kfyros Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 gregdel δεν είναι νομικό το θέμα φίλε μου, είναι ηθικό. Βοήθεια και στήριξη μεταξύ των κοινοτήτων. Διότι αν ένα μέλος προβεί σε μια μεμπτή πράξη σε μια κοινότητα θα το κάνει και σε μια άλλη. Αποδεδειγμένα. Για να καταλάβεις σε κλειστούς τρακερ του εξωτερικού υπάρχει ο λεγόμενος 'Wall of Shame' οπού εκεί κοινοποιούνται μεταξύ των διαχειριστών των τρακερ τα username και οι IP διευθύνσεις των μελών που δεν συμμορφώθηκαν με τους κανόνες. Είναι για την προστασία της κοινότητας. panosno1com η αγγελία διαγράφηκε από τους υπεύθυνους. Πρόκειται για προσωπικό υλικό φίλου που κάποιος το πήρε και προσπαθεί να το πουλήσει σε υψηλή τιμή εκμεταλλευόμενος τη νοσταλγία που θα νιώσουν όσοι διαβάσουν την αγγελία. Αδερφέ δεν ξέρω τι ισχύει στο εξωτερικό, στην Ευρωπαϊκή Ένωση η IP είναι προσωπικό δεδομένο, και απαγορεύεται η δημοσίευση της χωρίς εισαγγελική εντολή. Και φυσικά ΠΟΤΕ δημόσια, αλλά μόνο στον αιτούντα στην εισαγγελία. Προσοχή λοιπόν γιατί το θέμα είναι και νομικό. 2
lallasgr Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Αδερφέ δεν ξέρω τι ισχύει στο εξωτερικό, στην Ευρωπαϊκή Ένωση η IP είναι προσωπικό δεδομένο, και απαγορεύεται η δημοσίευση της χωρίς εισαγγελική εντολή. Και φυσικά ΠΟΤΕ δημόσια, αλλά μόνο στον αιτούντα στην εισαγγελία. Προσοχή λοιπόν γιατί το θέμα είναι και νομικό. Δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς με τα λεγόμενά σου φίλε μου. Αλλά δεν τίθεται και θέμα δημόσιας διαπόμπευσης του συγκεκριμένου χρήστη. Αν δοθεί η ip θα δοθεί σε ένα άτομο για να προστατέψει την κοινότητά του. Ούτε θα τον κυνηγήσει ούτε θα μπει στην προσωπική του ζωή για να τον ενοχλήσει. Αν δεν μπορείς να το καταλάβεις και αρχίζεις τα γαλλικά είναι δικό σου θέμα και πάω πάσο. Ο καθένας τα ερμηνεύει όπως επιθυμεί και όπως καταλαβαίνει. Ελπίζω τουλάχιστον να καταλαβαίνεις και τη σοβαρότητα του θέματος να βγάλει κάποιος λεφτά με τέτοιο τρόπο!!! Φιλικά πάντα, lallasgr
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Είναι δεδομένο ότι ο admin/mods θα ρίξουν άκυρο στο αίτημα για δημοσιοποίηση της IP, αλλά και πάλι νομίζετε ότι θα γίνει κάτι? Η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών έχει DYNAMIC IP, πράγμα που σημαίνει ότι με ένα restart του router αλλάζει. Από εκεί και πέρα για να διασταυρώσεις τις IP με τα στοιχεία του χρήστη στον ISP χρειάζεσαι εισαγγελική εντολή για να σου δώσει τα logs ο ISP. Εκεί θα σου πουν ένα "ΑΚΥΡΟ ΨΑΡΑ!" και θα ξεσκιστούν στα γέλια... 1
rainbow326 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Δε μίλησα για δημοσιοποίηση της IP, όλα θα γίνουν private. Και θα γίνει ban σε ένα εύρος IP διεύθυνσεων.
