saxos55 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Δεν μου αρκεί απλά το "είναι παράνομο... έτσι στο φλου" για να αιτιολογήσει κάτι, δεν βάζουν και φυλακή τον άνθρωπο, προσπαθούν να τον περιορίσουν για να μην φύγει έως ότου να έρθει η αστυνομία. Αλλιώς, αν σε άφηναν να πας στην ευχή του Θεού, απλά όλοι θα έφευγαν και δεν θα υπήρχε και λόγος για ελέγχους. Δεν επιτρέπεται να σε περιορίζουν με οποιονδήποτε τρόπο (να σου κλείνουν το δρόμο, να σε κρατάνε απ'το χέρι, να σου κλείνουν τις πόρτες) ειδικά αν έχεις δηλώσει την πρόθεσή σου να φύγεις. Είναι παράνομη παρακράτηση. Κανονικά, έτσι πως είναι διατυπωμένος ο νόμος, ο έλεγχος θα έπρεπε να γίνεται με τη συνδρομή της αστυνομίας (δηλ. σε κάθε κλιμάκιο ελέγχου να υπάρχει ένας αστυνομικός). Εφόσον αυτό δε γίνεται, δεν είσαι υποχρεωμένος να περιμένεις την αστυνομία να έρθει. Αν σε αναγκάσουν να το κάνεις, όταν έρθει ΕΙΣΑΙ υποχρεωμένος να δώσεις τα στοιχεία σου στον αστυνομικό, αλλά μετά κι αυτός είναι υποχρεωμένος να συλλάβει τον ελεγκτή καθώς η παράνομη παρακράτηση διώκεται αυταπάγγελτα (χωρίς να κάνεις έγκληση δηλαδή). Αυτά θυμάμαι σε συντομία από παλιότερα που κι εμένα μου είχε κάνει εντύπωση και το είχα ψάξει αρκετά. Έχω και τους νόμους σε pdf αλλά δεν έχω χρόνο για λεπτομέρειες. Επίσης μπορεί κάτι να έχει αλλάξει από τότε. Edit: Το να μην πληρώσεις εισητήριο είναι πταίσμα και δε μπορεί ένας πολίτης (ελεγκτής) να σε περιορίσει ("συλλάβει"). Προφανώς αν βγεις από μια τράπεζα που έκλεψες και σε αρπάξει ένας πολίτης και σε κρατήσει μέχρι να έρθει η αστυνομία είναι άλλη φάση (το γράφω για να προλάβω τυχόν ερώτηση) 4
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Yeah, για πταίσματα δεν μπορούν, νομίζω ότι πρέπει να είναι τουλάχιστον πλημμέλημα...
mylo Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 άντε και σου έκοψε κλήση. την πετάς και δε τη πληρώνεις ποτέ, ή πάει στην εφορία?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Λογικά πάει και τρώει και προσαυξήσεις... 1
Super Moderators Snoob Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 "Αν ο παραβάτης δεν καταβάλλει το πρόστιμο αμέσως ή εντός της εικοσαήμερης προθεσμίας, η πράξη επιβολής προστίμου διαβιβάζεται στην αρμόδια Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.) στην οποία υπάγεται ο παραβάτης για βεβαίωση. Το πρόστιμο σε αυτή την περίπτωση προσαυξάνεται επί 5 φορές". Από εδώ η πληροφορία. 2
saxos55 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Να προσθέσω πως έχω την εντύπωση πως το παραπάνω (η διαβίβαση του προστίμου στη Δ.Ο.Υ.) ισχύει μόνο για Αθήνα (+προάστια), καθώς οι συγκοινωνίες είναι δημόσιες. Στις άλλες πόλεις που οι συγκοινωνίες είναι ιδιωτικές, το πρόστιμο το διεκδικεί ο ιδιώτης στα δικαστήρια. Με κάθε επιφύλαξη.
DDevil Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Αυτό με την παράνομη κράτηση του επιβάτη που αναφέρετε, θα ήθελα να μα πει κάποιος που ξέρει σίγουρα τι ισχύει, γιατί πολύ ράδιο αρβύλα ακούγεται και λέγεται. Δεν μου αρκεί απλά το "είναι παράνομο... έτσι στο φλου" για να αιτιολογήσει κάτι, δεν βάζουν και φυλακή τον άνθρωπο, προσπαθούν να τον περιορίσουν για να μην φύγει έως ότου να έρθει η αστυνομία. Αλλιώς, αν σε άφηναν να πας στην ευχή του Θεού, απλά όλοι θα έφευγαν και δεν θα υπήρχε και λόγος για ελέγχους. Αν ξέρει κανείς, ας μας πει, γιατί δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που συμβαίνει σε έναν ελεγκτή και σίγουρα είναι από τα πράγματα που τα συζητούν μεταξύ τους ή παίρνουν οδηγίες από τη Διοίκηση(και σίγουρα ξέρουν τι νόμους να επικαλεστούν, φαντάζομαι) . Γενικά να ξέρεις σεκιουριτάδες και ελεγκτες και ολοι οσοι δεν ειναι αστυνομικοι δεν εχουν δικαιωμα ουτε κρατησης ουτε συλληψης.Απλα ενημερωνουν την αστυνομια.
