Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Πιο πιθανον να είναι κάποιος ambivert παρά μόνο introvert or extrovert. Τουλάχιστον έτσι το βλέπω.

Δηλαδή λίγο απ'όλα!

Λογικό δεν είναι άλλες φορές να θέλουμε να κάτσουμε σπίτι μόνοι μας και άλλες φορές να βγούμε με τα φιλαράκια;

Ξέρεις πολλούς που είναι ΜΟΝΟ κλεισμένοι στον εαυτό τους;

Ξέρεις πολλούς που θέλουν ΜΟΝΟ να είναι συνεχώς με κόσμο;

Introvert/extrovert είναι πολύ απόλυτες κατηγοριοποιήσεις. Και η φύση του ανθρώπου είναι πολύπλευρη. Οπότε ναι, νομίζω στην κατηγορία ambivert είμαστε οι περισσότεροι.

Δεν το εννοουσα με αυτη τη λογικη "μια να κλειστουμε στο καβουκι μας και μια να ειμαστε παρτυ ανιμαλ" απλα ο ambivert ειναι χαμενος,δεν ξερει πως νιωθει..την μια νιωθει ελλειψη για τους ανθρωπους και την κοινωνικοτητα του και την αλλη νιωθει πως πνιγεται απτην πολυκοσμια στα πληθη...

Ετσι οπως το διατυπωσες συμφωνω,ολοι ειμαστε πολυπλευροι και δεν ανηκουμε κατα 100% στον εσωστρεφη ή στον εξωστρεφη χαρακτηρα ομως η πολυπλευρικοτητα δεν πρεπει να συγχεεται με την διαθεση. Θελω να πω,μπορει να μην εισαι ambivert εσυ ομως να εχεις πεσμενο ηθικο οποτε για να το αναζωπυρωσεις θα βγεις εξω να πιεις κανενα καφε με καποιον φιλο/η σου χωρις ομως να σημαινει αυτο απαραιτητα πως θα εχεις παντα πεσμενο ηθικο οποτε δεν θα εχεις παντα την εξωστρεφικη διαθεση να βγεις για καφε (ή καπου αλλου) καταλαβες πως το εννοω; ή αμα εισαι υπερβολικα δυσαρεστημενος/η θα σκεφτεις "μην στεναχωρω τους αλλους λεγοντας τους τα προβληματα μου" οποτε θα κλειστεις στον εαυτο σου,μπορει να εισαι 100% εξωστρεφης ομως εκεινη τη στιγμη δε θα εισαι εξωστρεφης,ισα - ισα θα προτιμησεις την απομονωση... αρα παιζει μεγαλο ρολο η διαθεση. Εγω ανεκαθεν θυμομουν εσωστρεφη τον εαυτο μου ουτε παρεες ειχα ουτε ηξερα πως να φερθω σε αναλογες καταστασεις. Δεν ξερω αμα ειμαι περισσοτερο εσωστρεφης απο εξωστρεφης ή αν ειμαι ambivert ομως σιγουρα δεν ειμαι 50% - 50%,κλινω προς τον εσωστρεφη θα ελεγα με 75% εσωστρεφης και 25% εξωστρεφης. Αρα δεν ειμαι "καθαρος" ambivert απλα δεν ειμαι "καθαρος" εσωστρεφης ουτε και "καθαρος" εξωστρεφης. Απλα αμα δεν ανηκεις καπου 100% πρεπει να ξερεις πως να περιγραψεις τον εαυτο σου και επειδη ολο το παραπανω που εγραψα δε παιζει να το λες στον καθενα (σκεψου,το insomnia ειναι ενα φορουμ,ενα ιντερνετιακο καφενειο ας το πω λιανα,που σκοπο εχει την αναλυση και συζητηση διαφορων αποψεων και ακομα και εδω οι περισσοτεροι ή θα σε κριτικαρουν για την κακο διατυπωμενη συνταξη του κειμενου σου ή για την γραμματικη ή θα κοιταξουν να σε τρολλαρουν,που να γινοταν αυτη η συζητηση στην αληθινη ζωη,κανεις δεν εχει τοση υπομονη)

Σχεδόν όλοι οι εσωστρεφείς "θέλουν να έχουν πάρε δώσε με τους ανθρώπους και να συζητούν διάφορα θέματα".

