Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειχα κατεβει τις προαλες σε μια πυκνοκατοικημενη περιοχη της Αθηνας που ηταν δυσκολο να παρκαρεις και σκεφτηκα για πρωτη φορα στη ζωη μου να αφησω το αυτοκινητο σε εναν μεγαλο χωρο που ελεγε "ιδιωτικο παρκγινκ". Μπαινω μεσα και μου λεει με ευγενικο τροπο ο τυπος που ειχε το μερος (πολυ κεντρικο εντωμεταξυ) να κατεβω απο το αυτοκινητο και πως θα το παρκαρει ο παρκαδορος. Με ξενισε αυτο αλλα σκεφτηκα πως οκ εχει μια μικρη λογικη επειδη θα θελουν να οργανωσουν οι ιδιοι τις θεσεις σταθμευσης και να μη γινει χαος το μερος.

Το παιρνει λοιπον εκει ενα παιδι/ξενος που ειχε , το βαζει καπου ωραια. Μου δινει και ενα μπακαλοχαρτο μετα που εγραφε την ωρα εισοδου/σταθμευσης και παω στο αυτοκινητο μου να παρω κατι πραγματα. Τοτε μου κανει ο παρκαδορος πως πρεπει να αφησω το κλειδι πανω στη μηχανη. Τον αγνοησα.

Κλειδωνω το αυτοκινητο, παιρνω το κλειδι μου και παω να ρωτησω τον τυπο αν θελει να τον προπληρωσω μιας και ηταν φιξ η τιμη για ολη την ημερα ή πως θα πληρωνα γενικα. Τοτε μου λεει πως απλα του αφηνω το κλειδι και πληρωνω με την παραλαβη. 

Του κανω τοτε πως κλειδι του οχηματος μου δε μπορω να του αφησω , οχι επειδη δεν τον εμπιστευομαι -δε καναμε και στρατο μαζι!- αλλα επειδη αν γινει το οτιδηποτε δε με καλυπτει τιποτα εμενα ,νομικα παντα.

Αρχισε να τσαντιζεται και να επιμενει να του δωσω το κλειδι και πως θα το βαλει καπου σε ενα κουτι , πως εχει καμερες , πως ειναι χρονια εκει. Αρχισε να μου δειχνει τα αλλα αμαξια κτλ. Του λεω και παλι πως δε μπορω να του αφησω το κλειδι του οχηματος μου μονο και μονο επειδη ειχε βαλει 1 καμερα turbox καπου σε μια γωνια , και εκει τσακωθηκαμε και μου ελεγε πως πιο κατω του αφησανε τζιπακι και κανενας δε θα ενδιαφερθει για το αμαξι μου(!), Τεσπα δε συνεννοουμασταν και μου κανει με υφακι "κοιτα φιλε δεν εχω ολο τον χρονο για εσενα, αν δεν αφησεις κλειδι τοτε φυγε στο καλο".

Και οντως εφυγα.

Και επειδη μερικα πραγματα ειναι καρμικα βρηκα μια μικροσκοπικη θεση 10 μετρα εξω απο το παρκινγκ απο εναν τυπο που μολις εφευγε.

Εχω λοιπον καποιες αποριες:

α) Δινω το κλειδι στον παρκαδορο και αυτος κανει μια στραβη και γρατζουναει μια τζιπαρα διπλα. Η ασφαλεια μου τι θα πει? 

β) Αφηνω το κλειδι στον τυπο και μολις φευγω μπαινουν μεσα στο γκαραζ του κομαντος με κουκουλες και αυτοματα και το κλεβουν. Θα ειναι νομικα υπολογος αν γινει κατι τετοιο? Υπαρχει σε κανενα χαρτι αυτο? Η ασφαλεια μου τι θα πει?

Ειναι αληθεια τοσο ασφαλες ολο αυτο ή ειμαι απλα υπερβολικος?

Ζω στο εξωτερικο και εχω αφησει ουκ ολιγες φορες το οχημα μου σε ιδιωτικα παρκγινκ. Περα συγκεκριμενων και ελαχιστων περιπτωσεων δεν μου εχουν ζητησει ποτε να τους αφησω κλειδι οπου ακομα και αν γινει κατι τετοιο τοτε θα υπαρχει ολοκληρη νομικη καλυψη με ορους που θα πρεπει να αποδεχτω πρωτα και μονο σε πολυ συγκεκριμενα μερη πχ σπεσιαλ χωρος σταθμευσης σε κανενα αεροδρομιο κτλ.

Ο τυπος πανω καθως και πολλοι αλλοι που εμαθα οτι το κανουν αυτο, σου παρεχει καμια γραπτη νομικη καλυψη οτι θα ειναι αυτος υπευθυνος πχ για το οτιδηποτε συμβει?

Δημοσ.

Τα νόμιμα πάρκιγνκ έχουν υποχρεωτικά ιδιωτική ασφάλιση και είναι υπεύθυνα για τις τυχών (πραγματικές!) ζημιές (εφόσον το όχημα το οδηγάει υπάλληλος του πάρκιγνκ) η κλοπές στον χώρο στάθμευσης.

Είναι επίσης λογικό να αφήσεις το κλειδί για να υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης σε περίπτωση φωτιάς, πλημμύρας κλπ αλλά και διασφάλιση στην περίπτωση που το παρατήσεις εκεί (καθώς εδώ είναι Ελλάδα και είναι αδύνατο να βγάλεις άκρη).

Για την γραπτή νομική κάλυψη που λες δεν το καταλαβαίνω, σίγουρα την ίδια που έχεις και στον γιατρό,συνεργείο,σουπερ μάρκετ κλπ

Δημοσ.

Μεσα στο παρκιν δεν πρόκειται ποτέ να παθει κατι το αυτοκηνιτο, το πρόβλημα (αν παίσεις σε λαμογια) ειναι μετα ένα-δυο-τρεις μηνες που ενα ωραιο πρωί δεν θα βρίσκεις το αυτοκίνητο σου εκει που το πάρκαρες :mad:

Δημοσ.

εξαρταται την πολιτικη του parking.συνηθως εχουν ασφαλεια αυτα.

καποια σου λενε οτι μπορεις να παρεις το κλειδι μαζι σου.αλλα,να το αφησεις.

βρισκεις αυτο που σου ταιριαζει και το πηγαινεις εκει.

ιδιωτικος χωρος ειναι.μπορει να δουλεψει οπως θελει.

Δημοσ.

Τα περισσότερα πάρκινγκ ζητάνε κλειδί και δεν νομίζω να αναλαμβάνουν και πολλές ευθύνες σε περίπτωση ζημιάς. Η δική μου ασφάλεια (AIG) ξέρω σίγουρα πως δεν καλύπτει τίποτα σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης και δεν την ενδιαφέρει καν ποιός ήταν ο οδηγός. Νομίζω καταργείται μέχρι και η μεικτή σε ιδιωτικό πάρκινγκ αλλά θα πρέπει να το δω για σιγουριά.

Αυτό που κάνω είναι να αφήνω το κλειδί μέχρι να το παρκάρουν (εφόσον θέλουν αυτοί να το κάνουν) και μετά το παίρνω. Το λέω πριν μπω αυτό και αν δεν τους αρέσει φευγω. 'Ολοι γκρινιάζουν, κοροϊδεύουν και πετάνε εξυπνάδες αλλά το 99% το δέχεται.

• Like 1
Δημοσ.

πρέπει να το αναφέρει το ασφαλιστήριο ότι σε καλύπτει σε ιδιωτικό χώρο σταθμευσης, αλλιώς πάπαλα. όπως επίσης και σε ferry boat.

Δημοσ.

Τα νόμιμα πάρκιγνκ έχουν υποχρεωτικά ιδιωτική ασφάλιση και είναι υπεύθυνα για τις τυχών (πραγματικές!) ζημιές (εφόσον το όχημα το οδηγάει υπάλληλος του πάρκιγνκ) η κλοπές στον χώρο στάθμευσης.

Είναι επίσης λογικό να αφήσεις το κλειδί για να υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης σε περίπτωση φωτιάς, πλημμύρας κλπ αλλά και διασφάλιση στην περίπτωση που το παρατήσεις εκεί (καθώς εδώ είναι Ελλάδα και είναι αδύνατο να βγάλεις άκρη).

Για την γραπτή νομική κάλυψη που λες δεν το καταλαβαίνω, σίγουρα την ίδια που έχεις και στον γιατρό,συνεργείο,σουπερ μάρκετ κλπ

Στα περισσότερα πάντως έχει πινακίδες ότι δεν φέρουν καμία ευθύνη για ζημιές ή κλοπή. Για την ώρα που το οδηγεί υπάλληλος δεν ξέρω τι ισχύει, άσε που είναι και κάπως δύσκολο να αποδείξεις ότι η ζημιά έγινε την ώρα που το οδηγούσε ο υπάλληλος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...