Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Physiciant είπε

Κι αυτά πολλά είναι. Μια χαρά είναι η μητρική, κράτα την.

Από το κατάστημα δεν θα ζητήσω bios update ?

1 ώρα πριν, Physiciant είπε

Κι αυτά πολλά είναι. Μια χαρά είναι η μητρική, κράτα την.

Αντέχει, δηλαδή, το υπάρχον πακέτο ΚΑΙ μια 1050 ΤΙ. 

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Θα ήθελα να ρωτήσω το κατά πόσο είναι ασφαλές να έχω το psu έξω από το κουτί. Θέλω να κάνω αναβάθμιση, δυστυχώς έχω OEM pc της Dell με μοναδική πατέντα να κουμπώνει στο κουτί της μόνο ένα συγκεκριμένο τροφοδοτικό (αλλά το ίδιο ισχύει και για motherboard η οποία δε κουμπώνει σε κάνενα άλλο κουτί) και λέω να πάρω ένα κανονικό και να το αφήσω απ' έξω. Ξέρω ότι δεν είναι και η καλύτερη επιλογή διότι μπορεί να πέσει νερό ή να μαζέψει φουλ σκόνη επειδή θα είναι εκτός κουτιού κλπ αλλά κατά τ' άλλα θα μπορούσα να το κάνω αν προσέχω και λίγο;; Μήπως ξέρετε αν υπάρχει κάποιο case μόνο για το τροφοδοτικό σε τέτοιες περιπτώσεις;;

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, PavlosSage είπε

Καλησπέρα παιδιά. Θα ήθελα να ρωτήσω το κατά πόσο είναι ασφαλές να έχω το psu έξω από το κουτί. Θέλω να κάνω αναβάθμιση, δυστυχώς έχω OEM pc της Dell με μοναδική πατέντα να κουμπώνει στο κουτί της μόνο ένα συγκεκριμένο τροφοδοτικό (αλλά το ίδιο ισχύει και για motherboard η οποία δε κουμπώνει σε κάνενα άλλο κουτί) και λέω να πάρω ένα κανονικό και να το αφήσω απ' έξω. Ξέρω ότι δεν είναι και η καλύτερη επιλογή διότι μπορεί να πέσει νερό ή να μαζέψει φουλ σκόνη επειδή θα είναι εκτός κουτιού κλπ αλλά κατά τ' άλλα θα μπορούσα να το κάνω αν προσέχω και λίγο;; Μήπως ξέρετε αν υπάρχει κάποιο case μόνο για το τροφοδοτικό σε τέτοιες περιπτώσεις;;

Καλησπέρα, φυσικά και μπορείς, απλά στερέωσέ το καλά, με zip ties η κάτι τέτοιο. Στην τελική άλλαξε το κουτί; Η μητρική δεν κουμπώνει σε άλλο;

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Sheogorath είπε

Καλησπέρα, φυσικά και μπορείς, απλά στερέωσέ το καλά, με zip ties η κάτι τέτοιο. Στην τελική άλλαξε το κουτί; Η μητρική δεν κουμπώνει σε άλλο;

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Όχι φίλε μου δε κουμπώνει σε άλλο κουτί. Επειδή το έψαξα πάρα πολύ σχεδόν όλα τα έτοιμα pc της Dell έχουν δική τους πατέντα, δικές τους μητρικές, δικά τους psu, γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο. Αν θέλω να αλλάξω κουτί, εκτός από τα έξοδα του psu και της gpu που θέλω να βάλω (γι' αυτό άλλωστε θέλω να κάνω αναβάθμιση το psu) , θα πρέπει να δώσω λεφτά και για κουτί και για μητρική και το μπάτζετ ξεφεύγει. Με zip ties πως να το δέσω; Η σκόνη δε θα είναι πρόβλημα;;

Δημοσ.

Να κάνω μια ερώτηση ρε παίδες μήπως ξέρει κάποιος, στα Corsair rmx το fan αρχίζει να δουλεύει μόνο όταν φτάσει σε συγκεκριμένο load η και άμα ζεσταθεί πολύ το τροφοδοτικό? Μιας και έρχεται καλοκαίρι με προβληματίζει λίγο μην ανεβάζει υψηλές θερμοκρασίες 

Δημοσ.

Νομίζω ανάλογα το φορτίο. Απενεργοποίησε το eco mode...έτσι κι αλλιώς είναι αθόρυβα τα συγκεκριμένα τροφοδοτικά.

• Like 1
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, Physiciant είπε

Νομίζω ανάλογα το φορτίο. Απενεργοποίησε το eco mode...έτσι κι αλλιώς είναι αθόρυβα τα συγκεκριμένα τροφοδοτικά.

Γίνεται να απενεργοποιήσω eco mode σε rmx? Νομίζω δεν έχει τέτοια επιλογη όπως στα supernova και seasonic που έχουν φυσικό κουμπί από πίσω γι αυτό το σκοπό 

Δημοσ.

Όντως; Νόμιζα είχαν κι αυτά. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να γυρίσεις το τροφοδοτικό με τον ανεμιστήρα να κοιτάει προς τα πάνω για να φεύγει η θερμότητα μέσα στο κουτί και από κει και πέρα αναλαμβάνουν τα case fans.

• Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Physiciant είπε

Όντως; Νόμιζα είχαν κι αυτά. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να γυρίσεις το τροφοδοτικό με τον ανεμιστήρα να κοιτάει προς τα πάνω για να φεύγει η θερμότητα μέσα στο κουτί και από κει και πέρα αναλαμβάνουν τα case fans.

Δεν έχουν ρε γαμωτο ναι. Μόνο σε RMI μέσω Corsair link μπορείς. Αυτό θα κάνω άμα δω ότι υπάρχει πρόβλημα και τότε πάω για άλλο 

Έλεγα για seasonic prime ultra σειρά η Evga supernova. Αν και σε review που είδα είναι λίγο φασαριοζικα και τα 2.

Το μόνο πιο ήσυχο μετά τα rmx ήταν coolermaster v650, αυτό τι καπνό φουμαρει ξέρουμε?

Δημοσ.

Αα δε το έχεις ήδη; Προσωπικά το 750 G2 έχω και δεν ακούγεται παρόλο που έχω πάντα το fan να γυρίζει. Το καλύπτει το υπόλοιπο σύστημα

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Physiciant είπε

Αα δε το έχεις ήδη; Προσωπικά το 750 G2 έχω και δεν ακούγεται παρόλο που έχω πάντα το fan να γυρίζει. Το καλύπτει το υπόλοιπο σύστημα

Το έχω ήδη ναι, απλα σκέφτομαι να το δώσω άμα είναι να λαμπαδιαζει :P. Και κάνω και rendering συνέχεια αλλα προφανώς δεν φτάνει τα watt για να αρχίσει το fan οπότε το φοβάμαι λιγο.

Α είναι κομπλέ δλδ το supernova ωραία ευχαριστώ για το feedback κιόλας 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Physiciant είπε

Υπερβάλλεις νομίζω λιγάκι. Εξάλλου τα καλά τροφοδοτικά τα δοκιμάζουν στους 50 C οπότε μην ανησυχείς.

Ναι είμαι υπερπροστατευτικός με τα parts του pc :lol: 

Οκ λοιπόν , ευχαριστώ για τις συμβουλές. Το γύρισα και με το φαν πάνω τώρα να φεύγει λίγο η ζέστη πιο εύκολα. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...