Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Ταχίνι με (γεύση) σοκολάτα έχει φάει κανείς? Σκέφτομαι να δοκιμάσω

Γαμάει και δέρνει. Εχω σταματησει να το αγοραζω διοτι ειχα εθιστει και παχαινει απειρα , θα μου πεις ταχινι ειναι.
  • Like 1
Δημοσ.

Γαμάει και δέρνει. Εχω σταματησει να το αγοραζω διοτι ειχα εθιστει και παχαινει απειρα , θα μου πεις ταχινι ειναι.

Μία απο τα ίδια. "Ταχίνι είναι (έλεγα), σιγά" και έτρωγα με το κουτάλι μισό βαζάκι.

Μέχρι που συνειδητοποίησα (ήξερα πόσες θερμίδες έχει) οτι μπορώ να τρώω nutella καλύτερα (kcal ταχίνι = 600-700, kcal nutella = 550 περίπου)

Δημοσ.

Αν και θα καταλήξω στο φυστικοβουτυρο λεω να το δοκιμάσω.

• Like 1
Δημοσ.

Ιδανικά, να το φάει και η γκόμενά σας ^^

• Moderators
Δημοσ.

Μία απο τα ίδια. "Ταχίνι είναι (έλεγα), σιγά" και έτρωγα με το κουτάλι μισό βαζάκι.

Μέχρι που συνειδητοποίησα (ήξερα πόσες θερμίδες έχει) οτι μπορώ να τρώω nutella καλύτερα (kcal ταχίνι = 600-700, kcal nutella = 550 περίπου)

νουτελα ειναι καθαρη ζαχαρη ομως το ταχινι εχει καλα λιπαρα (νταξει δεν σημαινει οτι το ξεσκιζουμε οχι οτι δεν το κανουμε δηλαδη :P)

• Like 1
Δημοσ.

Και με πορτοκάλι ωραίο είναι!

Το σκέτο γίνεται ωραία σως για σαλάτες. Ταχίνι, λίγο νερό, λεμόνι, αλάτι, καυτερό πιπέρι, ανακάτεμα. Ταιριάζει πολύ με λάχανο!

• Like 1
Δημοσ.

νουτελα ειναι καθαρη ζαχαρη ομως το ταχινι εχει καλα λιπαρα (νταξει δεν σημαινει οτι το ξεσκιζουμε οχι οτι δεν το κανουμε δηλαδη :P)

Είχα βρει ενα με 1.7γρ υδατάνθρακα στα 100 και το πέθαινα. Μισό βάζο τη μερα.

Μετά το σταμάτησα γιατί δεν υπήρχε μέτρο. Γιαούρτι, ταχινι και σταφίδες, θάνατος.

• Moderators
Δημοσ.

Είχα βρει ενα με 1.7γρ υδατάνθρακα στα 100 και το πέθαινα. Μισό βάζο τη μερα.

Μετά το σταμάτησα γιατί δεν υπήρχε μέτρο. Γιαούρτι, ταχινι και σταφίδες, θάνατος.

1.5 γρ και 60+γρ λιπαρα και 600 θερμιδες στα 100γρ ! Και γω για αυτο δεν παιρνω συχνα ταχινι ή φυστικοβουτυρο γιατι απλα η μια κουταλια δεν ειναι εφικτο για μενα :P εκτος αν ειναι κουταλα που βαζεις σουπα

• Like 1
Δημοσ.

Το ταχινι αποτελει εξαιρετικη πηγη ασβεστιου και βιταμινών.Αν συνδιαστει και με ξηρους καρπους (αψητους και  αναλατους) παραγεται πρωτεινη σχεδον ισαξια με αυτη απο το τυρογαλο (εξαιρετικης θρεπτικης αξιας).Τωρα τα παντα με μετρο.Με μια κουταλια ειτε σκετη ειτε πανω σε μια φετα ψωμι ή φρυγανια ανα μερα δεν παχαινει.Η νουτελα ειναι ζαχαρη και βουτυρο.Εντελως αχρηστη θρεπτικα.Κοινώς εντελως σκουπιδι.

Δημοσ.

Πόσα γραμμάρια ή θερμίδες είναι μια κουταλιά ταχίνι;Για πείτε γιατί έχω τρομάξει εδώ μέσα.

Δημοσ.

Πόσα γραμμάρια ή θερμίδες είναι μια κουταλιά ταχίνι;Για πείτε γιατί έχω τρομάξει εδώ μέσα.

Ένα κουταλάκι του γλυκού έχει περίπου 86 θερμίδες.

• Moderators
Δημοσ.

εξαρταταει τι κουταλι και ποσο θες να το γεμισεις το κουταλι :P 

γενικα μια κανονικη κουταλια περιπου 10-15γρ δηλαδη 60-80 θερμιδες υποθετω

• Like 1
  • 11 μήνες μετά...
Δημοσ.

Επαναφερω το θεμα μιας και το ταχινι εγινε μια υγιεινη μου συνηθεια.

Εχετε να προτεινετε καποιο καλο ταχινι ολικης ή του εμποριου ή απο καποιον παραγωγο? Εστω σε πμ για να μην κανουμε και διαφημιση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...