Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενημερώθηκα προφορικά ότι τέλος Φλεβάρη απολύομαι από την δουλειά μου. Έχω μιλήσει με λογιστή , έχω ψαξει μέσω διάφορων σελίδων πόσα θα πάρω αλλά έχω απορίες.

Βασικά η αποζημίωση είναι η μισή αν σε έχουν ενημερώσει γραπτώς τουλάχιστον 3 μήνες πρίν (είμαι 5 1/2 χρόνια στην εταιρεία) και ολόκληρη αν το παραπάνω δεν έχει γίνει. Εγώ ενημερώθηκα προσωπικά την Παρασκευή από τον προιστάμενο μου.

Δεύτερον. Έχω υπολογίστει ότι θα πάρω μια αναλογία δώρου Πάσχα

Τρίτον . Έχω 20 μέρες υπόλοιπο αδείας για το 2016 . Θα τις πληρωθώ και αυτές?

Μου βγαίνει δηλαδή περίπου 4000 η αποζημίωση + 200 η αναλογία δώρου Πάσχα + 1000 οι μέρες που δεν έχω πάρει για το 2016

Ισχύουν όλα αυτά η λέω βλακείες?

Δημοσ.

Στα γρηγορα ναι εννοειται το δωρο του πασχα και ισως και καποιο πολυ μικρο δωρο χριστουγεννων. εννοειται επισης οτι θα πληρωθουν τυχων χρωστουμενες ημερες αδειας καθως και οι μερες τις τρεχουσας χρονιας.

εχε.ομως υπ'οψιν οτι ο εργοδοτης εχει το δικαιωμα.να.σου δωσει (αν δεν κανω λαθος) την αποζημιωση σε δοσεις.

αν δουλευεις σε καποια μεγαλη η σοβαρη εταιρια το πιθανοτερο να στα δωσουν ολα μαζι. αν παλι ειναι τιποτε κομπογιανιτεε ισως σε βαλουν σε τετοιεε περιπετειες.

υγ. σε καμια των.περιπτωσεων.μην δεχτεις.επιταγη μεταχρονολογημενη η τιποτε.τετοιο. τα χρηματα ειτε σε μετρητα ειτε σε καταθεση λογαριασμου

Δημοσ.

Τα 4000 που λες για αποζημίωση μου φαίνονται πολλά αν σκεφτεί κανείς ότι τα 200 για μερικό δώρο Πάσχα αντιστοιχούν σε 800 μισθο

Δημοσ.

Γιατι πολλα;; πρι. απο 5 χροβια που ειχα απολυθει εγω ειχα δουλεψει 11 μηνες και μου εβγαλαν αποζημιωση 1098 ευρω που εφτασε πανω απο 2000 με κατι χρωστουμενα υπολοιπα απο μηνιατικα δωρο πασχα και αδειες

Δημοσ.

Τα κατέβασα λίγο. 1300 είναι τα μικτά μου . Υπολόγισα μέσω κάποιων site ότι η αποζημίωση είναι 4550 (είμαι 5 χρόνια και 4 μήνες στην εταιρεία)

4550 η απόλυση

240 η αναλογία δώρου πάσχα

1240 περίπου βγαίνουν οι 20 μέρες που θα μου μείνουν σαν άδεια για το 2016

Να υπολογίζω δηλαδή ότι θα πάρω τα παραπάνω ?

Δημοσ.

Για δώρο Χριστουγέννων δεν πρέπει να έχει μέρες εργασίας μετά το Πάσχα?

Επίσης, δεν είχαν πει να τα καταργήσουν αυτά κάποια στιγμή και στις απολύσεις να δίνουν 2 μισθούς χωρις προειδοποίηση και έναν με προειδοποίηση? Τελικά δεν το έκαναν?

Δημοσ.

Για δώρο Χριστουγέννων δεν πρέπει να έχει μέρες εργασίας μετά το Πάσχα?

Επίσης, δεν είχαν πει να τα καταργήσουν αυτά κάποια στιγμή και στις απολύσεις να δίνουν 2 μισθούς χωρις προειδοποίηση και έναν με προειδοποίηση? Τελικά δεν το έκαναν?

Αν το έκαναν την πάτησα. Αλλά δεν νομίζω .

Το δώρο Χριστουγέννων αρχιζει να ισχύει από 01/05 μέχρι τέλος του έτους

Δημοσ.

Τα κατέβασα λίγο. 1300 είναι τα μικτά μου . Υπολόγισα μέσω κάποιων site ότι η αποζημίωση είναι 4550 (είμαι 5 χρόνια και 4 μήνες στην εταιρεία)

4550 η απόλυση

240 η αναλογία δώρου πάσχα

1240 περίπου βγαίνουν οι 20 μέρες που θα μου μείνουν σαν άδεια για το 2016

Να υπολογίζω δηλαδή ότι θα πάρω τα παραπάνω ?

Καλά τα υπολόγισες. Λίγο πάνω λίγο κάτω.

3 μικτά μηνιάτικα λογικά θα πάρεις συν την άδεια (μικτή κι αυτή ) .

Πρέπει να έχεις ενημερωθεί γραπτώς 3 μήνες πριν. Άρα θεωρείται απόλυση χωρίς προειδοποίηση.

το δώρο πάσχα θα το πάρεις το πάσχα.

• Like 1
Δημοσ.

Την άδεια μπορει και να μην την πληρωθείς, ο λογος, συνήθως τα λογιστήρια την βάζουν στο τέλος, δηλαδη φαίνεται οτι έφυγες απο την δουλειά 1/3 αλλα απο πχ 20/2 ήσουν σε άδεια

Να το προσέξεις αυτο

Βεβαια τυπωτά απο αυτα δεν εχει σημασία οταν απο 1/3 και μετα θα εισαι άνεργος

Καλή τύχη

Δημοσ.

Ουτε καν φιλε!!! επιτοπου τα παιρνει το.δωρο πασχα κανονικα.

Νομίζω ότι αν θέλει μπορεί να το καθυστερήσει μέχρι το Πάσχα νόμιμα.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν ξέρω αν άλλαξαν τα πράματα με τα μνημονια αλλά πριν την κρίση ηταν περιπου 1 μηνιατικο για κάθε συμπληρωμένη διετία εργασίας. Δώρο Πάσχα ανάλογα με τις μέρες εργασίας Ιανουάριο με Απρίλιο. Δώρο Χριστουγέννων σε καμμία περιπτωση. Αποζημίωση αδείας λογικά δεν θα σου δώσει γιατί θα σου δώσει υποχρεωτική άδεια.

Δημοσ.

Απολυθηκα προσφατα με ενημερωσαν προφορικα μεσα στην αδεια .

Πηρα το δυο μισθους συν το 1/6 συν δωρο Χριστουγέννων οπου ηταν μετα τον Μάιο, αρα μετα το πασχα μεχρι τον μηνα που απολυθηκα, δηλαδη σχεδον τα μισα, 480 απο 800€ που ταν ο μισθος μου.

Ημουν υπαλληλος στην εταιρια, ως μισθωτός.

Ειχα δυο χρονια εκει. Βοηθος προισταμενου. Δεν ξερω αν παιζει ρολο.

Μαλλον θα σε πει να τα βρειτε ή θα στα δωσει ολα επιτοπου. Το δωρο των Χριστουγέννων το πηρα 23 Δεκεμβρίου, ενω ειχα απολυθει Σεπτέμβριο.

Παρε την επιθεωρηση, θα στα λυσει ολα τα θεματα, απλα μην δωσεις τιποτα αφμ, ονομα εταιριας, απλα ερωτηση

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...