Προς το περιεχόμενο

Έξι χρόνια Insomnia 1997-2003


paredwse

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Super Moderators

Νοέμβριος 2003. Πριν από έξι χρόνια, τον Νοέμβριο του 1997, ένας περίεργος τύπος που διάλεξε ως ψευδώνυμο το όνομα του διασημότερου υπολογιστή στον κινηματογράφο, 'ανέβασε' το πρώτο του site με τεχνολογικές ειδήσεις και links για νόμιμο (και όχι μόνο) software. Το site ανέβηκε στις 7 Νοεμβρίου 1997, δύο βδομάδες πριν ο ιδιοκτήτης του πάει να υπηρετήσει τη θητεία του και η πρώτη του είδηση ήταν η ακόλουθη:

 

Βγήκε επιτέλους το Winamp 1.6 Beta από την Nullsoft ύστερα από ένα μεγάλο πάρτυ που στήθηκε στο #mpeg3 του Efnet. H κυριότερη διαφορά είναι στην ενσωμάτωση plugins. To Winamp είναι ο κυρίαρχος στους Mp3 Players. Συνέντευξη με τους δημιουργούς από το site 3DFX.

 

Το όνομά του τύπου; Hal9000.

Το όνομα του site; Men In Black.

 

Ναι, η Insomnia δεν έγινε Insomnia παρά μόνο στις 16 Ιανουαρίου του 1998, μετά από μία δραματική αλλαγή του ονόματος και ταυτόχρονα με την έναρξη της λειτουργίας του newsletter. Την ίδια μέρα ανακοινώθηκε και η έκδοση 1.666 του Winamp - που τότε ήταν ημι-shareware. Προφητικό; Μήπως οι άνθρωποι της Nullsoft ήξεραν κάτι παραπάνω; Κανείς δεν έμαθε ποτέ - κι όσοι τόλμησαν να ρωτήσουν τώρα κάνουν παρέα στον John F. Kennedy και την Μητέρα Τερέζα.

 

Ο Hal9000 προχώρησε μόνος του με συνεργάτη τον ακούραστο Duke και σιγά-σιγά έφτασε στην κατασκευή ενός site που ενσωμάτωσε ειδήσεις, tech links, search engines και πολλούς πολλούς συνδέσμους για software (είπαμε, στην τότε αθώα εποχή όχι πάντα νόμιμο).

 

Το site ωρίμασε και μεγάλωσε ώσπου στις 22 Ιουλίου άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του το περίφημο forum της Insomnia. Διαβάζω την περιγραφή του Hal9000 στο site:

 

"Νέο Forum Από σήμερα ανοίγει ένα καινούριο forum στην Insomnia το οποίο θα έχει για αρχή 3 κατηγορίες .Η πρώτη κατηγορία υπάρχει για γενική συζήτηση ενώ η δεύτερη ασχολείται με το warez όπου ο Duke θα κάνει post καθημερινά ενδιαφέροντα sites :-) Στη τρίτη κατηγορία θα μπορείτε να κάνετε post ότι έχει σχέση με το Dreamcast της Sega. Eσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι μια μικρή εγγραφή. Περιμένω προτάσεις και παρατηρήσεις"

 

Τέλος, στις 23 Αυγούστου του 2000 δημιουργήθηκε από τον Soulman και το κανάλι #insomnia στο IRC για πιο interactive συνδέσεις του site με τους ήδη πολυπληθείς τότε επισκέπτες.

 

Ακολούθησαν αρκετές αναβαθμίσεις και αλλαγές στο software του forum, αλλαγές στους moderators, δημιουργία νέων κατηγοριών και υποκατηγοριών και τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα: Ο Hal9000 ετοιμάζει κανά-δυό κολπάκια ακόμα αλλά... είναι έκπληξη. Σύντομα στην οθόνη σας. ;)

 

Insomnia χρόνια πολλά!

 

Και φυσικά ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα μέλη που με την συμμετοχή τους, την παρουσία τους και τα posts τους έχουν κάνει την Insomnia αυτό που είναι σήμερα!

 

Thank you all! :mrgreen:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 98
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Και λιγη συγκινηση και απο νεοτερους αλλα οχι και ...ψαρακες δεν βλαπτει...Ετσι φιλτατε ????Ενα μονο θα πω και παρακαλω να μην θεωρηθει ουτε υπερβολη ουτε κολακεια....Η insomnia για μενα και πιστευω και ελπιζω και για πολλους αλλους ειναι ενα κομματι της internet-ικης μας και οχι μονο μερας!!!!

 

Ευχαριστω ολους και ολες (εστω και λιγες...Χριστινα ακους????) που συνεβαλαν σε αυτο.

 

Ναμαστε ολοι καλα.Φυσικα το πιο μεγαλο ευχαριστω στο κακο pc τον Hal. :D :D :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χρόνια πολλά και από μένα και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον HAL9000 και στο υπόλοιπο team που κατάφεραν να δημιουργήσουν αυτή την τόσο μεγάλη και απίθανη παρέα. Να είστε πάντα καλά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να ζησεις Insomnia και χρονια πολλα, μεγαλο να γινεις με μελη πολλα! Παντου να σκορπιζεις ειδησεις πολλες, και ολοι να λενε "βρε Hal τι μας λες!" :D :D :D :D :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...