Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε λίγο καιρό θα αρχίσω να ανάβω καλοριφέρι και εχω την εξής απορία. Στο σπίτι μένω μόνος μου και είναι σχετικά μεγάλο για 1 άτομο 120 τ.μ. Αν απομονώσω μερικά σώματα απο τα "νεκρά" δωμάτια θα έχω κάποιο όφελος οικονομίας? Δηλαδή εκεί που λειτουργούν 8 σώματα να έχω 4 ή 5

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σε λίγο καιρό θα αρχίσω να ανάβω καλοριφέρι και εχω την εξής απορία. Στο σπίτι μένω μόνος μου και είναι σχετικά μεγάλο για 1 άτομο 120 τ.μ. Αν απομονώσω μερικά σώματα απο τα "νεκρά" δωμάτια θα έχω κάποιο όφελος οικονομίας? Δηλαδή εκεί που λειτουργούν 8 σώματα να έχω 4 ή 5

Έχω ακούσει ότι είναι χειρότερα αν το κάνεις αυτό (δεν το ξέρω, το έχω ακούσει ξαναλέω, μπορεί να είναι και ράδιο αρβύλα :)  )

Δημοσ.

Εφόσον ανάβει ο καυστήρας το ίδιο νερό δεν κυκλοφορεί παντού; Πως μπορεί να εξοικονομησει κανείς απομονώνοντας τα σώματα;

Το μόνο που θα μπορούσα να φανταστώ είναι να ζεσταινεται ελάχιστα πιο γρήγορα το νερό και να παγώνει επισης λίγο πιο γρήγορα όταν το σβήνεις.

Από την άλλη οι απώλειες θερμότητας όταν τα γύρω δωμάτια είναι παγωμένα;

Δημοσ.

Σε πολυκατοικία ή μονοκατοικία εισαι, ειναι αυτόνομη ατομική, ειναι κεντρική, ειναι αυτόνομη με ωρομετρητη ή θερμομετρητη?

Τι παιζει απο ολα αυτά

• Like 1
Δημοσ.

Εάν είσαι σε μονοκατοικία, με λέβητα που θερμαίνει μόνο το δικό σου χώρο, θα έχεις οπωσδήποτε οικονομία αφού θα έχει να τροφοδοτήσει με ζεστό νερό λιγότερα σώματα.

Εάν είσαι σε πολυκατοικία με κεντρική θέρμανση, δεν θα έχεις καμία οικονομία αφού πληρώνεις κοινόχρηστα με βάση τις απώλειες ολόκληρου του διαμερίσματος, και αυτό δεν αλλάζει.

Εάν είσαι σε πολυκατοικία με αυτόνομη θέρμανση, θα έχεις οπωσδήποτε οικονομία αφού το νερό που περνάει από τον μετρητή θα είναι λιγότερο και πληρώνεις με βάση την κατανάλωση (εκτός από την πάγια).

• Like 3
Δημοσ.

ως μετρητής φυσικά νοείται ο θερμιδομετρητής και οχι ο ωρομετρητής που έχει εγκατασταθεί στην πλειοψηφία των αυτονομιών στην Ελλάδα και δεν καταλαβαίνει αν περνά καν νερό

• Like 3
Δημοσ.

δεν νομίζω οτι γλιτώνεις κάτι αφού όπως είπαν το ίδιο νερό θα περάσει απο τα σώματα, ίσως είναι και χειρότερο γιατί ο θερμοστάτης του σπιτιού θα είναι πάντα κρύος (άναλογα που βρίσκεται ) και στον χώρο που θα κάθεσαι θα βαρέσει 25 βαθμους,ανάλογα και τι μονώσεις έχεις στο σπίτι κάνεις οικονομία και εκεί αν ανάβεις το καλοριφέρ και με το που το κλείνεις έχει παγώσει τότε δεν κάνεις οικονομία.Οπότε το να καταργήσεις τα σώματα δεν είναι οικονομική λύση,αλλού βρίσκεται η οικονομία,εμείς μοιραζόμαστε τον ίδιο λέβιτα με τον θείο μου που μένει στον πάνω όροφο,πρώτα τον αφήνουμε να ανάψει το καλορίφερ και μετά απο ένα μισαωρό εμείς,ο λόγος?γιατί θέλει αρκετή ώρα να ζεστάνει το νερό και φυσικά είναι αντιοικονομική στιγμή :D 

Επείδη μένεις μόνος σου σε τόσο μεγάλο σπίτι μπορείς να δεις κιόλας κάποιο καλοριφέρ χαμηλής κατανάλωσης ή κάτι παρόμοιο , και να συγκρίνεις πόσο πετρέλαιο βάζεις με το πόσο ρεύμα θα κάψεις,και να το κουβαλάς απο δωμάτιο σε δωμάτιο, πχ το μεσήμερι στο σαλόνι που κάθεσαι το βράδυ στο δωμάτιο που κοιμάσαι και στο μπάνιο πριν κάνεις μπάνιο 

Δημοσ.

Πρέπει να το κάνεις σε συνεννόηση με τον διαχειριστή και να σου ξαναμετρήσει τις μονάδες. Θα έχεις κέρδος ναι.

Το θέμα είναι να το δεχτεί και ο διαχειριστής :P

Δημοσ.

Σε μονοκατοικία είμαι. Στο χωλ που είναι ο θερμοστάτης θα το έχω ανοιχτό το σώμα, εξάλλου είναι ένα αρκετά μικρό. Θέλω να απομονώσω σε ένα δωμάτιο και στο σαλόνι-κουζίνα τα 2 απο τα 3 ή και τα 3 μιας και την βγαζω όσο είμαι σπίτι στο γραφείο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1)και μετα ρωτατε γιατι εβγαλαν μουχλα-υγρασια τα διαμερισματα...

υποτιθεται πως το χειμωνα θα πρεπει και να αεριζεις εναν χωρο αλλα και να τον θερμαινεις που και που...

2)ο καυστηρας ειναι χ θερμιδες ειτε βγαλεις ολα τα καλοριφερ το ιδιο θα καιει...το ποσο γρηγορα ζεσταινεται ενα σπιτι ή οχι ειναι αλλο θεμα και θεωρω σιγουρο αν ειναι πολ.κια του 80 ή κανενας φτηνιαρης εργολαβος οτι ο μηχανολογος ή υδραυλικος( :P) εβαλε παραπανω θερμιδες απ οτι χρειαζοταν και σιγουρα δεν εκανε καταμέτρηση της εγκατεστημένης ισχύς των σωμάτων.

Τέλος υποτιθεται πως θα επρεπε να βαλει τοση ισχυ(θερμανση-σωματα) σε ολα τα διαμερισματα ανεξαρτητων τμ ωστε μπορουν να καινε το ιδιο αν επελεγαν ολοι ιδια θερμοκρασια...

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.

παιδια υπαρχει νομος που να μπορω να βγω απο το παγιο της αυτονομης θερμανσης??? Ξερω σιγουρα οτι γινεται μονο οταν βαλω δικο μου ατομικο λεβητα φυσικου αεριου..

Δημοσ.

κατα 99% ουτε τοτε και ουτε σε καμμια αλλη περιπτωση(ακομη και κλειστο) γιατι πολυ απλα ο υπαρχον κεντρικος λεβητας καυστηρας ειναι σχεδιασμενος να καιει για χ διαμερισματα οποτε θα συνεχισει να καιει το ιδιο. και αντε να φυγει ενας αν φυγουν περισσοτεροι τι γινετε?δεν θα μπορουν καν να αναβουν γιατι θα εκτοξευτουν τα εξοδα

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=644141

Δημοσ.

κατα 99% ουτε τοτε και ουτε σε καμμια αλλη περιπτωση(ακομη και κλειστο) γιατι πολυ απλα ο υπαρχον κεντρικος λεβητας καυστηρας ειναι σχεδιασμενος να καιει για χ διαμερισματα οποτε θα συνεχισει να καιει το ιδιο. και αντε να φυγει ενας αν φυγουν περισσοτεροι τι γινετε?δεν θα μπορουν καν να αναβουν γιατι θα εκτοξευτουν τα εξοδα

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=644141

Σευχαριστω για την απαντηση σου. Ποια ομως η λογικη να μην μπορω οταν εγω δεν δημιουργω απωλειες στο δικτυο..????

Ο λεβητας πως θα συνεχισει να καιει..????

το ιδιο

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...