Sir_Teraflop Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Ναι έχεις δίκιο, σε ευχαριστώ - έχω μπλέξει το έχω καταλάβει εδώ και πολύ καιρό... Αν ξέρεις να μου απαντήσεις επίσης, οι ανανεώσεις συμβολαίου μέσω taxis πέραν του αρχικού, αν αναγράφουν για ένα χρόνο, είναι όντως για ένα χρόνο και όχι για 3 χρόνια (αορίστου) όπως είναι υποτίθεται οι αρχικές, οι χειρόγραφες? Δηλαδή τον Σεπτέμβριο που θα μου αναρτήσει στο taxis το επόμενο συμφωνητικό, αν αρνηθώ τι δικαιώματα έχει, να με διώξει από το σπίτι? Για να είμαι ειλικρινής σκοπεύω να του κάνω την ζωή δύσκολη. Δεν έχω καθυστερήσει μίσθιο ποτέ, αλλά ξαφνικά - μήπως - και τον ταρακουνήσω, να του βάζω το μισό τον ένα μήνα το υπόλοιπο τον μεθεπόμενο. Έτσι για το γαμώτο για έναν απορροφητήρα 25 ετών που χάλασε στα 5 χρόνια που μένω στο σπίτι του, όταν σκάω 500 με ευλάβεια κάθε μήνα. Ο συνεπής δεν κέρδισε ποτέ μου φαίνεται... 1
Joshua21 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 1 λεπτό πριν, Sir_Teraflop είπε Ναι έχεις δίκιο, σε ευχαριστώ - έχω μπλέξει το έχω καταλάβει εδώ και πολύ καιρό... Αν ξέρεις να μου απαντήσεις επίσης, οι ανανεώσεις συμβολαίου μέσω taxis πέραν του αρχικού, αν αναγράφουν για ένα χρόνο, είναι όντως για ένα χρόνο και όχι για 3 χρόνια (αορίστου) όπως είναι υποτίθεται οι αρχικές, οι χειρόγραφες? Δηλαδή τον Σεπτέμβριο που θα μου αναρτήσει στο taxis το επόμενο συμφωνητικό, αν αρνηθώ τι δικαιώματα έχει, να με διώξει από το σπίτι? Για να είμαι ειλικρινής σκοπεύω να του κάνω την ζωή δύσκολη. Δεν έχω καθυστερήσει μίσθιο ποτέ, αλλά ξαφνικά - μήπως - και τον ταρακουνήσω, να του βάζω το μισό τον ένα μήνα το υπόλοιπο τον μεθεπόμενο. Έτσι για το γαμώτο για έναν απορροφητήρα 25 ετών που χάλασε στα 5 χρόνια που μένω στο σπίτι του, όταν σκάω 500 με ευλάβεια κάθε μήνα. Ο συνεπής δεν κέρδισε ποτέ μου φαίνεται... Η τριετία ισχύει μόνο από την αρχή της μίσθωσης, αν έχει περάσει η τριετία τότε η ανανέωση για ένα χρόνο είναι όντως για ένα χρόνο. Αν καθυστερήσεις το ενοίκιο ή μέρος του ενοικίου δύο φορές τότε έχει δικαίωμα να σε πετάξει έξω με συνοπτικές διαδικασίες (μέσα σε 45 ημέρες), άσχετα αν έχει παρέλθει ή όχι ο συμβατικός χρόνος της μίσθωσης, άσχετα αν έχει παρέλθει ή όχι η τριετία. Πάντως δεν μπορείς να παραπονιέσαι για τους όρους που εσύ συμφώνησες 2
Sir_Teraflop Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Η τριετία ισχύει μόνο από την αρχή της μίσθωσης, αν έχει περάσει η τριετία τότε η ανανέωση για ένα χρόνο είναι όντως για ένα χρόνο. Αν καθυστερήσεις το ενοίκιο ή μέρος του ενοικίου δύο φορές τότε έχει δικαίωμα να σε πετάξει έξω με συνοπτικές διαδικασίες (μέσα σε 45 ημέρες), άσχετα αν έχει παρέλθει ή όχι ο συμβατικός χρόνος της μίσθωσης, άσχετα αν έχει παρέλθει ή όχι η τριετία. Πάντως δεν μπορείς να παραπονιέσαι για τους όρους που εσύ συμφώνησες Thanks again!. Να σου πω την αλήθεια δεν διάβασα τι υπέγραψα. Το θεωρούσα ένα generic συμβόλαιο όπως άλλα τα άλλα τα προηγούμενα που υπέγραφα στα προηγούμενα. Ναι - δεν θα κάτσω να σκάσω για ένα απορροφητήρα. Για την γυφτιά κάποιων που παίρνουν το νοίκι τους βρέξει - χιονίσει ακατέβατα, έχουν σπίτι στην Πεντέλη πλέον και αντίθετα με τους μεσοαστούς που νοίκιαζα, το ότι ο συγκεκριμένος, ασχολήθηκε όντως με τέτοιες μικρολεπτομέρειες, ε αυτό καταλαβαίνεις με ξεπερνάει. Μοχλοί πίεσης υπάρχουν άλλωστε. Από το Σεπτέμβρη με 3ετες συμβόλαιο... και -300~500 σε bi-turbo απορροφητήρα. Για να μαγειρεύει καλύτερα η γυναίκα Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2019 από Sir_Teraflop
xgol Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Τα εχεις μπλέξει λίγο. Τι θα πρεπε δηλαδη να μην είσαι συνεπης? Υποχρέωση σου είναι να είσαι τυπικός σε οτι εχεις υπογράψει, δε του κάνεις χάρη. 1 1
christakos07 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Από πότε η αστοχία ενός απορροφητήρα λόγω χρήσης, δεν ανήκει στην κατηγορία των φυσικών φθορών; Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2019 από christakos07 1
momotis Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Sir_Teraflop είπε Για την γυφτιά κάποιων που παίρνουν το νοίκι τους βρέξει - χιονίσει ακατέβατα, έχουν σπίτι στην Πεντέλη πλέον και αντίθετα με τους μεσοαστούς που νοίκιαζα, το ότι ο συγκεκριμένος, ασχολήθηκε όντως με τέτοιες μικρολεπτομέρειες, ε αυτό καταλαβαίνεις με ξεπερνάει. Καποιος ξυπνησε στη λαθος πλευρα του καπιταλισμου.. Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2019 από momotis
Sir_Teraflop Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, christakos07 είπε Από πότε η αστοχία ενός απορροφητήρα λόγω χρήσης, δεν ανήκει στην κατηγορία των φυσικών φθορών; Αυτή ήταν η απορία μου. Μήπως υπάρχει κάποιος νόμος που υπερισχύει του συμφωνητικού, όπως για αυτόν της αρχικής ενοικίασης. Εντάξει κατάλαβα, αφού το έκανε sneak στο συμφωνητικό και εγώ (κακώς) δεν το διάβασα θεωρώντας ότι είναι αυτό το γενικό από το περίπτερο καλά να πάθω. Προφανώς το ήθος στην κοινωνία μας όμως περισσεύει. Τι και αν έχεις σωστό νοικάρη. Να βγάλεις και από την μύγα ξύγκι. Νόμιμο. Συνεπώς και εγώ σύντομα θα τον ταράξω στην νομιμότητα. Το ηθικόν είναι περίσσιο προφανώς στην εποχή μας.
christakos07 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, Sir_Teraflop είπε Αυτή ήταν η απορία μου. Μήπως υπάρχει κάποιος νόμος που υπερισχύει του συμφωνητικού, όπως για αυτόν της αρχικής ενοικίασης. Εντάξει κατάλαβα, αφού το έκανε sneak στο συμφωνητικό και εγώ (κακώς) δεν το διάβασα θεωρώντας ότι είναι αυτό το γενικό από το περίπτερο καλά να πάθω. Προφανώς το ήθος στην κοινωνία μας όμως περισσεύει. Τι και αν έχεις σωστό νοικάρη. Να βγάλεις και από την μύγα ξύγκι. Νόμιμο. Συνεπώς και εγώ σύντομα θα τον ταράξω στην νομιμότητα. Το ηθικόν είναι περίσσιο προφανώς στην εποχή μας. Μπορεί στο συμφωνητικό μίσθωσης να υπήρχε κάπου ένας όρος που ανέφερε οτι πρέπει να ανακαινίσεις πλήρως το διαμέρισμα, αφού το παραδώσεις. Τι θα συνέβαινε στο τέλος; Προσωπικά δε θα έβαζα τα χρήματα από την τσέπη μου. Απλά επειδή το συμβόλαιο λήγει τον Σεπτέμβρη, μπορεί να σου ζητήσει να αφήσεις το σπίτι, αν πιέσεις πολύ την κατάσταση. Ζυγίζεις λοιπόν και εκτελείς αναλόγως. Στην περίπτωση που τον αντικαταστάσεις μόνος σου, όταν με το καλό αφήσεις το σπίτι, ξήλωσε τον και κάνε επανατοποθέτηση του παλιού. 😝 Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2019 από christakos07 1
Mhlogiatros Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Ολα αυτα για μια φθαρμενη εστια / ενα απορροφητηρα ; όταν σκάς 500 με ευλάβεια κάθε μήνα ελεος δηλαδη ..... Οχι οτι μου κανει εντυπωση παλια ειχα πεσει σε κατι κ@λογριες που ψαχνανε νοικαρη που θα το παραδωσει πισω φτιαγμενο και με πατωματα που δεν ειχε .... Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2019 από Mhlogiatros
29gk Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Χωρις να αμφισβητω την υπαρξη των ....κωλογριων που εχουν προσδοκιες ο νοικαρης να τους φτιαξει καινουργιο το σπιτι, θα ηθελα απλως να προσθεσω πως υπαρχουν και νοικαρηδες οι οποιοι και δεν ειναι ....ευλαβεις, ειτε στο ενοικιο, ειτε στα κοινοχρηστα, ειτε στο νερο οπως και το ΓΕΓΟΝΟΣ οτι ζουμε σε καπιταλιστικο συστημα και ο καθενας μπορει ειτε να πληρωσει 100, αν βρει, ειτε 500 και παλι αν βρει αλλα ειτε και 1000 και οσα τραβα η ορεξη του. Επισης ο καθενας ειναι ελευθερος να χτιζει ενα σπιτι δικο του καταδικο του και να μενει μεσα χωρις απαιτησεις ενοικιου, με τα δικα του τα λεφτουδακια τα οποια ειτε θα τα εχει μαζεψει με κοπο, ειτε θα τα εχει δανειστει ειτε απλα θα του εκατσαν απο τυχη. Σε καθε περιπτωση βεβαια, παντα θα προκειται για τα ΔΙΚΑ του λεφτα και οχι κανενος αλλου, πχ ενος "ευλαβη" ενοικιαστη. Τα παραπανω καθως με ερεθισαν καποια μηνυματα που απλα δεν υπολογιζουν την ξενη περιουσια, δεν διαβαζουν τα συμβολαια και δεν προσεχουν που βαζουν την υπογραφη τους. Και που διακρινουν πληρως τα δικαιωματα τους, και πολυ ορθα βεβαια, αλλα σε οτι αφορα τις υποχρεωσεις ενιοτε .......κωλυονται να τις κατανοησουν. Και αυτη ειναι ΜΙΑ απο τις αιτιες που τα ενοικια μακροχρονιας μισθωσης εχουν παρει την ανηφορα και θα συνεχισουν για καμποσο ακομα.
Mhlogiatros Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Φυσικα θα συμφωνησω το περιστατικο ηταν απο τοτε που ειχα φυγει φοιτητης . Υπαρχει καποια εξασφαλιση στον ιδιοκτητη με τις βραχυχρονιες μισθωσεις και τις εταιριες που μεσολαβουν ; Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2019 από Mhlogiatros
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα