NT1G Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Μάλλον γιατί υπάρχει μια στοιχειώδης οργάνωση και ανθρώπινες (για τον Έλληνα που τις βλέπει) συνθήκες εργασίας.
EnglishSpeaking Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Εσείς που είστε πιτσιρικάδες κάτω από 30 πηγαίντε με φοιτητική βίζα και ψάχτε το μέσω πανεπιστημίων.. έχουμε υπογράψει και διακρατική συμφωνία (http://www.zougla.gr/money/article/diakratiki-simfonia-afstralias-eladas-gia-tin-ekdosi-vizas-me-dikeoma-ergasias).. πηγαίντε να κάνετε διακοπές και να ψάξετε και για δουλίτσα.. κάπου είχα δεί και πρόγραμμα ΟΑΕΔ που σε έστελνε Αυστραλία.. Αν κάποιος είναι πάνω απο 30 τότε η καλύτερη λύση είναι να αναγνωριστεί από engineers australia, κάτι σα το ΤΕΕ που έχουμε στην Ελλάδα.. Μήν τρώτε τη φόλα με την Ευρώπη.. Οι Σκανδιναβοί έχουν κρίση αλλά το κρύβουν για να πηγαίνουν τα κορόιδα και να τους αφήνουν τα λεφτά τους.. Εγώ πήγα στο ΚΤΗ με 3 πτυχία να βρώ δουλειά μέσω του πανεπιστημίου και δέν μου δίνανε ούτε μαθήματα Σουηδικών δωρεάν!! Μου λέγανε να κάνω κι αλλο μάστερ για να πιστοποιήσω τις γνώσεις μου!! Σε κοροιδεύουν μπροστά σου! Αν είναι να πάτε Σουηδία ή Νορβηγία για να καθαρίζετε τουαλέτες με Ελληνα αφεντικό καθήστε Ελλάδα καλύτερα.. Αν είναι να πάτε Γερμανία για να δουλεύετε σερβιτόροι και σουβλατζήδες με Έλληνα αφεντικό πάλι καλύτερα καθήστε Ελλάδα.. Βέβαια η Γερμανία έχει δουλειές αλλά πρέπει να μάθεις ΑΡΙΣΤΑ γερμανικά και να μπείς στο γραφειοκρατικό σύστημά τους μαζεύοντας κολόχαρτα.. και φυσικά έχεις ημερομηνία λήξης.. Ξεχάστε γερμανική ή σκανδιναβική υπηκοότητα.. Αν δέν πιστεύετε εμένα πηγαίντε να ρωτήσετε τους παλιούς Ελληνες μετανάστες στα γερμανικά γκέτο που ζούν με 420 Ευρώ επίδομα ανεργίας.. 1
rockfm81 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Ελληνάρας detected. Δεν θέλω να κάνω τον συνήγορο του από πάνω,αλλά δυστυχώς έχει δίκιο.. Εύχομαι να μη χρειαστεί να πάθετε,για να μάθετε όσα αναφέρει. Πολλοί Έλληνες χωρίς υποδομή και προετοιμασία έρχονται και μετά από λίγο καιρό φεύγουν νύχτα..
NT1G Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Έχω καμιά 10αρια έλληνες γνωστούς στην Σουηδία. Την κρίση που λέει ο γνώστης, δεν την έχουν δει πάντως. Μια φούσκα με τα ακίνητα πάει να δημιουργηθεί αλλά είναι άλλο θέμα. Τώρα αν μια μέρα ξυπνήσεις και πεις πάω Σουηδία/Νορβηγία/οπουδήποτε στο άσχετο για να βρεις δουλειά και περιμένεις να μαμάς και να δέρνεις κίολας, ε, ελληνάρας είσαι. 1
Pa0ki Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Δεν θέλω να κάνω τον συνήγορο του από πάνω,αλλά δυστυχώς έχει δίκιο.. Εύχομαι να μη χρειαστεί να πάθετε,για να μάθετε όσα αναφέρει. Πολλοί Έλληνες χωρίς υποδομή και προετοιμασία έρχονται και μετά από λίγο καιρό φεύγουν νύχτα.. Σε οποιαδήποτε χώρα και να πας, χωρίς υποδομή και προετοιμασία θα φύγεις νύχτα Δεν είναι παράδεισος η Αυστραλία ούτε η Ευρώπη "φόλα", όπως τα παρουσιάζει το καγκουρό 2
rockfm81 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Δεν ξέρω πως παρουσιάζει την Αυστραλία,πρώτη φορά τον διαβάζω. Εγώ απλά λυπάμαι πολύ κόσμο που έρχεται με προσδοκίες εκτός πραγματικότητας σε σχέση με τα προσόντα του, χάνει λεφτά,ταλαιπωρείται και τελικά γυρίζει πίσω. Δεν θέλω να αποτρέψω κανέναν,άλλωστε εγώ προσωπικά την Ελλάδα την έχω ξεγραμμένη εργασιακά για τα επομενα χρόνια και προτείνω στον κόσμο να μεταναστεύσει. Απλά να το κάνει με σοβαρότητα,πολύ ψάξιμο και να αφιερώσει χρόνο τουλάχιστον για τη γλώσσα.
Flaoutistas Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Για τη Σουηδία ρε παιδιά, εγώ ξέρω ότι αν πάει κάποιος με ένα πτυχίο και ένα μεταπτυχιακό βρίσκει πολύ εύκολα δουλειά. Το ξέρω αυτό από γνωστούς μου, είχαν αυτά τα 2 κάναν διδακτορικό εκεί και μετά απορροφήθηκαν σε σχετικό αντικείμενο ή τους πήραν κατευθείαν με το μεταπτυχιακό.. δε μου είπε κανείς ότι καθάριζαν τουαλέτες..
ProponitisTouKanape Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Δεν θέλω να κάνω τον συνήγορο του από πάνω,αλλά δυστυχώς έχει δίκιο.. Εύχομαι να μη χρειαστεί να πάθετε,για να μάθετε όσα αναφέρει. Πολλοί Έλληνες χωρίς υποδομή και προετοιμασία έρχονται και μετά από λίγο καιρό φεύγουν νύχτα.. Αν πας χωρις εφοδια, χωρις γλωσσα, χωρις γνωριμιες και περιμενεις σε 6 μηνες να βγαζεις ενα ταληρο το μηνα, οπουδηποτε και να πας εχασες. Πολλοι ακολουθουν τη λαθος πορεια που μεταναστευουν σε μια χωρα χωρις να ξερουν τη γλωσσα (κλασικοτερο παραδειγμα η Γερμανια), πανε να δουλεψουν σε καποιον Ελληναρα μαγαζατορα που τους δινει 800€ και τους κρυβει οταν ερχεται επιθεωρηση και μετα τους φταιει η Γερμανια. Οπου Γερμανια βαλε Σουηδια, Βρετανια, Αμερικη, Καναδα, Ολλανδια κ.ο.κ. 2
zio10 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Ρε παιδιά πως καταντήσαμε έτσι να θεωρείται ευκαιρία να φύγεις στο εξωτερικό... Εδώ ρε συ πρέπει να έχεις βουλευτή για να δουλέψεις σε σούπερ μάρκετ... 1
EnglishSpeaking Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 για να μην γράφει ο καθένας τα δικά του και να επαναλαμβανόμαστε.. τί εννοούμε όταν λέμε είναι δύσκολη η μετανάστευση όπου και να πας.. 1) η γλώσσα είναι το Α και το Ω για οποιαδήποτε δουλειά σκοπεύεις να κάνεις.. η ξένη γλώσσα σε επίπεδο Β2 δέν μαθαίνεται σε 1,2 ή 3 χρόνια... ειδικά όταν είσαι και σε μιά ηλικία 30+ ετών.. επειδή στην Ελλάδα οι περισσότεροι μάθαμε αγγλικά απο μικροί οι αγγλόφωνες χώρες είναι οι καλύτερες για μετανάστευση.. 2) ο μετανάστης άσχετα με το επίπεδο μόρφωσης και την επαγγελματική του εμπειρία είναι φτηνό κρέας για εκμετάλευση.. επειδή λοιπόν στην Ευρώπη ο ρατσισμός και η ξενοφοβία είναι στα κόκκινα είναι σίγουρο ότι θα σε αντιμετωπίζουν όλοι ρατσιστικά.. από πολύ ελαφρώς και τυχαίως μέχρι να σε φτήνουν και στο δρόμο.. επομένως είναι καλύτερα να μεταναστεύσεις σε μιά "ανακατεμένη" πληθυσμιακή χώρα.. 3) όταν πάς να ζητήσεις δουλειά θα απαιτήσουν συστατικές επιστολές, προηγούμενη εργασιακή εμπειρία από ντόπιες εταιρίες, internships, κτλ. τα οποία εκ των πραγμάτων δέν μπορείς να έχεις.. Επομένως θέλει μακρόχρονη προετοιμασία από πίσω.. να έχεις ξαναεπισκεφτεί τη χώρα στο παρελθον για εποχιακή εργασία.. να έχεις κάνει σεμινάρια.. κάποιο μεταπτυχιακό σε ντόπιο πανεπιστήμιο κτλ. μακακίες δηλαδή αλλά αναγκαίες μακακίες.. 4) σπίτι.. είναι πολύ δύσκολο να σου νοικιάσουν σπίτι χωρίς να μπορείς να αποδείξεις με χαρτιά ότι εργάζεσαι και μπορείς να πληρώσεις το ενοίκιο.. αμα έχεις γνωστούς να σε σπιτώσουν καλώς, διαφορετικά το παίζεις φοιτητής.. στη Σουηδία βέβαια είναι καλύτερα να αγοράσεις δικό σου σπίτι.. 5) όσο καλή προετοιμασία να έχεις κάνει για να μεταναστεύσεις θα σου πάρει πολύ χρόνο να βρείς δουλειά.. πχ στη Σουηδία που πήγα ζητούσαν αβέρτα γιατρούς και νοσοκόμες αλλα οι περισσότεροι κάνανε 1 χρόνο κατα μέσο όρο να βρούν κάτι.. θές κομπόδεμα γερό.. και επειδή το κόστος ζωής είναι υψηλό στην Ευρώπη θές ένα μπαμπάκα να σου τα σκάει από πίσω.. που οι περισσότεροι δέν τον έχουμε.. 6) το κυριότερο.. να έχεις δικούς σου ανθρώπους να σε βοηθήσουν.. χωρίς δικούς σου ανθρώπους να σε στηρίξουν είναι εξαιρετικά δύσκολα τα πράγματα.. ακόμα και μιά απλή εγγραφή στο δημαρχίο να κάνεις θα χρειαστείς διευκρινήσεις.. σε πολύ γενικές γραμμές αυτό είναι το έργο
Flaoutistas Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Συμφωνώ πολύ με τον/την EnglishSpeaking σε αυτά που λέει. Νομίζω το νέο είδος Ελληνάρα που δημιουργήθηκε είναι αυτό που θεωρεί μαγκιά και εξυπνάδα να φύγεις έξω και θα γίνει διευθυντής της Microsoft. Κάποιος για να πάει έξω πρέπει οπωσδήποτε να ξέρει καλά αγγλικά, για Σουηδία τον πρώτο καιρό αρκούν τα αγγλικά και μετά μαθαίνει σουηδικά (μόνο η προφορά είναι δύσκολη σαν γλώσσα είναι πολύ απλοϊκή θα έλεγα). Επίσης πρέπει να έχεις και κάποια προσόντα. Το να φύγεις για να πλένεις πιάτα δεν είναι κατόρθωμα. Αν ψάξεις θα το βρεις και στη χώρα σου. Το θέμα είναι κάποιος με ένα πτυχίο ή και μεταπτυχιακό να πάει έξω για να το αξιοποιήσει. Για μένα το καλύτερο είναι να κάνεις διδακτορικό έξω επί πληρωμή που είναι σχετικά καταφερτό να βρεις και δε θα χεις το άγχος να βρεις δουλειά, συνήθως το πανεπιστήμιο σου λύνει και όλα τα προβλήματα του στυλ που θα μείνεις κτλ.. και έτσι θα έχεις 3 χρόνια εμπειρία στη χώρα και πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να απορροφηθείς. Στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα γιατί να πάει κάποιος; Ξέρω 2-3 απλά με ένα λύκειο και ο άλλος με ένα γυμνασίο και πήγαν Γερμανία και γύρισαν μετά από μερικούς μήνες.. δηλαδή μερικοί τι περιμένουν; 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Περα απο ανορθογραφος εισαι και ασχετος. Βρετανια και Γερμανια εχουν κατοικους απο ολες τις φυλες της γης, σε καποιες πολεις της Γερμανιας το 50% των κατοικων εχει immigrant background. Κανεναν δεν φτυνουν στο δρομο επειδη ειναι Ελληνας. Ουτε καν πρεπει να εχεις πατησει το ποδι σου σε τετοια χωρα. Αν πας για κρεας, για κρεας θα σε χρησιμοποιησουν. Δεν σε περιμενει κανενας με ανοιχτες αγκαλες επειδη εισαι Ελληνας, ουτε ομως σε απορριπτουν για αυτο το λογο. Η καταγωγη σου δεν εχει τοση σημασια οσο νομιζεις. Στη Γερμανια επειδη εχω προσωπικη εμπειρια, ο κοσμος ειναι πολυ συνηθισμενος να ζει με ξενους. Ετσι ειναι η χωρα τους. Οσο για τα αγγλικα που μιλανε οι Ελληνες τα εχουμε δει -Thank you. -Ναθινγκ για να μην γράφει ο καθένας τα δικά του και να επαναλαμβανόμαστε.. τί εννοούμε όταν λέμε είναι δύσκολη η μετανάστευση όπου και να πας.. 1) η γλώσσα είναι το Α και το Ω για οποιαδήποτε δουλειά σκοπεύεις να κάνεις.. η ξένη γλώσσα σε επίπεδο Β2 δέν μαθαίνεται σε 1,2 ή 3 χρόνια... ειδικά όταν είσαι και σε μιά ηλικία 30+ ετών.. επειδή στην Ελλάδα οι περισσότεροι μάθαμε αγγλικά απο μικροί οι αγγλόφωνες χώρες είναι οι καλύτερες για μετανάστευση.. 2) ο μετανάστης άσχετα με το επίπεδο μόρφωσης και την επαγγελματική του εμπειρία είναι φτηνό κρέας για εκμετάλευση.. επειδή λοιπόν στην Ευρώπη ο ρατσισμός και η ξενοφοβία είναι στα κόκκινα είναι σίγουρο ότι θα σε αντιμετωπίζουν όλοι ρατσιστικά.. από πολύ ελαφρώς και τυχαίως μέχρι να σε φτήνουν και στο δρόμο.. επομένως είναι καλύτερα να μεταναστεύσεις σε μιά "ανακατεμένη" πληθυσμιακή χώρα..
alex_000 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Στο Λονδίνο ένας στους δύο υπαλλήλους καταστημάτων μιλούσε σπαστά Αγγλικά. Όταν τέλειωνε η βάρδια φορούσαν αδιάβροχο για να προφυλαχθούν από τις χλέπες. για να μην γράφει ο καθένας τα δικά του και να επαναλαμβανόμαστε.. Παρόλο που για κάποιον η για εσένα μπορεί να ισχύουν αυτά που έγραφες, δεν είναι απόλυτα. Υπάρχει επίσης και ο τύπος που ξεκινάει για έξω με συμβόλαιο στο χέρι, relocation package και πολύ καλό μισθό μετά από 3 skype interviews που έκανε στο δωμάτιο του στην Ελλάδα, με την μια οθόνη να είναι ανοιχτό το skype και την άλλη οθόνη o χαρακτήρας AFK στο Ironforge Είναι λογικό λοιπόν να γράφει ο καθένας... "τα δικά του" 1
Papakaliati Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 για να μην γράφει ο καθένας τα δικά του και να επαναλαμβανόμαστε.. τί εννοούμε όταν λέμε είναι δύσκολη η μετανάστευση όπου και να πας.. 1) η γλώσσα είναι το Α και το Ω για οποιαδήποτε δουλειά σκοπεύεις να κάνεις.. η ξένη γλώσσα σε επίπεδο Β2 δέν μαθαίνεται σε 1,2 ή 3 χρόνια... ειδικά όταν είσαι και σε μιά ηλικία 30+ ετών.. επειδή στην Ελλάδα οι περισσότεροι μάθαμε αγγλικά απο μικροί οι αγγλόφωνες χώρες είναι οι καλύτερες για μετανάστευση.. Ανετα μαθαινεις ξενη γλωσσα σε επιπεδο Β2, οχι σε 1,2 η 3 χρονια, αλλα σε 5, 6 μηνες με εντατικα μαθηματα. Η σε 8 μηνες κανοντας 2 ωρες την βδομαδα και διαβαζοντας 2 ωρες την μερα. Δουλευοντας παραλληλα. Χωρις να εχεις ξαναμαθει την γλωσσα ( Γερμανικα στην περιπτωση μας) . Τουλαχιστον ετσι εκανε η γυναικα μου. 2) ο μετανάστης άσχετα με το επίπεδο μόρφωσης και την επαγγελματική του εμπειρία είναι φτηνό κρέας για εκμετάλευση.. επειδή λοιπόν στην Ευρώπη ο ρατσισμός και η ξενοφοβία είναι στα κόκκινα είναι σίγουρο ότι θα σε αντιμετωπίζουν όλοι ρατσιστικά.. από πολύ ελαφρώς και τυχαίως μέχρι να σε φτήνουν και στο δρόμο.. επομένως είναι καλύτερα να μεταναστεύσεις σε μιά "ανακατεμένη" πληθυσμιακή χώρα.. Ουτε καν ομως. Εξαρταται φυσικα απο το επαγγελμα, αλλα σε αυτα που ξερω ( μηχανικος, προγραμματιστης, γιατρος) εχει ακριβως την ιδια αντιμετωπιση και δικαιωματα με τους κατοικους της χωρας. 3) όταν πάς να ζητήσεις δουλειά θα απαιτήσουν συστατικές επιστολές, προηγούμενη εργασιακή εμπειρία από ντόπιες εταιρίες, internships, κτλ. τα οποία εκ των πραγμάτων δέν μπορείς να έχεις.. Επομένως θέλει μακρόχρονη προετοιμασία από πίσω.. να έχεις ξαναεπισκεφτεί τη χώρα στο παρελθον για εποχιακή εργασία.. να έχεις κάνει σεμινάρια.. κάποιο μεταπτυχιακό σε ντόπιο πανεπιστήμιο κτλ. μακακίες δηλαδή αλλά αναγκαίες μακακίες.. Οταν μετακομισα στην Γερμανια, ειχα σκοπο να μαθω Γερμανικα. Τελικα βρηκα σε 2 μηνες δουλεια με τα Αγγλικα μονο, απο την οποια στο πρωτο χρονο ειχα παρει 2 αυξησεις λογω της αποδοσης μου. 4) σπίτι.. είναι πολύ δύσκολο να σου νοικιάσουν σπίτι χωρίς να μπορείς να αποδείξεις με χαρτιά ότι εργάζεσαι και μπορείς να πληρώσεις το ενοίκιο.. αμα έχεις γνωστούς να σε σπιτώσουν καλώς, διαφορετικά το παίζεις φοιτητής.. στη Σουηδία βέβαια είναι καλύτερα να αγοράσεις δικό σου σπίτι.. Ισχυει ως εναν βαθμο. 5) όσο καλή προετοιμασία να έχεις κάνει για να μεταναστεύσεις θα σου πάρει πολύ χρόνο να βρείς δουλειά.. πχ στη Σουηδία που πήγα ζητούσαν αβέρτα γιατρούς και νοσοκόμες αλλα οι περισσότεροι κάνανε 1 χρόνο κατα μέσο όρο να βρούν κάτι.. θές κομπόδεμα γερό.. και επειδή το κόστος ζωής είναι υψηλό στην Ευρώπη θές ένα μπαμπάκα να σου τα σκάει από πίσω.. που οι περισσότεροι δέν τον έχουμε.. Ουτε καν. Ξερω πληθωρα ατομων που βρηκανε δουλεια απο την χωρα τους και μετα μετακομισανε. Απο εκει και περα, και απο επαρχια στην Αθηνα να πας ψαχνοντας για δουλεια, παλι θα χρειαστεις ενα κομποδεμα οπως αναφερεις. 6) το κυριότερο.. να έχεις δικούς σου ανθρώπους να σε βοηθήσουν.. χωρίς δικούς σου ανθρώπους να σε στηρίξουν είναι εξαιρετικά δύσκολα τα πράγματα.. ακόμα και μιά απλή εγγραφή στο δημαρχίο να κάνεις θα χρειαστείς διευκρινήσεις.. Captain Obvious. σε πολύ γενικές γραμμές αυτό είναι το έργο Εν ολιγης δεν εχεις την παραμικρη ιδεα για το θεμα που μιλας. Αμα εχεις μιλησει και ατομα που απλα πηγανε στο εξωτερικο χωρις επαγγελματικη εμπειρια η χωρις να εχουνε ειδικες γνωσεις τι να πω. Οι χωρες που ανεφερες εχουνε αξιοκρατια. Εισαι καλος προχωρας. Δεν εισαι, δεν πας πουθενα. Δεν τους νοιαζει αμα εισαι Αγγλος Γαλλος Πορτογαλλος η Ελληνας. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα