alex_000 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 ναι αλλα ξερεις οτι αυτος που υποστηριζει οτι υπαρχει κατι ειναι αυτος που πρεπει να αποδειξει την υπαρξη του. αν εγώ δεν υποστηρίζω τίποτα και εσύ υποστηρίζεις ότι δεν υπάρχει ποιος πρέπει να αποδείξει τι?
Pa0ki Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 ΥΓ: αν ρωτήσεις τους περισσότερους Έλληνες ποιος ειναι Σταύρος στην σημαία μας θα σου πουν του χριστιανισμού.τόσο ασχετοι!!!!! Για πες μας ποιος Σταύρος είναι
Moderators Spect~ Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Moderators Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 αν εγώ δεν υποστηρίζω τίποτα και εσύ υποστηρίζεις ότι δεν υπάρχει ποιος πρέπει να αποδείξει τι? Πως μπορεις να αποδειξεις οτι κατι δεν υπαρχει?
kirileman Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 ούτε η ύπαρξη ούτε η μη ύπαρξη αποδεικνύεται. Σκέψου το καλύτερα. Προφανώς η πίστη στην ύπαρξη είναι το ίδιο δογματική με την πίστη στη μη ύπαρξη. Αλλά, επειδή ο αρχικός ισχυρισμός είναι η ύπαρξη και η πίστη στη μή ύπαρξη είναι απλώς η αντίδραση στον αρχικό ισχυρισμό, οι υποστηρικτές της μή ύπαρξης είναι εκείνοι που πρέπει να φέρουν αποδείξεις. Άλλωστε, το να προσπαθείς να αποδείξεις τη μή ύπαρξη κάθε πιθανού (και απίθανου) όντος στο σύμπαν, είναι χαζό, για πρακτικούς λόγους (τουλάχιστον). 1
alex_000 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Πως μπορεις να αποδειξεις οτι κατι δεν υπαρχει? Δεν μπορείς. Αφού δεν μπορείς γιατί τότε το πιστεύεις? Προφανώς η πίστη στην ύπαρξη είναι το ίδιο δογματική με την πίστη στη μη ύπαρξη. Αλλά, επειδή ο αρχικός ισχυρισμός είναι η ύπαρξη και η πίστη στη μή ύπαρξη είναι απλώς η αντίδραση στον αρχικό ισχυρισμό, οι υποστηρικτές της μή ύπαρξης είναι εκείνοι που πρέπει να φέρουν αποδείξεις. Άλλωστε, το να προσπαθείς να αποδείξεις τη μή ύπαρξη κάθε πιθανού (και απίθανου) όντος στο σύμπαν, είναι χαζό, για πρακτικούς λόγους (τουλάχιστον). νομίζω εννοείς ".. οι υποστηρικτές της ύπαρξης.."
kirileman Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δεν μπορείς. Αφού δεν μπορείς γιατί τότε το πιστεύεις? νομίζω εννοείς ".. οι υποστηρικτές της ύπαρξης.." Ναι, thanx. 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Moderators Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Προφανώς η πίστη στην ύπαρξη είναι το ίδιο δογματική με την πίστη στη μη ύπαρξη. Αλλά, επειδή ο αρχικός ισχυρισμός είναι η ύπαρξη και η πίστη στη μή ύπαρξη είναι απλώς η αντίδραση στον αρχικό ισχυρισμό, οι υποστηρικτές της μή ύπαρξης είναι εκείνοι που πρέπει να φέρουν αποδείξεις. Άλλωστε, το να προσπαθείς να αποδείξεις τη μή ύπαρξη κάθε πιθανού (και απίθανου) όντος στο σύμπαν, είναι χαζό, για πρακτικούς λόγους (τουλάχιστον). ακριβως επειδη οι υποστηρικτες της υπαρξης ξεκινησαν ολο αυτο ειναι αυτο που πρεπει να φερουν "αποδεικτικα" στοιχεια Δεν μπορείς. Αφού δεν μπορείς γιατί τότε το πιστεύεις? νομίζω εννοείς ".. οι υποστηρικτές της ύπαρξης.." Ομως μπορεις να αποδειξεις οτι κατι υπαρχει αρα ποιος ειναι αυτος ο οποιος "πρεπει" να αποδειξει την υπαρξη!?
alex_000 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Ομως μπορεις να αποδειξεις οτι κατι υπαρχει αρα ποιος ειναι αυτος ο οποιος "πρεπει" να αποδειξει την υπαρξη! μην κολλάς. Ξανά Εγώ δεν υποστηρίζω τίποτα για το ζήτημα. Εσύ κάνεις ένα claim. (Δεν υπάρχει θεός). Δεν γίνεται να υποστηρίζεις ότι στην μεταξύ μας διαφωνία το βάρος της απόδειξης πέφτει σε κάποιον τρίτο που πιστεύει κάτι άσχετο με εμάς τους δύο. 1
Flaoutistas Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Το θέμα εδώ δεν είναι όμως αν υπάρχει θεός, το θέμα είναι τι κάνουν εν ονόματι του θεού. Ο καθένας να πιστεύει ότι θέλει. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει οι παπάδες να έχουν τη δύναμη που έχουν. Νομίζω το μόνο που θέλει η εκκλησία είναι να καταδυναστεύει. Προσωπικά εγώ δε χρειάζομαι θεό να μου πει ου φονεύσεις και τα σχετικά. Ούτε αν κάνω μια μαλακία θα πω μπήκε ο δαίμονας μέσα μου. Πρέπει δραστικά να διαχωριστεί κράτος και εκκλησία. Όπως και με το σύμφωνο συμβίωσης, έχει κάθε δικαίωμα η εκκλησία να μη το θέλει αλλά δε μπορεί να λέει στο κράτος να μη το ψηφίσει.
girologos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Για πες μας ποιος Σταύρος είναι]ο Σταύρος αν ηταν χριστιανικός δεν θα ήταν ισοσκελης ...τα αλλα βρες τα μόνο σου...
Moderators Spect~ Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Moderators Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Για πες μας ποιος Σταύρος είναι]ο Σταύρος αν ηταν χριστιανικός δεν θα ήταν ισοσκελις ...τα αλλα βρες τα μόνο σου... Η εθνική σημαία της Ελλάδας περιέχει εννέα ισοπαχείς, οριζόντιες και εναλλασσόμενες λευκές και κυανές παράλληλες λωρίδες. Μέσα σε ένα κυανό τετράγωνο στο πάνω προΐστιο μέρος, υπάρχει ένας λευκός σταυρός. Οι εννέα λωρίδες αντιστοιχούν στις συλλαβές της ιστορικής φράσης "Ελευθερία ή Θάνατος". Ο σταυρός συμβολίζει τον σταυρό του χριστιανισμού και της ορθόδοξης πίστης, όπως και ο σταυρός στον ιστό, το επίσημο θρήσκευμα της χώρας, τον χριστιανισμό. με βαση το γουικι
girologos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Η εθνική σημαία της Ελλάδας περιέχει εννέα ισοπαχείς, οριζόντιες και εναλλασσόμενες λευκές και κυανές παράλληλες λωρίδες. Μέσα σε ένα κυανό τετράγωνο στο πάνω προΐστιο μέρος, υπάρχει ένας λευκός σταυρός. Οι εννέα λωρίδες αντιστοιχούν στις συλλαβές της ιστορικής φράσης "Ελευθερία ή Θάνατος". Ο σταυρός συμβολίζει τον σταυρό του χριστιανισμού και της ορθόδοξης πίστης, όπως και ο σταυρός στον ιστό, το επίσημο θρήσκευμα της χώρας, τον χριστιανισμό. με βαση το γουικι επειδη ειναι μεγάλο http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2012/05/blog-post_6008.html
taazz Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 απο τότε που ήρθε ο Χριστιανισμός εδώ χάθηκε το αρχαίο ελληνικό πνεύμα ...άλλο Χριστιανισμός και άλλο ελληνισμος ΥΓ: αν ρωτήσεις τους περισσότερους Έλληνες ποιος ειναι Σταύρος στην σημαία μας θα σου πουν του χριστιανισμού.τόσο ασχετοι!!!!! Τα γεγονότα αυτό υποστηρίζουν, εσύ δηλαδή τι πιστεύεις ότι συμβολίζει ο σταυρός στην σημαία; ααα βάλε και μια φωτό της σημαίας να ξέρουμε για τι μιλάμε. Όσο για την βάφτιση, καθιερώθηκε πολύ νωρίς στην ζωή του χριστιανισμού να βαφτίζονται σε νεαρά ηλικία γιατί με τους διωγμούς ξεκληρίζονταν ολόκληρα χωριά για να πατάξουν τον μονοθεϊσμό που θεωρούταν προσβολή στους Ρωμαίους αυτοκράτορες που θεοποιήθηκαν/θεοποιούνταν. Σήμερα ως ένδειξη σεβασμού (θεωρητικά) συνεχίζουν την πρακτική. Η αρχική ιδέα ήταν οι πιστοί να βαπτίζονται στα 30 όπως ο Χριστός νομίζω πλέον φτάσαμε στην κατάλληλη εποχή για την αναζωπύρωση της αρχικής πρακτικής και να επιστρέψει ο χριστιανισμός στις πνευματικές του ρίζες όπου το αγάπα τον πλησίον σου ήταν μάθημα και στάση ζωής όχι κοινωνικό συμβόλαιο. Τα γνωστά, τα από πάνω στοιχεία είναι από μνήμης και το μόνο που εγγυώμαι είναι ότι έτσι τα θυμάμαι αν κάποιος θεολόγος (ή μη) ανάμεσά μας μπορεί να παραθέσει στοιχεία που υποστηρίζουν ή καταρρίπτουν τα λεγόμενα θα του ήμουν υπόχρεος αν τα αναρτούσε.
girologos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Τα γεγονότα αυτό υποστηρίζουν, εσύ δηλαδή τι πιστεύεις ότι συμβολίζει ο σταυρός στην σημαία; ααα βάλε και μια φωτό της σημαίας να ξέρουμε για τι μιλάμε. Όσο για την βάφτιση, καθιερώθηκε πολύ νωρίς στην ζωή του χριστιανισμού να βαφτίζονται σε νεαρά ηλικία γιατί με τους διωγμούς ξεκληρίζονταν ολόκληρα χωριά για να πατάξουν τον μονοθεϊσμό που θεωρούταν προσβολή στους Ρωμαίους αυτοκράτορες που θεοποιήθηκαν/θεοποιούνταν. Σήμερα ως ένδειξη σεβασμού (θεωρητικά) συνεχίζουν την πρακτική. Η αρχική ιδέα ήταν οι πιστοί να βαπτίζονται στα 30 όπως ο Χριστός νομίζω πλέον φτάσαμε στην κατάλληλη εποχή για την αναζωπύρωση της αρχικής πρακτικής και να επιστρέψει ο χριστιανισμός στις πνευματικές του ρίζες όπου το αγάπα τον πλησίον σου ήταν μάθημα και στάση ζωής όχι κοινωνικό συμβόλαιο. Τα γνωστά, τα από πάνω στοιχεία είναι από μνήμης και το μόνο που εγγυώμαι είναι ότι έτσι τα θυμάμαι αν κάποιος θεολόγος (ή μη) ανάμεσά μας μπορεί να παραθέσει στοιχεία που υποστηρίζουν ή καταρρίπτουν τα λεγόμενα θα του ήμουν υπόχρεος αν τα αναρτούσε. Στο λοιπόν..Καλο είναι όταν μιλάμε για βάπτιση να γνωρίζουμε τι σημαίνει η λέξη αυτή..Σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση λοιπόν ο νεοφώτιστος πρέπει να καταδύεται πλήρως στο ύδωρ (τριττή κατάδυση), ενώ η δι’επιχύσεως ή ραντίσματος βάπτιση αποτελεί κακοδοξία. Επίσησ το μυστήριο αυτό τελείται στις 8 ή τις 40 ημέρες από την γέννηση..Όταν βαπτίζεται κανείς μετανοεί και του γίνεται άφεση αμαρτιών..Αναρωτιέμαι τι αμαρτίες μπορεί να έχει ενα νεογέννητο..επίσης για όσους δεν γνωρίζουν , ο Ιησούς Χριστός βαπτίστηκε στην ηλικία των 30..ο Χριστός είχε πεί ´´αυτός που θα πιστέψει και θα βαπτιστεί θα σωθεί´´.. Αρα λοιπον η πίστη προηγειται του βαπτίσματος. Έχουν τα νήπια την ικανότητα να πιστέψουν; Τέλος θα πω οτι οπουδηποτε πιστευουμε εμείς οι γονείς καλο θα ειναι να αφησουμε τα παιδια μας να αποφασισουν μονα τους που και αν θελουν να πιστεψουν, οταν θα φτασουν σε μια ηλικια που θα κατανοουν τι σημαινει θεος και θρησκεια..μεχρι να φτασουν σε αυτη την ηλικια μπορουμε να τους μαθαινουμε τα κλασικα αλλα και πολυ βασικα , να αγαπουν δηλαδη τον συνανθρωπο τους , να κανουν το καλο , να δινουν αντι να παιρνουν κλπ. Γιατί ευτυχισμένος ανθρωπος είναι ο ελευθερος ..
kirileman Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Εσύ κάνεις ένα claim. (Δεν υπάρχει θεός). Το claim (θα έπρεπε να) είναι: "δεν υπάρχει ο Θεός σου" (γιατί δεν έχεις αποδείξεις, γιατί τα χαρακτηριστικά που του αποδίδεις αλληλοακυρώνονται κλπ). Ίσως το "αντίθεος" να είναι πιο σωστό, σε σχέση με το "άθεος". 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις