defacer Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Η διάσπαση του νερού δηλαδή αποκλείεται να γίνεται με συχνότητες γιατί παραβιάζεται νόμος της θερμοδυναμικής; Κατάλαβα καλά; Η διάσπαση του νερού και γενικά του οποιουδήποτε σταθερού υλικού γίνεται με παροχή ενέργειας, όχι με συχνότητες ούτε με χτυπήματα της βαριοπούλας ούτε με φωτιές ούτε με τίποτα άλλο. Το πώς θα παρέχεις αυτή την ενέργεια είναι δικό σου θέμα. Μπορείς πχ να ακτινοβολήσεις το υλικό με ΗΜ ακτινοβολία, η οποία χαρακτηρίζεται και από τη συχνότητά της. Αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει ότι πρέπει να δώσεις ενέργεια. Και ότι (νόμοι θερμοδυναμικής) όταν πας να την πάρεις πίσω ενώνοντας τα προϊόντα της διάσπασης για να πάρεις νερό θα πάρεις πίσω λιγότερη. Απλά κατανοητά. Και με μαγικό ραβδί να έλεγε ότι κάνει τη διάσπαση, δε θα μας ενδιέφερε καν να μάθουμε πώς δουλεύει το μαγικό ραβδί. Εφόσον το σύστημα είναι κλειστό χάνεις ενέργεια τελεία και παύλα. Και αυτός είναι ο λόγος που εσύ έχεις κολλήσει στη συχνότητα και εμείς λέμε ότι από μόνο του το γεγονός ότι επιμένεις εκεί δείχνει πως δεν έχεις ιδέα (ή απλά τρολάρεις γιατί έχει πάει πολύ μακριά η βαλίτσα).
zoranb Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Όχι, φυσικά και δεν τρολάρω, δεν έχω γνώσεις αλλά προσπαθώ να καταλάβω!
javavall Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Η διάσπαση του νερού και γενικά του οποιουδήποτε σταθερού υλικού γίνεται με παροχή ενέργειας, όχι με συχνότητες ούτε με χτυπήματα της βαριοπούλας ούτε με φωτιές ούτε με τίποτα άλλο. Η συχνότητα δεν είναι χαρακτηριστικό ενός Η/Μ κύματος? Γιατί τα διαχωρίζεις έτσι? According to Rustum Roy, a materials scientist at Pennsylvania State University, "The salt water isn't burning per se, despite appearances. The radio frequencies act to weaken the bonds between the elements that make up salt water, releasing the hydrogen Δεν αλλάζει το συμπέρασμα βέβαια Kanzius acknowledged that this process could not be considered an energy source, as more energy is used to produce the RF signal https://en.wikipedia.org/wiki/John_Kanzius
defacer Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Η συχνότητα δεν είναι χαρακτηριστικό ενός Η/Μ κύματος? Γιατί τα διαχωρίζεις έτσι? Πως τα διαχωρίζω; Η διάσπαση γίνεται παρέχοντας ενέργεια (που πρέπει να απορροφηθεί). Ένας τρόπος να παρέχεις ενέργεια είναι η ακτινοβολία. Η ακτινοβολία έχει συχνότητα. Δεν έχει καμία σχέση η συχνότητα αυτή καθαυτή με τη διάσπαση παραπάνω από όσο έχει ο αριθμός των δοντιών του πιρουνιού με το ότι χρειάζομαι να φάω κάτι για να ζήσω (σαν έννοιες θέλω να πω -- αν έχει επιλεγεί η μέθοδος της ακτινοβολίας τότε η συχνότητα έχει σημασία γιατί ιδιοσυχνότητα κλπ). Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2015 από defacer
παπι Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Η διάσπαση του νερού δηλαδή αποκλείεται να γίνεται με συχνότητες γιατί παραβιάζεται νόμος της θερμοδυναμικής; Κατάλαβα καλά; Αν θυμάμαι καλά. Για να σπασεις ένα μόριο, πρέπει να πεταξεις/βάλεις μερικά ηλεκτρόνια από τα άτομα του μορίου. Για να πεταξεις/βαλεις ένα ηλεκτρόνιο θέλεις χ ενέργεια η οποία είναι μετρήσιμη.
zoranb Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Βλέπω και ξαναβλέπω τις εκπομπές, λοιπόν έχω να πω το εξής. Δεν γίνεται λέτε η εφεύρεση του Ζ γιατί παραβιάζει το Β' νόμο της θερμοδυναμικής και λέω εγώ, τόσοι φυσικοί το άκουσαν και περευρίσκονταν τόσο στις εκπομπές όσο και στο συνέδριο φυσικών που έγινε και δεν βρέθηκε ουδής να πεί για το Β' νόμο της Θερμοδυναμικής. Μόνο εδώ βρέθηκαν όλοι οι ενθουσιώδεις φυσικοί με γνώσεις φυσικής λυκείου να την αμφισβητήσουν και να πούν για το Β' νόμο! Έλεος! Δείτε εδώ την απάντηση του Ζ στο 1.43.15 γιατί δεν παραβιάζεται ο Β' νόμος!