Sarandis Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Σωραιος, και αν τυχει και παρει κάποιος ip απο συγκεκριμένο pool να ψάχνει τι τρέχει. Δημοσιοποίηση είναι να τη μάθεις και εσύ btw.. 2
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Δε μίλησα για δημοσιοποίηση της IP, όλα θα γίνουν private. Και θα γίνει ban σε ένα εύρος IP διεύθυνσεων. Δημοσιοποίηση είναι επίσης κι η γνωστοποίηση σε 3ους, δλδ σε σένα... Να πάρει κι άλλους δλδ η μπάλα? Καλόλ... 2
JoooJ Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Δε μίλησα για δημοσιοποίηση της IP, όλα θα γίνουν private. Και θα γίνει ban σε ένα εύρος IP διεύθυνσεων. χασισομελομακάρονα ε; 4
headbanger Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δε μίλησα για δημοσιοποίηση της IP, όλα θα γίνουν private. Και θα γίνει ban σε ένα εύρος IP διεύθυνσεων. Δεν λειτουργεί έτσι το ιντερνετ. νομίζω εκεί στην ταινία χακερς τςν 90ς σου μάθανε κάτι λάθος. Το ότι έχουμε υποθετικά διαχειριτική θέση σε ιστοτοπο με υλικό δεν μας κάνει και γκουρού να φανταστώ στο 2015. κρίμα. ΥΓ: νομίζω ότι μας τρολάρεις η πας να φοβήσεις τους άσχετους.
defacer Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Άσχετο με το θέμα, αλλά με ποια λογική γνωστοποιούνται οι ip μας σε τρίτους για οποιονδήποτε λόγο; Και όταν λέω τρίτους εννοώ απλά μέλη... όχι την εισαγγελεία ή την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος κλπ; Υπόψιν, είναι γελοιωδώς εύκολο να μάθεις την τρέχουσα IP οποιουδήποτε στο forum με δικά σου μέσα και μόνο. Αδερφέ δεν ξέρω τι ισχύει στο εξωτερικό, στην Ευρωπαϊκή Ένωση η IP είναι προσωπικό δεδομένο, και απαγορεύεται η δημοσίευση της χωρίς εισαγγελική εντολή. Είσαι σίγουρος; Ούτε πολύ λογικό μου ακούγεται αυτό, ούτε βρήκα τίποτα σχετικό ψάχνοντας. Link?
NikosKallithea Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Ήμαρτον με αυτες τις αγγελίες, αν δεν το έχετε γιατι ασχολείστε.
Βασίλης_29 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Τα περι ban σε range IP μου θυμίζουν τι γινόταν παλιά στο irc με κάτι lammers που οι admins έκαναν ban τον μισό isp εξαιτίας ενός βλάκα, και μετά έλεγαν τα παράπονά σας στον πάροχο με το ΙΡ κάντε abuse report. 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Moderators Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 gregdel δεν είναι νομικό το θέμα φίλε μου, είναι ηθικό. Βοήθεια και στήριξη μεταξύ των κοινοτήτων. Διότι αν ένα μέλος προβεί σε μια μεμπτή πράξη σε μια κοινότητα θα το κάνει και σε μια άλλη. Αποδεδειγμένα. Για να καταλάβεις σε κλειστούς τρακερ του εξωτερικού υπάρχει ο λεγόμενος 'Wall of Shame' οπού εκεί κοινοποιούνται μεταξύ των διαχειριστών των τρακερ τα username και οι IP διευθύνσεις των μελών που δεν συμμορφώθηκαν με τους κανόνες. Είναι για την προστασία της κοινότητας. panosno1com η αγγελία διαγράφηκε από τους υπεύθυνους. Πρόκειται για προσωπικό υλικό φίλου που κάποιος το πήρε και προσπαθεί να το πουλήσει σε υψηλή τιμή εκμεταλλευόμενος τη νοσταλγία που θα νιώσουν όσοι διαβάσουν την αγγελία. δεν μπορεις να μιλας ειτε για νομικο ειτε για ηθικο οταν απο την αρχη ολα ειναι παρανομα(πνευματικα δικαιωματα) Και αν οι αντμιν κανουν κατι τετοιο μπορει να βρουν και το μπελα τους λογο νομων! Είσαι σίγουρος; Ούτε πολύ λογικό μου ακούγεται αυτό, ούτε βρήκα τίποτα σχετικό ψάχνοντας. Link? ειναι και το θυμαμαι γιατι εκανα φετος ενα νομικο μαθημα An IP address in isolation is not personal data under the Data Protection Act, according to the Information Commissioner. But an IP address can become personal data when combined with other information or when used to build a profile of an individual, even if that individual's name is unknown http://www.out-law.com/page-8060
defacer Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 ειναι και το θυμαμαι γιατι εκανα φετος ενα νομικο μαθημα http://www.out-law.com/page-8060 This guide is based on UK law. It was written in March 2008. Υπήρξε μια περίπτωση πριν κανα χρόνο όπου γερμανικό δικαστήριο παρέπεμψε το ερώτημα στο ECJ, αλλά δεν είδα τίποτα από follow up. Υπόψη ότι εκεί το ερώτημα προκύπτει από άλλη βάση, αλλά "the German Federal Court of Justice referred the question of whether an IP address constitutes personal data under the EU Data Protection Directive 95/46/EC (“EU Data Protection Directive”) to the European Court of Justice (“ECJ”)." Δε νομίζω πως υπάρχει μεγάλο περιθώριο παρανόησης σχετικά με το ότι μιλάμε για την ίδια νομοθεσία που αναφέρθηκε. Με αυτό το δεδομένο συν αδυναμίες σ' αυτό που πόσταρες (2008, UK law, "CAN become... with other information (????)" συν ότι έψαχνα και δεν έβρισκα τίποτα παραμένω στην προηγούμενη άποψή μου. Χρειάζεται καλύτερο επιχείρημα.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία και κανένα "κενό": η διαχείριση του forum δεν πρόκειται να δημοσιοποιήσει ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ την ή τις ΙΡ οποιουδήποτε μέλους χωρίς την προηγούμενη συγκατάθεση του. Η μόνη εξαίρεση είναι φυσικά εάν λάβουμε σχετικό έγγραφο αίτημα από τις αρμόδιες αρχές και, στην περίπτωση αυτή, θα αποστείλουμε τα σχετικά στοιχεία μόνο σε αυτές τις αρχές. Άλλωστε ακόμη κι αν δημοσιοποιουσαμε μια ΙΡ, αυτή η πληροφορία θα ήταν άχρηστη για τον οποιονδήποτε πολίτη καθώς οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου δεν θα προέβαιναν ποτέ σε ταυτοποίηση χρήστη με ΙΡ χωρίς την ανάλογη εισαγγελική παραγγελία. Και σε αυτή ακόμη την περίπτωση, η ταυτοποίηση γίνεται υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Συνεπώς το να δημοσιοποιήσω ως forum την "πληροφορία" ότι ο paredwse μπαίνει από την ΙΡ 192.168.1.1, στην πράξη δεν χρησιμεύει σε τίποτα στον οποιονδήποτε χρήστη. 7
kfyros Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς με τα λεγόμενά σου φίλε μου. Αλλά δεν τίθεται και θέμα δημόσιας διαπόμπευσης του συγκεκριμένου χρήστη. Αν δοθεί η ip θα δοθεί σε ένα άτομο για να προστατέψει την κοινότητά του. Ούτε θα τον κυνηγήσει ούτε θα μπει στην προσωπική του ζωή για να τον ενοχλήσει. Αν δεν μπορείς να το καταλάβεις και αρχίζεις τα γαλλικά είναι δικό σου θέμα και πάω πάσο. Ο καθένας τα ερμηνεύει όπως επιθυμεί και όπως καταλαβαίνει. Ελπίζω τουλάχιστον να καταλαβαίνεις και τη σοβαρότητα του θέματος να βγάλει κάποιος λεφτά με τέτοιο τρόπο!!! Φιλικά πάντα, lallasgr Ποια Γαλλικά; Απλή γενική νομική παρατήρηση έκανα χωρίς ύφος, sorry αν φάνηκε κάτι άλλο. Δεν υφίσταται θέμα ερμηνείας, απαγορεύεται η αποκάλυψη της IP οποιουδήποτε στην Ελλάδα χωρίς εισαγγελική εντολή. Η αποκάλυψη γίνεται μόνο στις εισαγγελικές αρχές, και σε όποιον αυτές ορίσουν. Απλώς το αναφέρω, γιατί ενδεχόμενη νομική διαμάχη με τον εν λόγω λογοκλέφτη, μπορείς να γυρίσει μπούμερανγκ και να σας τραβάει αγωγές για παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Πολλή προσοχή λοιπόν..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα