Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλεις να πας να δεις κάποιον που παίζει να τον δεις μια φορά στη ζωή σου.

Δεν ξέρεις τι παίζει, δεν έχεις ξαναπάει στο Χ μαγαζί.

Έχεις ήδη προπληρωσει εισιτήριο και ξαφνικά αντιμετωπίζεις μια τέτοια κατάσταση.

Πείτε μου αν ξέρετε τι μπορώ να κάνω. Δεν με ενδιαφέρει αν το βρίσκετε λογικό, συνηθισμένο ή οτιδήποτε άλλο.

Είναι παράνομο; Έχω το δικαίωμα να καλέσω αστυνομία; Αυτό με ενδιαφέρει.

Δεν αρνούμαι τον έλεγχο. Τον αρνούμαι από κάποιον που δεν έχει δικαίωμα να το κάνει.

• Απαντ. 166
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

γενικα το να του δειξεις τι εχεις μεσα απλα κανεις τη ζωη και των δυο πιο ευκολη γιατι αν αρνηθεις σου αρνεται την εισοδο παιρνεςι τα λεφτα του εισητηριου πισω και μαζι με αυτα τον πουλο απο το μαγαζι (τον πουλο το λεω χαριτολογοντας)

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

καλα νταβατζιλικι  δεν μπορεις να το πεις απο τη στιγμη που ειναι ιδιωτικη επιχειρηση. Το νομικο ειναι αλλο θεμα

• Like 1
Δημοσ.

καλα νταβατζιλικι  δεν μπορεις να το πεις απο τη στιγμη που ειναι ιδιωτικη επιχειρηση. Το νομικο ειναι αλλο θεμα

Υπαρχει διαφορα της ιδιωτικης επιχειρησης με πχ της ενωσης η του συνδεσμου. Εφοσων ειναι ιδιωτικη επιχειρηση δεν εχει δικαιωμα για κανενα απο τα παραπανω οπου ειπε η mad00lini

Δημοσ.

Δεν είμαι δικηγόρος ούτε ξέρω νομικά αλλά αυτή τη καραμέλα του "μόνο αστυνομία μπορεί να σε ελέγξει" επιτέλους να πάψει να τη χρησιμοποιούν σε κάθε μία ΑΣΧΕΤΗ περίπτωση.

το πόσο μαλακία είναι αυτό το επιχείρημα μπορεί να το συνειδητοποιήσει κάποιος την επόμενη φορά που θα πετάξει από οποιοδήποτε αεροδρόμιο δει στον έλεγχο ότι δεν υπάρχει κάνένας αστυνομικός.

μου θυμίζει όλες τις παπαριές που πούλαγαν στο πόπολο αυτοί που τώρα αυστηροποιούν τις ποονές την διακοπή τις κυκλοφορίας 

Δε ήρθε ο πορτιέρης/μαγαζάτωρας στα καλά καθούμενα να σε ελέγξει πράγμα που μπορεί σαφώς να κάνει μόνο η αστυνομία (και ίσως ούτε και αυτή , δηλαδή απαιτείται να έχει τουλάχιστον κάποιο λόγο).

Το να αγοράσεις την υπηρεσία του μαγαζιού έχει όρους και από όσο καταλαβαίνω μπορεί να υπάρξει συναίνεση (ασχετα αν δεν τηρούνται οι τύποι ή απλά αν οι πελάτες δε δινουν σημασία στους όρους) που θα δίνει το δικαίωμα στη μία πλευρά (=μαγαζάτωρα) να κάνει κάτι (=να σε ελέγξει) ...

απλά και ωραία αν δε σου αρέσουν οι όροι του μαγαζιού να μη ξαναπάς .... όλα τα άλλα είναι αμπελοφιλοσοφίες.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν είμαι δικηγόρος ούτε ξέρω νομικά αλλά αυτή τη καραμέλα του "μόνο αστυνομία μπορεί να σε ελέγξει" επιτέλους να πάψει να τη χρησιμοποιούν σε κάθε μία ΑΣΧΕΤΗ περίπτωση.

το πόσο μαλακία είναι αυτό το επιχείρημα μπορεί να το συνειδητοποιήσει κάποιος την επόμενη φορά που θα πετάξει από οποιοδήποτε αεροδρόμιο δει στον έλεγχο ότι δεν υπάρχει κάνένας αστυνομικός.

μου θυμίζει όλες τις παπαριές που πούλαγαν στο πόπολο αυτοί που τώρα αυστηροποιούν τις ποονές την διακοπή τις κυκλοφορίας 

Δε ήρθε ο πορτιέρης/μαγαζάτωρας στα καλά καθούμενα να σε ελέγξει πράγμα που μπορεί σαφώς να κάνει.

Το να αγοράσεις την υπηρεσία του μαγαζιού έχει όρους και από όσο καταλαβαίνω μπορεί να υπάρξει συναίνεση (ασχετα αν δεν τηρούνται οι τύποι ή απλά αν οι πελάτες δε δινουν σημασία στους όρους) που θα δίνει το δικαίωμα στη μία πλευρά (=μαγαζάτωρα) να κάνει κάτι (=να σε ελέγξει) ...

απλά και ωραία αν δε σου αρέσουν οι όροι του μαγαζιού να μη ξαναπάς .... όλα τα άλλα είναι αμπελοφιλοσοφίες.

Συμφωνώ και με τους δύο.

Γενικά νομίζω ότι πολλές φορές ψαχνόμαστε να χαλάσουμε τη μέρα μας ή να τσακωθούμε χωρίς να υπάρχει λόγος...

• Like 1
Δημοσ.

Είναι παράνομο;

πως μπορεί να είναι παράνομο κάτι που στο ζητά ο άλλος ?

Δηλαδή δε μπορώ να φανταστώ να είναι παράνομο να ζητήσει την άδειά σου να σου ψάξει την τσάντα.

Το να το κάνει με το ζόρι υποθέτω πως ναι.

Αν το μαγαζί θέλει να είναι τυπικό και να μην έχει πρόβλημα αρκεί να κάνει 2 πράγματα

να βάλει στους όρους του

1. Το ότι ο αντισυμβαλλόμενος αν του ζητήθεί συμφωνεί να δείξει / αδιεάσει το περιεχόμενο της τσάντας του

2. Ότι το μαγαζί διατηρεί το δικαίωμα να μην επιτρέψει την είσοδο αναιτιολόγητα απλά επιστρέφοντας το αντίτιμο του εισητηρίου

Έχω το δικαίωμα να καλέσω αστυνομία;

Να καλέσεις την αστυνομία το δικαίωμα το έχεις παντα ... το τι θα σου πει η αστυνομία είναι άλλο πράγμα.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι τέτοια γράφε να το πάρουν πρέφα να πρέπει να φοράω τα καλά βρακιά μου την επόμενη φορά μη γίνω ρόμπα στον «έλεγχο» :(

Δημοσ.

Στο Κύτταρο σε ένα live τελοσπαντων. Δεν έψαξε, απλά κοίταξε μέσα. Αλλά για ποιο λόγο να μπω στη διαδικασία; Που ξέρω εγώ αν ο κύριος δεν με ακολουθήσει μετά να με κλέψει ή κάτι τέτοιο;

Αστυνομία δεν υπήρχε, όχι.

Το να πουλάει τη μπύρα ή να κρατάει μπουφάν στην γκαρνταρόμπα χωρίς απόδειξη όμως είναι νόμιμο ξέρω γω; Δεν γίνεται και νταβτατζιλικι στην πόρτα και φοροδιαφυγή μέσα.

Έπρεπε να του το πεις εκεινη την ώρα και οχι να το λες σε εμας τωρα εδω. :D

- Ποιος εισαι εσυ που θα σου δειξω τη τσάντα μου? αστυνομικος? δεν σου δειχνω τιποτα. απλά. Οχι μονο δεν έχουν δικαιωμα να σου ψάξουν την τσάντα πολιτες αλλα ουτε και να σου κάνει σωματικο έλεγχο αστυνομικος ακομα και να ψάξει μεσα στη τσάντα σου πρεπει να γινει απο γυναικα αστυνομικο. Επισης η πορτα στα μαγαζια απαγορευεται. Το μαγαζι θεωρειται δημοσιος χωρος οταν δεν ειναι κλειστο και λειτουργει. Ακριβως για αυτο το λογο ειναι παρανομα και τα στριπ και τα κωλομπαρα και κανει εφοδους η αστυνομια .... νομος περι ακολασιας κτλπ :D

Εννοώ το να αρνηθεί την είσοδο σε κάποιον

Ειναι παρανομο να αρνηθεις την εισοδο σε κάποιον ακομα και αν εισαι ιδιωτικη επιχειρηση.

• Moderators
Δημοσ.

Έπρεπε να του το πεις εκεινη την ώρα και οχι να το λες σε εμας τωρα εδω. :D

- Ποιος εισαι εσυ που θα σου δειξω τη τσάντα μου? αστυνομικος? δεν σου δειχνω τιποτα. απλά. Οχι μονο δεν έχουν δικαιωμα να σου ψάξουν την τσάντα πολιτες αλλα ουτε και να σου κάνει σωματικο έλεγχο αστυνομικος ακομα και να ψάξει μεσα στη τσάντα σου πρεπει να γινει απο γυναικα αστυνομικο. Επισης η πορτα στα μαγαζια απαγορευεται. Το μαγαζι θεωρειται δημοσιος χωρος οταν δεν ειναι κλειστο και λειτουργει. Ακριβως για αυτο το λογο ειναι παρανομα και τα στριπ και τα κωλομπαρα και κανει εφοδους η αστυνομια .... νομος περι ακολασιας κτλπ :D

την επομενη φορα πηγαινε και μην πληρωσεις και εισοδο (το ξερω οτι μπορεις να το κανεις γενικα το θεμα ειναι ποιος το κανει)

δεν σε υποχρεωνει σε ρωταει οποτε δεν υπαρχει καποια παρανομια

Δημοσ.

Συμφωνώ και με τους δύο.

Γενικά νομίζω ότι πολλές φορές ψαχνόμαστε να χαλάσουμε τη μέρα μας ή να τσακωθούμε χωρίς να υπάρχει λόγος...

Οχι. Ο άλλος ψάχνεται να τσακωθει οταν κάνει πραγματα που δεν εχει δικαιοδοσια να κάνει.

την επομενη φορα πηγαινε και μην πληρωσεις και εισοδο (το ξερω οτι μπορεις να το κανεις γενικα το θεμα ειναι ποιος το κανει)

δεν σε υποχρεωνει σε ρωταει οποτε δεν υπαρχει καποια παρανομια

Πουθενα δεν ειπα οτι δεν θα πληρώσω εισοδο. Ειπα οτι ειναι παράνομος ο ελεγχος της πορτας στα νυχτερινα μαγαζια. Καλο ειναι να ξέρετε τα δικαιωματα σας να μη σας πιάνουν το κώλο και τους λετε και ευχαριστω μετά.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...