις σοβαρά θέματα κοινωνικοποίησης είτε τρολλάρεις.

Δημοσ.

Ε το πρώτο εξάμηνο είναι λίγο βαρετό. Μιλάς με όλους, μέχρι να ξεκαθαρίσεις ποιοι είναι οι καραγκιόζηδες, τα φυτά και οι βαρεμένοι... Αλλα έχει και την φάση του, που και που. Να είσαι ο εαυτό σου, σε όποια κατηγορία κι αν είσαι, γιατι έτσι θα σε προσεγγίσουν όμοιοι σου. Άμα πας να το παίξεις κάτι άλλο, μάλλον απροσάρμοστο θα σε πούνε.

Εγω πάντως έτυχε και τα παιδιά με τα οποία μίλαγα την πρώτη μέρα να γίνουν και το παρεάκι μου. Ο ένας κιόλας κολλητός. Μαλλιάδες - μεταλλάδες όλοι, classic, εύκολα ξεχωρίζαμε.

• Like 1
Δημοσ.

Ε το πρώτο εξάμηνο είναι λίγο βαρετό. Μιλάς με όλους, μέχρι να ξεκαθαρίσεις ποιοι είναι οι καραγκιόζηδες, τα φυτά και οι βαρεμένοι... Αλλα έχει και την φάση του, που και που. Να είσαι ο εαυτό σου, σε όποια κατηγορία κι αν είσαι, γιατι έτσι θα σε προσεγγίσουν όμοιοι σου. Άμα πας να το παίξεις κάτι άλλο, μάλλον απροσάρμοστο θα σε πούνε.

Εγω πάντως έτυχε και τα παιδιά με τα οποία μίλαγα την πρώτη μέρα να γίνουν και το παρεάκι μου. Ο ένας κιόλας κολλητός. Μαλλιάδες - μεταλλάδες όλοι, classic, εύκολα ξεχωρίζαμε.

Και γιατί να μην είναι και αυτός σε αυτή την κατηγορία? Έχει όλα τα φόντα!!!

Δημοσ.

Νιώθω πολύ άβολα στο πανεπιστήμιο που πρέπει να περιμένουμε τον καθηγητή, και όλοι συζητούν μεταξύ τους και εγώ νιώθω μόνος και δεν μιλάω με κανέναν .Το ίδιοα και στο διάλειμμα. Ολοι κάνουν πηγαδάκια και εγώ δεν μπορώ να κολλήσω με κανέννα. Ακόμα κι αν βρεθώ γύρω σε μια παρέα δεν μου περνάει τίποτα από το μυαλό εκείνη την ώρα να πω, και απλά ακούω τους άλλους να μιλούν και κανείς δε μου δίνει σημασία.

Αυτό μου συμβαίνει από το σχοελίο αλλά εκεί είχα μια δυο γνωριμίες και ένιωθα καπως άνετα. Τώρα άλλαξα πόλη και στη σχοή δεν ξέρω κανένα. Δε μπορώ να φανταστώ τι θα μπορούσαμε να πούμε, με τον άγνωστο κόσμο. Αυτοί όμως κάτι έχουν πάντα να λένε μεταξύ τους.

Καμία ιδέα τι να κανω;

Καταλαβαινω τη δυσκολια σου.

Και εγω δεν ειμαι ομιλητικος και δυσκολευομαι να κανω συζητησεις περι ανεμων και υδατων. Γι αυτο παντα οταν το παρατηρω σε αλλους μου κανει εντυπωση το ποσο αβιαστα τους βγαινει. Αναμφιβολα χρησιμο skill σε αρκετες περιπτωσεις.

Δεν μπορω δυστυχως να πω κατι περισσοτερο απο αυτα που σου εχουν ηδη πει.

Αναποφευκτα με καποιους θα γνωριστεις περισσοτερο λογω των μαθηματων και θα σπασει ο παγος.

Το να εχεις και εξωσχολικες ομαδικες δραστηριοτητες επισης θα βοηθησει. Οχι απαραιτητα πολιτικες παραταξεις βεβαια εκτος αν οντως σε ενδιαφερουν.

Καποιο αθλημα/γυμναστηριο η οτιδηποτε αλλο τελος παντων. Στα ξενα πανεπιστημια παιζει πολυ αυτο. Societies δηλαδη με θεματα ενδιαφεροντος που συναντιουνται σε τακτα χρονικα διαστηματα. Στα ελληνικα δεν ξερω τι γινεται, ουτε καν αν υπαρχει σαν ιδεα.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν μας λες πόσο καιρό είσαι στο πανεπιστήμιο. Σοβαρές παρέες συνήθως κάνεις μετά τον πρώτο χρόνο. Στην πορεία θα συναντήσεις λογιών και λογιών κόσμο, και σίγουρα δεν θα ταιριάζετε με όλους. Ψάξε να βρεις άτομα με κοινά ενδιαφέροντα. Εγώ έγινα κολλητός με ένα παιδί μετά από 1.5 χρόνο και 10 χρόνια μετά ακόμη κάνουμε παρέα. Κοινό παρανομαστή είχαμε κάτι πολύ άκυρο, ένα συγκεκριμένο anime, αρχίσαμε να μιλάμε για αυτό στα καλά καθούμενα και καταλήξαμε να μιλάμε 3 ώρες και έτσι γίναμε φίλοι. Άλλους φίλους πάλι τους γνώρισα όταν πήγαινα για μπάσκετ, απλώς έβρισκα παρέες και τους ρώταγα αν χρειάζονται ένα άτομο ακόμη. Πιστεύω έπιασες το νόημα, δες τι σε ενδιαφέρει και χώσου. Δεν είναι απαραίτητο να κάνεις πράγματα που δεν σου αρέσουν.