Silverage Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Βλέπω και ξαναβλέπω τις εκπομπές, λοιπόν έχω να πω το εξής. Δεν γίνεται λέτε η εφεύρεση του Ζ γιατί παραβιάζει το Β' νόμο της θερμοδυναμικής και λέω εγώ, τόσοι φυσικοί το άκουσαν και περευρίσκονταν τόσο στις εκπομπές όσο και στο συνέδριο φυσικών που έγινε και δεν βρέθηκε ουδής να πεί για το Β' νόμο της Θερμοδυναμικής. Μόνο εδώ βρέθηκαν όλοι οι ενθουσιώδεις φυσικοί με γνώσεις φυσικής λυκείου να την αμφισβητήσουν και να πούν για το Β' νόμο! Έλεος! Δείτε εδώ την απάντηση του Ζ στο 1.43.15 γιατί δεν παραβιάζεται ο Β' νόμος! Μαλακίες λέει, ο καταλύτης δεν παράγει ενέργεια, επιταχύνει την αντίδραση. Επίσης, τί περιμένεις, να φέρει άτομα εκεί που θα καταρίψουν την εφέυρεση του;
NT1G Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Μαλακίες λέει, ο καταλύτης δεν παράγει ενέργεια, επιταχύνει την αντίδραση. Επίσης, τί περιμένεις, να φέρει άτομα εκεί που θα καταρίψουν την εφέυρεση του; 47MJ/kg, τι δεν καταλαβαίνεις , το λέει ο εφευρέτης. 1
zoranb Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Silverage, όσον αφορά το ποιούς έφερε εκεί, ναι μπορεί να ισχύει αυτό που λες όμως ο Σ. Βασιλειάδης είπε την επιφύλαξή του για το Β' νόμο και πήρε την απάντησή του από τον Ζ και τη δέχτηκε εφόσον υπάρξει τεκμηρίωση όπως είπε. Εσύ βρήκες κατευθείαν τι κάνει ο καταλύτης, πως το συμπεραίνεις πως απλά επιταχύνει την αντίδραση; Δεν ξέρω τι κάνει ή δεν κάνει ο καταλύτης, η σιγουριά σου όμως με προβληματίζει!
NT1G Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Εσύ βρήκες κατευθείαν τι κάνει ο καταλύτης, πως το συμπεραίνεις πως απλά επιταχύνει την αντίδραση; Δεν ξέρω τι κάνει ή δεν κάνει ο καταλύτης, η σιγουριά σου όμως με προβληματίζει! Γιατί δεν διαβάζεις την φυσική Β ή Γ λυκείου που σου προτείνουμε. Καταλύτης ονομάζεται μία χημική ουσία που αλλάζει τη ταχύτητα μιας χημικής αντίδρασης χωρίς όμως να μεταβάλλεται η ίδια. 1
groot Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Το "θα δεχθώ αυτό που λες εφόσον υπάρξει τεκμηρίωση" είναι ένας ωραίος τρόπος να σου πει κανείς ότι λες μπούρδες αλλά ταυτόχρονα να φυλάξει τον κ*λο του για τυχόν εξυπνάδες. Στην ουσία σου λέει ότι ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ λες μπούρδες εκτός και εάν αποδείξεις το αντίθετο, μέσα από τις διεθνώς αποδεδεγμένες οδούς. 1
παπι Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Silverage, όσον αφορά το ποιούς έφερε εκεί, ναι μπορεί να ισχύει αυτό που λες όμως ο Σ. Βασιλειάδης είπε την επιφύλαξή του για το Β' νόμο και πήρε την απάντησή του από τον Ζ και τη δέχτηκε εφόσον υπάρξει τεκμηρίωση όπως είπε. Εσύ βρήκες κατευθείαν τι κάνει ο καταλύτης, πως το συμπεραίνεις πως απλά επιταχύνει την αντίδραση; Δεν ξέρω τι κάνει ή δεν κάνει ο καταλύτης, η σιγουριά σου όμως με προβληματίζει! Δε σου είπα αντί να παρακολουθείς Μάκη, καλύτερα να κάψεις αυτές τις ώρες στο yt. Δες βιντεακια με γενική φυσική και γενική χημεία.
zoranb Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Όχι θέλω πρώτα να μην κρίνουμε χωρίς επιχειρήματα πως ο καταλύτης κάνει τόνα και δεν κάνει τάλλο. Εγώ διαβάζοντας φυσική λυκείου θα απαξιώσω το έργο κάποιου και δεν το απαξίωσαν φυσικοί που μετείχαν στην εκπομπή και στο συνέδριο; Παιδιά η ατάκα κλειδί εδώ είναι αγγλική και είναι η εξής... benefit of the doubt! Thank you very much
Silverage Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 47MJ/kg, τι δεν καταλαβαίνεις , το λέει ο εφευρέτης. Τόσο περίπου δίνει το diesel και το φυσικό αέριο ανά κιλό σύμφωνα με το wikipedia. https://en.wikipedia.org/wiki/Energy_density Το υδρογόνο δίνει 142 MJ/kg. 1
NT1G Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Τόσο περίπου δίνει το diesel και το φυσικό αέριο ανά κιλό σύμφωνα με το wikipedia. https://en.wikipedia.org/wiki/Energy_density Το υδρογόνο δίνει 142 MJ/kg. Ναι το ξέρω, δεν βγάζει κάποιο νόημα αυτό που λέει , απλά πετάει ένα νούμερο, 47 έχει ο "καταλύτης" στην περίπτωση μας και κάτι έγινε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις