dritan90 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 οι εκκλησιες ειναι υπερβολικα πολυτελεις και παρα πολλες-δεν με ενοχλουν αισθητικα αλλα φαντασου τωρα στην περιοχη της βουλας σε λιγη αποσταση να χει 3 θηρια
Miracle Worker Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Πάλι καλά που υπάρχουν και οι εκκλησίες, γιατί αλλιώς αρχιτεκτονικά θα ήμασταν στα τάρταρα. Δυστυχώς η post-religious κουλτούρα πιο πολύ καταστροφή παρά δημιουργία έχει να επιδείξει. Η χρήση των κτιρίων της Εκκλησίας για άλλους σκοπούς, θεωρώ ότι είναι τελείως ανούσιο. Η Ελλάδα μετά την οικιστική φούσκα έχει κτίρια να φιλοξενήσει άνετα δύο, ίσως και τρεις φορές τον τωρινό πληθυσμό. 2
Apoll Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Επίσης με ενοχλεί που πολλοί μιλάνε για την Ελλάδα και την ορθοδοξία ότι είναι το ίδιο πράγμα.. διαφωνώ κάθετα.. η Ελλάδα υπήρξε πολύ πριν την ορθοδοξία και αυτό που θαυμάζουμε στην Ελλάδα, τον αρχαίο πολιτισμό της έγινε πριν τους χριστιανούς.. γιατί στο Βυζάντιο όλο ύμνους κάνανε τίποτα άλλο Η Ελλάδα ως Γεωγραφική περιοχή ναι υπάρχει, η Ελλάδα ως οντότητα ΟΧΙ, ή ως Εθνική Συνήδειση. Μέχρι και την επιβολή της Ρωμαϊκής Ειρήνης, σφαζόμασταν κάθε τρεις και λίγο μεταξύ μας, με εθνική συνήδηση η κάθε πόλη κράτος, αλλά και οι συνασπισμοί αυτών. Αν έλεγες σε έναν Λακεδαιμώνιο ότι είναι ίσος με έναν Αθηναίο θα σε έπερνε με τις πέτρες. Και αν τους έλεγες ότι είναι ίδιοι με τους Μακεδόνες, θα σφαζόντουσαν μεταξύ τους για το θα σε πετάξουν από τον Καιάδα ή από την Πύδνα. Και δεν πάμε στην εποχή των Διαδόχων και Επιγόνων, που αναλογικά το μέγεθος και την χρονολογία, οι ΑΠΠ και ΒΠΠ ήταν καθαρά τοπική διαμάχη συνόρων μεταξύ μερικών κρατών σε μία μικρή κουκίδα του "γνωστού κόσμου", χωρίς πολλές απώλειες σε ποσοστό επί του πλυθισμού. Σε σχέση με τους πολέμους τους. Όσον αφορά το Βυζάντιο, χρειάζεσαι καλά Αγγλικά και να διαβάσεις το τρίτομο έργο του John Julius Norwich. Και μετά πες μου ότι στο Βυζάντιο έκαναν μόνο ύμνους. Την Ελληνική την μιλάς σήμερα λόγο της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και δει τον Ιουστινιανό. (το όρος Βυζάντινη δώθηκε από Γερμανούς). Την ιστορία της Ευρώπης και της Ελλάδας, την γνωρίζεις από όλους αυτούς και κυρίως μερικούς Πατριάρχες που είχαν μανία με την ιστορία, και έγραφαν βιβλία ολόκληρα μεταφέροντας αυτούσια συγκράματα που δεν υπάρχουν πλέον. Στον Κωνσταντίνο το Πορφυρογέννητο, οφείλει ολόκληρη η Ευρώπη την Ιστορία της.Το έργο του με τα 27 βιβλία μπορεί να μην έχει επιβιώσει στις ημέρες μας, μόνο 4, αλλά τον 12ο αιώνα που γράφτηκε έδωσε τις βάσεις για μελέτη και ήταν η πηγή πολλών βιβλίων τον μετέπειτα εποχών. Και ιδίως η ιστορία μεταξύ 2ου και 5ου αιώνα μΧ θα μας ήταν παντελώς άγνωστη σήμερα. Από την Άννα Κομνηνή (κόρη του Αλέξιου), έχεις μία εμπεριστατομένη αναφορά για την 1η Σταυροφορία από άτομο που ζούσε την εποχή. Γιατί δυστυχώς οι άλλες σχετικές ιστορικές αναφορές, ήταν μετέπειτα και ωραιοποιούσαν τα πράγματα. Και φυσικά γραμμένο στην Ελληνική γλώσσα.... Αν είχε καταρρεύσει η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, το 447μΧ σήμερα θα μιλούσες Πέρσικα η Γερμανικά. Όχι Ελληνικά. Μετά τους Ισαύρους (που ήταν από τα βάθη της ανατολής), όλοι οι άλλοι Βασιλιάδες, (γιατί Βασιλεύς ήταν ο τίτλος τους) θεωρώντουσαν και αποκαλόντουσαν ως "Έλληνες Βασιλιάδες" από τους λοιπούς. Και να μην ξεχάσω τον Βασίλειο Β. Χωρίς αυτόν στην καλύτερη θα μιλούσαμε Βουλγάρικα. Και κόψε τον Παπαρηγόπουλο. Δεν κάνουν καλό τα παραμύθια του που περίληψη αυτών διδάσκονται στα Ελληνικά σχολεία. Μιας και γράφτηκαν μία συγκεκριμένη περίοδο που η Εθνική Συνήδειση χρειαζόταν μία τεράστια ώθηση και σχετική προπαγάνδα. Στον πολιτισμό η αλήθεια είναι είχαν ιδιαίτερη αγάπη όλοι οι χριστιανοί.. ορθόδοξοι και μη.. γκρέμισαν ναούς οι δικοί μας.. οι προτεστάντες μνημέια των βίκινγ.. στην υπόλοιπη ευρώπη καίγαν κόσμο.. είχαν επίσης ιδιαίτερη αγάπη και για τις επιστήμες.. βλέπε Γαλιλαίο... Και εσύ τί έχτισες; Αντίθετα επιτρέπεις σε μερικούς συνανθρώπους σου να έχουν καταντίσει την Ελλάδα αποικία, χάνωντας οποιαδήποτε εθνική ανεξαρτησία. Γιατί το ευρώ και ας τρώμε πέτρες, βλέπεις που έχει καταλήξει, αν ανοίξεις τις κουρτίνες και δεις τον δρόμο απέναντι. Και σήμερα ήταν 20 χρόνια από τα Ίμια, και τον θάνατο των τριών του πληρώματος του ελικοπτέρου. Εσύ γιατί δεν βάζεις την φωνή σου μαζί με αυτή του γιου του ενός θανόντα, για να γίνει επιτέλους το tribunal, να δει η αλήθεια το φως. Γιατί και αυτό είναι Ιστορία, και ενώ θα έπρεπε να είμαστε περίφανοι και να στείλουμε στον Καιάδα τους υπεύθυνους, αποκαλείτε με χαρακτιρισμούς όσους αναφέρωνται σχετικά και έχουν μία αγάπη για την πατρίδα. 7
Βασίλης_29 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Οι έννοιες "θρήσκος", "χριστιανός", "πιστός", έχουν διαφορετική έννοια και υποκειμενικότητα στον καθέναν. 2
doubtful Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Οι θρησκοι μειωνοντες αλλα βλεπω να χτιζονται εκκλησιες εδω και εκει. Και ερωταω, γιατι??? εχουν λεφτα η εκκλησιες η οι νομοί και δεν ξερουν τη να τα κανουν? Ειλικρινα με εξοργιζει. 1
Miracle Worker Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Οι θρησκοι μειωνοντες αλλα βλεπω να χτιζονται εκκλησιες εδω και εκει. Και ερωταω, γιατι??? εχουν λεφτα η εκκλησιες η οι νομοί και δεν ξερουν τη να τα κανουν? Ειλικρινα με εξοργιζει. Η απάντηση είναι απλή, απλά δε θες να τη δεις. Η εκκλησία παραμένει το σημείο αναφοράς μία συνοικίας. 1
doubtful Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Η απάντηση είναι απλή, απλά δε θες να τη δεις. Η εκκλησία παραμένει το σημείο αναφοράς μία συνοικίας. ...
hackerW32 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Να και μια ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση σχετικα με το θεμα απο "το βημα" http://www.tovima.gr/society/article/?aid=694021 σοβαρά; "στην ύπαρξη εξωγήινων 47% οχι " " ματι/ξεματιασμα 62.5% ναι " παπουδες ρωτησανε; ποιος πυστευει στο ματι και στην μη υπαρξη εξωγήινων; 1
iordanis77 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Όσον αφορά τις εκκλησίες, νομίζω ότι έχουμε υπβερολικά πολλές, δεδομένου ότι οι πιστοί είναι λιγότεροι πια, δε θα έπρεπε κάτι να γίνουν; Τι, να τις γκρεμισουμε? Είπα απλά ότι αντί να χτίζουμε εκκλησίες μπορούμε σαν κοινωνία να χτίζουμε σπίτια και υποδομές για αυτούς που χρειάζονται βοήθεια. Το βρίσκω πολύ πιο χριστιανικό αυτό. Ας πουμε, να χτισουμε καταλυματα για ολους αυτους τους προσφγυγες-μεταναστες που ερχονται στη χωρα? Και ο Θεός στον οποίο εγώ πιστεύω δεν είναι εγωιστής........ Σιγουρα ομως ειναι ζηλιαρης και εκδικητικος, αφου οπως ο ιδιος λεει(Εξοδος, κεφ.κ' εδαφια 4-6) "Δεν θα κανεις για τον εαυτο σου αγαλμα ουτε κανενα ομοιωμα (εικονα, ξοανο), απο οσα υπαρχουν ψηλα στον ουρανο, κατω στη γη και οσα βρισκονται μεσα στα νερα κατω απο τη γη. Δεν θα τα προσκυνησεις ουτε θα τα λατρευσεις. Διοτι εγω ειμαι ο Κυριος ο Θεος σου, ζηλιαρης, τιμωρωντας τις αμαρτιες των γονεων με ανταποδοση στα παιδια τους μεχρι τριτης και τεταρτης γενιας σε κεινους που με μισουν." Η Ελλάδα ταυτίζεται με την Ορθοδοξία είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Η Ελλας δε πρεπει να ταυτιζεται με την Ορθοδοξια, για το καλο της Ορθοδοξιας. Υποτιθεται οτι η Ορθοδοξια ειναι παγκοσμια, και οχι ενα ελληνικο μαγαζακι. 1. Προστάτεψαν όλη την Δυτική Ευρώπη απο τις ορδές αιμοδηψών Περσών, Σλάβων, Μουσουλμάνων, Τατάρων, Αράβων, Σελτζούκων, Οθωμανών. Όσο σφάζονταν οι Βυζαντινοί, η υπόλοιπη Ευρώπη είχε όλο τον χρόνο να κάνει την Αναγέννησή της Οταν ξεκινουσε η Αναγγενηση, το μικροσκοπικο βυζαντινο κρατος ηταν ηδη κυκλωμενο απο τους οθωμανους και περιμενε το τελος του εκλιπαρωντας τη Δυση για βοηθεια(την οποια σαμποταριζαν οι βυζαντικοι κληρικοι, που προτιμουσαν το... τουρκικο σαρικι). Απ την αλλη, οι δυτικοι ηταν τοσο ευγνωμονες για το Βυζαντιο που επι αιωνες σταματουσε τους περσες και τους αραβες να επεκταθουν, ωστε το 1204 κατεκτησαν και εκαναν λαμπογυαλο τη Πολη... 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Moderators Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Σιγουρα ομως ειναι ζηλιαρης και εκδικητικος, αφου οπως ο ιδιος λεει(Εξοδος, κεφ.κ' εδαφια 4-6) "Δεν θα κανεις για τον εαυτο σου αγαλμα ουτε κανενα ομοιωμα (εικονα, ξοανο), απο οσα υπαρχουν ψηλα στον ουρανο, κατω στη γη και οσα βρισκονται μεσα στα νερα κατω απο τη γη. Δεν θα τα προσκυνησεις ουτε θα τα λατρευσεις. Διοτι εγω ειμαι ο Κυριος ο Θεος σου, ζηλιαρης, τιμωρωντας τις αμαρτιες των γονεων με ανταποδοση στα παιδια τους μεχρι τριτης και τεταρτης γενιας σε κεινους που με μισουν." ποσο χριστιανικο! 1
michael92 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Να και μια ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση σχετικα με το θεμα απο "το βημα" http://www.tovima.gr/society/article/?aid=694021 Πως γίνεται να πιστεύουν στον Χριστό και όχι στην ύπαρξη του Σατανά; Αν θεωρούν πως δεν υπάρχει μεταθανάτια ζωή για ποιο λόγο συμμετέχουν σε μυστήρια της εκκλησίας; Έστω και μια φορά τον χρόνο.
funbreaker Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Στην Ελλάδα νόμος που να απαγορεύει να βαφτίσεις ανήλικο δεν θα βγει ούτε σε 50 χρόνια. Στα 100 κάτι μπορεί να γίνει. Δυστυχώς είμαστε πολύ πίσω ακόμα.
girologos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Μια χαρά άθεος μπορείς να 'σαι και να κάνεις και θρησκευτικό γάμο και να βαφτίσεις και τα παιδιά σου. Εμένα μπορεί να μου φαίνονται αστεία και τα 2 αλλά από δίπλα μου έχω και την γυναίκα μου που μπορεί να το έχει όνειρο από μικρή να παντρευτεί στην τάδε εκκλησία ή τους γονείς/πεθερικά κτλ. που μπορεί να στεναχωρεθούν αν δεν βαφτιστεί το εγγόνι τους. Από την στιγμή που εμένα μου είναι αδιάφορο και θα κάνω χαρούμενους τους ανθρώπους που αγαπώ, η απόφαση είναι εύκολη. Ίσα ίσα, το λάθος για μένα θα ήταν να μουλαρώσεις και να αρχίσεις τα "όχι, εγώ είμαι ΑΘΕΟΣ!" και να δυσαρεστήσεις χωρίς λόγο τους δικούς σου ανθρώπους. Σιγά τα αυγά, μια αδιάφορη διαδικασία και θα χάσω και μισή ώρα από την ζωή μου, υπάρχουν σοβαρότερες μάχες να δώσω, δεν σημαίνει ότι ούτε τα πιστεύω μου άλλαξαν, ούτε ότι είμαι υποκριτής. Μια μικρή θυσία χωρίς κόστος είναι. φιλε μου όταν πιστεύεις κάτι πρέπει και να το υποστηρίζεις ..αν εισαι άθεος κανείς ένα πολιτικό και τελειώσεςδεν το κανεις για να μην στενάχωρίσεις την πεθερά.... τωρα αν γυναίκες θέλουν να παντρευτούν για το νυφικό που οι ποιο πολλές το κάνουν για το παραμυθάκι .οκ καλά κάνουν..αλλα με προσπερνάει όταν πάνε να βαφτίσουν το παιδί τους και το μόνο που τοις ενδιαφέρει ειναι ο στολισμός !!και άμα Τοις ρωτήσεις να σου πουν αναλυτικά την σημασιολογία του κάθε σταδίου της βάφτιση σης δεν θαξέρουν ούτε ένα!!!!!!ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΜΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΣ ΝΑ ΒΑΦΤΙΣΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΕ ΚΟΙΤΑΝΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΕΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΓΕΛΙΑ ...... ΥΓ :ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ,ΠΕΡΝΟΥΝ IPHONE ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ!!!!!! Στα χρόνια του Χριστού βαφτίζονταν σε μεγάλοι ηλικία για να φύγουν οι αμαρτίες !!ενα μωρό τι αμαρτίες εχει ;;;;;;; ΥΓ:ΠΡΟΣ ΧΟ :ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΣ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ..ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ !!!ποτε δεν το κάταλαβα... 2
Super Moderators paredwse Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Στην Ελλάδα νόμος που να απαγορεύει να βαφτίσεις ανήλικο δεν θα βγει ούτε σε 50 χρόνια. Στα 100 κάτι μπορεί να γίνει. Δυστυχώς είμαστε πολύ πίσω ακόμα. Γιατί να απαγορευτεί η βάπτιση ανηλίκου; Και γιατί αυτό θεωρείται οπισθοδρόμιση; Προφανώς ΔΕΝ θα πρέπει να ψηφιστεί τέτοιος εκτρωματικός νομος. 6
Προτεινόμενες αναρτήσεις