Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όταν τελειώσουν τα πλένω αναγκαστικά! :D

Γιατι αναγκαστικα ? Με μια  στοιβα χαρτινα μπορεις να το αποφυγεις για  αρκετο καιρο ακομα  :-D

• Like 1
  • Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Γιατι αναγκαστικα ? Με μια  στοιβα χαρτινα μπορεις να το αποφυγεις για  αρκετο καιρο ακομα  :-D

Επίσης όταν παραγγέλνεις delivery δεν λερώνεις και πιάτο όπως κάνουν μερικοί! :D

• Like 1
Δημοσ.

Αν δεν μεινει πιατο απλυτο, τότε ο κυριος δε θα πλυνει ποτέ τιποτα. Οποτε και πιατα αφηνω απλυτα 1 μερα, και ταψια κανα δυο μερες.

Απλα, πριν μπουν στο νεροχυτη πεταω τα πολλά στα σκουπιδια και ξεπλενω με λιγο νερο. Τετοια κολληματα με το να τα πλυνω αμεσως μετα το φαϊ ή να μεινουν στο στραγγιστηρι ποτέ δεν ειχα. Απλα αν μαγειρεψω, αυτα που χρησιμοποιησα για την ετοιμασια, θα τα πλυνω, οποτε απλυτα θα μεινουν τα 2-3 πιατα που χρησιμοποιησαμε για να φαμε.

Και ανα 2 μερες μπορει να πλυνουμε πιατα. Αρκει να μη γινεται χαμος, δλδ 2 μερες που στη σειρα δε μαγειρεψα και ειχα φαι απο τις προηγουμενες.

• Like 1
Δημοσ.

Λένε ότι υπάρχει μια κατηγορία τεμπέληδων που είναι πολύ έξυπνοι επειδή συνέχεια σκαρφίζονται συστήματα για να τεμπελιάσουν περισσότερο. Στο πλύσιμο των πιάτων λοιπόν νομίζω είμαι μεγαλοφυία...

Με προσοχή και επιμελές ξέπλυμα αμέσως μετά τη χρήση μειώνεται πολύ ο κόπος στο eventual πλύσιμο οπότε σα φοιτητής έγινα master της τεχνικής. Εννοείται μόνο αν έχει λερωθεί γιατί π.χ. με ψίχουλα και μπισκότα και τέτοια πάει για πλύσιμο μόνο κάθε 29 Φεβρουαρίου.

Από την άλλη άπαξ το πιάτο πέσει στα χέρια μου για πλύσιμο υπάρχει μόνο ένα πρόγραμμα πλυσίματος: τέλειο καθάρισμα.

Τώρα βέβαια έχω πλυντήριο (το καλύτερο δώρο μετά το μονόπετρο για να διατηρηθεί μια σχέση) αλλά πάλι τα ξεπλένω πριν τα βάλω.

Δημοσ.

Aυτή η συνήθεια που πριν τελειώσεις το φαί σηκώνεται κλασσικά κάποια γυναίκα και αρχίζει και μαζεύει είναι αιτία για φόνο.

ειναι πολυ σπαστικο-αλλα μερικες φορες το κανω εγω επιτηδες-χαχα

Δημοσ.

Aυτή η συνήθεια που πριν τελειώσεις το φαί σηκώνεται κλασσικά κάποια γυναίκα και αρχίζει και μαζεύει είναι αιτία για φόνο.

Και το να λιβανίζεις μια ώρα το κρύο φαγητό επειδή το "τρως" ακόμα είναι σπαστικό. Οι άλλοι θέλουν γλυκό και εσύ χρησιμοποιείς τα παγωμένα αποφάγια ως μεζέ για το κρασί σου.

Δημοσ.

Οτιδήποτε αλλο εκτός απο αυτό.

Αν εχω τη δυνατότητα, πλαστικα και χάρτινα. Καποτε φοιτητής αναγκάστηκα να πετάξω ολόκληρη κατσαρόλα με υπολείμματα απο μακαρονια γιατι ύστερα απο μια εβδομάδα κατι ειχε φυτρώσει μεσα. Παντως φροντίζω οποτε ειμαι αναγκασμένος να πλενω οτι λερωνω άμεσα μπας και παει ολόκληρο στα σκουπίδια.

Μενω και νηστικός προκειμενου να λερωσω πιατα, κατσαρολες, ποτηρια κλπ.

Δημοσ.

Το μυστικο ειναι μολις φας πετας τα πολλα πολλα στον καδο και μετα το πας νεροχυτη και του ριχνεις νερο.

Μετα αστο εκει και πλυντο οποτε θελεις.θα ειναι ετοιμο.

Αλλιως περνεις πλαστικα πιατακια,τρως και μετα σκουπιδια και τελος.γλυτωνεις και νερο-υγρο πιατων-κουραση-ταλαιπωρια.

• Super Moderators
Δημοσ.

Αυτό με τα πλαστικά πιατάκια δεν το καταλαβαίνω... Τα πλαστικά και τα χάρτινα είναι για παιδικά πάρτι για να τρως μόνο στραγάλια, πατατάκια, κλπ. Τα "normal" φαγητά πως θα τα φας εκεί μέσα? Πως θα κόψεις το κρέας? Πως θα το στηρίξεις για να φτάσει στο τραπέζι? Τι θα κάνεις αν το φαγητό έχει σάλτσες κλπ?

:devil:

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.

Αυτό με τα πλαστικά πιατάκια δεν το καταλαβαίνω... Τα πλαστικά και τα χάρτινα είναι για παιδικά πάρτι για να τρως μόνο στραγάλια, πατατάκια, κλπ. Τα "normal" φαγητά πως θα τα φας εκεί μέσα? Πως θα κόψεις το κρέας? Πως θα το στηρίξεις για να φτάσει στο τραπέζι? Τι θα κάνεις αν το φαγητό έχει σάλτσες κλπ?

:devil:

Κοίτα, αν κάνεις ένα τραπέζι-μπουφέ με "απλά" φαγητά (κι όχι τις γκουρμεδιές που ετοιμάζουν μερικοί-μερικοί...) για καμιά 10αριά άτομα, θα αντιληφθείς και μάλιστα πάρα πολύ γρήγορα τη χρησιμότητα του πλαστικού πιάτου και του πλαστικού μαχαιροπήρουνου.

Το έζησα πρόσφατα και δεν μπορείς να φανταστείς τι ανακούφιση είναι να πετάς πιάτα και σερβίτσια στα σκουπίδια. :)

• Like 4
Δημοσ.

Ειχα πληντυριο πιατων απο τοτε που ημουνα φοιτητης. Τον τελευταιο μηνα βεβαια λογο μετακομισης δεν εχει συνδεθει ακομη, αλλα και παλι το πλησιμο των πιατων την θεωρω την πιο ευκολη απο τις δουλειες του σπιτιου, και ποτε δεν εχει ο νεροχυτης ουτε κουταλι για δειγμα.

Η ολη υποθεση βεβαια ειναι παιχνιδακι αμα η βρυση της κουζινας βγαζει ζεστο νερο.

Δημοσ.

Πάντα με ένα χαρτί τα υπολείμματα στα σκουπίδια και μετά με λίγο νερό στο νεροχύτη. Μα ειλικρινά, ποτήρι με κρασί κόκα κλπ, δεν βάζετε λίγο νερό να μην ξεραθεί!? 

• Like 1
Δημοσ.

Το πρόβλημα πάντως δεν είναι τα πιάτα αλλά τα κατσαρόλια, ταψιά, μπολ, σαλατιέρες κλπ.

Για να φας θες ένα πιάτο και ένα πηρούνι, για να μαγειρέψεις θες δυο νεροχύτες τσουμπλέκια.

• Like 2
Δημοσ.

Το θεμα ειναι να ειναι ετοιμο το φαγητο,ειτε αγοραστο ειτε χειροποιητο απο γυναικειο χερι.Αν ειναι να μπλεξουμε  με λιπη ...με λυπη σας ανακοινωνουμε καποιοι οτι θα αποχωρησουμε απο την συζητηση  :-D

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...