Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα και καλή χρονιά.

Έχω ένα σπίτι στα καμένα βούρλα Φθιώτιδας και θέλω να το ενοικιάσω αλλά δυστυχώς εδώ και πολύ καιρό δεν έχει ενδιαφερθεί κανένας σε διάφορα site που το έχω βάλει

Το σπίτι είναι πρόσφατα ανακαινισμένο,μερικώς επιπλωμένο,με ηλεκτρικές συσκευές και σε πολύ καλή κατάσταση.

Πιστεύετε αν απευθυνόμουν σε κάποιον μεσίτη θα υπήρχαν καλύτερα αποτελέσματα?
Δυστυχώς δεν έχω καμία εμπειρία με ενοικιάσεις και δεν ξέρω πως να κινηθώ.

Να ψάξω μεσίτη στην περιοχή που είναι το σπίτι η και εδώ στην αθήνα?
Θα μου ζητήσει χρήματα προκαταβολικά η θα πληρωθεί από τον ενοικιαστή εαν και όταν αυτός βρεθεί?

Κάθε πληροφορία ευπρόσδεκτη.

Δημοσ.

Θα πληρωθει και απο σενα και απο τον ενοικιαστη οταν αυτος βρεθεί. Θα πάρει ένα ενοικιο το μισο απο σενα το αλλο μισο απο τον ενοικιαστή.

Δημοσ.

ΔΕΝ ΔΙΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ!!!

Λεφτά μόνο ΜΕΤΑ την υπογραφή του συμβολαίου με ενοικιαστή.

Νομίζω μπορείς να το βάλεις σε πολλούς μεσίτες, κι όποιος προλάβει!

Πάντως δεν ξέρει τι καπνό θα φουμάρει αυτός που θα σου φέρει ο μεσίτης.
Θα πρέπει να τον σκανάρεις καλά, μην τυχόν και σε φεσώσει.

• Like 1
Δημοσ.

ΔΕΝ ΔΙΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ!!!

Λεφτά μόνο ΜΕΤΑ την υπογραφή του συμβολαίου με ενοικιαστή.

Νομίζω μπορείς να το βάλεις σε πολλούς μεσίτες, κι όποιος προλάβει!

Πάντως δεν ξέρει τι καπνό θα φουμάρει αυτός που θα σου φέρει ο μεσίτης.

Θα πρέπει να τον σκανάρεις καλά, μην τυχόν και σε φεσώσει.

Δεν είμαι σίγουρος ότι μπορεί να το δώσει σε πολλούς μεσίτες. Ο μεσίτης σου δείνει να υπογράψεις ένα συμβόλαιο που λέει ότι αναλαμβάνει την αποκλειστική "διαφήμιση" και "προώθηση" του σπιτιού. Ακόμη και αν τελικά βρεις μόνος σου ενοικιαστή για το σπίτι, ο μεσίτης μπορεί να κινηθεί νομικά εναντίον σου.

Δημοσ.

Δεν είμαι σίγουρος ότι μπορεί να το δώσει σε πολλούς μεσίτες. Ο μεσίτης σου δείνει να υπογράψεις ένα συμβόλαιο που λέει ότι αναλαμβάνει την αποκλειστική "διαφήμιση" και "προώθηση" του σπιτιού. Ακόμη και αν τελικά βρεις μόνος σου ενοικιαστή για το σπίτι, ο μεσίτης μπορεί να κινηθεί νομικά εναντίον σου.

Και ήμουν έτοιμος να ρωτήσω τι θα γίνει αν πω σε αυτόν που θα μου βρει χέσε τον μεσίτη και έλα να τα βρούμε μεταξύ μας.

Σε αυτή την περίπτωση ο μεσίτης θα έχει δίκιο να κινηθεί νομικά αλλά αν βρω μόνος μου κάποιον άσχετο είναι γελοίο να πρέπει να τα σκάσω στον μεσίτη και εγώ και ο άσχετος.

Δημοσ.

Και ήμουν έτοιμος να ρωτήσω τι θα γίνει αν πω σε αυτόν που θα μου βρει χέσε τον μεσίτη και έλα να τα βρούμε μεταξύ μας.

Σε αυτή την περίπτωση ο μεσίτης θα έχει δίκιο να κινηθεί νομικά αλλά αν βρω μόνος μου κάποιον άσχετο είναι γελοίο να πρέπει να τα σκάσω στον μεσίτη και εγώ και ο άσχετος.

Νομίζω ισχύει ότι συμφωνήσεις.

Και για ανάθεση σε πολλούς μεσίτες, και για "αποκλειστική" προώθηση.

Στην περίπτωση που γράφεις παραπάνω, ναι, μπορεί να το κυνηγήσει..

Δημοσ.

Και τα δυο παίζουν. Όταν το δίνεις σε πολλούς κινδυνεύεις να σε γράψουν μετά από λίγο καιρό αφού δε δεσμεύονται σε τίποτα, να σκίζουν ενοικιαστήρια ιδιοκτήτη και όλες τις παθογένειες του συστήματος αυτού τις οποίες έχουμε αναλύσει, όταν το αναθέτεις σε έναν του δίνεις μεν κίνητρο να ασχοληθεί και τον δεσμεύεις -κατά ένα τρόπο- από το συμφωνητικό να κάνει ενέργειες προώθησης και να σε βάλει στην πρώτη γραμμή, αλλά όπως σε κάθε επάγγελμα, μπορείς και εκεί να πέσεις σε κακό επαγγελματία και να χάσεις -πάλι- χρόνο.

Πάντως, το να έχει βγει στην αγορά το ακίνητο τόσο καιρό και να μη χτυπάει το τηλέφωνο, είναι κακός οιωνός. Μάλλον κάποιος θα πρέπει να του κάνει σε πρώτη φάση μια σωστή εκτίμηση της αξίας του γιατί παίζει να έχει την τιμή στον Θεό! Πάντως, θεωρητικά ναι, θα υπάρξουν καλύτερα αποτελέσματα αν το αναλάβει κάποιο γραφείο (τοπικό, εννοείται), ξεκινώντας από τη διόρθωση της τιμής.

Αν, τέλος, είναι εντελώς μη εμπορεύσιμο ακίνητο, δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα, θα παραμείνει στα αζήτητα.

• Like 1
Δημοσ.

Αν εγώ συμφωνήσω μόνος μου με τον αγοραστή που θα μου βρει αυτός, τον μεσίτη τον συμφέρει να το κυνηγήσει νομικά ή θα μπει μέσα?

Δημοσ.

Εάν ηταν να νοικιαστεί θα είχε νοικιαστεί κατα τη γνώμη μου απο τα σάιτ. Απλα δεν υπαρχει ζήτηση στην περιοχή -οπως και σε πολλές ακομα επαρχιακές στην Ελλάδα...

Δε νομιζω οτι ο μεσίτης θα σε σώσει! Στην επαρχία πλέον (με την παρούσα οικονομική κατάσταση) δε θεωρώ οτι δουλεύουν...

• Like 2
Δημοσ.

Στο παρελθόν είχα κάνει ανάθεση σε μεσίτες και έχω κακή γνώμη, αλλά μάλλον ήταν μπακάληδες. Δεν είχαμε συμφωνήσει σε αποκλειστικότητα ή τουλάχιστον δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο γιατί παράλληλα έψαχνα με αγγελίες και τελικά έτσι έγιναν οι συμφωνίες. Οι μεσίτες μέσα σε μήνες δεν μου είχαν στείλει ούτε έναν ενδιαφερόμενο και τα ακίνητα μπορεί να ήταν παλιά, αλλά τουλάχιστον υπήρχε κάποιο μικρό ενδιαφέρον από αγγελίες. 'Εκτοτε εχω απευθυνθει σε μεσιτη για ενοικίαση ή αγορά και πάλι είδα πολύ προχειρότητα, λες και μίλαγα με το μπάρμπα Μήτσο το μανάβη και την κυρά Σούλα την μοδίστρα.

Στην περίπτωσή σου, αφού δεν βλεπεις προκοπή με τις αγγελίες μάλλον θα πρέπει να ρίξεις την τιμή. Δύσκολο να καταφέρει τα ακατόρθωτα ο μεσίτης και να σου το νοικιάσει στην τιμή που έχεις τώρα.

Δημοσ.

ποσο το δινεις αν επιτρεπεται?

εδω που ειμαι εγω εχει κοντα ενα ενοικιαζομενο ισογειο που ο τυπος το δινει 230 ευρο... αναρωτιεται κιολας γιατι δεν βρισκεται ενας...

Δημοσ.

Το σπιτι το δινεις φρεσκοβαμένο? ή θα πρέπει να το βάψει αυτος που θα το νοικιάσει?

επισης εισαι περιεργος σαν ιδιοκτητης και θα ενοχλεις τον ενοικιαστη συχνά ή οχι?

πολυ βασικες ερωτησεις αυτές. Δεν ειμαι αγενης αλλα κάποιοι ιδιοκτητες πιστευω οτι δεν αξιζει να κάτσεις να κάνεις συμβολαια μαζι τους. Οποτε οποιος παει να νοικιάσει καλο θα ειναι να ξηγηθει εξαρχης ετσι ωστε αμα δει περιεργη συμπεριφορα ιδιοκτητη να μη μπουν στο κοπο κανεις απο τους 2.Πχ αμα ακουσεις καμια απαντηση σε στυλ "Σιγα μη στο βαψω κιολας...." ε εκει καταλαβαινεις οτι μπορεις να βρεις και καλυτερο ανθρωπο να του δινεις τα χρηματα σου καθε μηνα.

ΥΓ Καλυτερα βρες δημοσιο υπαλληλο να το νοικιασεις θα παιρνεις σταντε τα λεφτά σου καθε μηνα αλλιως τρέχα γυρευε.

Παντως οποιον και να βρεις να ξέρεις οτι δεν εχεις εσυ μονο δικαιωματα εχει και ο ενικιαστης. Και μαλιστα αρκετά.

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά το σπίτι το ενοικάζω 200 ευρώ χωρίς κοινόχρηστα.

Είναι στον 3ο όροφο σε 3οροφη πολυκατοικια βλέπει βουνό είναι ενα στενο πίσω απ τον κεντρικό δρόμο είναι ήσυχα αλλά και 3 λεπτά απ τον κεντρική αγορά.

Ανακαινιστηκε πέρυσι με γυψοσανίδα σε όλα τα ταβάνια και θερμομωνοση,έχει πλακάκια όλο,φρεσκοβαμένο,έχει κουζίνα με πάγκο,ψυγείο,ηλ.κουζίνα,πλυντήριο ρούχων,διπλό κρεβάτι,τηλεοραση.

Αποτελείται από 1 υδ,σαλόνι ενιαιο με κουζίνα,τουαλέτα,μπαλκόνι ευρηχωρο,κήπο και πατάρι.

Το σπίτι είναι 50 τ.μ.

Το πιο πιθανό είναι αυτό που είπε ένα παιδί,να μην έχει ζήτηση η περιοχή, ίσως να το αδικούν και οι φωτογραφίες γιατί είναι σχετικά πρόχειρες.Μάλλον πρέπει να ανέβω μια φορά πάνω να τραβήξω καλύτερες φωτο και ίσως να βρω κάποιον μεσίτη να δω τι θα μου πει.

• Like 1
Δημοσ.

Η μόνη περίπτωση σε αυτα τα τετραγωνικά ειναι να νοικιαστεί απο κάποιον αποσπασμένο στην περιοχή ή κάποιο νέο ζευγάρι που δεν εχει καθολου χρήματα για μεγαλύτερο και δεν τους δίνουν κάποιο σπίτι οι γονείς τους. Και σε αυτη την περίπτωση όμως τα 200 ειναι κ πάλι πολλα και για να λες χώρος κοινόχρηστα σημαίνει κ χωρίς ασανσέρ (και 3ο μαλιςτα όροφο).

Κοινώς δε το βλέπω... η υπόλοιπη αγορά που παιζει;

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά το σπίτι το ενοικάζω 200 ευρώ χωρίς κοινόχρηστα.

Είναι στον 3ο όροφο σε 3οροφη πολυκατοικια βλέπει βουνό είναι ενα στενο πίσω απ τον κεντρικό δρόμο είναι ήσυχα αλλά και 3 λεπτά απ τον κεντρική αγορά.

Ανακαινιστηκε πέρυσι με γυψοσανίδα σε όλα τα ταβάνια και θερμομωνοση,έχει πλακάκια όλο,φρεσκοβαμένο,έχει κουζίνα με πάγκο,ψυγείο,ηλ.κουζίνα,πλυντήριο ρούχων,διπλό κρεβάτι,τηλεοραση.

Αποτελείται από 1 υδ,σαλόνι ενιαιο με κουζίνα,τουαλέτα,μπαλκόνι ευρηχωρο,κήπο και πατάρι.

Το σπίτι είναι 50 τ.μ.

Το πιο πιθανό είναι αυτό που είπε ένα παιδί,να μην έχει ζήτηση η περιοχή, ίσως να το αδικούν και οι φωτογραφίες γιατί είναι σχετικά πρόχειρες.Μάλλον πρέπει να ανέβω μια φορά πάνω να τραβήξω καλύτερες φωτο και ίσως να βρω κάποιον μεσίτη να δω τι θα μου πει.

Πληροφοριακά ο μεσίτης πιθανώς να έρθει ο ίδιος και να τραβήξει τις φωτογραφίες. Λογικά θα σε ρωτήσει και διάφορα πραγματάκια ώστε να ξέρει τι να γράψει στην αγγελία ή όταν θα πάνε να τον ρωτήσουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...