NT1G Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Εγγραφή σήμερα, εικόνα αβατάρ με καγκουρό, αναζήτηση δουλειάς αλλά κανείς δεν ξέρει που είναι στο εξωτερικό εκτός από τον γνωστό του που του είπε, απόφαση για Αυστραλία γιατί ξέρει. Επίσης Τρίτη αλλά περίοδος "διακοπών". 100% legit thread. 2
dj_takis Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 ναι γιατί εσύ πήγες στην Αυστραλία να βρείς δουλειά με τουριστική βίζα.. και να την έβρισκες την δουλειά δέν θα μπορούσες να εργαστείς.. για να εργαστείς στην Αυστραλία πρέπει να βγάλεις ειδική βίζα επαγγελματία με συγκεκριμένη ειδικότητα.. να σε αναγνωρίσουν από το Engineers Australia.. να σου έχουν στείλει από την εταιρία επιστολή-πρόσκληση κτλ. Εγώ έχω πειστεί οτί αξίζει τον κόπο η Αυστραλία γιατί ότι ταλαιπωρία και να φάς στην αρχή μετά αμοίβεσαι πολλαπλάσια τον κόπο σου.. Δεν είναι σά την Αγγλία ή τη Γερμανία που σου δίνουν μια δουλίτσα για λίγα χρόνια και μετά σε πετάνε σα στημένη λεμονόκουπα.. Και μου αρέσει πολύ που θέλουν να είσαι αποφασισμένος να ζήσεις μόνιμα εκεί.. Καλά τα λες έως ένα σημείο. Πήγα όντως με τουριστική, αλλά όχι για να δουλέψω. Αφού όπως είπες κι εσύ απαγορεύεται και δύσκολα ο άλλος θα σε πάρει μαύρα. Πήγα εκεί για να βρω δουλειά και να κάνω εκεί τα χαρτιά μου για να δουλέψω μόνιμα και νόμιμα. Και θα συμφωνήσω ότι αξίζει τον κόπο. Οι άνθρωποι εκεί έχουν άλλο επίπεδο. Άλλο όμως η working visa και άλλο η business visa. Η δεύτερη είναι για δική σου επιχείρηση. Εσύ μια απλή working θέλεις (δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται). Το μεγάλο ζόρι είναι να βρεις εταιρία που να σε προσλάβει όσο είσαι Ελλάδα. Μόνο έτσι θα πας νόμιμα με τα χαρτιά σου έτοιμα. Αλλιώς με tourist και θα χτυπάς πόρτες για να βρεις sponsor. Για να γίνει το πρώτο πρέπει να έχεις πολύ εντυπωσιακό βιογραφικό. Εύχομαι να το έχεις. Αν όχι, μονόδρομος η δεύτερη επιλογή, που αν δεν έχεις κάποιον να σε φιλοξενήσει τα πράγματα ζορίζουν πάρα πολύ καθώς θα σου ζητήσουν όλα όσα είπα προηγουμένως. 1
zio10 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Δεν ήξερα ότι είναι τόσο ζόρικα στην Αυστραλία! Πως πήγαν τόσοι Έλληνες εκεί; Ήταν πιο χαλαρά παλιότερα; 1
EnglishSpeaking Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Ακριβώς έτσι! Χτές το πρωί πήρα ανάποδες να μεταναστεύσω.. Σήμερα το βράδυ αποφάσισα να βάλω μπρός για Αυστραλία.. ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ! Βρήκα και συγχωριανό που ζεί μονιμα εκεί και έχει αυστραλιανή υπηκοότητα να εγγυηθεί για μένα.. 750.000 Ελληνες έχει η Αυστραλία! Και λευκό γάμο θα κάνω άμα χρειαστεί για να πάρω και υπηκοότητα! Παλιότερα το είχανε σύστημα μου είπε ο μπάρμπας.. Και τους πόντους που χρειάζομαι έχω για τη βίζα 457.. Αυριο ξεκινάω τις αναγνωρίσεις και τις αιτήσεις!!! και με την πρώτη ευκαιρία bye bye my darling...
φραμπάλα Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 bye! Τελικά μήπως καλύτερη ιδέα είναι να παντρευτείς έναν αλλοδαπό ή έναν έλληνα του εξωτερικού για να μπορέσεις να εργαστείς σε μια χώρα;
ProponitisTouKanape Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Don't feed the troll mates. Αν παλι δεν τρολλαρει, προφανως εχει αγνοια της πραγματικοτητας (και της γεωγραφιας) 2
dj_takis Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Δεν ήξερα ότι είναι τόσο ζόρικα στην Αυστραλία! Πως πήγαν τόσοι Έλληνες εκεί; Ήταν πιο χαλαρά παλιότερα; zio ναι. Ήταν πολύ πιο χαλαρά πιο παλιά. Μιλάω για μέχρι το 2006. Ύστερα δυσκόλεψαν πολύ οι βίζες. Οι προσκλήσεις που γινόντουσαν πιο παλιά δεν ξέρω πότε κόπηκαν. Μη νομίζεις ότι πήγαν και πολλοί σαν μετανάστες τις τωρινές εποχές. Οι περισσότεροι κάποια υπηκοότητα είχαν, ή κάποιος από τους γονείς δούλεψε εκεί κάποια χρόνια και πήρε και αυστραλιανό διαβατήριο (έπαιρνες για πλάκα πιο παλιά. Μόνιμους εργάτες ζήταγαν). Υπόψιν ότι αν κάποιος απλά γεννηθεί Αυστραλία, έχει όλα τα δικαιώματα του Αυστραλού πολίτη από τα 10 χρόνια του όμως και μετά. Ας φύγει από τη χώρα και δύο μηνών. Φτάνει να γεννηθεί εκεί. Αν ξαναγυρίσει πίσω έχει δικαίωμα στα πάντα. Επίσημα στοιχεία από την ελληνική κοινότητα της Μελβούρνης έλεγαν το 2011 που πήγα εγώ ότι: Από το 2009 που άρχισε η κρίση, μόλις 11 άτομα κατάφεραν να πάρουν μόνιμη βίζα κατευθείαν, με sponsor από εταιρία. Οι υπόλοιποι ή πήραν την 457 βίζα που είναι για τέσσερα χρόνια (έχεις δικαίωμα όμως μετά από εξετάσεις που δίνεις να μείνεις μόνιμα) ή με τον τρόπο που είπα πιο πάνω. Ή όπως πήγα εγώ, που δεν κατάφερα τελικά να μείνω. Με τουριστική δηλαδή και ψάχνοντας. Πολλοί πάνε και με φοιτητική βίζα, που σου δίνει και δικαίωμα να δουλέψεις 20 ώρες τη βδομάδα. Αλλά είναι πολλά τα λεφτά που πληρώνεις για το πανεπιστήμιο εκεί. Ακριβώς έτσι! Χτές το πρωί πήρα ανάποδες να μεταναστεύσω.. Σήμερα το βράδυ αποφάσισα να βάλω μπρός για Αυστραλία.. ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ! Βρήκα και συγχωριανό που ζεί μονιμα εκεί και έχει αυστραλιανή υπηκοότητα να εγγυηθεί για μένα.. 750.000 Ελληνες έχει η Αυστραλία! Και λευκό γάμο θα κάνω άμα χρειαστεί για να πάρω και υπηκοότητα! Παλιότερα το είχανε σύστημα μου είπε ο μπάρμπας.. Και τους πόντους που χρειάζομαι έχω για τη βίζα 457.. Αυριο ξεκινάω τις αναγνωρίσεις και τις αιτήσεις!!! και με την πρώτη ευκαιρία bye bye my darling... Για μένα πήγαινε πρώτα με τουριστική στον συγχωριανό και ψάξε από εκεί να βρεις κάτι. Κάτσε δυο μήνες και αλώνισέ τα όλα. Όσο για τον λευκό γάμο το είχα σκεφτεί κι εγώ. Αλλά τα τσακάλια εκεί σε παρακολουθούν να ξέρεις. Κάνουν και εφόδους στο σπίτι και ζητάνε να δουν προσωπικά σου αντικείμενα και ρούχα. Να αποδείξεις ότι μένεις εκεί. Να ξέρεις βέβαια ότι όσες το κάνουν ακόμα, δεν το κάνουν τσάμπα. Πληρώνεις και μάλιστα πολλά. Καλύτερα να της πουλήσεις έρωτα. Πιο φθηνά θα σου 'ρθει. 1
Apoll Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Εγώ έχω πειστεί οτί αξίζει τον κόπο η Αυστραλία γιατί ότι ταλαιπωρία και να φάς στην αρχή μετά αμοίβεσαι πολλαπλάσια τον κόπο σου.. Δεν είναι σά την Αγγλία ή τη Γερμανία που σου δίνουν μια δουλίτσα για λίγα χρόνια και μετά σε πετάνε σα στημένη λεμονόκουπα.. Και μου αρέσει πολύ που θέλουν να είσαι αποφασισμένος να ζήσεις μόνιμα εκεί.. Δεν έχεις γνώσει το που πας φίλτατε, ούτε της σημερινής πραγματικότητας. Στην Αυστραλία πας στην πιο δύσκολη εποχή. Οι ισχνές αγελάδες έρχονται τον μεγαλύτερο πλουτοπαραγωγικό τομέα της χώρας, ο οποίος ήταν αυτός που την έβγαλε από την δεκαετία του 80 μέχρι σήμερα από το σκοτάδι, και είχανε πλεόνασμα. Και αν πέσει ο σίδηρος στα 35 δολλάρια, θα κόψει ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι από την οικονομία. Αν μου έλεγες Αυστραλία το 2003-2013 να πω ναι. Τώρα που θα τους πέσει η κρίση και η ανεργία, τώρα πας εσύ; Καλή τύχη, αλλά δες λίγο παρά έξω τι γίνεται. Η κρίση στα commodities, και η μείωση εισαγωγών πρώτων υλών στην Κίνα βαράνε άγρια την Αυστραλιανή οικονομία. Η οποία πλέον είναι ελλειματική (μετά από πολλές δεκαετίες), και προβλέπεται να είναι έτσι μέχρι το 2020 τουλάχιστον. Βέβαια οπουδήποτε εκτός της Ελλάδας οι καλοί επιπλέουν, και οι φελοί πάνε στον πάτο. Όσον αφορά τους Αγγλο-Γερμανούς, αλλά και τους Αυστραλούς, η φιλοσοφία είναι καπιταλιστική. Αν αύριο δεν σε θέλουν πέρνεις δρόμο, και εκεί είναι χειρότερα από την πιο σοσσιαλιστική Ευρώπη που βλέπουν τους μόνιμους υπαλλήλους ως επένδυση. Και αναφέρωμαι σε τεχνικές θέσεις που απαιτούν skills και όχι unskilled π.χ γραμματο-φαρισαίοι, σερβιτόροι, κλπ. (σημείωση επαγγελματίες οικοδόμοι με ειδικότητα στο bricklaying δεν είναι unskilled workers και μάλιστα οι μισθοί τους είναι τρομεροί). Και φυσικά πάντα θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για συνεχή αλλαγή εργασίας. Θα πεις, και ποιός είσαι εσυ ρε Apoll; 13 χρόνια στην Αγγλία, και ήρθα εδώ απλά για ένα Σαββατοκύριακό, δεν έχω πτυχίο, αλλά συνολικά 18 χρόνια καριέρα ως προγραμματιστής. Και εδώ και αρκετά χρόνια εργολάβος σχετικά και όχι μόνιμος υπάλληλος.
dritan90 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Θα πεις, και ποιός είσαι εσυ ρε Apoll; 13 χρόνια στην Αγγλία, και ήρθα εδώ απλά για ένα Σαββατοκύριακό, δεν έχω πτυχίο, αλλά συνολικά 18 χρόνια καριέρα ως προγραμματιστής. Και εδώ και αρκετά χρόνια εργολάβος σχετικά και όχι μόνιμος υπάλληλος. εισαι σωστος...
dreamercon Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Υπόψιν ότι αν κάποιος απλά γεννηθεί Αυστραλία, έχει όλα τα δικαιώματα του Αυστραλού πολίτη από τα 10 χρόνια του όμως και μετά. Ας φύγει από τη χώρα και δύο μηνών. Φτάνει να γεννηθεί εκεί. Αν ξαναγυρίσει πίσω έχει δικαίωμα στα πάντα. Παλαιότερα, η αυστραλια είχε "birthright citizenship" - δηλαδή έδινε την ιθαγένεια σε όλους όσους γεννήθηκαν εκεί. Αυτό όμως γενικά δεν ισχύει για όποιον γεννήθηκε μετά τις 20 Αυγούστου του 1986. Αν κάποιος γεννηθεί τώρα στην αυστραλία από μη αυστραλούς γονείς (που δεν είναι μόνιμοι κατοικοι αυστραλιας) και φύγει δυο μηνών, δεν μπορεί να γυρίσει πίσω στο μέλλον ούτε τεκμηριώνει κάποιο ειδικό δικαίωμα.
dj_takis Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Παλαιότερα, η αυστραλια είχε "birthright citizenship" - δηλαδή έδινε την ιθαγένεια σε όλους όσους γεννήθηκαν εκεί. Αυτό όμως γενικά δεν ισχύει για όποιον γεννήθηκε μετά τις 20 Αυγούστου του 1986. Αν κάποιος γεννηθεί τώρα στην αυστραλία από μη αυστραλούς γονείς (που δεν είναι μόνιμοι κατοικοι αυστραλιας) και φύγει δυο μηνών, δεν μπορεί να γυρίσει πίσω στο μέλλον ούτε τεκμηριώνει κάποιο ειδικό δικαίωμα. Να σου πω την αλήθεια όσα άτομα ξέρω που πήγαν με τέτοιο τρόπο είναι γεννημένοι πριν το 86. Δεν με ενδιέφερε και πολύ το θέμα αφού εγώ δεν γεννήθηκα εκεί και δεν το πολυεψαξα. Προφανώς είσαι γνώστης του θέματος και το έχεις ψάξει καλύτερα, οπότε δεν έχω λόγο να διαφωνήσω. Καλά κάνεις και το αναφέρεις για να μη δίνουμε λάθος πληροφορίες. Να μαθαίνουμε κιόλας... Πάντως αν υπήρχε για μένα ευκαιρία να πάω Αυστραλία ακόμα, πήγαινα χθες. Και ας έχω βρει ήδη δουλειά στην Ελλάδα και καλοπληρωμένη μάλιστα για τα σημερινά δεδομένα, και έχω ξαναμπεί σε μια σειρά.
Adon1s Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Οποιος ξερει πραγματικα τι γινεται σημερα και τι ισχυει περι υπηκοοτητας/ιθαγενειας/διαβατηριων κλπ κλπ πληζ ας μου στειλει πμ για μια ερωτηση παιδες
Flaoutistas Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Ρε παιδιά πως καταντήσαμε έτσι να θεωρείται ευκαιρία να φύγεις στο εξωτερικό...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα