Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Νοικιάζω ένα σπίτι και έχω ένα θέμα με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού και κάποιες απορίες αν γνωρίζει κάποιος ας μου απαντήσει..:

-Το σπίτι το νοικιάζω απο τον Άυγουστο του 15.

-Τρέχουν οι λογαριασμοί στο όνομα του προηγουμενου ενοικιαστή.

-Δε μπορώ να κάνω διακοπή ή να αλλάξω το όνομα στους λογαριασμούς διότι στις υπηρεσίες μου ζητάνε ενημέρωση απο το taxisnet οτι οντως νοικιαζω.

Έχω υποψίες ότι ο ιδιοκτήτης ΔΕΝ το εχει δηλώσει το ενοίκιο στην εφορία που σημαίνει ότι το taxisnet μου δεν εχει ενημερωθεί.. σωστα;

τι μπορώ να κάνω γιαυτο το θέμα, καθώς ζητάω απο τον ιδιοκτητη να το ενημερωσει και ριχνει το μπαλακι στο λογιστη κτλ και εχουν περασει και 7 μήνες..

το αν αφησω λογαριασμους απληρωτους διοτι δεν ειναι στο ονομα μου και φυγω νυχτα ειναι ορθο;

να κανω καταγγελια στην εφορία οτι το σπιτι δε το χει δηλωμενο; θα κερδισω τπτ απο αυτο; πχ επιστροφη ενοικιων που πηρε στα μαυρα απο τον Αυγουστο;

επίσης δεν ειναι και σωστος απεναντι στη συμφωνία μας. Μας ειπε επιπλα και μας εφερε το 1/3 απο αυτα που μας υποσχεθηκε.. Μας ειπε για θέρμανση, εχει κλιματιστικο αλλα καιει τα αντερα του, μας ειπε πριν το νοικιασουμε οτι θα βαλει και θερμανση διαφορετικη στο σπιτι, και ειμαστε μεσα στο χειμωνα και ακομα τπτ, καιμε τα κλιματιστικα... (τα οποια οπως ειπα πριν δεν καινε στο ονομα μου, αλλα στου προηγουμενου ενοικιαστη τη ΔΕΗ διοτι δεν μου ενημερωσε ακομα το taxisnet)..

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

να αφήσεις τους λογαριασμούς απλήρωτους και να φύγεις δεν είναι ορθό, διότι κάνεις μπινιά σε ένα συνανθρωπό σου που πιθανώς δεν ευθύνεται αν και μαλακοβιολης. 

Αλλά φύγε από το σπίτι σύντομα.

Δημοσ.

Καλησπερα,

για αρχη, τσεκαρε στο taxisnet οτι οντως δεν εχει υποβληθει μισθωτηριο.

Αν οντως δε το εκανε, το να τον καταγγειλεις δε σημαινει οτι θα παρεις τα ενοικια πισω (για ποιο λογο αλλωστε, αφου μενεις στο διαμερισμα) απλα ο ιδιοκτητης πιθανον να πληρωσει καποιο προστιμο και εσυ θα ψαχνεις για σπιτι.

Σχετικα με τους λογαριασμους, την ΕΥΔΑΠ δεν μπορεις να τη γυρισεις στο ονομα σου (κατι εχω ακουσει οτι μπορεις μονο να προσθεσεις το ονομα σου). Ασχετα σε ποιο ονομα ειναι, η καταναλωση ειναι δικη σου, οποτε εισαι υποχρεωμενος να πληρωσεις. Αν υπαρχουν οφειλες απο προηγουμενο ενοικιαστη συνεννοησου με τον ιδιοκτητη να τις ξεχρεωσεις δινοντας εκει το ενοικιο η αγνοησε τες.

Για τα υπολοιπα, αν δε σου παρεχει οτι συμφωνησατε, βρες αλλο σπιτι και φυγε. Συνεννοησου κ παλι να παρεις την εγγυηση πισω και να μη πληρωσεις ισως καποιο νοικι, αφου θα φυγεις επειδη δε σου παρεχει τα συμφωνηθεντα.

Αν θελεις να μεινεις, πιεσε τον. Ζητα μειωση ενοικιου για οτι συμφωνησατε αλλα δεν παρεχει. Πες του πως θελεις το μισθωτηριο και να αλλαξεις το ονομα στη ΔΕΗ το συντομοτερο επειδη σε μπλοκαρει σε σχεση με υπηρεσιες στο δημοσιο ή κατι σχετικο με τραπεζα ή τη δουλεια/σχολη σου. Για να πιεσεις περισσοτερο, πες του πως μεχρι να το τακτοποιησει δε θα παρει νοικι (εσυ φυλαγε τα χρηματα ομως και μολις τακτοποιησει το συμβολαιο, δωστα).

Δημοσ.

Nelnet, το τσεκαρα, δεν υπαρχει τπτ για να κανω αποδοχη, και μολις του το αναφερω του ιδιοκτητη κανει τα στραβα ματια.. του ειπα για μειωση ενοικιου μολις τωρα ή δε θα παρει νοικι αν δεν κανει τα συμφωνηθεντα, ολα αυτα που λες του τα ειπα και φορτωμενος ηρθα να σας γραψω εδω να μου πειτε τη γνωμη σας..

συμβολαιο χειρογραφο καναμε, το οποιο δεν το εχει δηλωσει στην εφορια..δλδ τα περνει μαυρα. δλδ με το καινουργιο συστημα τα χειρογραφα συμβολαια δεν ισχυουν αν δεν εχει δηλωθει στο taxisnet. 7 μηνες τωρα δεν υπαρχει δηλωση.

Ψιτ, οι λογαριασμοι δεν ειναι στο ονομα μου, ειναι στου προηγουμενου ενοικιαστη που και εκεινος εφυγε νυχτα αποτι μαθαμε για τον ιδιο λογο.... εγω για να τα βαλω στο ονομα μου θα πρεπει να εχω ενημερωση απο το taxisnet, αυτο μου ειπαν σε ολες τις υπηρεσιες, και πως δεν ειμαι υποχρεωμενος με τη δικια τους πολιτικη να τα πληρωσω αφου δεν ειναι στο ονομα μου και ο ιδιοκτητης δε κανει τπτ γιαυτο (ενημερωση taxisnet)...

αποτι καταλαβα ομως απο το υφος του, το επαιξε πονηρια, μηπως και περασει το χειρογραφο συμβολαιο στις υπηρεσιες αλλα δε περασε... κοιταξα μολις τις αποδειξεις που μου εκοψε (η τελευταια ειναι του Οκτωβριου), δηλωνει μονο ονοματεπωνυμο δικο του, ουτε ΑΦΜ ουτε τπτ...μουφα αποδειξεις...

Δημοσ.

Το χειρογραφο συμβολαιο καταργηθηκε απο το 2014.

Ναι δε μπορεις να αλλαξεις ονομα στους λογαριασμους, αλλα καταναλωση κανεις εσυ, οποτε το σωστο ειναι να πληρωσεις. Για προηγουμενες οφειλες σου ειπα τι μπορεις να κανεις.

Αφου το σπιτι δε καλυπτει τις αναγκες σου, μπορουσες να φυγεις πολυ νωριτερα, αφου ειδες οτι η κατασταση δεν αλλαζει.

Οποτε, σκεψου αν θες να φυγεις και αν ναι, ενημερωσε τον ηρεμα οτι θα εξοφλησεις τους λογαριασμους σου, αλλα θα μεινεις χωρις να πληρωσεις τοσους μηνες οσες οι εγγυησεις που εδωσες +1 ακομα για να καλυψεις τα εξοδα μετακομισης αφου δεν ηταν στα σχεδια σου.

Αρα εχεις το περιθωριο να ψαξεις σπιτι και να μαζεψεις χρηματα για μετακομιση.

Ισως καταλαβει κι αυτος οτι ετσι μονο χαμενος βγαινει (αφου και ο προηγουμενος εφυγε και δε πληρωσε), οποτε ισως τα βρειτε τελικα.

Στο χειρογραφο που κανατε, δεν εχει ουτε κι εκει τα στοιχεια του; Στους λογαριασμους που ειναι στο ονομα του; Στη ΔΕΗ εχει σιγουρα το ΑΦΜ του.

Και παλι σου λεω, εσυ δε θα παρεις τιποτα πισω, αυτος θα πληρωσει κανενα προστιμο.

Ο ιδιοκτητης του σπιτιου μου πληρωσε 100€ οταν καναμε με καθυστερηση την ανανεωση του συμβολαιου και θα μπορουσε να τα γλιτωσει αν εβαζε την ημερομηνια που καναμε την ανανεωση (δηλαδη,το συμβολαιο ειχε 15/8, εβαλε 16/8 το καινουριο, ενω μπορουσε να βαλει 15/10 που εγινε η ανανεωση).

Δημοσ.

οκ καταλαβαινω για τους λογαριασμους...

ακομη μια φορα θελω να ρωτησω...πανω κατω τα ιδια με διαφορετικο τροπο..

Nelnel, πες φευγω και δεν τον πληρωνω λογαριασμους, συμφερει να με κυνηγησει ή οχι φοβομενος καταγγελια στην εφορια;

Δημοσ.

Εσύ με τους λογαριασμούς τι πρόβλημα έχεις, δεν έχω καταλάβει. Εννοείται ότι δε θα πληρώσεις τους λογαριασμούς του προηγούμενου. Ο ιδιοκτήτης είναι υποχρεωμένος να τους εξοφλήσει και αυτός πρέπει να τα βρει με τον προηγούμενο νοικάρη. Εσύ κοίτα πόσο σου αναλογεί και βάλ' τα στην άκρη.

Να σε κυνηγήσει δεν τον συμφέρει και μάλλον δε μπορεί κιόλας. Το πολύ πολύ, αν το συμβόλαιο είναι νόμιμο, να σου περάσει την κατανάλωση που έκανες στην ΕΥΔΑΠ στο όνομά σου.

Δημοσ.

Miracle Worker,

καιγομαι περισσοτερο για τη ΔΕΗ. Διοτι οπως εγραψα ποιο πανω, καποια βασικά σημεια, τα αναλυω κατω εδω :

-μας υποσχεθηκε θερμανση και δε μας εβαλε ακομα και εχουμε ξεπαγιασει

-εχει μονο κλιματιστικο που καιει τα αντερα του στο ρευμα.

-αν ηταν οπως μας τα λεγε με τη θερμανση δε θα καιγαμε κλιματιστικο να χρεωθουμε τοσο στη ΔΕΗ.

-η ΔΕΗ ειναι στο ονομα του προηγουμενο ενοικιαστη, που για καποιο περιεργο λογο δεν πηγε ο ιδιοκτητης να το καθαρισει απο το σπιτι.

-ο λογαριασμος της ΔΕΗ εχει ανεβει τοσο μα τοσο, αναρωτιεμαι φταιω εγω που καιω τα κλιματιστικα ή αυτος που δεν εβαλε θερμανση; και με βαση αυτο γιατι να την πληρωσω; δε μου εβαλε θερμανση οπως υποσχεθηκε, δεν ειμαι υποχρεωμενος να πληρωνω ανεξοφλητα αλλου..

-δεν μπορω να παρω τη ΔΕΗ στο ονομα μου λογο μη ενημερωσης του taxisnet..αλλα δε κανει ουτε και αυτος κινηση ως ιδιοκτητης να καθαρισει το σπιτι απο του προηγουμενου το λογαριασμο (κατι βρωμαει εδω σοβαρα)...

αυτος ειναι ο μονος λογος που καιγομαι για το τι θα γινει με τους λογαριασμους.....το θεωρω αδικο να καιω ρευμα στο κλιματιστικο αφου μου ειπε οτι θα βαλει θερμανση

περα απο αυτα, το συμβολαιο οχι δεν ειναι νομιμο. και επιδη ρωτησα εναν φιλο μου που εχει σχεση με αυτα εντελως εμπιστευτηκά, μου ειπε αν ειναι αδηλωτο το σπιτι δε μπορει ουτε να σε διωξει..ουτε αστυνομια να φωναξει ουτε καποιο νομιμο χαρτι μπορει να φερει - γτ απλα θα τον κυνηγησουν.

επισης το σπιτι το χει μεζονετα (με υπογεια υπνοδωματια), ο ενας οροφος ειναι 32τμ, κ  ο αλλος επισης 32τμ..64 στο συνολο... στη ΔΕΗ γραφει οτι ειναι 32τμ.... και απο κει παρανομο...

εγω οταν δηλωσω αυριο μεθαυριο φορολογικη τι δηλωνω; φιλοξενουμενος (μηπως συννενω ετσι με την παρανομια); δηλωνω οτι εδινα λεφτα νοικιαζοντας και αν υπαρχει προβλημα να τα βρουνε με τον ιδιοκτητη;

Δημοσ.

Κακως εκανες χειρογραφο συμβολαιο. Δεν εχεις καμια εξασφαλιση απο τη στιγμη που τα ενοικιαστηρια πλεον ειναι ηλεκτρονικα. Φυγε το συντομοτερο

Δημοσ.

κάτι χάνω...

Το αν δηλωνεται στο taxis η οχι δεν σχετίζεται με αυτά που σας έταξε. Το οτι η ΔΕΗ δεν ειναι στο ονομα σου μονο ως θετικο το βλεπω. Βασικα και ως θετικό το βλέπω οτι δεν φαινεται πουθενα επισημα οτι το νοικιάζεις. Εκτος και αμα θες να μετρά ως τεκμήριο στην εφορία σου. Απο την εφορία πάντως εσυ δεν εχεις να κερδίσεις τίποτα αν δηλωθει επισημα.

Απο εκει και πέρα, επισημα δεν εισαι δεσμευμένος απο τίποτα επειδή δεν υπάρχεις εκει.

Εγω στην θέση το μονο που θα εκανα θα ηταν να του κάνω ενα παζάρι στο ενοικιο. 10-12% τον σκίζει η εφορία... του λες τα μισα δικά σου σε μείωση και τα αλλα μισά δικά του. Win Win.

Στα της θέρμανσης κλπ... ειτε εχεις ειτε δεν εχεις συμβόλαιο, δεν αλλάζει κάτι. Αμα θελει να αθετησει αυτο που έταξε, θα το κάνει μια η αλλη.

Για μένα ξεχειμώνιασε και σήκω φυγε στην πρώτη ευκαιρια για κάπου καλυτερα.

• Super Moderators
Δημοσ.

Το χειρογραφο συμβολαιο καταργηθηκε απο το 2014.

[...]

Κακως εκανες χειρογραφο συμβολαιο. Δεν εχεις καμια εξασφαλιση απο τη στιγμη που τα ενοικιαστηρια πλεον ειναι ηλεκτρονικα. Φυγε το συντομοτερο

Τουλάχιστον ας μην γράφουμε ανακρίβειες εάν δεν γνωρίζουμε...

Δημοσ.

Τα συμφωνητικά καλώς γίνονται χειρόγραφα. Στο τάξις γίνεται απλά η κοινοποίησή τους στη Δ.Ο.Υ. Ό,τι να ναι Ο καθένας!

• Like 2
Δημοσ.

τα συμφωνητικα καλως γινονται χειρογραφα, αλλα για να ισχυουν πρεπει να γινει θεωρηση απο τη ΔΟΥ καποτε.. taxisnet πλεον...αλλιως ειναι σαν να μην εκανες συμβολαιο.... ειδικα μετα απο τοσους μηνες (7 μηνες) δε μπορεις να το καταθεσεις στη ΔΟΥ ή/και να το βαλεις στο taxisnet, πρεπει να ειναι προσφατο...

Δημοσ.

τα συμφωνητικα καλως γινονται χειρογραφα, αλλα για να ισχυουν πρεπει να γινει θεωρηση απο τη ΔΟΥ καποτε.. taxisnet πλεον...αλλιως ειναι σαν να μην εκανες συμβολαιο.... ειδικα μετα απο τοσους μηνες (7 μηνες) δε μπορεις να το καταθεσεις στη ΔΟΥ ή/και να το βαλεις στο taxisnet, πρεπει να ειναι προσφατο...

Μπορείς να το καταθέσεις αλλά έχει κάποιο πρόστιμο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...