Δημοσ.

Η ποιό εύκολη συζήτηση που μπορείς να ανοίξεις είναι τα αθλητικά.... έστω και αν δεν σε ενδιαφέρει...

Δημοσ.

Fap furiously while maintaining eye contact

Λυπάμαι αλλα είσαι εκτός τοπου και χρόνου. Ειδικά όταν ο TS φαίνεται να μιλάει για κατι που τον απασχολεί πραγματικά. Ηθελα να ήξερα αν το έχεις άραγε βιώσει η ιδια ως "αυτιστική/Asperger" (ο καθένας ειναι οτι δηλώσει).

Στο θέμα, δε νομίζω οτι θα συμβεί κάτι αν το παιδί παει και συστηθεί στους συμφοιτητες του. Αν και σπανιο, πολλοι εκτιμουν περισσότερο αυτον που λεει λιγα παρα αυτον που φλυαρεί ασκοπα. Σε οσες παρέες έχω κάνει - λίγες είναι η αλήθεια - εχω επενδύσει σε τέτοια άτομα.

Δημοσ.

Λυπάμαι αλλα είσαι εκτός τοπου και χρόνου. Ειδικά όταν ο TS φαίνεται να μιλάει για κατι που τον απασχολεί πραγματικά. Ηθελα να ήξερα αν το έχεις άραγε βιώσει η ιδια ως "αυτιστική/Asperger" (ο καθένας ειναι οτι δηλώσει).

Στο θέμα, δε νομίζω οτι θα συμβεί κάτι αν το παιδί παει και συστηθεί στους συμφοιτητες του. Αν και σπανιο, πολλοι εκτιμουν περισσότερο αυτον που λεει λιγα παρα αυτον που φλυαρεί ασκοπα. Σε οσες παρέες έχω κάνει - λίγες είναι η αλήθεια - εχω επενδύσει σε τέτοια άτομα.

Τουλάχιστον εγώ δεν τρολλάρω. Και κόψε αυτό με την προσωπική επίθεση. 

Και έχω περάσει πολλά άσχημα πράγματα από το να είμαι απλά ντροπαλή, από πολύ νωρίς, οπότε καλύτερα να το αφήσεις εδώ.

Da?

Δημοσ.

Άλλους φίλους πάλι τους γνώρισα όταν πήγαινα για μπάσκετ, απλώς έβρισκα παρέες και τους ρώταγα αν χρειάζονται ένα άτομο ακόμη. 

Αυτό το κάνω κι εγώ.

Σίγουρα αν πηγαίνεις στο ίδιο ανοιχτό συχνά με κάποιους μπορεί να γνωριστείτε με τα ονόματά σας σας, να κάνετε λέτε καμία πλάκα στο παιχνίδι κι έτσι αλλά δεν τους λες και φίλους.

Δύσκολα να καταλήξεις έτσι να βρεις που να βγαίνετε, να κάνετε κι αλλού παρέα κλπ.

Πάντως αν σου αρέσει το μπάσκετ έτσι περνάει πολύ ωραία ο καιρός κι ας μην βγαίνεις συχνά για βόλτα με παρέα. 

Δημοσ.

Θα υποθέσω από τα συμφραζόμενα πως είσαι πρωτοετής. Αν είσαι σε επιστημονική/τεχνολογική σχολή σίγουρα θα έχεις εργαστήρια και εκεί θα γνωριστείς με άτομα θες δεν θες.

Όσον αφορά την εισχώρηση σου στα πηγαδάκια, η καλύτερη συμβουλή που μπορώ να σκεφτώ είναι να μην το παλεύεις. Όταν στέκεσαι δίπλα σε μια παρέα προσπάθησε να μην αναλώνεσαι στο πως θα σκεφτείς κάτι για να πεις. Αντ'αυτού παρακολούθα τη συζήτηση όπως θα έκανες κι αν συμμετείχες. Με τη ροή κάποια στιγμή θα προκύψει κάτι που θα θες να πεις. Άμα καταφέρεις και το ξεστομίσεις προτού αρχίσεις να το επεξεργάζεσαι (όπου και θα μπλοκάρεις) θα'χεις λύσει το πρόβλημα σου.

• Like 2
Δημοσ.

Ξεκίνα ρωτώντας κάποιον για το μάθημα. Αμα θελει να σου μιλησει, αυτο αρκει για να κανετε κουβεντα. Αν οχι, στον επομενο.

Εγω που πάτησα πρώτη φορά στο πτυχίο, έπιανα οσους έδειχναν μεγαλύτεροι και έλεγα "ποσα σου μένουν?"  για να λεμε τον πόνο μας μαζί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...