MiDiMiLiZ Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Γελασα πολυ με το κοπιαρισμενο αρθρο που απευθυνεται σε μονοψηφια IQ. Aν και επεσα και σε ακομα πιο "ωραια" αρθρα, τυπου "2 χρονια φυλακη σε ανεργο επειδη δεν ειχε εισητηριο, περισσοτερα απο τον Παπαγεωργοπουλο που εκλεψε Χ μυρια". Το μονο που λειπει απο τον τιτλο του αρθου και του thread ειναι το "ΣΟΚ!". Η φαση ειναι οτι καποιοι πιανονται απο τετοια αρθρα και κανουν αναλυσεις, τη στιγμη που ο ιδιος ο αθρογραφος εχει μοναδικο σκοπο τα clicks, ουτε καν να πεισει για την εγκυροτητα του. Oσο για την υποθεση αυτη καθεαυτη η μποχα της μυριζει απο χιλιομετρο απο την ωρα που διαβασα για "συνδικαλιστες" και "συκοφαντικες δυσφημησεις". 3
Mau-Maus Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Yeah, για πταίσματα δεν μπορούν, νομίζω ότι πρέπει να είναι τουλάχιστον πλημμέλημα... Μονο σε αυτόφωρο αδίκημα ο πολίτης έχει το δικαίωμα να σε ακινητοποιήσει μέχρι να έρθει η αστυνομία να σε συλλάβει! ο πολίτης έχει δικαίωμα να το κάνει - ο αστυνομικός καθήκον , υποχρέωση δηλαδή ! Τροποποιήθηκε ο τίτλος για να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Δεν εχω κοιτάξει καθόλου την υπόθεση αλλά νομίζω οτι οι 22 μήνες δεν ειναι μόνο για συκοφαντική δυσφήμηση αλλα για ένα σωρό αλλα αδικήματα που θα του φόρτωσε ο εισαγγελέας με βάση την δικογραφία
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Δεν εχω κοιτάξει καθόλου την υπόθεση αλλά νομίζω οτι οι 22 μήνες δεν ειναι μόνο για συκοφαντική δυσφήμηση αλλα για ένα σωρό αλλα αδικήματα που θα του φόρτωσε ο εισαγγελέας με βάση την δικογραφία και ψευδή καταμήνυση...
bedazzled Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 "Αν ο παραβάτης δεν καταβάλλει το πρόστιμο αμέσως ή εντός της εικοσαήμερης προθεσμίας, η πράξη επιβολής προστίμου διαβιβάζεται στην αρμόδια Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.) στην οποία υπάγεται ο παραβάτης για βεβαίωση. Το πρόστιμο σε αυτή την περίπτωση προσαυξάνεται επί 5 φορές". Από εδώ η πληροφορία. Και αν κάποιος δεν έχει ΑΦΜ (π.χ. τουρίστας/αλλοδαπός);
opera Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Εμένα πάντως όπως και χιλιάδες άλλους μισθωτούς μας κρατούν από το μισθό ένα ποσό ως αλληλεγγύη υπέρ των ανέργων. Αν κανείς άνεργος έχει νοιώσει την αλληλεγγύη της πολιτείας ας το δηλώσει.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Μην ξεχνατε πως οταν εγινε το συμβαν το κινημα "δεν πληρωνω" ηταν στα πανω του. Και πολλοι υποστηρικτες του νομιζαν οτι πουλωντας μαγκια θα μπορεσουν να κανουν ο,τι θελουν. Επισης μια τετοια ειδηση δειχνει το επιπεδο της δημοσιογραφιας στην Ελλαδα, κατα κυριο λογο αποτελειται απο αμορφωτα ατομα που τελειωσαν μια σχολη του κωλου, και ποσο ωραια αλλαζουν τα γεγονοτα ωστε να πετυχουν περισσοτερα κλικς, χαρακτηριστικο παραδειγμα τετοιας δημοσιογραφιας ειναι ηλικιωμενος φαλακρος κυριος με μουστακι που κανει εκπομπη σε σταθμο των Β. Προαστιων καθε μερα τις πρωινες ωρες, στην οποια εκπομπη δινει ρεσιταλ διαστρεβλωμενης δημοσιογραφιας συνδυασμενη με ξεχειλιζουσα ευαισθησια για τα θυματα της αναλγησιας του κρατους. Για να χρησιμοποιησεις τα ΜΜΜ, ΠΡΕΠΕΙ να πληρωσεις εισιτηριο. Και μακαρι να μπουν μπαρες στο μετρο εδω στην Αθηνα για να μειωθουν οι τζαμπατζηδες. Αν ιδεολογικα δεν θες να πληρωσεις, δικαιωμα σου. Οι πραξεις σου ομως εχουν και καποια επιπτωση. Αν σε πιασει ελεγχος, πρεπει να πληρωσεις. Μεγαλος ανθρωπος εισαι, ανελαβε τις ευθυνες σου. Επισης αν το επαγγελματικο σου μελλον κρινεται στην ακριβεια του ΟΑΣΘ ή του ΟΑΣΑ, παρε αυτοκινητο (ή ταξι) και τελειωνε. Ενα οχημα που κυκλοφορει στο δρομο, εχει δεκαδες πιθανα εμποδια που διαταρασσουν την ομαλη πορεια του δρομολογιου. Απο το πιο απλο, κινηση, μεχρι τον μαλακα που παρκαρε στραβα και τον ψαχνει μιση ωρα ο οδηγος να μετακινησει το αμαξι του ή τον ηλιθιο που κανει ντου για να μπει σε ενα λεωφορειο που ειναι ηδη γεματο στον κοσμο με αποτελεσμα να μην μπορουν να κλεισουν οι πορτες του. Ειναι 100% λογικο. Και με το δικο σου οχημα να κινεισαι, παλι δεν μπορεις να εισαι απολυτα ακριβης. Αλλες μερες κανω 15' για τη σχολη με το αυτοκινητο, αλλες μιση ωρα. Οσο για το θεμα των ανεργων, απο τη στιγμη που δεν ειχε εκδοθει καποια σχετικη οδηγια, πρεπει να ακολουθησουν τους κανονες που ισχυουν και για τους υπολοιπους επιβατες. Τοσο απλο. Μπορεις να μην κοψεις εισιτηριο αν εισαι ανεργος γιατι βρισκεις το 1.20 υπερβολικο για την κατασταση σου αλλα δεν εχεις δικαιωμα να γλιτωσεις το προστιμο επειδη ακριβως εισαι ανεργος. Μια οργανωμενη κοινωνια εχει κανονες και νομους. Η ευρυθμη λειτουργια της εξασφαλιζεται απο αυτους. Αν ο καθενας του παραβαινει κατα το δοκουν, τοτε ζουμε σε μια ζουγκλα. 2
Super Moderators Snoob Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Μόλις πληροφορήθηκα πως αυτό το έπος έγκυρης και τεκμηριωμένης δημοσιογραφίας ξεπήδησε από πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1. Επομένως, ο ανώνυμος "δημοσιογράφος" του Έθνους απλά έβαλε νεκρά στον εγκέφαλό του και αναπαρήγαγε μια "είδηση" που αυτοδιαψεύδεται. Στον ΑΝΤ1 πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα μίας ακόμη λαμπρής στιγμής της έγκριτης ελληνικής δημοσιογραφίας. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με ανακοίνωσή της επισημαίνει το αυτονόητο (σε όποιον κάθισε να διαβάσει, έστω, την είδηση, προτού αρχίσει να καταγγέλει την ανάλγητη δικαιοσύνη και λοιπά συγκινητικά), δηλαδή ότι η ποινή των 22 μηνών με αναστολή επιβλήθηκε για ψευδή καταμήνυση κατά συρροή και συκοφαντική δυσφήμιση κατά συρροή και όχι επειδή δεν είχε εισιτήριο (εξηγεί, άλλωστε, η ανακοίνωση πως ο νόμος δεν προβλέπει καν τέτοια ποινή για την αποφυγή ακύρωσης εισιτηρίου στα μέσα μαζικής συγκοινωνίας). Ο αρμόδιος εισαγγελέας έκρινε ότι η καταγγελόμενη παράνομη παρακράτηση ουδέποτε τελέστηκε και έθεσε τη σχετική μήνυση στο αρχείο. Εύγε στον ΑΝΤ1 για μία ακόμη επίδειξη εμπεριστατωμένης δημοσιογραφίας, εύγε και στο Έθνος που αναπαρήγαγε την είδηση με τις δύο αιτιολογίες για μία ποινή και ένα θερμό ευχαριστώ στα βλοξ που μας αποδεικνύουν καθημερινά την ουσιαστική συμμετοχή τους στο διαδικτυακό μεσαίωνα που βιώνουμε. 5
Mau-Maus Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Ο αρμόδιος εισαγγελέας έκρινε ότι η καταγγελόμενη παράνομη παρακράτηση ουδέποτε τελέστηκε και έθεσε τη σχετική μήνυση στο αρχείο. . Αυτό ακριβώς που είπα στο παλικάρι που έλεγε πως θα κάνει μήνυση στον εισαγγελέα! Ο καθένας μπορεί να ισχυρίζεται ότι θέλει ο εισαγγελέας παίρνει την υπόθεση, κρίνει και είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ που μπορεί να ασκήσει δίωξη κατά κάποιου και κανένας άλλος! Τώρα αυτό που λένε κάποιοι 'άργησε να έρθει το λεωφορείο οπότε δεν πληρώνω' η 'έφερε κρύα την πίτσα σιγά μην θέλει και λεφτά' δεν χρειάζεται να τα σχολιάσουμε καν νομίζω.. Θα θελαν κάποιοι να κάνουν ότι γουστάρουν, αλλά δεν.. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα