Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εμένα μου κάνει εντύπωση που το θεωρείτε τόσο μεγάλο θέμα το συγκεκριμένο! Σε σημείο να προβληματίζομαι αν εγώ είμαι παράλογος, αναίσθητος ή δεν ξέρω τι άλλο...σοβαρά το λέω.

• Απαντ. 166
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

δεν ειπα ποτε οτι δεν δεχομαι το σωματικο ελεγχο. Δεν καταλαβαινεις τι διαβαζεις. Εισαγγελικη εντολη χρειαζεται για να ψαξει χωρους. ΑΥτο που λεω ειναι οτι δεν μπορει ο καθε αστυνομικος που θα με δει στο δρομο να περπαταω να ερθει και να με ψαξει χωρις να εχει γινει τιποτα πριν

Μπορει λέμε. Αρκει να ειναι 2 μαζι οχι ένας και εν ώρα υπηρεσιας σε περιπολια κτλπ.

Δημοσ.

Εμένα μου κάνει εντύπωση που το θεωρείτε τόσο μεγάλο θέμα το συγκεκριμένο! Σε σημείο να προβληματίζομαι αν εγώ είμαι παράλογος, αναίσθητος ή δεν ξέρω τι άλλο...σοβαρά το λέω.

Δεν είναι τόσο απλά όσο το "δεν έχω τίποτα να κρύψω δείτε τη να τελειώνουμε" τα πράγματα, τουλάχιστον όχι για όλους. Και γω ο ίδιος (surprise!) το θεωρώ μεγάλο θέμα το συγκεκριμένο. Απλά δεν κάνω σαν κακομαθημένο "αφού εμένα δε μου αρέσει πρέπει να είναι παράνομο" γιατί το νόμισμα πάντα έχει δύο όψεις.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν καταλαβαινεις τι λεω. Σε μπλοκο θα δεχτω τον ελεγχο το να ερθει ενας μπατσος απο το πουθενα και να ζητησει να με ψαξει ή το αμαξι χωρις λογο και αιτια απλα γιατι ετσι του θυμηθηκε ναι δεν θα το κανω. :)

Μπορει λέμε. Αρκει να ειναι 2 μαζι οχι ένας και εν ώρα υπηρεσιας σε περιπολια κτλπ.

δεν ειπα ποτε οτι δεν δεχομαι το σωματικο ελεγχο. Δεν καταλαβαινεις τι διαβαζεις. Εισαγγελικη εντολη χρειαζεται για να ψαξει χωρους. ΑΥτο που λεω ειναι οτι δεν μπορει ο καθε αστυνομικος που θα με δει στο δρομο να περπαταω να ερθει και να με ψαξει χωρις να εχει γινει τιποτα πριν

Εκτος και αν παιζουμε με τις λεξεις τωρα εννοειται οτι ενας μονος του δεν θα ερθει ποτε να το κανει αυτο και χωρις να σου δειξει αστυνομικη ταυτοτητα.

Meanwhile διαβάζω τα προηγούμενα που έχασα.

Όπως λέω χαριτολογώντας στους φίλους: μεγάλη πούτσα φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις.

In other news υπάρχουν εξωγήινοι και κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Εγώ ξέρω πως είμαι σωστός και δε θα πω περισσότερα. Αν κάποιος το αμφισβητεί να το αποδείξει.

Ναι εγω δεν ειμαι φιλος σου ομως. ;) Και επειδη σε εχω δει γενικοτερα και σε αλλα θρεντ τι κάνεις για αυτο δεν μπαινω στο τρυπακι των "επιχειρηματων" με σενα.Κάποια πραγματα τα δέχεσαι χωρις επιχειρηματα επειδη αυτος που στο λέει το έχει ψάξει. Ετσι γινεται και στη δουλεια αμα κάτσεις να αναλυσεις τα πάντα στο τελος δεν θα δουλέψεις ποτε. Απλά ακους κάποιον που το έχει ψάξει αν δεν θες ειναι δικο σου θεμα οχι δικο του.

Δημοσ.

Δεν είναι τόσο απλά όσο το "δεν έχω τίποτα να κρύψω δείτε τη να τελειώνουμε" τα πράγματα, τουλάχιστον όχι για όλους. Και γω ο ίδιος (surprise!) το θεωρώ μεγάλο θέμα το συγκεκριμένο. Απλά δεν κάνω σαν κακομαθημένο "αφού εμένα δε μου αρέσει πρέπει να είναι παράνομο" γιατί το νόμισμα πάντα έχει δύο όψεις.

Δεν βάζω μέσα σπίτια, αυτοκίνητα, κάμερες κλπ. Ας πούμε ότι είναι άλλο θέμα. Αλλά καθαρά γι'αυτό που λέει η φίλη που άνοιξε το θρεντ. Σε μια συναυλία σε ένα μαγαζί για λόγους ασφαλείας και φορολογικούς να κάνουν έναν τυπικό έλεγχο στην τσάντα σου. Φυσικά δεν λέω ότι εγώ είμαι ο σωστός, αλλά μου φαίνεται υπερβολικό το τόσο ψάξιμο του τι ισχύει και τι όχι. Δεν βλέπω καν θέμα δηλαδή.

Δημοσ.

Σε αεροδρομια ομως έχουν τον ανιχνευτη που κάνει τον ελεγχο δεν τον κάνουν οι ιδιοι απλα ειναι παρόντες.Ναι εντάξει οτι λέει οτι ο άλεξ αλλα δεν μπορουν να σε διώξουν χωρις να μπεις μέσα απλα θα ερθει η αστυνομια.

Όταν το xray μηχανημα (στο οποιο παλι ειναι υπαλληλος απο την αλλη και βλεπει το περιεχομενο) βρει κάτι ο υπάλληλος έρχεται από την άλλη μεριά και σου ζηταει να ανοίξεις την τσάντα και να βγάλεις όσα αντικείμενα χρειάζεται μέχρι να βρεθεί αυτό που "χτυπησε". Ποτέ δεν ανοίγει τσάντα μόνος αλλά μπορεί να "ψαξει" όσο θέλει.

Αυτό θα μπορούσε να γίνεται για όλους χωρίς το μηχάνημα. Το μηχάνημα κάνει τα πράματα 100 φορές πιο γρήγορα.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν βάζω μέσα σπίτια, αυτοκίνητα, κάμερες κλπ. Ας πούμε ότι είναι άλλο θέμα. Αλλά καθαρά γι'αυτό που λέει η φίλη που άνοιξε το θρεντ. Σε μια συναυλία σε ένα μαγαζί για λόγους ασφαλείας και φορολογικούς να κάνουν έναν τυπικό έλεγχο στην τσάντα σου. Φυσικά δεν λέω ότι εγώ είμαι ο σωστός, αλλά μου φαίνεται υπερβολικό το τόσο ψάξιμο του τι ισχύει και τι όχι. Δεν βλέπω καν θέμα δηλαδή.

Ναι ξέρεις τι γινεται ομως αν τους ζητησεις κάτι εσυ μπορει να σου πουν και αυτο δε προβλέπεται και εφαρμοζουμε τους νομους και ειμαστε τυπικοι κτλπ κτλπ και τοτε καταλάβαινεις οτι εσυ μεν εισαι χαλαρος ο αλλος μπορει να μην ειναι.

• Like 1
Δημοσ.

Αν δεν το καταλάβατε έχετε ήδη παραχωρήσει τα προσωπικά δικαιώματα σας, απλά μαλώνετε ποια χάσατε ήδη και ποια θα χάσετε σε δεύτερη φάση

• Like 1
Δημοσ.

Ναι ξέρεις τι γινεται ομως αν τους ζητησεις κάτι εσυ μπορει να σου πουν και αυτο δε προβλέπεται και εφαρμοζουμε τους νομους και ειμαστε τυπικοι κτλπ κτλπ και τοτε καταλάβαινεις οτι εσυ μεν εισαι χαλαρος ο αλλος μπορει να μην ειναι.

Μπορεί να είμαι λάθος...

Δημοσ.

Αν δεν το καταλάβατε έχετε ήδη παραχωρήσει τα προσωπικά δικαιώματα σας, απλά μαλώνετε ποια χάσατε ήδη και ποια θα χάσετε σε δεύτερη φάση

Καλα εννοειται εδω μας έχουνε σκισει σε άλλα θεματα που ειναι συνταγματικα δικαιωματα καθομαστε και επιχειρηματολογουμε τωρα για μλκιες.

Και κάτι τελευταιο για τον defacer οκ μου ποσταρεις εναν τύπο που λεει οτι ειναι δικηγορος απο το lifo ας το δεχτω για να μην ειμαι τσαμπα καχυποπτος. Και που ξερω γω οτι ειναι καλος δικηγορος? μπορει να ειναι τρομπινιο. Και επισης μου λες να σου δειξω νομοθεσιες κτλπ και αν σου πω εγω οτι ολα αυτα τα έχω ρωτησει απο σοβαρο δικαστη και μου τα εχει εξηγησει απο το να κάτσω να ψάξω στο Ιντερνετ και να ερμηνέυσω νομους (τους οποιους μπορει να ερμηνευσω και λαθος) μια και δεν ειμαι δικηγορος τι θα πεις?

Ρωτησα εναν σοβαρο ανθρωπο μου ειπε αυτα τέλος. Δεν εχω ουτε επιχειρημα ουτε νομοθεσιες βασικα οι νομοθεσιες ειναι εκει για οποιον θέλει.Οταν ρωτας κάποιον και ξέρεις οτι ειναι σοβαρος και γνωστης θα στηριχθεις σε αυτα που σου λεει.

Δημοσ.

Για να καταλήξουμε κάπου, βρήκα παλιότερο thread που λύνει αρκετές απορίες.

Συνοπτικά:

Ο έλεγχος της τσάντας θεωρείται σωματικός έλεγχος.

Μπορεί να τον κάνει μόνο αστυνομικός, διαφορετικά απαιτείται συναίνεση του κατόχου. 

Στο αεροδρόμιο μπορούν να σου αρνηθούν την επιβίβαση αν δεν δεχθείς να σου ελέγξουν τις αποσκευές με πρόσχημα την ασφάλεια των επιβατών.

Στις συναυλίες είναι λίγο πιο θολό το τοπίο, αλλά μπορούν να ισχυριστούν το ίδιο.

• Like 3
  • Moderators
Δημοσ.

@ Ντεβιλ

το να λες σε σενα δεν επιχειρηματολογω αμεσως σε καθιστα αναξιοπιστο συνομιλητη

το να μην καταλαβες καλα ή να ξεχασες τι σου εχει πει και να το λες οπως εσυ περιπου το θυμασαι δεν παιζει?

ΣΤη νομοθεσια παιζει ρολο η λεπτομερεια την οποια σιγουρα δε θυμασαι οποτε αξανα βγαινει αναξιοπιστο το τι λες γιατι μπορει να εχεις ξεχασει μια σημαντικη λεπτομερεια.

Τελος ειχα μαθημα νομικο αυτο το εξαμηνο και μιλοθσα με την καθηγητρια (δικηγορος) και συμφωνουσαμε στο οτι η δικηγορια ειναι κατα ποσο μπορεις να πεισεις οτι αυτους που χρειαζεσαι υπερ σου ακομη και παρανομια να κανεις αν ο δικηγορος την αλλης μεριας ειναι σκραπας μπορει να χασει τη δικη εκει κρινεται αν καποιος ειναι καλος η κακος δικηγορος στο να διαβαζουν τους νομους ειναι σιγουρα καλυτεροι απο εμας οποτε εχει μια παραπανω βαρυτητα τα λεγομενα του !

• Like 1
Δημοσ.

Για να καταλήξουμε κάπου, βρήκα παλιότερο thread που λύνει αρκετές απορίες.

Συνοπτικά:

Ο έλεγχος της τσάντας θεωρείται σωματικός έλεγχος.

Μπορεί να τον κάνει μόνο αστυνομικός, διαφορετικά απαιτείται συναίνεση του κατόχου. 

Στο αεροδρόμιο μπορούν να σου αρνηθούν την επιβίβαση αν δεν δεχθείς να σου ελέγξουν τις αποσκευές με πρόσχημα την ασφάλεια των επιβατών.

Στις συναυλίες είναι λίγο πιο θολό το τοπίο, αλλά μπορούν να ισχυριστούν το ίδιο.

Με την ίδια λογική μπορεί να σου απαγορευτεί η είσοδος και στην συναυλία;

Δύσκολη η απάντηση. Στο κάτω-κάτω, ο όποιος έλεγχος αποσκευών τελείται στο αεροδρόμιο είναι για υπέρτερο σπουδαίο λόγο: την ασφάλεια των μεταφορών και των επιβατών.

Θα μου πεις ότι και στη συναυλία υπάρχει η ασφάλεια των θεατών. Πάντως από τη στιγμή που το όποιο event διοργανώνονται από ιδιώτες κατά παραχώρηση δημοσίου χώρου και από τη στιγμή που η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα εισόδου (όπως πχ στην πρόσφατη συναυλία του Roger Waters), θεωρώ ότι μπορεί να σου αρνηθεί την είσοδο.

O paredwse απαντάει.

Εδω καλα καλα νομικοι δεν μπορουν να βγάλουν ακρη και ο defacer ηθελε να κανουμε συζητηση με επιχειρηματα πάνω στη νομοθεσια εκεινο που δεν εχει καταλαβει ομως ειναι οτι δεν μπορεις να έχεις αποψη για ολα ακομα και αν εχεις βγαλει πανεπιστημιο μπορει κάποιος πολιτης να μην ερμηνεύσει σωστα τον νομο που υπάρχει.

@ Ντεβιλ

το να μην καταλαβες καλα ή να ξεχασες τι σου εχει πει και να το λες οπως εσυ περιπου το θυμασαι δεν παιζει?

ΣΤη νομοθεσια παιζει ρολο η λεπτομερεια την οποια σιγουρα δε θυμασαι οποτε αξανα βγαινει αναξιοπιστο το τι λες γιατι μπορει να εχεις ξεχασει μια σημαντικη λεπτομερεια.

Τελος ειχα μαθημα νομικο αυτο το εξαμηνο και μιλοθσα με την καθηγητρια (δικηγορος) και συμφωνουσαμε στο οτι η δικηγορια ειναι κατα ποσο μπορεις να πεισεις οτι αυτους που χρειαζεσαι υπερ σου ακομη και παρανομια να κανεις αν ο δικηγορος την αλλης μεριας ειναι σκραπας μπορει να χασει τη δικη εκει κρινεται αν καποιος ειναι καλος η κακος δικηγορος στο να διαβαζουν τους νομους ειναι σιγουρα καλυτεροι απο εμας οποτε εχει μια παραπανω βαρυτητα τα λεγομενα του !

Οχι φιλε μου αναξιοπιστος συνομιλητης ειναι εκεινος που επιχειρηματολογει για πραγματα που δεν ξέρει. Εκτος και αν νομιζεις οτι μπορεις να έχεις γνωμη για ολα.Δεν μπορω εγω να κατσω να κανω συζητηση για τα νομικα απλα ειπα τη γνωμη μου η οποια βεβαιως σχηματιστηκε απο την απαντηση που πήρα απο εναν δικαστικο που ειχα ρωτησει ο οποιος ασκει το δικαστικο αξιωμα ακομα ειναι σε στρατιωτικο δικαστηριο.Τωρα εγω δεν ειμαι υποχρεωμενος να αποδειξω την ορθοτητα της οποιος θελει την ακολουθει.

Οπως καταλαβαινεις αποκλειεται να μου ειπε πιπες αφου τα συνταγματικα δικαιωματα ειναι πολυ χοτ θεμα στο στρατο ;)

Δημοσ.

@ Ντεβιλ

Όντως εκεί πρέπει να ξεχωρίζουν οι καλοί δικηγόροι! Λεπτομέρειες, παραθυράκια, ερμηνεία του νόμου, ψάξιμο όσο δεν πάει...αλλιώς οι νόμοι εκεί είναι για όλους, δεν θα χρειάζονταν καν δικηγόροι! (που τέτοια τύχη! :P )

• Moderators
Δημοσ.

μιλησε μου για πυρηνικη φυσικη και δεν θα πω τιποτα γιατι δεν εχω γνωση/αποψη στο θεμα αλλα οση νομικη γνωση εχω (που τουλαχιστον εχω κανει και κανα δυο νομικα μαθηματα) αλλη τοση εχεις και εσυ απλα διαφερουμε στην κοινη λογικη που εδω ενας απο τους δυο την χανει.

Λεω τη γνωμη μου σημαινει την λεω και τελειωνω δεν προσπαθω με νυχια και δοντια να την κανω να επικρατησει ως σωστη. Και ναι εισαι υποχρεωμενος αν θες να σε παρει ο αλλος στα σοβαρα γιατι και γω σου λεω οτι εχω θεια εισαγγελεα και μου ειπα τα αντιθετα οποτε βγαλε ακρη.

Αυτος μπορει να μην σου ειπε πιπες εσυ μπορει να λες! Ο στρατος παλι ειναι τελειως διαφορετικη ιστορια γιατι εκει παιζει και η στρατολογια και η "εθνικη ασφαλεια".

Το επιχειρημα σου ειναι ακριβως το ιδιο με οποιοδηποτε θρησκο οι οποιοι βασιζονται καθαρα στο πιστευω και οχι στο αποδυκνειω με επιχειρηματα οποτε δεν εχεις και νοημα η συζητηση

Όντως εκεί πρέπει να ξεχωρίζουν οι καλοί δικηγόροι! Λεπτομέρειες, παραθυράκια, ερμηνεία του νόμου, ψάξιμο όσο δεν πάει...αλλιώς οι νόμοι εκεί είναι για όλους, δεν θα χρειάζονταν καν δικηγόροι! (που τέτοια τύχη! :P )

δεν ειανι θεμα για παραθυρακια. Ακομη και να μην μπορεις να πατησεις πανω στο παραθυρακι μπορεις να διαστρεβλωσεις/πεισεις τους αλλους για και το οποιο δεν ισχυει. ΑΝ εφαρμοζονταν οι νομοι αυτοι καθε αυτοι τοτε θα ειχαμε πολυ διαφορετικα αποτελσματα, θα ηταν πιο ευκολη η δουλεια τον δικαστικων αλλα θα ειχαμε αδικια στα υψη

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...