Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλά κάποτε κρατούσα σχεδόν τέτοιο ρυθμό για 10 15 χιλιόμετρα όχι για ένα.

Όσο για το άλλο δεν είναι θέμα ρυθμού αλλά παλμών. Τον ρυθμό τον κοιτάς μόνο στα τέμπο ραν

Σωστό αυτό για τους παλμούς και την διαλειμματική προπόνηση.

Στην αρχή στα πρώτα 400αρια έπιασες τον καλύτερο σου χρόνο ή το πίεσες το θέμα αργότερα ;

• Απαντ. 2,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

Σωστό αυτό για τους παλμούς και την διαλειμματική προπόνηση.

Στην αρχή στα πρώτα 400αρια έπιασες τον καλύτερο σου χρόνο ή το πίεσες το θέμα αργότερα ;

στα 2ο 400αρι τον εκανα ή στο 3ο μετα εμεινα στον τοπο :P Ειχα παει και 3 μερες σερι οποτε τα ποδια δεν τραβουσαν 

• Like 1
Δημοσ.

αδιαβροχο ειναι; αδιαβροχο του κερατα ψαχνουμε, να μην μπαινει σταγονα μεσα,

κανε το τεστ του νερου (βαλτο κατω απ το νιπτηρα και γεμισε το νερο, να δουμε περναει; :P)

Θα ειχε νοημα για τον ιδρωτα γιατι δεν παιζει να τρεξω με βροχη αλλα δεν ψηνομαι να το βαλω στην βρυση ! Θα δειξει στην χρηση αν περναει ιδρωτας

• Moderators
Δημοσ.

σου λεω να το δοκιμασεις στη βρυση γιαι αν δεις αν περναει το νερο, αν ναι τοτε θα περναει και ο ιδρωτας 

• Like 1
Δημοσ.

30klr.png

Τελευταίο μεγάλο πριν τον αγώνα σε ψόφιο ρυθμό,μια ίωση που πέρασα 1 βδομάδα πριν με αποσυντόνισε αλλά ευτυχώς ήταν 1 μήνα πριν τον αγώνα.

Βλέπω να χάνω και μερικές προπονήσεις λόγω των πυρκαγιών αλλά ευτυχώς μπήκα στη περίοδο tapering και ελπίζω και να έρθουν βροχούλες να σώσουν τη κατάσταση.

• Like 4
Δημοσ.

Νεος εξοπλισμος

Adidas Ultra Boost και Garmin 735XT

ΥΓ: δε θελω σχόλια για την θολή φωτογραφία :P

Καλά χιλιόμετρα!

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τερμάτισα το 46άρι (το ρολόι μου λέει άλλα,τέσπα) PP στο Παρανέστι,λεπτομέρειες θα αναρτήσω μάλλον αύριο.

Πολύ ζέστη και τη πάτησα με την υδροδοσία στο τέλος.

Ξεκίνησα με 2 λίτρα δικά μου,έπινα στα στεκ και πήρα 1 ακόμη λίτρο αλλά τη πάτησα στο τελευταίο στεκ.

Δε γέμισα και τα 2 παγούρια μου 500ml στο προ-τελευταίο στεκ γιατί βασίστηκα στο τελευταίο και εκεί βρήκα μόνο 300ml.

Προς το τέλος φβήθηκα ότι θα "μείνω" από αφυδάτωση.

Είμαι στη κατάσταση των κατσαρίδων.

https://www.youtube.com/watch?v=PtdIphdl7Ys

pp_2017.jpg

Επεξ/σία από opera
  • Like 3
Δημοσ.

Τη γνώμη σας, έκανα χθες προπόνηση 32χμ, είναι η τελευταία μεγάλη πριν τον μαραθώνιο της Αθήνας..Πρώτη φορά συμμετέχω (αν όλα πάνε καλά), πρώτη φορά και τόσα χιλιόμετρα.

Ήμουν καλά προετοιμασμένος, είχα μαζί μου σκέτο νερό (περίπου 1,5λτ) και τζελ, έπινα τακτικά νερό και ένα τζελ κάθε 8χμ.

Η προηγούμενη μεγάλη απόσταση ήταν 29χμ την οποία έβγαλα χωρίς θέματα, με σταθερούς σχετικά σφιγμούς- ρυθμό-αντοχή και διάθεση.

Χθες όμως, ήδη από τα 25χμ άρχισε να μη τραβάει η μηχανή! Χωρίς να έχω ανεβάσει σφιγμούς παραπάνω από άλλες φορές, χωρίς να πονάνε ιδιαίτερα τα πόδια, απλά δεν θέλανε να πάνε άλλο. Έκανα δύο πολύ μικρές παύσεις που περπάτησα για κανένα λεπτό και έβγαλα σχεδόν όλο το 30οχμ περπατώντας, τελείωσα κανονικά τα 32 αλλά γύρισα τέζα, κλάταρα!

Ήταν η μεγάλη απόσταση; Ήταν ξέρω γω η ζέστη, η ενυδάτωση που δεν ήταν επαρκής και αφυδατώθηκα; Ήταν η κακή η μέρα;

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Δημοσ.

Τη γνώμη σας, έκανα χθες προπόνηση 32χμ, είναι η τελευταία μεγάλη πριν τον μαραθώνιο της Αθήνας..Πρώτη φορά συμμετέχω (αν όλα πάνε καλά), πρώτη φορά και τόσα χιλιόμετρα.

Ήμουν καλά προετοιμασμένος, είχα μαζί μου σκέτο νερό (περίπου 1,5λτ) και τζελ, έπινα τακτικά νερό και ένα τζελ κάθε 8χμ.

Η προηγούμενη μεγάλη απόσταση ήταν 29χμ την οποία έβγαλα χωρίς θέματα, με σταθερούς σχετικά σφιγμούς- ρυθμό-αντοχή και διάθεση.

Χθες όμως, ήδη από τα 25χμ άρχισε να μη τραβάει η μηχανή! Χωρίς να έχω ανεβάσει σφιγμούς παραπάνω από άλλες φορές, χωρίς να πονάνε ιδιαίτερα τα πόδια, απλά δεν θέλανε να πάνε άλλο. Έκανα δύο πολύ μικρές παύσεις που περπάτησα για κανένα λεπτό και έβγαλα σχεδόν όλο το 30οχμ περπατώντας, τελείωσα κανονικά τα 32 αλλά γύρισα τέζα, κλάταρα!

Ήταν η μεγάλη απόσταση; Ήταν ξέρω γω η ζέστη, η ενυδάτωση που δεν ήταν επαρκής και αφυδατώθηκα; Ήταν η κακή η μέρα;

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Μόνο ένα πράγμα εκτός των απρόβλεπτων-αστάθμητων παραγόντων που μπορεί να σου έτυχαν μπορώ να υποψιαστώ.

Δεδομένου πάντα ότι τη προηγούμενη μέρα φόρτωσες υδατάνθρακες και πριν τη προπόνηση το ίδιο. 

Σκέτο νερό γράφεις,ηλεκτρολύτες πήρες σε κάποια μορφή,αλμόρα ή κάτι ανάλογο;

Τα ούρα σου μετά τη προπόνηση ήταν σκουρόχρωμα πορτοκαλί;

Αν ναι έπαθες αφυδάτωση,αυτές τις μέρες έχει υψηλές θερμοκρασίες και χρειάζεται να πίνει κανείς πολλά υγρά.

Τα τζελάκια σωστά τα πήρες ανα 45 λεπτά περίπου αλλά μάλλον δεν έχουν μεγάλη ποσότητα ηλεκτρολυτών ούτε όλη τη γκάμα.

Ευτυχώς που το έπαθες στη προπόνηση πάντως και έτσι θα μπορέσεις να το αποφύγεις στον αγώνα.

Για παράδειγμα

NBC-00560-5.jpg

ή αυτό

Roctane_Capsules_-_Supplement_Facts_larg

Δημοσ.

Μάλλον ήταν αφυδάτωση από έλλειψη ηλεκτρολυτών, όντως το τζελ που έπαιρνα δεν έχει ούτε ποσότητα ούτε ποιότητα ηλεκτρολυτών.. Πραγματικά πάλι καλά που μου συνέβη πριν τον αγώνα! απλά θα ήταν καλύτερο να γίνει σε κάποια από τις μικρότερες προπονήσεις χιλιομετρικά, ήλπιζα σε αυτήν να πάνε όλα καλά..

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Χρήσιμες και οι συμβουλές και το άρθρο ;)

Δημοσ.

Εβγαλα ένα θεματάκι με το πόδι μου. Πριν κάνα μήνα άρχισε. Πήγα έκανα το κανονικό μου τρέξιμο (10 χλμ) κ προσπάθησα να τρέξω γρηγορότερα. Μετά το τέλος της προπόνησης με πονούσαν οι μύες-τένοντες πίσω από το γόνατο κ ο μυς δεξιά από τον μηρό, προς τα μέσα δλδ.

Το ''τράβηγμα'' κράτησε κανα 2 μέρες κ επανείλθα ομως απο τότε κάθε φορα που τρέχω, μετά τα 2 χλμ περίπου νιώθω συνέχεια τους μύες κ τένοντες πίσω από το γονατο, μια αίσθηση, σαν να σκληραίνουν, σαν να μην μπορούν να αποδόσουν άλλο. Πως πχ κάποιος που σηκώνει βάρη, κάνοντας τις επαναλήψεις του φτάνει σε σημείο που απλά δεν μπορεί άλλο να σηκώσει, εε, ένα τέτοιο πράμα εκεί πίσω.

Το άφισα κανα 2 βδομάδες, πηγα παλι σημερα, παλι τα ίδια.

Ακόμα κ αν περπατήσω αρκετά μπορεί να με πιάσει ελαφρά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...