Προς το περιεχόμενο

Star Trek (TV 2017)


KilliK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

πολύ καλογραμμένος ο πιλότος των 2 επεισοδίων. Σίγουρα καλλίτερος και από του tng. Η παραγώγή επιτέλους όπως αρμόζει εν έτη 2017, χωρίς ωστόσο να ξεπερνάει το μέσο όρο της εποχής. Οπτικώς έχει πολύ ρεαλιστική απόδοση του διαστήματος , με μίξη ηχητικών εφέ τόσο από τις κλασσικές σειρές όσο και από τις τελευταίες ταινίες του abrams. Θα μπορούσε να είχε ένα κλικ λιγότερες λάμψεις , αλλά ακόμη και αυτές δεν ενοχλούν πάρα πολύ και σίγουρα βοηθούν στη ρεαλιστική βαθμίδα της σκηνής. Ανακαινισμένο και εκμοντερνισμένο , είναι πολλά υποσχόμενο. Προς το παρόν έχω μία επιφυλακτικότητα, γιατί σπάνιως οι τελευταίες σειρές του saga έδωσαν κάτι το πραγματικώς αξιοπρόσεκτο. Η ανάπτυξη των χαρακτήρων δεν ήρθε σε τόσο μεγάλο βαθμό , προφανώς δόθηκε προτεραιότητα στα οπτικά αλλά και στο στήσιμο της ιστορίας με τους κλινγκον. Ωστόσο το τελευταίο , ήταν κάπως απότομο και ακατέργαστο και δε μετέδωσε τόσο πολύ ένταση. Ευελπιστώ πως πρόκειται για «παιδικές παθογένιες» εξάλλου μην ξεχναμε πως κάπως έτσι ξεκίνησε και το επικό next generation. Εν αναμονή των υπολοίπων. 

Άσχετο , αλλά κάποια στιγμή θα ήθελα και μία σειρά (όχι anime , όχι computer graphics) του star wars. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 489
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Βρήκα τα δυο πρώτα μέτρια. Το τρίτο αρχίζει να βελτιωνει λιγο την κατάσταση, αφενως γιατί αρχίζει να απλώνει η ιστορία και έπειτα γιατί είχε γκορ (μου αρέσουν αυτα). Ο κυβερνήτης καλος με σωστές δόσεις γαματοσυνης, κρυψινισμου και ξέρετε ποιος ειμαι εγω ρε. Πάντως στα καπάκια έβαλα τα τρία πρώτα του ορβιλ και μου λεει η γυναικα μου αυτουνού (του ορβιλ) τα εφε ειναι πιο καλα! Άσε που ριξαμε και λιγο χαζογελιο. Τεσπα, εχει ψωμια η σειρά αλλα ξεκίνησε ανευρα για μενα ( και οχι, δεν μου μετεδωσε την μάχη 15 πλοίων κλιγκον vs. 15 πλοίων φεντερ, επιτυχώς)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να πω κι εγω τι ειδα μετα τα πρωτα 3 επεισοδια.

 

Καταρχας εχουμε να κανουμε με μια σειρα επισημονικης φαντασιας εκπληκτικης αισθητικης, εντυπωσιακων (για σειρα) εφε, μια κινηματογραφικου επιπεδου παραγωγη και μαλιστα με μοντερνα στοιχεια που την κανουν πολυ ενδιαφερουσα. Φερνει μια φρεσκαδα που παρομια της δεν εχουμε ξαναδει σε σειρα sci-fi.

 

Το σεναριο ειναι ΣΧΕΤΙΚΑ ενδιαφερον, ειδικα μετα τον μετριο διπλο πιλοτο. Αν το συγκρινουμε με μοντερνες σειρες ειναι ελκυστικο. Ωστοσο: Οταν μιλαμε για Star Trek, τα στανταρτ ειναι πολυ υψηλα. Και μιλαω φυσικα καθαρα και μονο για τα στανταρτ σεναριου και ιδεων που θελει να περασει. Σε αυτο τον τομεα η σειρα υστερει πολυ. Το σεναριο μπορει να εχει δυναμικη και καλη προοπτικη ιδιαιτερα μετα το 3ο επεισοδιο, αλλα δεν εχει ακριβως μεταφερει ακομη την ατμοσφαιρα σταρ τρεκ που θελουμε να δουμε. Μπαινει σε πολυ σκοτεινα μονοπατια, δεν ακολουθει το δογμα Roddenberry, ωστοσο, επειδη στο παρελθον εχει υπαρξει σειρα που ειχε πολυ shades of gray και τα καταφερε μια χαρα (DS9) του δινω μια ευκαιρια. Δεν ειναι απαραιτητα κακο το να εχεις χαρακτηρες μη αποστειρωμενους, το αντιθετο θα ελεγα. Μενει να δουμε πως θα το δουλεψουν σε συναρτηση με το ιδεωδες του Star Trek. Eκει ειναι που θα κριθει στην τελικη...

 

Θα χρειαστει φυσικα να εμβαθυνει πολυ περισσοτερο απο οσο εχει κανει μεχρι τωρα, και σε αυτο η μη υπαρξη Bryan Fuller στο σεναριο δε βοηθαει, ειδικα οσο στο τιμονι ειναι αυτοι που ειναι τωρα... Ομως εχει ολα τα υλικα να κανει κατι καλο, σιγουρα θα το παρακολουθησω χωρις προκαταληψεις.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατ' αρχήν δε συμφωνώ πως πρέπει να είναι με αυτοτελή επεισόδια για να πετύχει. Όμως έτσι κι αλλιώς είναι λογικό στην αρχή να χρειάζονται μερικά μη αυτοτελή για να "στηθεί" η ιστορία.

Εδώ μου φαίνεται πως ο πόλεμος θα είναι το κύριο θέμα. Ελπίζω να κάνω λάθος και να έχουμε και εδώ περίεργες αναμετρήσεις με αλλόκοτα όντα και καταστάσεις. Όπως στο Voyager με το Μποργκ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι η τρίτη καλή περίοδος του enterprise που ενώ είναι μία ενιαία ιστορία , έχει και τα επιμέρους της επεισόδια, απλώς έμενε σε μία κεντρική ιδέα. κάπως έτσι θα είναι και εδώ και φάνηκε από το 3 επεισόδιο κιόλας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα,

 

Αφήνω εκτός σεναριογράφους & παραγωγούς, θα κριθούν στο μέλλον , είναι ακόμα νωρίς. Όπως επίσης αφήνω κατά μέρος τα οπτικά εφέ, τα οποία βέβαια είναι εντυπωσιακά. Ούτε θα προσπαθήσω να συγκρίνω την σειρά με TNG και DS9, δεν υπάρχει λόγος άλλωστε ακόμα. Τα ερώτηματα που τίθονται είναι τι είδαμε μέχρι τώρα, δηλαδή

 

1) είδαμε μια σειρά που θα μας οδηγήσει ξανά σε μονοπάτια φυσικής/φιλοσοφίας ή στα πιο σκοτεινά μονοπάτια ένος καλογυαλισμένου κόσμου; Για το πρώτο TNG και για το δεύτερο DS9 σαν οδηγοί.

2) Κάτι ενδιάμεσο

3) Μια αποτυχία;

4) Κάτι νέο;

 

Προσωπικά πιστεύω ότι η σειρά είναι κάτι ενδιάμεσο μεταξύ των δύο κορυφογραμμών του Star Trek. Ποιοτικά στοιχεία ( Captain με κλασική μουσική, επιστημονικοί μονόλογοι, alice in wonderland ) αλλά και η σκοτεινή πλευρά, η εκτός Roddenberry πορεία όπως αναφέρθηκε. Είναι φανερό ότι μέχρι τώρα η σειρά προσπαθεί να συνδυάσει αυτά τα στοιχεία, να πάρει το καλύτερο από τους 2 κόσμους. Ελπίζω να τα καταφέρουν, έπειτα από σχεδόν 15 χρόνια υπάρχει σειρά Trek ενεργή και πρέπει να κρατήσει !

 

Υ.Γ Μου άρεσε που είδα πάλι Tribble!

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

60+ χρόνια star trek και αυτές οι καταραμένες κονσόλες στην γέφυρα, όταν γίνεται επίθεση παθαίνουν βραχυκύκλωμα, βγάζουν σπίθες και καπνούς και πετάνε τους χειριστές τους μακριά.

Πότε θα βάλουν ασφάλειες για την υπερφόρτωση τέλος πάντων; :P

 

Καλή μέχρι τώρα η σειρά. Δείχνει να έχει ψωμί στο μέλλον....

