Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να νοικιάσω ενα διαμέρισμα για περίπου 3 μήνες. Σκέφτηκα να βρω μέσω airbnb και η αλήθεια είναι είδα κανα-δυο καλες περιπτώσεις.

Ήθελα να ρωτήσω τα εξής:

Τι γίνεται σε περίπτωση ακύρωσης; Νομιζω ειδα καπου οτι σε μακροχρονια ενοικίαση πληρώνεις τον 1ο μηνα.

Υπαρχει περίπτωση να προβλεπεται και καθαρίστρια πχ 1 φορα/βδομάδα ή πετσέτες/σεντόνια;

Βρήκα ενα διαμέρισμα σε καλη τιμή. Αλλα γράφει ότι ζητάει προσοχή γιατί είναι student room. Μπορεί να με πετάξουν εξω αν καταλαβουν οτι το υπενοικιαζει;

Τα κλειδια μου τα δίνει χερι με χέρι;

Τι άλλο να προσεξω;

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.

Έχω μείνει 5-6 φορές σε διαμερίσματα στο εξωτερικό μέσω AirBnB. Η  εμπειρία μου γενικά είναι πολύ καλή, θεωρώ την υπηρεσία υπέροχη και σε πρώτη ευκαιρία θα την ξαναχρησιμοποιούσα ευχαρίστως.

1. Για την ακύρωση σε μακροχρόνια μίσθωση, δεν γνωρίζω. Συνήθως το policy της ακύρωσης περιγράφεται στην κάθε αγγελία. Σε κάθε περίπτωση, ρωτάς τον ιδιοκτήτη. 

2. Τον καθαρισμό και την αλλαγή των σεντονιών/πετσετών κλπ συνήθως τον αναφέρουν οι ιδιοκτήτες. Πολλοί εξ αυτών χρεώνουν και ένα έξτρα ποσό για αυτό. 

3. Τα κλειδιά είτε στα δίνει χέρι-χέρι, είτε στα αφήνει κάπου. Είναι θέμα συνεννόησης. 

Δημοσ.

Και εγώ είχα πολύ καλές εμπειρίες από airbnb στην Ασία. Απλά επέλεξε διαμερίσματα που έχουν μερικά reviews ήδη για να είσαι σίγουρος. Όσο για αυτά που ρωτάς εξαρτώνται από τον κάθε ιδιοκτήτη, διάβασε προσεκτικά την περιγραφή τους ή ρώτησέ τους.

• Moderators
Δημοσ.

What paredwse said.

Ενα μικρο ακομα tip: Σε καποιες περιπτωσεις, οταν ο ιδιοκτητης δηλωνει κανονικα το εισοδημα στην εφορια, υπαρχει περιπτωση να σου ζητησει ενα μικρο ποσο με την αφιξη σου (μην με ρωτησεις την ακριβη αιτιολογια, δεν θυμαμαι καν, κατι σχετικο με εφορια ηταν). Απο τις 5-6 που το χω χρησιμοποιησει και γω σε διαφορες χωρες, μια φορα μου ετυχε στην Ισπανια, 6-7 ευρω.

• Moderators
Δημοσ.

What paredwse said.

Ενα μικρο ακομα tip: Σε καποιες περιπτωσεις, οταν ο ιδιοκτητης δηλωνει κανονικα το ειδοδημα στην εφορια, υπαρχει περιπτωση να σου ζητησει ενα μικρο ποσο με την αφιξη σου (μην με ρωτησεις την ακριβη αιτιολογια, δεν θυμαμαι καν, κατι σχετικο με εφορια ηταν). Απο τις 5-6 που το χω χρησιμοποιησει και γω σε διαφορες χωρες, μια φορα μου ετυχε στην Ισπανια, 6-7 ευρω.

νομιζω ειναι καποιο ειδους "φορο" που εχουν οι τουριστες σε καποιες χωρες! Εχα δει κατι παρομοιο στην Ιταλια

https://support.housetrip.com/hc/en-us/articles/202664176-What-is-city-tourist-tax-and-do-I-need-to-charge-it-to-my-guests-

Δημοσ.

νομιζω ειναι καποιο ειδους "φορο" που εχουν οι τουριστες σε καποιες χωρες! Εχα δει κατι παρομοιο στην Ιταλια

https://support.housetrip.com/hc/en-us/articles/202664176-What-is-city-tourist-tax-and-do-I-need-to-charge-it-to-my-guests-

To "τέλος διανυκτέρευσης" είχε προταθεί και στην Ελλάδα επί καιρού "πρώτης φοράς" ... δε ξέρω αν πέρασε τελικά.

Δημοσ.

Φίλος μου θέλει να νοικιάσει ένα σπίτι που έχει σε παραθαλάσσιο μέρος. Φορολογικά τι γίνεται; Νομίζω ότι για κάθε ενοικίαση κάνεις ένα συμβόλαιο; Λογικά θα παίζουν και πολλά μαύρα λεφτά ε; (Εκτός αν μπορούν να σε ελέγξουν κάπως μέσω της σελίδας, αλλά δεν ξέρω αν ασχολείται κανένας).

Δημοσ.

Ευχαριστώ. Νομίζω απο χθες που ειδα ενα διαμέρισμα η τιμη του ανέβηκε λίγο. Νομιζω και η περιγραφη αλλαξε ελαφρα. Υπαρχει περίπτωση να ανεβαινει αναλογα με τη ζήτηση; Αν ανεβασω το λινκ εδω για καμιά γνώμη;

Δημοσ.

Φίλος μου θέλει να νοικιάσει ένα σπίτι που έχει σε παραθαλάσσιο μέρος. Φορολογικά τι γίνεται; Νομίζω ότι για κάθε ενοικίαση κάνεις ένα συμβόλαιο; Λογικά θα παίζουν και πολλά μαύρα λεφτά ε; (Εκτός αν μπορούν να σε ελέγξουν κάπως μέσω της σελίδας, αλλά δεν ξέρω αν ασχολείται κανένας).

Δε νομίζω ότι υπάρχει πρακτικός τρόπος να μπορεί (ακόμα και αν θέλει) να δηλώσει κάποιος αυτό το εισόδημα. Λογικά 100% μάυρα ... τώρα αν είναι ρίσκο ή όχι δε το ξέρω αν και δε νομίζω

Δημοσ.

έμεινα κι εγώ πρόσφατα σε μια χιλιανή, Οταν πήγα μου είπε "επειδή δεν επιτρέπεται το bnb στην Ελλάδα, απο δω και σήμερα  είσαι η φίλη μου".

Εγινε λιγο κακή συνεννόηση ωστόσο και μου ειπε να φύγω νωρίτερα απο όσο υπολόγιζα, αλλά θεωρώ ότι ήταν κακή η συνεννόηση και διαφορετικά δε θα με πετούσε έτσι απλά έξω.

Εσύ θέλεις να νοικιάσεις μόνος ή με τον άλλον/άλλη μέσα;

Δημοσ.

Δε νομίζω ότι υπάρχει πρακτικός τρόπος να μπορεί (ακόμα και αν θέλει) να δηλώσει κάποιος αυτό το εισόδημα. Λογικά 100% μάυρα ... τώρα αν είναι ρίσκο ή όχι δε το ξέρω αν και δε νομίζω

Μου είπε ότι κάτι παίζει με μισθωτήριο συμβόλαιο. Είναι σαν να το νοικιάζεις κανονικά δηλαδή σε κάποιον, όχι για διακοπές. Το ψάχνει κι αυτός, δεν ξέρω σίγουρα.

Δημοσ.

α επίσης έγραψε πάρα πολύ καλα σχόλια για μένα και θυμάμαι ότι με είχε κάνει πολύ χαρούμενη...

εγώ δεν είχα ανταποδώσει γιατί την είχα θεωρήσει υπεύθυνη για την κακή συνεννοηση, οπότε για να μη γράψω κάτι κακό προτίμησα να μη γράψω τίποτα εντελως.

Μπορώ να σου την προτείνω...

επισης είναι ομορφούλα, με ταμπεραμεντο και ψάχνει και για άντρα....

• Like 4
  • Moderators
Δημοσ.

Χωρις να εχω σχεση με λογιστικα και εφοριες, εχω την εντυπωση πως υπαρχει και εχει σχεση με τον ΕΟΤ(?).

Αλλα επειδη μονο ξεκαθαρο δεν ειναι το τοπιο, καπως ετσι δεν εδινε δεκαρα και η γυναικα του Βαρουφακη οταν περυσι νοικιαζε μια βιλα στην Αιγινα και ενα σπιτι στην Ακροπολη για ~170$/day και ~650$/day αντιστοιχα (θα το παμε στο πολιτικο ομως και ειναι κριμα να παει χαμενο το thread). Οποτε, stick to "ολα μαυρα¨ οπως λες και crossed fingers για τους επιδοξους "aibnbηδες".

Δημοσ.

Χωρις να εχω σχεση με λογιστικα και εφοριες, εχω την εντυπωση πως υπαρχει και εχει σχεση με τον ΕΟΤ(?).

Αλλα επειδη μονο ξεκαθαρο δεν ειναι το τοπιο, καπως ετσι δεν εδινε δεκαρα και η γυναικα του Βαρουφακη οταν περυσι νοικιαζε μια βιλα στην Αιγινα και ενα σπιτι στην Ακροπολη για ~170$/day και ~650$/day αντιστοιχα (θα το παμε στο πολιτικο ομως και ειναι κριμα να παει χαμενο το thread). Οποτε, stick to "ολα μαυρα¨ οπως λες και crossed fingers για τους επιδοξους "aibnbηδες".

εχει σπιτι μια θεια στον νεο κοσμο και της ειπα αν θελει να το δινει σε τουριστες γιατι ειναι πολυ σε ακροπολη και τα σχετικα, σε περιπτωση που θελουμε να τα δηλωσουμε ολα τα εσοδα μπορουμε η απλα δεν γινετε ?

• Moderators
Δημοσ.

εχει σπιτι μια θεια στον νεο κοσμο και της ειπα αν θελει να το δινει σε τουριστες γιατι ειναι πολυ σε ακροπολη και τα σχετικα, σε περιπτωση που θελουμε να τα δηλωσουμε ολα τα εσοδα μπορουμε η απλα δεν γινετε ?

No idea:

Χωρις να εχω σχεση με λογιστικα και εφοριες, εχω την εντυπωση [..]

;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...