Αυτό το τεστ για πλάκα σε βγάζει αυτό το ambivert, όπως και μένα που πάντα ήξερα πως είμαι εσωστρεφής.

Οπότε σόρρυ που στο χαλάω, αλλά μάλλον δεν είσαι η μοναδική χιονονιφάδα που νόμιζες :(

Σπάνιο θα ήταν να βρισκόσουν καθαρά στο ένα άκρο ή στο άλλο.

Εχεις δικιο οπως και ο/η neya το εθεσες πολυ ωραια.

Ομως η βασικη ερωτηση ειναι: αμα καποιος δεν ανηκει κατα 100% (ή εστω πανω απτο 50% οποτε να υπαρχει μια επιπλεον διαφορα) σε μια κατηγορια,πρεπει να υποστηριζει πως ειναι κατι το ενδιαμεσο (ambivert) ή να λεει πως "εγω ειμαι εσωστρεφης σαν χαρακτηρας ομως καποια στιγμη θα εχω την ορεξη και τον αυθορμητισμο να βγω εξω να με δει το φως του Ηλιου" ; Εγω πιστευω παντως πως οσο και αν προσπαθησει κανεις,το να προσδιορισεις τον εαυτο σου  ειναι μεγαλο επιτευγμα! Οχι με την εννοια "ταξιδι γα την ανακαλυψη της προσωπικοτητας σου" και τετοια ψυχολογικα αποφθεγματα...ομως με την εννοια του να ξερεις ποιος πραγματικα εισαι και να μην επηρεαζεσαι απο καταστασεις. Το "μην επηρεαζεσαι απο καταστασεις" το ειπα επειδη εγω επεφτα συχνα θυμα bullying στο γυμνασιο και στο λυκειο. Κυριως ψυχολογικο bullying αλλα τελος παντων μην ξεφευγω απτο θεμα. Αυτη η συμπεριφορα τριτων κατα μερους μου δεν με επηρεασε στο να γινω εσωστρεφης,ημουν προτου αρχισουν τα ενδοσχολικα προβληματα,ισως αυτο επιδεινωσε την κατασταση ομως θυμαμαι τον εαυτο μου να προτιμαει να καθεται να βλεπει κινουμενα στο σπιτι παρα να πηγαινει να παιζει ποδοσφαιρο στην αλανα.

Τρομερο τεστ,ντιπ accurate,ετσι για μια ντοπα μοναδικοτητας.

υπαρχουν πολυ καλυτερα ομως αμα 9 στα 10 μου βγαζουν το ιδιο αποτελεσμα σημαινει πως κατι παιζει εδω..δεν μπορει ολα να ειναι μουφα..ας το δουμε και σε αλλιως...θελεις επαγγελματικη γνωματευση; πας σε ψυχολογο του σκας ενα 100αρι € και σου κανει τις ιδιες ερωτησεις με τα personality test. Τι αλλαζει;

Ήμουν και εγώ εδώ.

Ambivert για να μην λέμε οτι δεν συμμετέχουμε κιόλας.

Ενδιαφερον,οσο περισσοτερη ωρα περναει τοσοι περισσοτεροι ambivert ξεπηδανε...ζουμε αναμεσα τους :)

http://www.cgjungpage.org/learn/articles/analytical-psychology/819-in-the-beginning-jung-and-freud-on-introversion

αποτι φαινεται πριν καμποσο καιρο οι "μεγαλοι" της Ψυχολογιας εβγαζαν "τρελους" οσους ηταν διαφορετικοι απτην κοινωνια,απτους πολλους...

Δημοσ.

Ambivert = Αμφιστρεφής (με επιφύλαξη)

βασικα Ετεροστρεφης ειναι αφου οταν λεμε "ετεροφυλος" εννοουμε τον Bisexual

αλλα good try :)

Δημοσ.

σαν τους αλλους τους καφρους κεσυ αντι να πεις για το θεμα λες για αγλικα/γραμματικη..νταξει..αντε τωρα να γινει διαλογος με αυτες τις μαλακιες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...