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

60+ χρόνια star trek και αυτές οι καταραμένες κονσόλες στην γέφυρα, όταν γίνεται επίθεση παθαίνουν βραχυκύκλωμα, βγάζουν σπίθες και καπνούς και πετάνε τους χειριστές τους μακριά.

Πότε θα βάλουν ασφάλειες για την υπερφόρτωση τέλος πάντων; :P

 

Καλή μέχρι τώρα η σειρά. Δείχνει να έχει ψωμί στο μέλλον....

 

Μα preuel ειναι, τις ιδιες κονσολες ειχαν, αν οχι παλαιοτερο μοντελο.. :lol:

Καλο θα ηταν ας πουμε να τις κανουν να σκανε στα μουτρα ακομα και με εναν απλο ελιγμο, και στο τελος που θα πλησιαζει η εποχη ΤΟS να τις αναβαθμιζουνε σε σταθεροτερες που σκανε μονο σε μαχες... Ετσι για να ειναι πειστικοι. :-D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το τελευταίο επεισόδιο ήταν καλό. Μου άρεσε η ανάπτυξη της ιστορίας με τον spore drive και η ανατροπή με τους klingons.

 

Δυστυχώς η αδιάφορη πρωταγωνίστρια χαντακώνει την σειρά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχει δυναμικη η σειρα. Εχει πολυ φρεσκια ατμοσφαιρα, φοεβερες δυνατοτητες στα εφφε και αισθητικη μοναδικη για σειρα. Πραγματικα τελευταια λεξη της μοδας. Το κενο που εχουμε ειναι ως αναμενομενο το σεναριο και η αναπτυξη που θα εχει στην πορεια. Ελπιζουμε να θυμισει περισσοτερο σταρ τρεκ εις βαθος, τα νοηματα δηλαδη. Επισης, οι προοπτικες με τους σπορους ειναι πραγματικα απειρες, θα μπορουσαν ας πουμε να πανε στο delta τεταρτημοριο και να συναντησουν τους Borg πολυ πριν το TNG και, φυσικα να το κρατησουν μυστικο οπως μυστικο λογικα θα κρατησουν τους σπορους...

 

Γενικα το μεγαλο μειονεκτημα της σειρας ειναι οτι επελεξε να ειναι prequel ενω εχει τη διαθεση να δειξει νεα πραγματα. Πρεπει να τα μπαλωνουν δηλαδη. Ας διαλεγαν κατευθειαν να συνεχισουν εκει που τελειωσε το Voyager...θα ηταν πιο ευκολο και να εχουν guest stars απο παλιες σειρες, κατι που παντα ειχε ενδιαφερον στο παρελθον. Τα crossovers ειναι στοιχεια που κανουν καλο boost στις θεαματικοτητες, βλεπε πχ walking dead και fear.

 

Βεβαια, στο περιβαλλον του Star Trek τιποτα δεν αποκλειεται, οπως πχ ενα ατυχημα και ενα jump στο χρονο, μονιμο, καμια 100 χρονια  :devil:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα εφέ δεν τα θεωρώ κάτι το σπουδαίο για τα δεδομένα της εποχής. Περισσότερο αναλώνονται σε κλειστά πλάνα προς το παρόν.

Οπως αναφέρθηκε αν τα συγκρίνουμε με το orville που είναι μια σειρά χαμηλού μπάτζετ, θα περίμενα κάτι πιο εντυπωσιακό από το star trek.

 

Τα κουστούμια όμως μου άρεσαν αρκετά και οι στολές και το μακιγιάζ των εξωγήινων και ειδικά των klingons.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μιας και η συζήτηση πήγε και στον φούλερ, ο τελευταίος μνημονεύεται 2 φορές στους τίτλους εκπομπής στην αρχή.

όσον αφορά το spore drive επειδή συντελεστές είπαν πως αποτελεί μέρος του σύμπαντος του original saga , μάλλον η τεχνολογία ή θα καταστραφεί ή γενικώς κάτι θα γίνει ώστε να δικαιολογήσουν την απουσια της στο μέλλον. βέβαια το saga δε φημίζεται και για το πιο προσεγμένο continuity. βλέπε undiscovered country και next generation επεισόδιο με τίτλο yesterdays enterprise.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...