Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε πρόσφατη μάζωξη είδα κάποιους γονείς να χτυπάνε τα παιδιά τους (προσχολικής ηλικίας), πράγμα που έμαθα το κάνουν συνέχεια. Αναφέρθηκε χαλαρά πως τους δίνουν ποσότητα αλκοόλ για να κοιμούνται. Επίσης αναφέρθηκε πως οι γονείς της συγκεκριμένης καταγωγής που μένουν σε αυτό το μέρος το έχουν στην παράδοσή τους να "σαπίζουν τα παιδιά στο ξύλο", όπως επί λέξη ειπώθηκε, και είναι συχνό φαινόμενο που το περνάνε στο ντούκου οι περισσότεροι. Μόνο εγώ κατάλαβα ότι σοκαρίστηκα από τους παρευρισκόμενους.

Τι γίνεται στην Ελλάδα σε τέτοιες περιπτώσεις? Ξέρω πως στο εξωτερικό τα παίρνουν αμέσως τα παιδιά από την επιμέλεια των γονιών και μένουν σε ανάδοχες οικογένειες ή σπίτια τύπου χωριά σος/χαμόγελο μέχρι να αποδείξουν οι γονείς ότι είναι αθώοι ή ότι δεν προτίθενται να το ξανακάνουν. Εδώ βέβαια έρχεται και το θέμα παραπάνω ψυχολογικής επιβάρυνσης των παιδιών που βρίσκονται ξαφνικά σε ένα άγνωστο περιβάλλον.

Γνωρίζετε σχετικά? Να τονίσω πως προφανώς δεν αναφέρομαι σε μια ελαφριά φάπα στον πωπό (που ούτε με αυτό συμφωνώ) αλλά σε ξύλο, να τα σέρνουν από τα μαλλιά, βρισίδια κλπ.

Δημοσ.

έλα ντε....;!

Θαρρώ πως και αυτό, όπως και πολλά άλλα, πάει παρέα με το κόμπλεξ που έχουμε οι περισσότεροι Έλληνες να λέμε/αναφέρουμε κάτι στις αρμόδιες αρχές. 

Από το πιο απλό, π.χ. να κάνει κανείς αναφορά στην υπεύθυνη αρχή για το κάθε μαγαζί ή μαγαζάκι που πουλάει ξεχωριστά προϊόντα που είναι μέρος διαφημιστικού και δεν πρέπει να πουλιούνται ξεχωριστά, μέχρι να καταδώσει (στεγνά) εφοριακούς που χρηματίζονται ή γονιούς που δέρνουν τα παιδιά τους. 

Από την άλλη, είναι κοινός τόπος ότι η κάθε αρμόδια αρχή δεν θα λειτουργήσει όπως πρέπει και ενδέχεται να βρεις τον μπελά σου... 

• Like 1
Δημοσ.

Κάλεσα μια γραμμή που έχει το χαμόγελο του παιδιού και μου είπαν πως χρειάζομαι ονοματεπώνυμο, διεύθυνση και δημόσιο χώρο που να έχει συμβεί κακοποίηση. Επειτα διαβιβάζονται οι πληροφορίες ανώνυμα στον τοπικό εισαγγελέα, γίνεται έρευνα και επισκέπτεται την οικογένεια παιδοψυχολόγος και κοινωνικοί λειτουργοί. Μόνο σε ακραίες περιπτώσεις που απειλειται άμεσα η ζωή του παιδιου αφαιρείται η επιμέλεια.

Πρακτικά εγώ δεν έχω τίποτα από αυτά τα στοιχεία...μου είπαν πως καλύτερα να μην στοχοποιούνται άτομα, δηλαδή δεν λες ότι είδες την συμπεριφορά στο τάδε σπίτι γιατί αμέσως θα καταλάβουν ποιοι ειναι οι πιθανοί καταγγέλοντες.

• Like 1
Δημοσ.

Τι γίνεται στην Ελλάδα στην περίπτωση παιδικής κακοποίησης; Από όσο θυμάμαι μπαίνουμε στο insomnia και κάνουμε διαγωνισμό για το είδος του βασανιστηρίου και του θανάτου που πρέπει να υποστεί ως θεία τιμωρία ο βιαστής. Τσακώνονται οι οπαδοί του αισθήματος και των μεσαιωνικων βασανιστηρίων με τους προοδευτικούς οπαδούς της επιστήμης και της λογικής, μετά το θέμα κλειδώνεται και το θέμα ξεχνιέται μέχρι να εμφανιστεί στην δημοσιότητα το επόμενο περιστατικό βιαστή.

Πάντως σοβαρά τώρα, αν άκουγα γονέα να λέει οτι δίνει αλκοόλ στο παιδί του θα έπεφτα από τα σύννεφα. Οχι οτι δεν θα συμβαίνει κιόλας αλλά να το παραδέχεται έτσι άνετα δεν ξέρω, φαντάζομαι τι ξύλο θα τρώει το παιδί στο σπίτι....

• Like 2
Δημοσ.

Πάντως σοβαρά τώρα, αν άκουγα γονέα να λέει οτι δίνει αλκοόλ στο παιδί του θα έπεφτα από τα σύννεφα. Οχι οτι δεν θα συμβαίνει κιόλας αλλά να το παραδέχεται έτσι άνετα δεν ξέρω, φαντάζομαι τι ξύλο θα τρώει το παιδί στο σπίτι....

Γιατι πρίν 50 χρόνια πως νομίζεις οτι κοιμιζαν τα παιδια στην επαρχία κυριως ;

Δημοσ.

Γιατι πρίν 50 χρόνια σήμερα πως νομίζεις οτι κοιμιζαν τα παιδια στην επαρχία κυριως ;

fixed, κρίνοντας απο τις αντιδράσεις των περισσότερων παρευρισκόμενων στην ανωτέρω μάζωξη. Οι πιό "ευαίσθητοι" μάλιστα έφεραν μικρή αντίδραση για την ποσότητα του αλκοόλ, τονίζοντας ότι το σωστό είναι μερικές γουλιές.

Δημοσ.

Γιατι πρίν 50 χρόνια πως νομίζεις οτι κοιμιζαν τα παιδια στην επαρχία κυριως ;

Μην μου πεις οτι έδιναν αλκοόλ, δεν θα σε πιστέψω. Δεν έχω σχέσεις με επαρχία αλλά ευτυχώς πρόλαβα τις γιαγιάδες και τους παπούδες μας που μεγάλωσαν επαρχία πριν φύγουν όλοι για Αθήνα στις κατοχές και τους εμφυλίους και μας έλεγαν για το πως τους μεγάλωναν οι γονείς τους στα χωριά, κανείς δεν μου είχε αναφέρει τέτοια πρακτική νανουρίσματος των παιδιών. Τα παιδιά πέρα από τις σχολικές υποχρεώσεις (για όσα πήγαιναν επειδή υπήρχε φτώχεια), συμμετείχαν σε αγροτικές εργασίες να βοηθήσουν τους γονείς και δούλευαν για να ζήσει η οικογένεια, μερικοί τα συνδύαζαν και τα 2 μαζί, το βράδυ έπεφταν σαν ξερά για ύπνο.

Δημοσ.

Μην μου πεις οτι έδιναν αλκοόλ, δεν θα σε πιστέψω. Δεν έχω σχέσεις με επαρχία αλλά ευτυχώς πρόλαβα τις γιαγιάδες και τους παπούδες μας που μεγάλωσαν επαρχία πριν φύγουν όλοι για Αθήνα στις κατοχές και τους εμφυλίους και μας έλεγαν για το πως τους μεγάλωναν οι γονείς τους στα χωριά, κανείς δεν μου είχε αναφέρει τέτοια πρακτική νανουρίσματος των παιδιών. Τα παιδιά πέρα από τις σχολικές υποχρεώσεις (για όσα πήγαιναν επειδή υπήρχε φτώχεια), συμμετείχαν σε αγροτικές εργασίες να βοηθήσουν τους γονείς και δούλευαν για να ζήσει η οικογένεια, μερικοί τα συνδύαζαν και τα 2 μαζί, το βράδυ έπεφταν σαν ξερά για ύπνο.

Δεν ξέρω που έχεις συγγενείς, αλλά το βούτηγμα της πιπίλας σε ούζο/τσίπουρο είναι κλασική συνταγή της ελληνικής επαρχίας για να κοιμηθεί το μωρό.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Δεν ξέρω που έχεις συγγενείς, αλλά το βούτηγμα της πιπίλας σε ούζο/τσίπουρο είναι κλασική συνταγή της ελληνικής επαρχίας για να κοιμηθεί το μωρό.

Σε μερικά χωριά (νομίζω της Ηπείρου αλλά ίσως και αλλού) έβραζαν ένα αφέψημα παπαρούνας και το μωρό κοιμόταν μια χαρά... 

• Like 1
Δημοσ.

Σε πρόσφατη μάζωξη είδα κάποιους γονείς να χτυπάνε τα παιδιά τους (προσχολικής ηλικίας), πράγμα που έμαθα το κάνουν συνέχεια. Αναφέρθηκε χαλαρά πως τους δίνουν ποσότητα αλκοόλ για να κοιμούνται. Επίσης αναφέρθηκε πως οι γονείς της συγκεκριμένης καταγωγής που μένουν σε αυτό το μέρος το έχουν στην παράδοσή τους να "σαπίζουν τα παιδιά στο ξύλο", όπως επί λέξη ειπώθηκε, και είναι συχνό φαινόμενο που το περνάνε στο ντούκου οι περισσότεροι. Μόνο εγώ κατάλαβα ότι σοκαρίστηκα από τους παρευρισκόμενους.

Τι γίνεται στην Ελλάδα σε τέτοιες περιπτώσεις? Ξέρω πως στο εξωτερικό τα παίρνουν αμέσως τα παιδιά από την επιμέλεια των γονιών και μένουν σε ανάδοχες οικογένειες ή σπίτια τύπου χωριά σος/χαμόγελο μέχρι να αποδείξουν οι γονείς ότι είναι αθώοι ή ότι δεν προτίθενται να το ξανακάνουν. Εδώ βέβαια έρχεται και το θέμα παραπάνω ψυχολογικής επιβάρυνσης των παιδιών που βρίσκονται ξαφνικά σε ένα άγνωστο περιβάλλον.

Γνωρίζετε σχετικά? Να τονίσω πως προφανώς δεν αναφέρομαι σε μια ελαφριά φάπα στον πωπό (που ούτε με αυτό συμφωνώ) αλλά σε ξύλο, να τα σέρνουν από τα μαλλιά, βρισίδια κλπ.

πολυ υπομονη για μεγαλη κουβεντα (με special "πλαγιες" τεχνικες) με τους γονεις

(για να καλαβουν οτι οι ιδιοι)

μαλλον χρειαζονται και ψυχολογο

και αν αποτυχουν αυτα

προνοια/αστυνομια

μονο που και τοτε υπηρχανε οι τσιφλικαδες (=landlords) που τα παιδακια τους τα μεγαλωνανε ντανταδες/γιαγιαδες κτλ

Εγώ πάντως είμαι υπέρ του ξύλου και του βρισιδιου. Ετσι μας μεγάλωσανε οι γονείς μας κα βγήκαμε μια χαρα.....

μια χαρα νιωθει το παλικαρι, η μονη βοηθεια που θελει ειναι μια καλη ακρη

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...