Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν μου ανοίγει τίποτα , επίσης εγχειρίδιο εγκατάστασης τι να το κάνω? Εγκατεστημένος είναι ο φούρνος , οδηγίες τι έχει Αγγλικά? Συγνώμη αλλα δεν ξερω αγγλικά οπως και δεν ξερω τι ζητάει (Παρακαλούμε εισάγετε τον αριθμό Ε-Nr.) οι ανθρωποι είναι απλά τραγικοί..

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, αλλά αν δεν κάνω λάθος απαγορεύεται από νόμο να μην υπάρχουν οδηγίες/manual στα ελληνικά...

• Like 2
Δημοσ.

First world problems.
Κοινη λογικη και ολα λυνονται, ρωτωντας πας στην πολη.
Για ενα manual τρεχα και κανε καταγγελιες, οτι μπορει ο καθενας.
A και btw στο link της neff διαθετει IU (Instructions for Use-Οδηγίες χρήσεως)

μονο στα Iταλικα, Γερμανικα , Αγγλικα και Ρωσικα.
Οποτε δεν εισαι ο μονος που εχει "σοβαρο προβλημα".
Να μαζευτουμε ολες οι παραμελημενες χωρες να πατε να καταγγειλετε.

Δημοσ.

Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, αλλά αν δεν κάνω λάθος απαγορεύεται από νόμο να μην υπάρχουν οδηγίες/manual στα ελληνικά...

το pdf το κατεβάζεται από http://www.inkakritis.gr/katanalotes/odegos-tou-katanalote/nomoskatanaloti.html

Όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 3 του ν. 3043/02 (ΦΕΚ 192 Αʼ/21-8-2002) Άρθρο 5 - Πώληση καταναλωτικών

αγαθών και εγγυήσεις

1. Σε κάθε πώληση ο προμηθευτής οφείλει να παρέχει στον καταναλωτή γραπτώς, στην ελληνική γλώσσα ή με

σύμβολα διεθνώς καθιερωμένα, σαφείς οδηγίες για την ασφαλή χρήση, διατήρηση, συντήρηση και πλήρη

αξιοποίηση του προϊόντος και ενημέρωση για τους κινδύνους κατά τη χρήση και διατήρηση του. Εξαιρούνται

τα απλά κατά την κατασκευή, τη χρήση και τη συντήρηση προϊόντα.

2. Κατά την πώληση, ο προμηθευτής οφείλει να ενημερώνει τον καταναλωτή για την πιθανή διάρκεια ζωής του

προϊόντος. Πιθανή διάρκεια ζωής του προϊόντος είναι ο εύλογα αναμενόμενος χρόνος κατά τον οποίο το

προϊόν θα μπορεί να χρησιμοποιείται σύμφωνα με τον προορισμό του, έστω και έπειτα από επισκευή ή

αντικατάσταση ανταλλακτικών, ωσότου η φθορά από την τακτική χρήση καταστήσει το προϊόν άχρηστο ή την

περαιτέρω χρήση του οικονομικά ασύμφορη.

Δεν έχω κάνει cross reference με τους αντίστοιχους νόμους της EE αν υπάρχει κάποιο άρθρο που να ακυρώνει το παραπάνω αλλά ακόμα και να μην υπάρχει τα "διεθνώς καθιερωμένα σύμβολα" δημιουργούν παραθυράκι.

Δημοσ.

δεν μπορώ οχι  τι σου φαινετε περίεργο? , πρωτον είμαι εργενης και δεν γνωρίζω

Και ερωτώ εγώ ο αφελής...... Είσαι 32 ετών, ήτοι έκανες τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα στο Λύκειο. Το μάθημα πως το πέρασες; Με φακελάκι στο καθηγητή;

• Like 1
Δημοσ.

Και ερωτώ εγώ ο αφελής...... Είσαι 32 ετών, ήτοι έκανες τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα στο Λύκειο. Το μάθημα πως το πέρασες; Με φακελάκι στο καθηγητή;

Όπως πέρασες εσυ και εγώ το μάθημα της δεύτερης ξένης γλώσσας.

Any questions ?

• Like 1
Δημοσ.

Προτιμώ να έχει στα Αγγλικά παρά στα Ελληνικά επειδή είναι πάντα κακή μετάφραση και νευριάζω. Θα έπρεπε να χαίρεσαι που δεν έχει μόνο στα Ελληνικά και τουλάχιστον μπορείς να βγάλεις άκρη.

• Like 2
Δημοσ.

Είσαι πραγματικά αφελή όμως...  Αφου σε ενδιαφέρει , εχω τελειώσει Κ.Ε.Τ.Ε.Κ και ταυτόχρονα δουλευα στον εργοδότη μου και σχολή μαζί (δουλειά-εργατήριο και ξανα δουλειά ) σύνολο απο τις 8.30 γυρνούσα σπίτι  23.30 το βράδυ  16 ώρες την μέρα και δυστηχώς δεν ειχα την οικονομική άνεση και τον χρόνο να πηγαινω και φροντιστήριο όπως εσύ, άλλα που κολλάει αυτό τώρα με την συζήτηση που κάνουμε?

• Like 1
Δημοσ.

Είσαι πραγματικά αφελή όμως...  Αφου σε ενδιαφέρει , εχω τελειώσει Κ.Ε.Τ.Ε.Κ και ταυτόχρονα δουλευα στον εργοδότη μου και σχολή μαζί (δουλειά-εργατήριο και ξανα δουλειά ) σύνολο απο τις 8.30 γυρνούσα σπίτι  23.30 το βράδυ  16 ώρες την μέρα και δυστηχώς δεν ειχα την οικονομική άνεση και τον χρόνο να πηγαινω και φροντιστήριο όπως εσύ, άλλα που κολλάει αυτό τώρα με την συζήτηση που κάνουμε?

Πολλοί δεν είχαμε την οικονομική άνεση για να κάνουνε σε ιδιωτικά φροντηστήρια Αγγλικά, και άλλοι τόσοι εργαζόμαστε από τα 15 full time. Αυτό δεν λέει κάτι. Ακόμα και ΤΕΣ, πόσο μάλλον ΤΕΛ το 1994 που τελείωσα, είχαν Αγγλικά. Τα οποία ήταν αρκετά για να μπορεί κάποιος να διαβάσει ένα εγχειρίδιο τουλάχιστον.

Δημοσ.

Πολλοί δεν είχαμε την οικονομική άνεση για να κάνουνε σε ιδιωτικά φροντηστήρια Αγγλικά, και άλλοι τόσοι εργαζόμαστε από τα 15 full time. Αυτό δεν λέει κάτι. Ακόμα και ΤΕΣ, πόσο μάλλον ΤΕΛ το 1994 που τελείωσα, είχαν Αγγλικά. Τα οποία ήταν αρκετά για να μπορεί κάποιος να διαβάσει ένα εγχειρίδιο τουλάχιστον.

Εδώ σε βρίσκω λίγο φάουλ, αν και γενικά είσαι σωστός! :)

Σκέψου πόσα μαθήματα κάναμε στο σχολείο τα οποία περάσαμε και από τα οποία αν μας ρωτήσει τώρα κάποιος κάτι δεν θα μπορούμε να απαντήσουμε...

Πάντως κι εγώ είχα την εντύπωση ότι είναι υποχρεωτικό να υπάρχει ελληνικό φυλλάδιο, αλλά είδα αυτό που έβαλε ο taaz και μπερδεύτηκα.

Δημοσ.

Δεν μου ανοίγει τίποτα , επίσης εγχειρίδιο εγκατάστασης τι να το κάνω? Εγκατεστημένος είναι ο φούρνος , οδηγίες τι έχει Αγγλικά? Συγνώμη αλλα δεν ξερω αγγλικά οπως και δεν ξερω τι ζητάει (Παρακαλούμε εισάγετε τον αριθμό Ε-Nr.) οι ανθρωποι είναι απλά τραγικοί..

https://drive.google.com/file/d/0B9TvkQWk-pxYTzVuMzJ0bndoYmc/view?usp=sharing

PS:

To θέμα μας είναι γιατί δε ξέρει αγγλικά ο TS και πως πέρασε το λύκειο?

Έστω πως ΝΑΙ με φακελάκι το πέρασε ... αλλάζει σε κάτι αυτό το συγκεκριμένο ζήτημα.

και εγώ ξέρω ότι τυπικά βάση νόμου πρέπει τα καταναλωτικά προίοντα να έχουν οδηγίες στα Ελληνικά.

Μπορεί όμως να υπάρχει κάποιο παραθυράκι .

• Like 1
Δημοσ.

https://drive.google.com/file/d/0B9TvkQWk-pxYTzVuMzJ0bndoYmc/view?usp=sharing

PS:

To θέμα μας είναι γιατί δε ξέρει αγγλικά ο TS και πως πέρασε το λύκειο?

Έστω πως ΝΑΙ με φακελάκι το πέρασε ... αλλάζει σε κάτι αυτό το συγκεκριμένο ζήτημα.

και εγώ ξέρω ότι τυπικά βάση νόμου πρέπει τα καταναλωτικά προίοντα να έχουν οδηγίες στα Ελληνικά.

Μπορεί όμως να υπάρχει κάποιο παραθυράκι .

Εδώ νομίζω ότι τα μπερδεύει λίγο

Σε κάθε πώληση ο προμηθευτής οφείλει να παρέχει στον καταναλωτή γραπτώς, στην ελληνική γλώσσα ή με

σύμβολα διεθνώς καθιερωμένα,

Δημοσ.

Εδώ νομίζω ότι τα μπερδεύει λίγο

Σε κάθε πώληση ο προμηθευτής οφείλει να παρέχει στον καταναλωτή γραπτώς, στην ελληνική γλώσσα ή με

σύμβολα διεθνώς καθιερωμένα,

Ναι ΟΚ,

προφανώς αυτό μπορεί να γίνει σε απλά αντικείμενα

μπορείς να το σκεφτείς επίσης ότι σε αυτή τη περίπτωση εμπίπτουν και οι ετικέτες στα ρούχα

δε θα μπορούσε να γίνει σε μια αρκετά "περίπλοκη" ηλεκτρική/ηλεκτρονική συσκευή (πχ ένα τηλέφωνο)

Δημοσ.

Ναι ΟΚ,

μπορείς να το σκεφτείς επίσης ότι σε αυτή τη περίπτωση εμπίπτουν και οι ετικέτες στα ρούχα

δε θα μπορούσε να γίνει σε μια αρκετά "περίπλοκη" ηλεκτρική/ηλεκτρονική συσκευή (πχ ένα τηλέφωνο)

Αυτό με τα ρούχα σκέφτηκα κι εγώ...στην περίπτωση του φούρνου νομίζω ότι θα έπρεπε να έχει κανονικές οδηγίες!

Δημοσ.

Ναι ΟΚ,

Αντιθέτως τα τηλέφωνα δεν χρειάζονται εγχειρίδιο χρήσης όλα τα σύμβολα τους είναι διεθνώς αναγνωρισμένα (εκτός αν εννοείς τα κινητά/smart phones) όπως και τα απλά πολύμετρα όπου οι ενδείξεις στα κουμπιά αποτελούνται από διεθνώς αναγνωρισμένα σύμβολα. Η ηλεκτρική κουζίνα σαν χρήση μπορεί να ανήκει στην ίδια κατηγορία αλλά σαν διαδικασία συντήρησης απαιτεί εγχειρίδιο οπότε νομίζω δεν μπορεί συμπεριληφθεί ούτε στα απλά ούτε στα σύμβολα. Προσωπικά ερμηνεύω τον νόμο ότι ο TS έχει δίκιο και πρέπει να λάβει εγχειρίδιο στα ελληνικά, με μια καταγγελία στην προστασία καταναλωτή θα μπορέσει να ενημερωθεί και επισήμως από γνώστες ή/και νομικούς στο θέμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...