sephirothsw Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Καλησπερα παιδες. Εχω να κανω μια μικρη ερωτηση. Πριν αρκετο καιρο εχω γραψει ενα βιβλιο επικης φαντασια (τουλαχιστον στο μυαλο μου ετσι το παρουσιαζω ) γυρω στις 220 σελιδες. Το οποιο ειναι το πρωτο απο τα δυο. Το δευτερο βιβλιο το εχω παρατησει η αληθεια ειναι καπου στην μεση. Μου αρεσει πολυ να γραφω ειτε μικρες ειτε μεγαλες ιστοριες τετοιου περιεχομενου αλλα θελω να μπορω να τις παρουσιαζω στον κοσμο ωστε να παιρνω feedback για το αν ειναι καλες η οχι, τι λαθη γινονται και γενικα κριτικες. Με τις μικρες μου ιστοριες εχω κανει ενα μπλοκ οπου και τις ανεβαζω. Αλλα το βιβλιο μου θα ηθελα να το δωσω εναντι καποιας αμοιβης. Για να μην παρεξηγηθω δωστε μου ενα λεπτο να εξηγησω. Να το παω σε εκδοτικο οικο δεν παιζει (αν και εχω κανει καποια μικρη προσπαθεια) διοτι εκει οπως γνωριζω πλεον ζητανε να αυτοεκδοθεις δινοντας αρκετα χρηματα απο την τσεπη σου, πραγμα το οποιο αυτο τον καιρο ειναι αδυνατο. Επισης το βιβλιο ειμαι 100% σιγουρος οτι χρειαζεται διορθωση και γραμματικα και συντακτικα το οποιο αν δεν εχεις καποιον φιλο που πραγματικα να θελει να σε εξυπηρετησει θα κοστισει πολυ ακριβα επισης.... Να βγαλω καποια αντιτυπα κατα μονας και να τα δωσω εγω εναντι καποιας χρηματικης αμοιβης δεν παιζει γιατι ουτε το χρονο εχω να γυρισω βιβλιοπολεια κτλ αλλα ουτε μπορω να πω σε φιλους "παιδες πληρωστε με για να διαβασετε το βιλβιο μου." Αυτο που ψαχνω λοιπον ειναι εαν μπορω να το βαλω καπου στο ιντερνετ ενατνι καποιας μικρης αμοιβης π.χ 5-7 ευρω ωστε αν υπηρχε μια θετικη ανταποκριση απο τον κοσμο να μπορουσα να μαζεψω καποια χρηματα ωστε να το προωθησω μετα για διορθωσεις, η για περαιτερω προωθησει του βιβλιου. Δυστηχως ομως υπαρχει και ο περιορισμος οτι ειναι γραμμενο μονο στα ελληνικα. Δεν υπαρχει μεταφραση στα αγγλικα... Παρολα αυτα μηπως υπαρχει καποια ιδεα για το τι μπορω να κανω? Επισης αν καποιος χρειαζετε καποια παραπανο διευκρινισει περα απο αυτα που αναφερω ωστε να μπορει να προτεινη κατι ας μου γραψει μια ερωτηση! Ευχαριστω για τον χρονο σας!!
alex_000 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Καλησπερα παιδες. Εχω να κανω μια μικρη ερωτηση. Πριν αρκετο καιρο εχω γραψει ενα βιβλιο επικης φαντασια (τουλαχιστον στο μυαλο μου ετσι το παρουσιαζω ) γυρω στις 220 σελιδες. Το οποιο ειναι το πρωτο απο τα δυο. Το δευτερο βιβλιο το εχω παρατησει η αληθεια ειναι καπου στην μεση. Μου αρεσει πολυ να γραφω ειτε μικρες ειτε μεγαλες ιστοριες τετοιου περιεχομενου αλλα θελω να μπορω να τις παρουσιαζω στον κοσμο ωστε να παιρνω feedback για το αν ειναι καλες η οχι, τι λαθη γινονται και γενικα κριτικες. Με τις μικρες μου ιστοριες εχω κανει ενα μπλοκ οπου και τις ανεβαζω. Αλλα το βιβλιο μου θα ηθελα να το δωσω εναντι καποιας αμοιβης. Για να μην παρεξηγηθω δωστε μου ενα λεπτο να