alexandrak Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Ξύλα για τζάκι από που παίρνετε. Τι ξύλα. Τι να προσέξω.
mylo Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 το συνηθες είναι οξυα και δρυς. πολλοι τα περνουν 50-50. η οξυα κάνει καλύτερη φλόγα ο δρυς καλύτερη καρβουνια. αυτο που πρέπει να προσέξεις έιναι να μην είναι φρεσκοκομμένα -υγρα γιατι δε θα ανάβουν με τίποτα. βεβαια τέτοια περίοδο να βρεις στεγνά εντελώς το κόβω δύσκολο.
idomeneas7 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Να παίρνεις από κάπου που τα κουβαλάνε και τα ντανιάζουν εκείνοι. Μερικοί τα αφήνουν στο ισόγειο ή τα ανεβάζουν πάνω αλλά τα αφήνουν χυμαδιό. Στεγνά είναι πολύ δύσκολο να βρεις, αλλά αν έχεις μια θήκη μέσα στο σπίτι και κοντά στο τζάκι, θα εξατμίζεται η πολλή υγρασία από τη ζέστη.
Gtr34 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Προτιμώ την ελιά.Δεν καίγεται γρήγορα, η θράκα διατηρείται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, δεν παράγεται πολύ κάπνα . Όπως είπε και ο mylo, δεν είναι η καλύτερη περίοδος για να αγοράσεις ξύλα, γιατί πιθανόν θα είναι φρέσκα και μουσκεμένα από τις βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα, να δυσκολεύεσαι να τα ανάψεις και να διατηρήσεις την φλόγα. Η καλύτερη περίοδος για αγορά είναι τον Αύγουστο, αρχές Σεπτέμβρη. Επομένως, το βασικότερο που πρέπει να προσέξεις είναι να είναι ξερά.Τα φρέσκα έχουν πιο ζωηρό χρώμα και η φλούδα(αν έχουν) παρουσιάζει μεγαλύτερη ελαστικότητα καθώς και ίχνη από πράσινη βλάστηση. Μπορείς να πάρεις λίγα στη αρχή και αν δεις ότι καίγονται σωστά να παραγγειλεις μεγαλύτερη ποσότητα.
idomeneas7 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Φαντάζομαι εννοείς να μην πάρει μόνο ελιά αλλά να την έχει για κύρια καύση. Στην αρχή καλύτερα να βάζεις οξυά ή πεύκο για να πιάνει πιό γρήγορα και μετά για συντήρηση να εχεις ξύλα που αργούν να καούν.
Gtr34 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Φαντάζομαι εννοείς να μην πάρει μόνο ελιά αλλά να την έχει για κύρια καύση. Στην αρχή καλύτερα να βάζεις οξυά ή πεύκο για να πιάνει πιό γρήγορα και μετά για συντήρηση να εχεις ξύλα που αργούν να καούν. Από την αρχή ελιά χρησιμοποιώ , δεν μπορώ να πω ότι με έχει παιδέψει στο ανάμα.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Το πεύκο είναι το πιο απλό για να ανάψεις τη φωτιά εύκολα (αρκεί προφανώς να είναι στεγνά). Μετά αφού ανάψουν μπορείς να βάζεις και ελιά απο πάνω που "κρατάνε" περισσότερο. Φαντάσου πως ένα τσουβάλι από τα έτοιμα που πουλάνε, αν είναι μόνο πεύκο φτάνει το πολύ για να ανάψεις 2 φορές το τζάκι από 3-4 ώρες τη φορά!
idomeneas7 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Εγω με μπρικετες δεν ειδα μεγαλη διαφορα στην καυση παντως ενω η τιμή είναι πολύ ακριβότερη. Προσάνναμα τι βάζετε? Εμείς εκείνα τα άσπρα, με κλαράκια δεν έχουμε τύχη συχνά.
mylo Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 ελιά δύσκολα βρίσκεις Β. Ελλάδα. προσοχή καθώς το ντανιασμα ή το ανεβασμα σε οροφο πιθανος να χρεώνετε εξτρα Να παίρνεις από κάπου που τα κουβαλάνε και τα ντανιάζουν εκείνοι. Μερικοί τα αφήνουν στο ισόγειο ή τα ανεβάζουν πάνω αλλά τα αφήνουν χυμαδιό. Στεγνά είναι πολύ δύσκολο να βρεις, αλλά αν έχεις μια θήκη μέσα στο σπίτι και κοντά στο τζάκι, θα εξατμίζεται η πολλή υγρασία από τη ζέστη.
agrio.imeros Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Το καλοκαίρι είναι καλά να αγοράζουμε ξύλα για πολλούς λόγους αλλά όχι γιατί τα ξύλαείναι στεγνά . Ίσα - ίσα τα ξύλα είναι πιο υγρά γιατί είναι φρεσκοκομμένα. Το χειμώνατα ίδια ξύλα είναι πιο "τραβηγμένα" ...Το πεύκο είναι καλό για τό άναμμα - πως να μην είναι αφού το καλύτερο φυσικό προσάναμμαείναι το δαδί που βγαίνει από το εγκάρδιο του πεύκου - κάνει καλή θέρμανση αλλά καίγεταιγρήγορα και δεν αφήνει καρβουνιά (μείον). Καλό είναι να υπάρχει κάποια ποσότητα πεύκουκαι ελιά για το τζάκι αν και ο συνδυασμός τους είναι μπαρούτι . Το ένα ρετσινάτο το άλλολαδερό είναι ότι πρέπει για να καθαρίζεις πιο συχνά τη καμινάδα . Το πιο εύφλεκτο πουρί .Κατά τα άλλα τα καλύτερα ξύλα είναι μεσές, οξιά όπως αναφέρθηκε γι΄αυτό κοστίζουν κιόλας. Για να έχεις καλό ξύλο πρώτα πρέπει να βρεις το σωστό έμπορο και ύστερα έχοντας κάνειυπολογισμό πόσα ξύλα καις μια σαιζόν να παραγγείλεις αν όχι τα διπλάσια , κάποια ποσότηταμεγαλύτερη ώστε να κάνεις καβάτζα για το μέλλον με στεγνά ξύλα . Αυτό θα γίνει την πρώτηχρονιά και φυσικά προϋποθέτει χώρο . Έτσι τον επόμενο χρόνο που θα παραγγείλεις ξύλα θα τακαβατζώνεις και θα καις της προηγούμενης χρονιάς που θα είναι στεγνά και πάει λέγοντας γιατα επόμενα χρόνια . Το πιο δύσκολο της υπόθεσης είναι να βρεις καλό έμπορο-υλοτόμο ...
alexandrak Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Εχετε να μου προτείνετε καλό έμπορο?
gogos47 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 να αγοραζεις μισα μισα δηλ 1 τονο οξια 1 τονο δρυς.για προσαναμα ζητα δαδι,ποτε μα ποτε μην αγοραζεις ξυλα σε μπαλετες πεφτει το κλεψιμο του κλεψιματος και φυσικα να ειναι οσο το δυνατον πιο ξερα....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα