Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ε εντάξει και για πόσα λεφτά μιλάμε; κανά οχτάευρω?

Ανάλογα πόσο καίει γενικώς το καλοριφέρ. Ένα ποσοστό(πχ 15%) του καυσίμου που καταναλώθηκε το πληρώνουν ΟΛΑ τα διαμερίσματα, το καθένα ανάλογα με τα χιλιοστά θέρμανσης που του αναλογούν. Μπορεί να είναι και 8ευρο, μπορεί να είναι και 100ευρο.

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ναι και θα τρέξουν να βάλουν οι άλλοι, μάλλον στα καντήλια θα τον αρχίσουν....

Εδώ ζητήσαμε κάποτε να ανάβουν τα φώτα της εισόδου και κάποιες εξωτερικές λάμπες το βράδυ γιατί φαίνεται σαν εγκαταλειμένο το κτίριο και κάθονται πρεζάκια έξω και γκρίνιαζαν κάτι γριές για το κόστος της ΔΕΗ στα κοινόχρηστα.

Δημοσ.

Αυτόνομος λέβητας και τελειώνουν όλα τα προβλήματα.

Μάλιστα κάπου διάβασα ότι δε χρειάζεται πλέον να συμφωνήσει το 51% των διαμερισμάτων.

Δημοσ.

Αν οι μετρητές των υπολοίπων είναι δημόσιοι, μπορείς να συμφωνήσεις πως εφόσον το κρατάνε οι υπόλοιποι, αποδεδειγμένα από τους μετρητές, στην ίδια θερμοκρασία που θέλει ο μπάρμπας, τότε θα πληρώσεις την όποια διαφορά στο πάγιο. Βλαμμένο, αλλά από το να σε πρήζει.

Δημοσ.

Γιατι δεν αναθέτετε σε εναν μεσιτη να σας βγάλει τη χρέωση με βάση το ρολοι του καθενος? αναλογα με το τι θα έχει γράψει?

• Moderators
Δημοσ.

Ναι, αλλά και 8 ή 10 ευρώ να είναι, μπορεί να σου πει ο άλλος «γιατί να πληρώσω, αφού έχω μηδέν ώρες».

Να ζητήσεις σε συνέλευση να βάλουν αυτόνομο λέβητα ο καθένας να τελειώνει το παραμύθι

Βαριέμαι και μόνο στην σκέψη να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Ούτως ή άλλως είναι ένα σπίτι που δεν καλύπτει πλεόν τις ανάγκες μου και θα το αλλάξω μέχρι το τέλος του 2016.

Αν οι μετρητές των υπολοίπων είναι δημόσιοι, μπορείς να συμφωνήσεις πως εφόσον το κρατάνε οι υπόλοιποι, αποδεδειγμένα από τους μετρητές, στην ίδια θερμοκρασία που θέλει ο μπάρμπας, τότε θα πληρώσεις την όποια διαφορά στο πάγιο. Βλαμμένο, αλλά από το να σε πρήζει.

Μα, εγώ κάνω ότι έχει συμφωνηθεί (υποτίθεται από όλους τους ένοικους) το κρατάω για πολύ ώρα σε σταθερή θερμοκρασία (στους 18-19-20 βαθμούς)*, παρά λίγη ώρα σε υψηλή θερμοκρασία. Τώρα πως γίνεται εγώ να καίω ώρες και οι άλλοι να μην καίνε τίποτα μου διαφεύγει εντελώς, αφού υποτίθεται ότι τηρούνται τα συμφωνηθέντα.

*Προφανώς, αυτό το κάνω γιατί αυτό λέει η λογική: είναι πιο συμφέρον να καις συνεχώς λίγες θερμίδες, παρά πολλές θερμίδες για μικρό χρονικό διάστημα. Δεν το κάνω γιατί θέλουν να μετατρέψουν την αυτόνομη σε κεντρική.

Γιατι δεν αναθέτετε σε εναν μεσιτη να σας βγάλει τη χρέωση με βάση το ρολοι του καθενος? αναλογα με το τι θα έχει γράψει?

Τι εννοείς; Υπάρχει εταιρεία που βγάζει κοινόχρηστα και το υπολογίζει. Η εταιρεία βάσει καταστατικού κινείται. Ο μεσίτης τι παραπάνω θα κάνει;

Η περίπτωση να καις air-condition δεν παίζει ε; :P

Το ψήνω βασικά να του τω πω κι αυτό, αν δεν θέλει να καίω το καλοριφέρ να βάλει μερικά a/c για να αποκτήσει και μεγαλύτερη αξία το σπίτι του. :P

Αλλά σε κάθε περίπτωση η ζεστασιά του καλοριφέρ δεν συγκρίνεται με την ζεστασιά του a/c.

Δημοσ.

Ρε σεις εχετε ξεφυγει τελειως εδώ μεσα τι του λετε του ανθρωπου να αναβει Air condition κλπ δεν μπορουν να σου κανουν τιποτα, από την στιγμη που εχεις αυτονομη θερμανση το αναβεις οποτε γουστάρεις και δεν μπορει να σου πει κανεις τιποτα end of story.

Δημοσ.

Αν κι εγώ στην πολυκατοικία μου είμαι "από την άλλη μεριά" (πληρώνω πάγιο χωρίς να καίω ούτε λεπτό) θα σου έλεγα να τους γράψεις στα παλαιότερα των υποδημάτων σου.

Ο νόμος (δυστυχώς για μένα) είναι με το μέρος σου και άρα, μέχρι να αλλάξει, ας λέει ότι θέλει, όποιος θέλει (including me :( )

Δημοσ.

Απο αυτα που διαβαζω ,γιατι δεν εχω εμπειρια με αυτονομη θερμανση,ουσιστικα και πρακτικα δεν ειναι αυτονομη.

• Like 2
Δημοσ.

το παγιο θερμανσης μου ρχεται ενα 30 ευρω χωρίς να ανοίξω θέρμανση το χειμώνα.

Ανοιγω όμως aircondition ..

Απο αυτα που διαβαζω ,γιατι δεν εχω εμπειρια με αυτονομη θερμανση,ουσιστικα και πρακτικα δεν ειναι αυτονομη.

επι της ουσία οχι διότι έχει το πάγιο θέρμανσης. Δεν συμφέρει εν τέλη να μην ανοίγεις έστω και λίγο το καλοριφέρ γιατι ανεβαίνει το πάγιο θέρμανσης..!

Αυτονομία σημαίνει οτι όσο καίω τόσο πληρώνω. Εαν για παράδειγμα ο γείτονας κάψει 400 ευρώ και εγω δεν το ανάψω θα πληρώσω παραπάνω πάγιο θέρμανσης..

Ειχα δει πέρισυ στης ειδήσεις οτι με το φυσικό αέριο αποδεσμεύεσαι απο αυτη την υποχρέωση του παγίου και οτι είσαι εντελώς αυτόνομος μιας και εχεις τον μετρητή στην κουζίνα σου.

Κατα πόσο ισχύει δεν το γνωρίζω δεν εχω ασχοληθεί παραπάνω πέραν της είδησης που άκουσα.

Προς το παρών ειμαι με την "αυτόνομη" ας πουμε θέρμανση.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Λεβητα στο σπιτι σου και καθαρισες!

κι αν/όταν μετακομίσει μιας και μένει σε ενοίκιο? δωράκι στον επόμενο νοικιάρη?

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...