εξηγησω. Να το παω σε εκδοτικο οικο δεν παιζει (αν και εχω κανει καποια μικρη προσπαθεια) διοτι εκει οπως γνωριζω πλεον ζητανε να αυτοεκδοθεις δινοντας αρκετα χρηματα απο την τσεπη σου, πραγμα το οποιο αυτο τον καιρο ειναι αδυνατο. Επισης το βιβλιο ειμαι 100% σιγουρος οτι χρειαζεται διορθωση και γραμματικα και συντακτικα το οποιο αν δεν εχεις καποιον φιλο που πραγματικα να θελει να σε εξυπηρετησει θα κοστισει πολυ ακριβα επισης.... Να βγαλω καποια αντιτυπα κατα μονας και να τα δωσω εγω εναντι καποιας χρηματικης αμοιβης δεν παιζει γιατι ουτε το χρονο εχω να γυρισω βιβλιοπολεια κτλ αλλα ουτε μπορω να πω σε φιλους "παιδες πληρωστε με για να διαβασετε το βιλβιο μου." Αυτο που ψαχνω λοιπον ειναι εαν μπορω να το βαλω καπου στο ιντερνετ ενατνι καποιας μικρης αμοιβης π.χ 5-7 ευρω ωστε αν υπηρχε μια θετικη ανταποκριση απο τον κοσμο να μπορουσα να μαζεψω καποια χρηματα ωστε να το προωθησω μετα για διορθωσεις, η για περαιτερω προωθησει του βιβλιου. Δυστηχως ομως υπαρχει και ο περιορισμος οτι ειναι γραμμενο μονο στα ελληνικα. Δεν υπαρχει μεταφραση στα αγγλικα... Παρολα αυτα μηπως υπαρχει καποια ιδεα για το τι μπορω να κανω? Επισης αν καποιος χρειαζετε καποια παραπανο διευκρινισει περα απο αυτα που αναφερω ωστε να μπορει να προτεινη κατι ας μου γραψει μια ερωτηση! Ευχαριστω για τον χρονο σας!! Παραγράφους έχει? 4
sephirothsw Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Παραγράφους έχει? Το βιβλιο ναι. Το ποστ οχι! 2
Super Moderators Snoob Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Καλησπερα παιδες. Εχω να κανω μια μικρη ερωτηση. [...] Συμβουλή μου είναι να μην ανεβάσεις κάτι που ξέρεις ότι έχει προβλήματα. Τυχόν αρνητικές κριτικές μπορούν να εξανεμίσουν κάθε πιθανότητα να "περπατήσει" το βιβλίο και να ολοκληρωθεί κάποια στιγμή το δεύτερο. Επειδή η "σελίδα" είναι ιδιότροπη μονάδα μέτρησης, για πόσες λέξεις μιλάμε; Εκδοτικός, αυτή την εποχή (και γενικότερα, αλλά ας μιλήσουμε για τώρα) πολύ δύσκολα θα δώσει ευκαιρία και ιδίως αν το κείμενο δείχνει αδούλευτο. Οπότε, η επιμέλεια του κειμένου πρέπει να είναι το πρώτο στάδιο. 1
sephirothsw Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Συμβουλή μου είναι να μην ανεβάσεις κάτι που ξέρεις ότι έχει προβλήματα. Τυχόν αρνητικές κριτικές μπορούν να εξανεμίσουν κάθε πιθανότητα να "περπατήσει" το βιβλίο και να ολοκληρωθεί κάποια στιγμή το δεύτερο. Επειδή η "σελίδα" είναι ιδιότροπη μονάδα μέτρησης, για πόσες λέξεις μιλάμε; Εκδοτικός, αυτή την εποχή (και γενικότερα, αλλά ας μιλήσουμε για τώρα) πολύ δύσκολα θα δώσει ευκαιρία και ιδίως αν το κείμενο δείχνει αδούλευτο. Οπότε, η επιμέλεια του κειμένου πρέπει να είναι το πρώτο στάδιο. Σιγουρα η επιμελεια πρεπει να ειναι το πρωτο σταδιο αλλα δεν εχω τις γνωσεις... Και δεν εχω και την οικονομικη ανεση... Μεσος ορος λεξεων για καθε σελιδα ειναι οι 400.
alex_000 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Σιγουρα η επιμελεια πρεπει να ειναι το πρωτο σταδιο αλλα δεν εχω τις γνωσεις... Και δεν εχω και την οικονομικη ανεση... Μεσος ορος λεξεων για καθε σελιδα ειναι οι 400. φίλε το να παρουσιάσεις ένα κείμενο χωρίς ορθογραφικά και συντακτικά λάθη στον editor, θα έλεγα ότι είναι απαραίτητη γνώση για ένα νέο συγγραφέα. Δοκίμασες να το δουλέψεις και να κάνεις εσύ το editing? Το προσπάθησες δηλαδή να ξαναδιαβάσεις όλο το κείμενο διορθώνοντας γραμματικά, ορθογραφικά, συντακτικά και βελτιώνοντας την ποιότητα του κειμένου? Νομίζω ο snoob όταν λέει "επιμέλεια" για αυτό μιλάει. Το πρώτο editing για διόρθωση λαθών και στρώσιμο του κειμένου γίνεται από τον ίδιο τον συγγραφέα. 1
Super Moderators Snoob Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Και τα δύο χρειάζονται. Για πρακτικούς λόγους. Δηλαδή, αν παραλάβει ο επιμελητής ένα κείμενο και δει ότι έχει σοβαρά θέματα, θα ζητήσει περισσότερα για τη δική του επιμέλεια. Όσο πιο καλοδουλεμένο το κείμενο που παραδίδει ο συγγραφέας, τόσο οικονομικότερα και ταχύτερα θα προχωρήσουν τα επόμενα στάδια. Ορθογραφικά λάθη, λ.χ., δεν πρέπει να υπάρχουν με τα σύγχρονα μέσα που διαθέτουμε. Ύστερα, θέλει μια στοιχειώδη προσοχή ώστε να λείψουν αστοχίες του στυλ "η μάγοι λέγετε πως είναι καλή" (που ορθογραφικά στέκει, συνταντικά/νοηματικά πάει περίπατο -εντάξει, όχι όλα αυτά τα λάθη μαζεμένα, τα έβαλα σε μια πρόταση για να δείξω σφάλματα που δε θα τα λύσει ο όποιος ορθογράφος). Σε κάθε περίπτωση, εάν και εφόσον κάποια στιγμή αναζητηθεί βοήθεια επ' αμοιβή, προσέχετε ο άνθρωπος στον οποίο θα στραφείτε να είναι πράγματι επαγγελματίας (δείτε το νήμα με τη δουλειά του μέλους που ανέβηκε στο Amazon για να καταλάβετε τι εννοώ). Καλές οι φτηνές λύσεις, αλλά καμιά φορά προκαλούν χειρότερα προβλήματα που εξανεμίζουν το όποιο οικονομικό όφελος. 2
ANHLIKOS Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Αυτοεκδοσεις γίνονται συνήθως στα ποιητικά. Επιμέλεια και διόρθωση αναλαμβάνει ο εκδοτικός οίκος, όπως και προώθηση. (Αν βέβαια ενδιαφερθεί για το πόνημά σου) ΑΛΛΑ αυτή τη περίοδο η αγορά έχει το μαύρο της το χάλι, με τις επιταγές να σκάνε σαν τα ποπ κορν, οπότε και οι εκδοτικοί πάνε σε πιο σέιφ επιλογές. Οι οποίες είναι οι "στάνταρ" πωλήσεις, τις οποίες ενδεχομένως να προσφέρουν οι αναγνωρισμένοι συγγραφείς. Και οι ξένοι συγγραφείς με ελάχιστα ή μηδενικά δικαιώματα. Σαφέστατα πάντως ο κάθε εκδοτικός έχει την ταυτότητά του στη θεματική των βιβλίων του. Αν πιστεύεις σε αυτό που έγραψες, ισως πρέπει να κοιτάξεις σε εκδοτικούς που να βγάζουν ανάλογα βιβλία. Θα πρότεινα να μην το ανεβάσεις στο διαδίκτυο πόσω μάλλον με τιμή 5-7€ είναι πολλά χρήματα.
sephirothsw Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Ευχαριστω ολους για τις πληροφοριες αλλα πανω κατω μου αναφερεται αυτα που εχω ηδη αναφερει και εγω. Δεν ειμαι αχαριστος. Πραγματατικα ευχαριστω για το χρονο που δινεται αλλα οπως ειπα ξερω τι παιζει πανω κατω με τους εκδοτικους οποτε δεν νομιζω πως υπαρχει πιθανοτητα να παει προς τα εκει το πραγμα. Οσο αναφορα για την επιμελεια του κειμενου σιγουρα εχει γινει μια πρωτη επιμελεια απο εμενα με οτι γνωσεις διαθετω αλλα ουτε συγγραφεας ειμαι αλλα ουτε εχω γνωσεις για να διακρινω τυχον συντακτικα λαθη. Δεν μιλαω τωρα για βαρια συντακτικα λαθη. Αλλα για λαθη τα οποια σιγουρα θελει καποια εμπειρια. Απο εκει και περα, προτεινα την λυση του διαδικτιου μιας και μπορει να γινει μια Α' προωθηση μεσω των social media και επειδη το story ειναι πιο κοντα σε νεους ανθρωπους οι οποιοι πλεον δουλευουν μεσω διαδικτιου. Επισης το 5-7 ευρω που ο φιλος ανηλικος ηταν τελειως μια τιμη τυχαια.
zio10 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Δες και το θέμα που άνοιξε ο ΜΑΝΩΛΗΣ1 για ένα δικό του βιβλίο. Το έχει βάλει στο easywriter, μόνο σε ηλεκτρονική μορφή νομίζω. Επίσης, όπως αναφέρθηκε ίσως θα ήταν καλό να επικοινωνήσεις με κάποιες εκδόσεις που ασχολούνται με τη θεματολογία σου, δεν ξέρω αν υπάρχουν ακόμα οι εκδόσεις αρχέτυπο και άγνωστο πχ edit, οι εκδόσεις anubis επίσης είχαν τέτοια θεματαλογία απ'ό,τι θυμάμαι. Απλά σε κάποια από τις δύο πρώτες που έγραψα είχα δει διαφήμιση που έλεγε επικοινωνήστε αν θέλετε αν εκδώσετε το βιβλίο σας, κάπως έτσι Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2015 από zio10
Flaoutistas Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Αν κάποιος Έλληνας γράψει το βιβλίο στα αγγλικά δε μπορεί να το εκδόσει σε κάποιον εκδοτικό οίκο του εξωτερικού που δεν έχουν την οικονομική δυσχέρεια των ελληνικών εκδοτικών οίκων;
Super Moderators Snoob Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Eκεί έχει να αντιμετωπίσει τον απείρως εντονότερο ανταγωνισμό. Συν του ότι unsolicited mail 9 στις 10 πάει στον καταστροφέα εγγράφων άνευ εταίρου.
Flaoutistas Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Δηλαδή για να καταλάβω. Έστω ότι κάποιος έχει ένα βιβλίο έτοιμο. Πως επικοινωνεί με τους εκδοτικούς οίκους; Αρχίζει και στέλνει email, παίρνει τηλέφωνα, τι; Και πως ξέρεις ότι δε θα πάρει το βιβλίο σου να το εκδόσει για δικό του κάποιος άλλος; Αφού δεν είναι κατοχυρωμένο κάπως. Έχει νόημα κάποιος που έχει ένα βιβλίο στα αγγλικά να το παλέψει με ξένο εκδοτικό οίκο;
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Εγώ έγραψα μια μικρή ιστοριούλα (ευχαριστώ zio) για παιδιά και την ανέβασα στο easywriter δωρεάν. Ελαβα καλές και λιγότερο καλές κριτικές. Επίσης την έδωσα για μετάφραση (απαπαπα) και αυτές τις μέρες περιμένω μια δεύτερη πιο σωστή μετάφραση και ένα editing στα αγγλικά για να την ανεβάσω ξανά στο kindle. Μπορώ να σε βοηθήσω με την ορθογραφία αν θέλεις και αν θεωρείς ότι έχεις λάθη. Without cost Δηλαδή για να καταλάβω. Έστω ότι κάποιος έχει ένα βιβλίο έτοιμο. Πως επικοινωνεί με τους εκδοτικούς οίκους; Αρχίζει και στέλνει email, παίρνει τηλέφωνα, τι; Και πως ξέρεις ότι δε θα πάρει το βιβλίο σου να το εκδόσει για δικό του κάποιος άλλος; Αφού δεν είναι κατοχυρωμένο κάπως. Έχει νόημα κάποιος που έχει ένα βιβλίο στα αγγλικά να το παλέψει με ξένο εκδοτικό οίκο; Αν θεωρεί κάποιος ότι εχει γράψει ένα πολύ καλό βιβλίο το ανεβάζει στο kindle. Παίρνει τα δικαιώματα του και αν θέλει να ρίξει λεφτά για να το διαδώσει κάνει και μια διαφήμιση . Αν κάποιος οίκος τον εντοπίσει μπορεί αυτομάτως να έρθει σε επαφή με τον δημιουργό για να του το εκδώσει με ποσοστά από τις πωλήσεις. Η διαφήμιση πάντως ειναι το παν. Είναι σαν να μπαίνεις σε ένα βιβλιοπωλείο και να λες τι θα αγοράσω σήμερα?Αυτομάτως το μάτι σου πάει σε μια διαφημιστική ταμπέλα με το νέο βιβλίο πχ της Λένας Μαντά. Του δίνεις μια ευκαιρία παραπάνω από το να κάθεσαι να ψάχνεις. 1
sephirothsw Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Το kindle είναι μονο για ξενόγλωσσα δεν είναι; απο ορθογραφία δεν έχω θεμα πιστεύω. Συντακτικά νομιζω υπαρχουν θέματα στο κείμενο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα