Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οκ... δωρεάν παραχωρημένο σε σένα. Ας πούμε ότι είσαι δηλωμένος φιλοξενούμενος. Μόνος σου μένεις σ'αυτό το σπίτι;

Η μάνα σου μένει στο ίδιο σπίτι ή σε άλλο;

• Απαντ. 4,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΟΚ, δε γίνεται λοιπόν. ΤΟ ΗΔΙΚΑ τραβάει στοιχεία απ'τα νοικοκυριά. Κοιτάει απ'το Ε1 πού έμενε ο καθένας πέρυσι, ώστε να τραβήξει οικονομικά στοιχεία και να υπολογίσει τα όρια σε κιλοβατώρες.

Για το ΚΟΤ η μητέρα σου μπορεί μόνο να δώσει συνέναιση στον ιδιοκτήτη του άλλου σπιτιού, ώστε να πάρει εκείνος το ΚΟΤ.

Επεξ/σία από ekrepali
Δημοσ.
Στις 30/9/2021 στις 9:23 ΜΜ, akis_supernatural είπε

Οι γονεις μ ειχαν μπει περυσι  στο κοινωνικο, τωρα θα πρεπει να κανουν παλι αιτηση? Ή ανανεωνεται αυτοματα?

καθε χρονο πρεπει

Δημοσ.

Γνωριζει κανεις η του εχει τυχη το εξης: 

Κοτ Α ενεργη αιτηση. 28/8 κανω αιτηση μεσω ebill και ενεργοποιητε το myhomeonline. 28/09/2021 κανω απευθειας αιτηση για Κοτ Α ξανα οπως αναφερετε για τις ενεργες αιτησεις μετα την ληξη των φορολογικων δηλωσεων και εγκρινετε κατευθειαν. Η δεη εκδίδει λογαριασμο την 1/10/2021 για διαστημα 28/08 εως 23/9/2021 με μετρηση που εβαλα μονος μου μεσω του ebill αναφερει στο λογαραισμο πανω τιμολογιο: myHome Online ΚΟΤ Α αλλα δεν εχει την εκτπωση του Κοτ καθολου για το παραπανω διαστημα. Θα επρεπε να την εχει η υπαρχει συστιμικο λαθος για την ακυρωση και ξανα αιτηση του κοτ που εγινε οπως αναφερει οτι πρεπει να γινει ο νομος ? 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Greek είπε

Κοτ Α ενεργη αιτηση. 28/8 κανω αιτηση μεσω ebill και ενεργοποιητε το myhomeonline. 28/09/2021 κανω απευθειας αιτηση για Κοτ Α ξανα οπως αναφερετε για τις ενεργες αιτησεις μετα την ληξη των φορολογικων δηλωσεων και εγκρινετε κατευθειαν. Η δεη εκδίδει λογαριασμο την 1/10/2021 για διαστημα 28/08 εως 23/9/2021 με μετρηση που εβαλα μονος μου μεσω του ebill αναφερει στο λογαραισμο πανω τιμολογιο: myHome Online ΚΟΤ Α αλλα δεν εχει την εκτπωση του Κοτ καθολου για το παραπανω διαστημα. Θα επρεπε να την εχει η υπαρχει συστιμικο λαθος για την ακυρωση και ξανα αιτηση του κοτ που εγινε οπως αναφερει οτι πρεπει να γινει ο νομος ? 

Πήγαινε στο site του ΔΕΔΔΗΕ για τα πιστοποιητικά ηλεκτρολόγου:

https://apps.deddie.gr/LicensedElectricianCertification/#

Βάλε τον αριθμό παροχής (τα πρώτα 9 ψηφία) και κάνε αναζήτηση.

Θα σου εμφανίσει από κάτω τον τωρινό αριθμό παροχής (όλα τα 11 ψηφία).

Όταν κάνεις αλλαγή παρόχου ή αλλαγή ονόματος αλλάζει το11ο ψηφίο. Οπότε αν έκανες αίτηση για ΚΟΤ με λάθος το 11ο ψηφίο, δε παίρνεις ΚΟΤ.

Δεν πάει αλλού το μυαλό μου γιατί δεν πήρες ΚΟΤ.

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Greek είπε

μήπως ξεπέρασες της κιλοβατόρες του ΚΟΤ και έτσι δεν μπήκε η έκπτωση;

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, asdfnikos είπε

μήπως ξεπέρασες της κιλοβατόρες του ΚΟΤ και έτσι δεν μπήκε η έκπτωση;

Ω ναι, είναι κι αυτό! Επιτρέπεται μέχρι 10% υπέρβαση, αρκεί να κάψεις λιγότερο τον υπόλοιπο χρόνο.

Οπότε πρώτα πολλαπλασιάζεις το όριο του ΚΟΤ * 1.1

Ας ονομάσουμε το αποτέλεσμα Χ

Το όριο Χ ισχύει για περίοδο 120 ημερών. Για τις 27 μέρες που ήταν η κατανάλωση σου, το όριο για ΚΟΤ είναι:

Όριο = Χ * 27 / 120

Δημοσ.

Πάντως η ΔΕΗ σε λογαριασμό με 1477 kwh για 115 ημέρες και όριο ΚΟΤ 1400, έδωσε έκπτωση στις 1342 (1400*115/120) παρόλο που όλο το υπόλοιπο διάστημα ήταν πολύ κάτω από το όριο. 

Δημοσ.

Καλησπέρα...μια ερώτηση λόγο πρώτης επαφής με δικό μ σπίτι...(σίγουρα έχει ξαναγίνει η ερώτηση) έκανα από Μάιο 2021 είμαι στη ΔΕΗ...και έχω κάνει πολλές αιτήσεις για ΚΟΤ αλλά απόρριψη μόνο...ισχύει ότι επειδή φαίνομαι φιλοξενούμενος για το 2020 για αυτό δεν μου το εγκρίνουν?

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Billar990repl είπε

Καλησπέρα...μια ερώτηση λόγο πρώτης επαφής με δικό μ σπίτι...(σίγουρα έχει ξαναγίνει η ερώτηση) έκανα από Μάιο 2021 είμαι στη ΔΕΗ...και έχω κάνει πολλές αιτήσεις για ΚΟΤ αλλά απόρριψη μόνο...ισχύει ότι επειδή φαίνομαι φιλοξενούμενος για το 2020 για αυτό δεν μου το εγκρίνουν?

Ε ναι φυσικα... Εννοειται..

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, takoulou είπε

Ε ναι φυσικα... Εννοειται..

Και ποτέ πιάνει η αλλαγή ώστε ν εγκρίνουν την νέα φορολογική και ν μπορέσω να πάρω το ΚΟΤ

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, takoulou είπε

Οταν θα ξαναγινει η δηλωση..Του χρονου δηλαδη...

Ο λογιστής μου είπε ότι μπορώ οποιαδήποτε στιγμή ν κάνω την αίτηση για το ΚΟΤ μέσα στο χρονο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...