Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τις προάλλες είχα σταματήσει στο κτελ της τρίπολης και είδα στα ράφια εκεί που χάζευα τα βιβλία πολλά ένθετα τα οποία τα έχουν βγαλει κατά καιρούς εφημερίδες , όπως βιβλια , αφιερώματα ακόμα και συνταγές.

Και τιμές 4 και 5 ευρώ όχι 1 και 2

Μπορούν να το κάνουν αυτό? Καλα να μην πω για τα cd σε κάτι πάγκους που βλέπω.

• Like 1
Δημοσ.

Εγω θα αγοραζα παντως διαφημιστικα φυλλαδια κινητης τηλεφωνιας του 2005 και πιο πριν πχ απι γερμανο, μουλτιραμα, νοκια care κτλ..

Δημοσ.

Εδώ βλέπεις σε περίπτερα αλλά ακόμα και φαγάδικα να σου πουλάνε/σερβίρουν coca cola κουτάκι που να γράφει επάνω "αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας, δεν επιτρέπεται η διάθεση μεμονωμένα" και το πουλάν κανονικά σαν κουτάκι.

(προφανώς "τσιμπάνε" πολυσυσκευασίες από προσφορές και μετά το πουλάνε κομμάτι-κομμάτι)

• Like 2
Δημοσ.

Εγω θα αγοραζα παντως διαφημιστικα φυλλαδια κινητης τηλεφωνιας του 2005 και πιο πριν πχ απι γερμανο, μουλτιραμα, νοκια care κτλ..

για ποιο λογο?

Δημοσ.

Κάποιοι ενδιαφέρονται για αυτά όμως, που θα τα βρίσκανε αν δεν τα πουλούσαν; (Να τα χαρίζανε αποκλείεται :) )

Δημοσ.

Και τι να λέει αυτό ρε ζίο; Αφού υπάρχει ενδιαφέρον για το τάδε βιβλίο που είναι πια εκτός κυκλοφορίας να το βγάζω και γω φωτοτυπίες και να τις πουλάω επί πληρωμή και fuck that guy που το έγραψε.

Edit: on second thought δεν είμαι σίγουρος για το νομικό πλαίσιο εδώ και ξέρω σίγουρα ότι υπό συγκεκριμένες συνθήκες θα μπορούσε να είναι νόμιμο. Οπότε... ενδιαφέρουσα ερώτηση.

• Like 1
Δημοσ.

Και τι να λέει αυτό ρε ζίο; Αφού υπάρχει ενδιαφέρον για το τάδε βιβλίο που είναι πια εκτός κυκλοφορίας να το βγάζω και γω φωτοτυπίες και να τις πουλάω επί πληρωμή και fuck that guy που το έγραψε.

Edit: on second thought δεν είμαι σίγουρος για το νομικό πλαίσιο εδώ και ξέρω σίγουρα ότι υπό συγκεκριμένες συνθήκες θα μπορούσε να είναι νόμιμο. Οπότε... ενδιαφέρουσα ερώτηση.

Κι εγώ δεν είμαι σίγουρος τι ισχύει (εντάξει δεν είναι το ίδιο με τις φωτοτυπίες :) ). Πιστεύω θα τους κυνηγούσαν και οι εφημερίδες αρκετά αν ήταν παράνομο ή ζημιογόνο...μπορεί κάπως να τα πουλάνε νόμιμα ως μεταχειρισμένα

Δημοσ.

Εδώ βλέπεις σε περίπτερα αλλά ακόμα και φαγάδικα να σου πουλάνε/σερβίρουν coca cola κουτάκι που να γράφει επάνω "αποτελεί μέρος πολυσυσκευασίας, δεν επιτρέπεται η διάθεση μεμονωμένα" και το πουλάν κανονικά σαν κουτάκι.

(προφανώς "τσιμπάνε" πολυσυσκευασίες από προσφορές και μετά το πουλάνε κομμάτι-κομμάτι)

Αγορανομική Διάταξη Αρ. 04/2011

επιγραμματικά

«6. Για κάθε προϊόν που πωλείται σε κατάστημα λιανικής πώλησης απαγορεύεται να εμφανίζονται, με οποιοδήποτε τρόπο, και ενδεικτικά επί της συσκευασίας του, επί της πινακίδας λιανικής πώλησης ή σε αναρτημένες πινακίδες, διαφορετικές τιμές»

7. Απαγορεύεται ρητά η καταστροφή της προωθητικής συσκευασίας και η πώληση του περιεχομένου αυτής ως μεμονωμένα προϊόντα.

Το κατά τα ανωτέρω επιβαλλόμενο πρόστιμο δεν μπορεί να είναι μικρότερο από χίλια ευρώ (1.000 €) και μεγαλύτερο από τριάντα χιλιάδες ευρώ (30.000 €) ανά κωδικό προϊόντος και ανά σημείο πώλησης.

• Super Moderators
Δημοσ.

Για κάποιες προσφορές, ο ίδιος εκδότης το επιτρέπει και διαθέτει το αντικείμενο των προσφορών του για λιανική μεμονωμένη πώληση. Για παράδειγμα, το Αθηνόραμα κυκλοφορούσε κάθε αρχή της σεζόν (Σεπτέμβριος & Οκτώβριος) με ειδικά ένθετα για κινηματογράφο και θέατρο. Στη συνέχεια, το ίδιο περιοδικό πουλούσε μεμονωμένα τα ένθετα στα περίπτερα. Το ίδιο έκανε και η Καθημερινή με κάποιες προσφορές της. Οι περισσότεροι όμως διαθέτουν παρανόμως τις προσφορές στη λιανική.

Όσο για τα εκτός κυκλοφορούσε ή εξαντλημένα βιβλία, προφανώς και είναι καραπαράνομο να διαθέτεις (με ή χωρίς αντάλλαγμα) αντίγραφα τους σε φωτοτυπίες ή ανατυπώσεις χωρίς την άδεια του δικαιούχου πνευματικής ιδιοκτησίας...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...