Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εσας τι σας πειραζει να παρει iphone 6s.

Τα δικα σας λεφτα ξοδευει?

Έλα ντε;!!!

Δικά του είναι τα λεφτά, γονείς έχει, θέλει να το κάνει... τους άλλους τι τους νοιάζει και εγώ δεν μπορώ να καταλάβω....

Δημοσ.

Ο ανθρωπος ειναι μικρος και προβληματισμενος και ζηταει καποιες συμβουλες

Αν καποιοι κρινουν οτι παει να κανει λαθος που μετα μπορει να το μετανιωσει δεν ειναι κακο να του πουνε τη γνωμη τους

πχ αν καποιος ρωτησει πως μπορω να  κανω εγκλημα, εκτος απο αυτους που θα του πουνε τους τροπους δεν ειναι κακο να βρεθουν καποιοι να του πουνε να μην το κανει

• Like 2
Δημοσ.

Ο ανθρωπος ειναι μικρος και προβληματισμενος και ζηταει καποιες συμβουλες

Αν καποιοι κρινουν οτι παει να κανει λαθος που μετα μπορει να το μετανιωσει δεν ειναι κακο να του πουνε τη γνωμη τους

πχ αν καποιος ρωτησει πως μπορω να  κανω εγκλημα, εκτος απο αυτους που θα του πουνε τους τροπους δεν ειναι κακο να βρεθουν καποιοι να του πουνε να μην το κανει

Δηλαδή το να κάνει ότι θέλει τα λεφτά του είναι έγκλημα; 

Makes sense!

Δημοσ.

Δηλαδή το να κάνει ότι θέλει τα λεφτά του είναι έγκλημα; 

Makes sense!

Παράδειγμα έδωσε. Υποτίθεται ότι η κοινότητά μας είναι τεχνολογιομανής, και σαφώς εκφράζουμε την γνώμη μας για να κάνουμε τον TS να το σκεφτεί καλύτερα.

Ε λοιπόν για μένα το να βάλεις 3 χρόνια δόσεις για ένα iPhone δεν είναι σωστό από πολλές απόψεις, από προσωπικές εμπειρίες και από εμπειρίες ατόμων του κύκλου μου. Κατά την προσωπική μου άποψη 3 χρόνια δόσεις βάζεις για αμάξι, για οικιακές συσκευές και για πράματα τα οποία είναι πιο χρήσιμα από ένα κινητό. Τα κινητά είναι για να τα παίρνεις μετρητοίς, να μη σε κυνηγάνε με χρέος. Είναι μικροσυσκευές που αύριο μεθαύριο θα αλλάξεις είτε γιατί πάλιωσαν είτε γιατί τις χάνεις. Και στην 2η περίπτωση έχω ακούσει πολλές περιπτώσεις που σπάνε/χάνουν κινητά και δε πληρώνουν τις δόσεις.

Τώρα άμα ο TS το θεωρεί σωστό να πάρει κινητό με δόσεις και δεν αλλάζει η άποψή του το σέβομαι απόλυτα. 

• Like 2
Δημοσ.

Το δάνειο δεν το βγάζει ο κωτσοβολος αλλα η τραπεζα. Ετσι με ειχαν κοροιδέψει παλιότερα που με έπεισαν και πίστεψα οτι δεν θα μπλέξω με κάποια τράπεζα πληρώνοντας τις δόσεις μου στον κωτσοβολο.

Μου ειχαν ζητήσει εκκαθαριστικό και περίμενα περίπου τρεις μερες για να εγκρίνει η alpha bank. Μόλις έγινε η έγκριση αντί να πληρώνω στην τραπεζα τα έδινα στο παράρτημά τους, τον κωτσοβολο!!!

Το λάθος μου ηταν πως οταν κατάλαβα οτι με εξαπάτησαν δεν ακύρωσα την παραγγελία.

Και το πρόβλημα πιο είναι ακριβώς; Οτι τελικά ο Κωτσόβολος έκανε τον μεσάζοντα στην τράπεζα;

Δημοσ.

Το να βαλεις φεσι ενα χιλιαρικο  (οταν μπορεις να κανεις τη δουλεια σου με 100ε) ειδικα οταν τα εχεις αναγκη, μπορει να ειναι και εγκλημα κατα του εαυτου σου ή της οικογενειας σου

Απο κει και περα ο καθενας εχει δικαιωμα να κανει οτι θελει τα λεφτα του

Το παιδι παντως δεν εχει λεφτα δικα του απο οτι καταλαβα και ζητησε και καποιες συμβουλες

• Like 1
Δημοσ.

το θεμα ομως ειναι οτι δεν εχει λεφτα για να το παρει , δανειο θελει να παρει για κινητο!!!

ε για μερικους ειναι προβλημα να  χρωστανε σε τραπεζα , θα προτιμουσαν να χρωστανε στον κωτσοβολο χαχα!!!

Δημοσ.

Παλιότερα οι δόσεις δεν έμπλεκαν τον πελάτη με στην τράπεζα. Έχει αλλάξει αυτό μεν εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά ο περισσότερος κόσμος δεν το γνωρίζει.

Πάντως, όπως σου είπαν και οι προηγούμενοι, κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και κυρίως στην τσέπη του πατέρα σου και ξανασκέψου για ποιο λόγο θα ήθελες το συγκεκριμένο τηλέφωνο.

Δημοσ.

Παράδειγμα έδωσε. Υποτίθεται ότι η κοινότητά μας είναι τεχνολογιομανής, και σαφώς εκφράζουμε την γνώμη μας για να κάνουμε τον TS να το σκεφτεί καλύτερα.

Ε λοιπόν για μένα το να βάλεις 3 χρόνια δόσεις για ένα iPhone δεν είναι σωστό από πολλές απόψεις, από προσωπικές εμπειρίες και από εμπειρίες ατόμων του κύκλου μου. Κατά την προσωπική μου άποψη 3 χρόνια δόσεις βάζεις για αμάξι, για οικιακές συσκευές και για πράματα τα οποία είναι πιο χρήσιμα από ένα κινητό. Τα κινητά είναι για να τα παίρνεις μετρητοίς, να μη σε κυνηγάνε με χρέος. Είναι μικροσυσκευές που αύριο μεθαύριο θα αλλάξεις είτε γιατί πάλιωσαν είτε γιατί τις χάνεις. Και στην 2η περίπτωση έχω ακούσει πολλές περιπτώσεις που σπάνε/χάνουν κινητά και δε πληρώνουν τις δόσεις.

Τώρα άμα ο TS το θεωρεί σωστό να πάρει κινητό με δόσεις και δεν αλλάζει η άποψή του το σέβομαι απόλυτα. 

Σωστό και λάθος είναι υποκειμενικά πράγματα. Επειδή είμαστε τεχνολογικό forum, θα πρέπει να το έχουμε καταλάβει αυτό μιας και όταν η χώρα πεινάει για πολλούς δεν είναι σωστό να ασχολείσαι με τεχνολογία. 

Οπότε, το να κρίνει κανείς το "σωστό και λάθος" στην διαχείριση των χρημάτων του άλλου είναι άτοπο, γιατί δεν του πέφτει λόγος. 

Μπορεί να δώσει και το νεφρό του... δικό του είναι!

Δημοσ.

Σωστό και λάθος είναι υποκειμενικά πράγματα. Επειδή είμαστε τεχνολογικό forum, θα πρέπει να το έχουμε καταλάβει αυτό μιας και όταν η χώρα πεινάει για πολλούς δεν είναι σωστό να ασχολείσαι με τεχνολογία. 

Οπότε, το να κρίνει κανείς το "σωστό και λάθος" στην διαχείριση των χρημάτων του άλλου είναι άτοπο, γιατί δεν του πέφτει λόγος. 

Συμφωνώ εν μέρει. Ότι αν θες να απαντήσεις, απάντα στο θέμα χωρίς να σε απασχολούν προσωπικές λεπτομέρειες και μην μπαίνεις στον πειρασμό να κάνεις κήρυγμα.

Ωστόσο, επειδή δεν είμαστε helpdesk, αλλά ένα forum, μπορείς να πεις και μια γνώμη αν βλέπεις κάτι πολύ στραβό. Που μπορεί στην τελική να το εκτιμήσει ο op ή να μην το λάβει υπόψιν καθόλου.

• Like 1
Δημοσ.

Συμφωνώ εν μέρει. Ότι αν θες να απαντήσεις, απάντα στο θέμα χωρίς να σε απασχολούν προσωπικές λεπτομέρειες και μην μπαίνεις στον πειρασμό να κάνεις κήρυγμα.

Ωστόσο, επειδή δεν είμαστε helpdesk, αλλά ένα forum, μπορείς να πεις και μια γνώμη αν βλέπεις κάτι πολύ στραβό. Που μπορεί στην τελική να το εκτιμήσει ο op ή να μην το λάβει υπόψιν καθόλου.

Σωστό για το "μια γνώμη".... αλλά εάν μετρήσουμε τις "γνώμες" σε αυτό το thread πάει μία επί δυο-τρεις factors του 10  :D

Και ενώ υπάρχει και το κουμπάκι "μου αρέσει" ....

Δημοσ.

Έχω μιλήσει πολλές φορές στο παρελθόν εδώ πέρα για το πως ο καθένας χαλάει τα λεφτά του και ότι είναι προσωπικό θέμα αλλά στην προκειμένη περίπτωση συμβουλεύω, δεν του κάνω τον πωλητή. Να μην συμβουλέψω έναν 18άρη που δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του για το τι να κάνει και για το τι να μην κάνει ιδίως σε θέματα δανείων; Με θυμάμαι εμένα στα 18 που σκεφτόμουν επιπόλαια και τώρα που μεγάλωσα λέω "πάλι καλά που δεν έκανα την τάδε μαλακία". Αν δεν είχα τους παθόντες να με συμβούλευαν ίσως αυτήν την στιγμή ακόμα να χρωστούσα.

Έχει μεγάλη διαφορά το "πάτε και παίρνετε όλοι iphones και φεσώνεστε και κατά τ'άλλα έχουμε κρίση" με το "θα σε συμβούλευα να πάρεις το iphone και το κάθε iphone τοις μετρητοίς".

Αν έλεγε να δώσει το νεφρό του θα τον συμβούλευα να μην το κάνει. Αν το έκανε τότε δικαίωμα του, δικό του είναι.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...