zio10 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Μετά από πολλά χρόνια χρήσης του e-banking, αρχικά (πριν 25 χρόνια περίπου) με ΕΤΕ, και στη συνέχεια με Citi, Εμπορική, Alpha και Eurobank, μπορώ να πω ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην χρησιμοποιεί κάποιος αυτή την υπηρεσία. Το μόνο που δεν μπορείς να κάνεις είναι να καταθέτεις και να σηκώνεις χρήματα. Όλες οι υπόλοιπες πράξεις με μια τράπεζα γίνονται από το σπίτι σου και οικονομικότερα ή ανέξοδα, σε σχέση με την ίδια υπηρεσία στο κατάστημα. Προφανώς, δεν πρέπει να χρησιμοποιεί κανείς αυτή την υπηρεσία από κοινόχρηστο υπολογιστή, για λόγους ασφαλείας. Κάθε τράπεζα έχει το δικό της σύστημα ασφαλείας, που συνεχώς εξελίσσεται, παρακολουθώντας την τεχνολογία (παλιά η ΕΤΕ έδινε, μέσω υποκαταστήματος, τους κωδικούς για τις πράξεις τυπωμένους σε μια σελίδα και από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 άλλαξε το σύστημα με το e-code). Επίσης, ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει αναφερθεί περίπτωση παραβίασης των συστημάτων ασφαλείας των τραπεζών. Edit Εκ των υστέρων διάβασα το σχόλιο του Highlander και νομίζω ότι δεν έχει δίκιο αφού οι προμήθειες που χρεώνουν είναι σημαντικά μικρότερες ή μηδενικές από τις αντίστοιχες στο κατάστημα. Και πρέπει να συνυπολογίσουμε και τον παράγοντα της απαλλαγής από την ταλαιπωρία της καθυστέρησης εάν αποφασίσουμε να κάνουμε μια πράξη σε κατάστημα. Με την ευκαιρία, καλό είναι να ενημερωνόμαστε για το τιμολόγιο εργασιών της τράπεζας με την οποία συνεργαζόμαστε, ώστε να γνωρίζουμε εκ των προτέρων την πιθανή χρέωση. Ακόμη, σημαντικό στοιχείο είναι οι προμήθειες που χρεώνουν στις συναλλαγές σε συνάλλαγμα. Οι περισσότερες, εκτός της ΕΤΕ, χρεώνουν ποσοστό επί της αξίας. Πριν 25 χρόνια ούτε ίντερνετ δεν είχαμε στην Ελλάδα! Μήπως το έγραψες λάθος ή εννοείς κάτι άλλο; 1
Unabomber Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Πριν 25 χρόνια ούτε ίντερνετ δεν είχαμε στην Ελλάδα! Μήπως το έγραψες λάθος ή εννοείς κάτι άλλο; Tο online banking αρχες του 1980 ξεκινησε....
zio10 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Tο online banking αρχες του 1980 ξεκινησε.... Για εξωτερικό μιλάς; Εδώ στην Ελλάδα το 90κάτι άρχισαν να πουλάνε συνδέσεις ίντερνετ για ιδιωτική χρήση πάντως 1
gokuthelegend Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Χθες ήταν να πάω να πληρώσω το ΕΝΦΙΑ. Πέρασα έξω από την τράπεζα αλλά είδα ότι είχε ουρά κυριολεκτικά μέχρι έξω, και σε όλα τα ταμεία μάλιστα. Μετά θυμήθηκα ότι έχω e-banking, πήγα στο σπιτάκι μου, άραξα, και το πλήρωσα μέσα σε μερικά λεπτά κάνοντας μερικά κλικ. Αυτό είναι πολύ μεγάλο ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ. 3
Joshua21 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Μέχρι στιγμής έχω συναντήσει 2-3 μικρά προβληματάκια, δεν είναι σοβαρά αλλά μπορούν να συμβούν. Στην Πειραιώς όταν γίνονται πληρωμές ΦΠΑ,ΕΝΦΙΑ κλπ το σύστημα έχει πολύ κίνηση, και αρκετές φορές δεν μπορεί να σε εξυπηρετήσει. Στην Εθνική αν χάσεις το μπρελοκ/key generator(που μου συνέβη), δεν μπορείς να κάνεις καμία κίνηση που απαιτεί τον έξτρα κωδικό μέχρι να το ρυθμίσεις σε κάποιο υποκατάστημα της. Μπορείς μετά να δηλώσεις να σου έρχονται οι κωδικοί στο κινητό, αλλά θα έχεις χάσει λίγο χρόνο μέχρι να το δηλώσεις. Ενώ στο γκισέ την τελευταία ημέρα προθεσμίας για πληρωμές ΦΠΑ και ΕΝΦΙΑ καθαρίζεις μέσα σε κανα δυό λεπτάκια?
makfil Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Πριν 25 χρόνια ούτε ίντερνετ δεν είχαμε στην Ελλάδα! Μήπως το έγραψες λάθος ή εννοείς κάτι άλλο; Κάνεις μεγάλο λάθος. Πριν από 25 χρόνια είχαμε 1990 και τότε είχα ήδη εγκαταστήσει δίκτυο με server HP 486 και τερματικά 286. Ήμουν από τους πρώτους που συνδέθηκαν με το e-banking της ΕΤΕ που λειτουργούσε με τους κωδικούς σε σελίδες που μάς έδιναν μόνο από το υποκατάστημα που είχαμε λογαριασμό, όπως περιγράφω πιο πάνω. Αργότερα, όταν θέλησαν να περάσουν το κόστος αυτό στον πελάτη και πλασάρισαν το e-code με 7€ έκανα καταγγελία στον Συνήγορο του Καταναλωτή, αφού η σύμβαση που είχα υπογράψει δεν περιλάμβανε τον όρο που πρόσθεσαν τότε. Αλλά ας μην συνεχίσουμε το off tpic. 3
zio10 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Κάνεις μεγάλο λάθος. Πριν από 25 χρόνια είχαμε 1990 και τότε είχα ήδη εγκαταστήσει δίκτυο με server HP 486 και τερματικά 286. Ήμουν από τους πρώτους που συνδέθηκαν με το e-banking της ΕΤΕ που λειτουργούσε με τους κωδικούς σε σελίδες που μάς έδιναν μόνο από το υποκατάστημα που είχαμε λογαριασμό, όπως περιγράφω πιο πάνω. Αργότερα, όταν θέλησαν να περάσουν το κόστος αυτό στον πελάτη και πλασάρισαν το e-code με 7€ έκανα καταγγελία στον Συνήγορο του Καταναλωτή, αφού η σύμβαση που είχα υπογράψει δεν περιλάμβανε τον όρο που πρόσθεσαν τότε. Αλλά ας μην συνεχίσουμε το off tpic. Οκ δεν επιμένω, απλά θυμάμαι αυτό που έγραψα πιο πάνω. Ότι ίντερνετ για ιδιωτική χρήση στην Ελλάδα άρχισαν να πουλάνε κάπου το 92-93. Αλλά όπως λες ήσουν από τους πρώτους, δε νομίζω να ήταν κάτι διαδεδομένο τότε
makfil Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Οκ δεν επιμένω, απλά θυμάμαι αυτό που έγραψα πιο πάνω. Ότι ίντερνετ για ιδιωτική χρήση στην Ελλάδα άρχισαν να πουλάνε κάπου το 92-93. Αλλά όπως λες ήσουν από τους πρώτους, δε νομίζω να ήταν κάτι διαδεδομένο τότε Ναι, σ' αυτό έχεις δίκιο. Το e-banking δεν ήταν διαδεδομένο, αφού οι περισσότεροι φοβόντουσαν τη νέα υπηρεσία και, κυρίως, δεν είχαν εμπιστοσύνη σ' αυτήν. Για φαντάσου, όμως, ότι, μετά από 25 χρόνια, υπάρχουν κάποιοι που ρωτούν τα "μειονεκτήματα" του e-banking και η πλειοψηφία απαντάει με τα παραπάνω θετικά σχόλια. 1
opera Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Το αντίστοιχο με αυτό είναι να μπαίνεις στο web banking account σου όποτε θες και να βλέπεις τις κινήσεις/ιστορικό/whatever, πράγμα που μπορείς τσάμπα ασφαλώς... Το email είναι extra υπηρεσία... Η winbank τα alert τα είχε δωρεάν,προχθές όμως μου έσκασε sms που έλεγε ότι πλέον γίνεται συνδρομητική υπηρεσία,τους έστειλα κανονικά,θέλανε 0.60 ευρώ το μήνα,ούτε σέντσι. Το γκισέ πάντως δε μπορείς να το αποφύγεις μία φορά στα 2 χρόνια στην Alpha Bank τουλάχιστο. Πήγα να καταθέσω χρήματα στο λογαριασμό μου στο μηχάνημα που έχουν μέσα και δε με άφηνε γιατί ήταν ο λογαριασμός μπλοκαρισμένος. Απόρησα γιατί κάνω συναλλαγές από το ΑΤΜ συνεχώς. Η εξήγηση ήταν ότι πρέπει να πηγαίνω με το βιβλιάριο στο γκισέ μία φορά στη 2ετία.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Είναι ευκολία δεν λέω, αλλά extra, απορώ πως την είχαν τσάμπα τόσο καιρό κι όπως παραδέχτηκε κι ο funbreaker δεν αντιστοιχεί με το να περνάς από την τράπεζα και να παίρνεις ενημέρωση...
Bspus Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Κάνεις μεγάλο λάθος. Πριν από 25 χρόνια είχαμε 1990 και τότε είχα ήδη εγκαταστήσει δίκτυο με server HP 486 και τερματικά 286. Ήμουν από τους πρώτους που συνδέθηκαν με το e-banking της ΕΤΕ που λειτουργούσε με τους κωδικούς σε σελίδες που μάς έδιναν μόνο από το υποκατάστημα που είχαμε λογαριασμό, όπως περιγράφω πιο πάνω. Αργότερα, όταν θέλησαν να περάσουν το κόστος αυτό στον πελάτη και πλασάρισαν το e-code με 7€ έκανα καταγγελία στον Συνήγορο του Καταναλωτή, αφού η σύμβαση που είχα υπογράψει δεν περιλάμβανε τον όρο που πρόσθεσαν τότε. Αλλά ας μην συνεχίσουμε το off tpic. Το 1990? Με τι μπαινανε οι πελατες με modem 2400 σε καποια BBS?
opera Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Σοβαρά υπήρχε internet tο 1990; Για ποιούς;Στο ΤΕΙ δε μας το έμαθαν.
nick#18 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Μέχρι στιγμής έχω συναντήσει 2-3 μικρά προβληματάκια, δεν είναι σοβαρά αλλά μπορούν να συμβούν. Στην Πειραιώς όταν γίνονται πληρωμές ΦΠΑ,ΕΝΦΙΑ κλπ το σύστημα έχει πολύ κίνηση, και αρκετές φορές δεν μπορεί να σε εξυπηρετήσει. Στην Εθνική αν χάσεις το μπρελοκ/key generator(που μου συνέβη), δεν μπορείς να κάνεις καμία κίνηση που απαιτεί τον έξτρα κωδικό μέχρι να το ρυθμίσεις σε κάποιο υποκατάστημα της. Μπορείς μετά να δηλώσεις να σου έρχονται οι κωδικοί στο κινητό, αλλά θα έχεις χάσει λίγο χρόνο μέχρι να το δηλώσεις. Πλεων παιζει με sms! Μπαμ μπαμ! Απλα μη σου τυχει να εισαι καπου που δεν εχει σημα!
zoranb Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Ή απλά είπες "ας ρωτήσω να δω αν υπάρχουν μειονεκτήματα" γιατί εσύ δεν έχεις βρει κάτι; Aυτό
eddie1996 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Μειονέκτημα θα πω τις προμήθειες από τις εργασίες που κάνουμε αφού εμείς με ένα κλικ κάνουμε τις πληρωμές κτλ και αυτοί από την τράπεζα κάνουν επίσης ένα κλικ για μεταφορά στον λογαριασμό στον οργανισμό. Δεν φτάνει δηλαδή που πληρώνεται ο υπάλληλος από την τράπεζα θέλουν και τα δικά μας λεφτά για μια μεταφορά? Κατά άλλα σε λίγα λεπτά τελειώνεις την δουλειά σου γρήγορα και χωρίς ταλαιπωρία σε ουρές κτλ. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα