taazz Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Ναι, μέχρι να γίνει η στραβή. Τα 12 χρόνια του συμβολαίου δεν ισχύουν στη δική μου περίπτωση, γιατί έχουμε όρο ότι η μεταξύ μας συμφωνία στο μισθωτήριο ορίζει κάτι διαφορετικό το οποίο έχω αποδεχτεί με την υπογραφή μου. Αυτό είπε ο δικηγόρος. Πλάνη. Το τι συμφωνήσατε μεταξύ σας δεν μπορεί να υπερβαίνει τον νόμο. Αν ο νόμος λέει ελάχιστο 12 έτη είναι στην δική σου καλή θέληση να φύγεις με την λήξη χωρίς να ζητήσεις τις απαιτούμενες αποζημιώσεις. Αν το είπε ο δικός του δικηγόρος λογικό το βρίσκω δεν πληρώνεται να υπερασπιστεί τα δικά σου δικαιώματα, αν στο είπε ο δικός σου άλλαξε δικηγόρο ή είναι περιορισμένης ευθύνης ή έχει ήδη πουλήσει την υπόθεση.
DDevil Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Πλάνη. Το τι συμφωνήσατε μεταξύ σας δεν μπορεί να υπερβαίνει τον νόμο. Αν ο νόμος λέει ελάχιστο 12 έτη είναι στην δική σου καλή θέληση να φύγεις με την λήξη χωρίς να ζητήσεις τις απαιτούμενες αποζημιώσεις. Αν το είπε ο δικός του δικηγόρος λογικό το βρίσκω δεν πληρώνεται να υπερασπιστεί τα δικά σου δικαιώματα, αν στο είπε ο δικός σου άλλαξε δικηγόρο ή είναι περιορισμένης ευθύνης ή έχει ήδη πουλήσει την υπόθεση. Το προβλημα ειναι οτι με την άγνοια που τον δέρνει δεν θα μπορέσει να υπερασπιστει ουτε τα συμφέροντα του "πελάτη" του σε εισαγωγικα το βάζω διοτι δεν το βρισκω καθολου απιθανο απλα να πήρε εναν νέο γνωστο του να κάνει το κομμάτι του και να του έδωσε μετα κανα 20άρι για τον κοπο του ή να τον κέρασε κανα ουζάκι. Το καταλαβαμε οτι έμπλεξε με ασοβαρο τύπο , καλυτερα να πληρώσει αυτα που του αναλογουν και να κάνει τουμπεκι αφήνοντας και την γυναικα να δουλεψει την επιχειρηση της εφοσον τα έτη ειναι 12 και οχι 2 ουτε 3. Επισης αν το φροντιστηριο εκεινη την ώρα ηταν κλειστο ο χωρος οπως έχουμε ξαναγράψει και διαφωνησει εδω ειναι ιδιωτικος χωρος επομένως άμα θελω του ανοιγω να ανεβει πάνω. Καλα εκανε και δεν τον πληρωσε το μπουστη και εγω το ιδιο θα έκανα. Τι θα πει ηρθε με το δικηγορο του? εμενα με ρωτησε?
Vania30 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 O συγκεκριμένος επιθεωρεί το χώρο κάθε τρεις μήνες, αφού με ενημερώνει πρώτα, με την είσπραξη του ενοικίου και δεν δέχεται κατάθεση στην τράπεζα, μόνο μετρητά. Πριν από μισή ώρα είχα συνάντηση με το δικηγόρο μου. Με συμβούλεψε να φύγω με τη λήξη του συμβολαίου, και να ενημερώσω τη ΔΟΥ μου για ό,τι έχει συμβεί, λέγοντάς μου ότι δεν αξίζει να μπω στα έξοδα αφού με το ποσό που θα πληρώσω, μπορώ να μετακομίσω. Στην ουσία μου είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να με αναλάβει, γιατί δεν αξίζει να μπω σε τέτοια διαδικασία. Με προειδοποίησε όμως, ότι ο πατέρας (με τον οποιο έχω συμβόλαιο), αν πάει με το ενοικιαστήριο στη ΔΟΥ και πει ότι δεν τον έχω πληρώσει (αφού έχω τις αποδείξεις στο όνομα του γιου), μπορεί να με βγάλει, αν δεν μπορώ να αποδείξω ότι τα γράμματα στην απόδειξη δεν είναι του πατέρα ή του γιου. Νέο πρόβλημα. Πού ξέρω εγώ ότι δεν έβαλε μια άγνωστη να γράψει τις αποδείξεις στο όνομα του γιου; Ο δικηγόρος το είπε αυτό και πράγματι κοιτάζω τώρα τις αποδείξεις και βλέπω ότι αυτή με το όνομα του γιου, δεν έχει καθόλου τον ίδιο γραφικό χαρακτήρα με τις παλιές.
Mau-Maus Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Εν ολίγοις και χωρίς να θέλω να γίνομαι κουραστικός, διάβασε το πρώτο μου μήνυμα στην πρώτη σελίδα! Δυστυχώς.
sl028 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 O συγκεκριμένος επιθεωρεί το χώρο κάθε τρεις μήνες, αφού με ενημερώνει πρώτα, με την είσπραξη του ενοικίου και δεν δέχεται κατάθεση στην τράπεζα, μόνο μετρητά. Πριν από μισή ώρα είχα συνάντηση με το δικηγόρο μου. Με συμβούλεψε να φύγω με τη λήξη του συμβολαίου, και να ενημερώσω τη ΔΟΥ μου για ό,τι έχει συμβεί, λέγοντάς μου ότι δεν αξίζει να μπω στα έξοδα αφού με το ποσό που θα πληρώσω, μπορώ να μετακομίσω. Και να πληρώσεις τα κερατιάτικά τους ως τότε; Μα δεν σε συμφέρει αυτό. Θα μπεις και μέσα. Αν είναι να φύγεις, καλύτερα φύγε τώρα. Για να μην πληρώσεις τίποτα από τα έξοδα των ιδιοκτητών.
Joshua21 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 O συγκεκριμένος επιθεωρεί το χώρο κάθε τρεις μήνες, αφού με ενημερώνει πρώτα, με την είσπραξη του ενοικίου και δεν δέχεται κατάθεση στην τράπεζα, μόνο μετρητά. Πριν από μισή ώρα είχα συνάντηση με το δικηγόρο μου. Με συμβούλεψε να φύγω με τη λήξη του συμβολαίου, και να ενημερώσω τη ΔΟΥ μου για ό,τι έχει συμβεί, λέγοντάς μου ότι δεν αξίζει να μπω στα έξοδα αφού με το ποσό που θα πληρώσω, μπορώ να μετακομίσω. Στην ουσία μου είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να με αναλάβει, γιατί δεν αξίζει να μπω σε τέτοια διαδικασία. Με προειδοποίησε όμως, ότι ο πατέρας (με τον οποιο έχω συμβόλαιο), αν πάει με το ενοικιαστήριο στη ΔΟΥ και πει ότι δεν τον έχω πληρώσει (αφού έχω τις αποδείξεις στο όνομα του γιου), μπορεί να με βγάλει, αν δεν μπορώ να αποδείξω ότι τα γράμματα στην απόδειξη δεν είναι του πατέρα ή του γιου. Νέο πρόβλημα. Πού ξέρω εγώ ότι δεν έβαλε μια άγνωστη να γράψει τις αποδείξεις στο όνομα του γιου; Ο δικηγόρος το είπε αυτό και πράγματι κοιτάζω τώρα τις αποδείξεις και βλέπω ότι αυτή με το όνομα του γιου, δεν έχει καθόλου τον ίδιο γραφικό χαρακτήρα με τις παλιές. Μια απορία... είπες στον δικηγόρο σου ότι δεν γνωρίζεις ούτε ποιος έχει την επικαρπία του ακινήτου, ούτε πότε και με ποιο τρόπο την απέκτησε? Ή απλά του είπες σαν δεδομένο ότι την επικαρπία την έχει ο γιος αλλά εσύ έχεις κακώς μισθωτήριο με τον πατέρα? Αν του είπες το πρώτο τότε μάλλον πρέπει να αλλάξεις δικηγόρο, αν του είπες το δεύτερο τότε του έδωσες λάθος στοιχεία και φυσικά σου έδωσε λάθος συμβουλές. Όσο για αυτά που λες για τις αποδείξεις, πνίγεσαι σε μια κουταλιά νερό.
Vania30 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Παιδιά, αυτό με τα 12 χρόνια, είστε σίγουροι ότι δεν έχει καταργηθεί; Έχω πελαγώσει, γιατί από τη μια ο δικηγόρος μου μου λέει ότι δεν ισχύει πια, παρά το ότι το μισθωτήριο είναι του 2013, γιατί αν αλλάξει ο ιδιοκτητης στη ΔΟΥ (που πρέπει να αλλαξει γιατί τελικά έκανε παροχή στο γιο του πέρυσι όπως μάθαμε), θεωρείται νέο συμφωνητικό και όχι τροποποίηση. Αν ισχύουν τα 12 χρόνια, εξασφαλίζουν και τον ιδιοκτήτη, αν υπερβώ εγώ τα 3 μένοντας στο χώρο; Αυτό μου το είπε ο δικηγόρος του ο οποίος με έχει πάρει 7 φορές τηλέφωνο και με πρήζει.
zio10 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Παιδιά, αυτό με τα 12 χρόνια, είστε σίγουροι ότι δεν έχει καταργηθεί; Έχω πελαγώσει, γιατί από τη μια ο δικηγόρος μου μου λέει ότι δεν ισχύει πια, παρά το ότι το μισθωτήριο είναι του 2013, γιατί αν αλλάξει ο ιδιοκτητης στη ΔΟΥ (που πρέπει να αλλαξει γιατί τελικά έκανε παροχή στο γιο του πέρυσι όπως μάθαμε), θεωρείται νέο συμφωνητικό και όχι τροποποίηση. Αν ισχύουν τα 12 χρόνια, εξασφαλίζουν και τον ιδιοκτήτη, αν υπερβώ εγώ τα 3 μένοντας στο χώρο; Αυτό μου το είπε ο δικηγόρος του ο οποίος με έχει πάρει 7 φορές τηλέφωνο και με πρήζει. Μήπως να ενημέρωνες τον δικηγόρο σου ακριβώς για την κατάσταση και να μιλάνε οι δικηγόροι μεταξύ τους; Αν δεν κατέχει καλά αυτά τα θέματα θα μπορούσες να ρωτήσεις και κάποιον άλλον. Γιατί εσένα (και όλους μας δηλαδή) εύκολα μπορεί να σε ψαρώσει ο δικηγόρος του.
DDevil Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Μήπως να ενημέρωνες τον δικηγόρο σου ακριβώς για την κατάσταση και να μιλάνε οι δικηγόροι μεταξύ τους; Αν δεν κατέχει καλά αυτά τα θέματα θα μπορούσες να ρωτήσεις και κάποιον άλλον. Γιατί εσένα (και όλους μας δηλαδή) εύκολα μπορεί να σε ψαρώσει ο δικηγόρος του. Δεν του δινει το δικο μου τηλεφωνο να δουμε ποιος θα ψάρωνε ποιον? και επειδη ειναι δικηγορος? στα @@ μας. Μη με ξαναενοχλησεις θα του λεγα και θα του κλεινα το τηλεφωνο. Παιδιά, αυτό με τα 12 χρόνια, είστε σίγουροι ότι δεν έχει καταργηθεί; Έχω πελαγώσει, γιατί από τη μια ο δικηγόρος μου μου λέει ότι δεν ισχύει πια, παρά το ότι το μισθωτήριο είναι του 2013, γιατί αν αλλάξει ο ιδιοκτητης στη ΔΟΥ (που πρέπει να αλλαξει γιατί τελικά έκανε παροχή στο γιο του πέρυσι όπως μάθαμε), θεωρείται νέο συμφωνητικό και όχι τροποποίηση. Αν ισχύουν τα 12 χρόνια, εξασφαλίζουν και τον ιδιοκτήτη, αν υπερβώ εγώ τα 3 μένοντας στο χώρο; Αυτό μου το είπε ο δικηγόρος του ο οποίος με έχει πάρει 7 φορές τηλέφωνο και με πρήζει. Στα @@ σου. Αυτος το έκανε αυτο δεν τον αναγκασε κανεις να το κανει οπως λεει και σε σενα "εσυ με αναγκασες να τα δηλωσω αλλιως δεν θα το εκανα." πες του και εσυ τωρα το ιδιο.
zio10 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Δεν του δινει το δικο μου τηλεφωνο να δουμε ποιος θα ψάρωνε ποιον? και επειδη ειναι δικηγορος? στα @@ μας. Μη με ξαναενοχλησεις θα του λεγα και θα του κλεινα το τηλεφωνο. Στα @@ σου. Αυτος το έκανε αυτο δεν τον αναγκασε κανεις να το κανει οπως λεει και σε σενα "εσυ με αναγκασες να τα δηλωσω αλλιως δεν θα το εκανα." πες του και εσυ τωρα το ιδιο. Εννοώ ότι δεν μπορείς να απαντήσεις αν σου πει κάτι νομικό, δεν ξέρεις τι ισχύει και τι όχι.
DDevil Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Εννοώ ότι δεν μπορείς να απαντήσεις αν σου πει κάτι νομικό, δεν ξέρεις τι ισχύει και τι όχι. Πρεπει να ειναι βλαμμένος για να πάρει τηλεφωνο κάποιον που δεν ξέρει νομικα και να αρχιζει να του μιλάει για νομικα... και εγω πληροφορικη έχω σπουδάσει και πάντα εκραζα τα νέρντς που σε συζητησεις προσπαθουσαν να πανε την κουβεντα στους υπολογιστες για να δειξουν οτι υπερισχύουν στους ανίδεους. Και στο τέλος δεν ξέρανε και τιποτα το σπουδαιο για αυτο τα λεγανε και σε άτομα που δεν ξέρανε για να πάρουν την δοση ανωτεροτητας που χρειαζοντουσαν Καλα μεταξυ μας ο συγκεκριμενος ειναι και άσχετος δικηγορος με αυτα που διαβασα χθες οποτε λογικο να νιώθει ανασφαλεια και να την λεει σε αυτους που δεν ξέρουν να τον αντικρουσουν. Και παλι ομως του λες ενα δεν ξερω μιλα με το δικηγορο μου και τελος. Δεν καθεσαι να ανοιξεις καν συζητηση εφοσον δεν ξέρεις.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Παιδιά, αυτό με τα 12 χρόνια, είστε σίγουροι ότι δεν έχει καταργηθεί; Έχω πελαγώσει, γιατί από τη μια ο δικηγόρος μου μου λέει ότι δεν ισχύει πια, παρά το ότι το μισθωτήριο είναι του 2013, γιατί αν αλλάξει ο ιδιοκτητης στη ΔΟΥ (που πρέπει να αλλαξει γιατί τελικά έκανε παροχή στο γιο του πέρυσι όπως μάθαμε), θεωρείται νέο συμφωνητικό και όχι τροποποίηση. Αν ισχύουν τα 12 χρόνια, εξασφαλίζουν και τον ιδιοκτήτη, αν υπερβώ εγώ τα 3 μένοντας στο χώρο; Αυτό μου το είπε ο δικηγόρος του ο οποίος με έχει πάρει 7 φορές τηλέφωνο και με πρήζει. Εάν αλλάξει το πρόσωπο είτε του εκμισθωτή είτε του μισθωτή με ΝΕΑ σύμβαση μίσθωσης (και όχι με τροποποίηση της υπάρχουσας), τότε φυσικά είναι νέα σύμβαση και ισχύουν τα 3 έτη αντί των 12 ετών. Το θέμα, που ακόμη δεν έχω καταλάβει, είναι γιατί να αλλάξει το όνομα του εκμισθωτή/ιδιοκτήτη. Επειδή δεν έχει ψιλή κυριότητα/επικαρπία/whatever; Και λοιπόν; Δεν ξέρω αν τι λέει η φορολογική αρχή γι'αυτό αλλά από πλευράς δικαίου μισθώσεων, δεν απαιτείται ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ για την εκμίσθωση ακινήτου. Δηλαδή εγώ κάλλιστα μπορώ να εκμισθώσω ένα ακίνητο του αδελφού μου. Ο μισθωτής ΕΜΕΝΑ θα γνωρίζει ως εκμισθωτή, όχι τον πραγματικό ιδιοκτήτη. Και δεν τον νοιάζει κιόλας, το θέμα είναι με ποιόν συμβλήθηκε - σε ΑΥΤΟΝ θα καταθέτει τα μισθώματα. Σιγά μην πάει ο μισθωτής να ψάξει ποιος έχει την κυριότητα του ακινήτου που νοικιάζει. Εάν ο συμβαλλόμενος εκμισθωτής δεν τα δέχεται (επειδή δεν είναι αυτός κύριος του ακινήτου, επειδή δεν γουστάρει, επειδή ο Ερμής είναι ανάδρομος επειδή κλπ κλπ κλπ) ---> Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (παράρτημα του Ταμείου λειτουργεί σε κάθε ΔΟΥ αν δεν κάνω λάθος) και ενημέρωση του εκμισθωτή ότι από εδώ και πέρα, λόγω άρνησής του, τα χρήματα θα κατατίθενται στο Ταμείο και ότι τα γραμμάτια παρακαταθήκης θα βρίσκονται στα χέρια του δικηγόρου κυρίου Τάδε Ταδόπουλου. 3
Joshua21 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Παιδιά, αυτό με τα 12 χρόνια, είστε σίγουροι ότι δεν έχει καταργηθεί; Έχω πελαγώσει, γιατί από τη μια ο δικηγόρος μου μου λέει ότι δεν ισχύει πια, παρά το ότι το μισθωτήριο είναι του 2013, γιατί αν αλλάξει ο ιδιοκτητης στη ΔΟΥ (που πρέπει να αλλαξει γιατί τελικά έκανε παροχή στο γιο του πέρυσι όπως μάθαμε), θεωρείται νέο συμφωνητικό και όχι τροποποίηση. Αν ισχύουν τα 12 χρόνια, εξασφαλίζουν και τον ιδιοκτήτη, αν υπερβώ εγώ τα 3 μένοντας στο χώρο; Αυτό μου το είπε ο δικηγόρος του ο οποίος με έχει πάρει 7 φορές τηλέφωνο και με πρήζει. Αυτό στα bold αναιρεί κάποια πράγματα που είχες γράψει στο πρώτο post σου ως δεδομένα, πχ το ότι ο πατέρας δεν είχε το δικαίωμα από την αρχή να σου κάνει μισθωτήριο. Μην θεωρείς τίποτα δεδομένο, ειδικά όταν ενημερώνεσαι για αυτό προφορικά από άτομα με αντικρουόμενα συμφέροντα. Όσο για αυτά που ρωτάς: * Το ξαναέγραψα και σε προηγούμενο post, η 12ετία καταργήθηκε για τις νέες μισθώσεις, για τις παλιές(δλδ αυτές που είχαν υπογραφεί πριν αλλάξει ο νόμος το 2014) ισχύει κανονικά. Δες αυτό: ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ: ΔΙΑΡΚΕΙΑ: Δεν θίγεται το δικαίωμα του μισθωτή για 12ετή παραμονή στο μίσθιο, αν η συμβατική διάρκεια της μίσθωσης είναι μικρότερη, ούτε φυσικά στις μισθώσεις με μεγαλύτερη συμβατική διάρκεια. Όμως κατά τη λήξη της 12ετίας δεν υφίσταται πλέον υποχρέωση του εκμισθωτή να καταβάλει αποζημίωση 24 μηνιαίων μισθωμάτων (για την δήθεν «άυλη εμπορική αξία» του μισθωτή), ούτε και ισχύει πλέον η 4ετής αυτόματη παράταση της διάρκειάς της. http://www.naftemporiki.gr/finance/story/771491 Πες του δικηγόρου σου να διαβάσει το άρθρο 13 του Ν. 4242/2014 (ΦΕΚ Α, 50/2014). * Η τροποποίηση του ήδη υπάρχοντος μισθωτηρίου ΔΕΝ θεωρείται νέα μίσθωση. Εφόσον το υπάρχον μισθωτήριο έχει υποβληθεί σε ΔΟΥ, τότε στο taxis επιλέγεις το πεδίο "Η μίσθωση αποτελεί συνέχεια προηγούμενης" και συμπληρώνεις τα αντίστοιχα πεδία τη ΔΟΥ και τον αριθμό πρωτοκόλου της αρχικής δήλωσης. * Στην περίπτωση που για κάποιο λόγο κάνεις νέο μισθωτήριο και όχι τροποποίηση του υπάρχοντος, η τριετία ξεκινάει από την αρχή της νέας μίσθωσης. Αν κάνεις σήμερα νέα μίσθωση, η τριετία επέρχεται στις 04/02/19. * Εφόσον ισχύει αυτό στα bold(δλδ εφόσον ο πατέρας έκανε δωρεά επικαρπίας στον γιο), δεν χρειάζεται καμία αλλαγή στο μισθωτήριο. Απλά θα εισπράττει ο γιος το ενοίκιο, αφού βέβαια σου δώσει αντίγραφο της πράξης. 2
DDevil Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Vania δεν παιρνεις κανενα δικηγορο απο εδω μεσα .... μεγαλυτερη θεληση έχουν να βοηθησουν! 1
sl028 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 http://www.nomikosodigos.info/guide/simple-legal/738-i-thesitou-misthoti-meta-ti-metavivasi-tis-kyriotitas-tou-misthiou-se-neo-idioktiti.html Σύμφωνα με το αρθρο 614 του Αστικού Κώδικα, η αλλαγή ιδιοκτησίας δεν επιφέρει αλλαγή στους όρους της μίσθωσης, εκτός εάν το μισθωτήριο δεν είναι θεωρημένο στη ΔΟΥ ή υπάρχει σχετικός όρος στο συμβόλαιο περί λύσης του συμβολαίου λόγω αλλαγής ιδιοκτήτη. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα