Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με κατακτήριες μπορούν να μπουν μόνο όσοι έχουν ήδη ένα πτυχίο, δηλαδή όσοι θέλουν να πάρουν 2ο, 3ο πτυχίο. Την 1η φορά τα δικαιούσαι κανονικά όλα αυτά που λες.

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ πάντως έχω να πω το εξής. Το 90 ο Τσίπρας κατέβαινε στους δρόμους, φωνάζωντας για καταλήψεις για θέματα που ήταν του τίποτα και καθαρά για πολιτική προπαγάνδα. Εγώ τουλάχιστον που είμαι σχεδόν συνομιλικός του, θυμάμαι τα πυχαία συνθήματά του περί Παιδείας, πορείες κ.α.

Σήμερα 25 χρόνια μετά που είναι πρωθυπουργός, βλέπετε το χάος δίπλα σας.

Δημοσ.

η γνώμη μου για το θέμα λοιπόν πως η σπατάλη υπάρχει όχι γιατί ζητούν παροχές οι φοιτητές από κατατακτήριες

αλλά γιατί δεν υπάρχουν δημόσιοι εκδοτικοί οίκοι για τα συγγράμματα του πανεπιστημίου

με αποτελεσμα οι σχετικοί ποροι να αναλώνονται στην προμήθεια υπερκοστολογημένων συγγραμμάτων από πιρανχας

Τότε θα είχαμε έναν ακόμα ΟΕΔΒ με συνωστισμούς σε λιμάνια και τα σχετικά.

Δημοσ.

Δέχομαι ότι τα βιβλία είναι μεγάλο κόστος, παρόλα αυτά το υπουργείο θα μπορούσε να παρέχει μια έκπτωση.. πχ να καλύπτει το 30% του κόστους ή κάτι αντίστοιχο. Αλλά όπως και να χει να σαι φοιτητής και να μην έχεις πάσο; Ή σίτηση; Το βρίσκω τραγικό. 

Δημοσ.

Πιστεύετε πραγματικά οτι θα καθίσει άνθρωπος να περάσει το απίστευτο λούκι των κατατακτήριων για να έχει εκπτώσεις σε αστικές και υπεραστικές μεταφορές και σινεμάδες ή για να τρώει τζάμπα στις φοιτητικές λέσχες ρε παιδιά πάτε καλά?

Τα παιδιά που δίνουν κατατακτήριες ειναι άτομα συνειδητοποιημένα που πάνε να σπουδάσουν και να πάρουν ένα 2ο πτυχίο σε κάτι που προφανέστατα τους ενδιαφέρει τα μάλα. Πόσοι περνάνε με κατατακτήριες και θα είναι και βάρος για το κράτος η υποστήριξη τους με τα προνόμια των φοιτητών? Πιστεύω θα έπρεπε να δικαιούνται τα πάντα που δικαιούνται οι φοιτητές που εισέρχονται με πανελλήνιες εκτός της στέγασης στις εστίες. 

Εκτός αν πιστεύετε στα σοβαρά τώρα ότι θα ρίξει τον προυπολογισμό του υπουργείου παιδείας έξω τα πιάτα φαγητού (που είναι και από ιδιωτικές εταιρείες στην τελική κατά κύριο λόγο) που θα τρώνε αυτοί οι φοιτητές στις λέσχες ή τα συγγράμματα που θα παίρνουν! Σιγά μην χρεοκοπήσουν και τα ΚΤΕΛ αν δίνουν φοιτητική έκπτωση σε καμιά 4-5 χιλ άτομα παραπάνω πανελλαδικόςΤο πάρα πολύ λέμε τώρα καθώς είναι κατά πολύ λιγότεροι.

Μιλάμε για έναν ελάχιστο αριθμό εισακτέων σε ελάχιστες σχολές...εκτός αν πιστεύετε οτι υπάρχουν άνθρωποι που πάνε για δεύτερο πτυχίο σε ζωικές και φυτικές παραγωγές..ή σε θεολογίες και τουριστικά.

• Like 2
Δημοσ.

Αντίστοιχα θα μπορούσαν να είναι δωρεάν τα μαθήματα από απόσταση ή να πληρώνεις μόνο 20-50 για τις εξετάσεις, αλλά στα περισσότερα σου ζητάνε 300 εώς 1000 ευρώ το μάθημα. Στα δημόσια αναφέρομαι πάντα. Food for thought.

Δημοσ.

.εκτός αν πιστεύετε οτι υπάρχουν άνθρωποι που πάνε για δεύτερο πτυχίο σε ζωικές και φυτικές παραγωγές..ή σε θεολογίες και τουριστικά.

Ποιος σε είπε ότι δεν πάνε;

Δημοσ.

Ποιος σε είπε ότι δεν πάνε;

Στις σχολές που σου λέω δεν γεμίζουν οι θέσεις από τις πανελλήνιες αν δεις λες να πηγαίνουν για να μπουνε απο τις κατατακτήριες?

Στο ΤΕΙ Κρήτης που ξερω απο προσωπικη εμπειρια καθως ημουν στην γραμματεια σχολης...δεν συμπληρώνταν οι θέσεις εισερχόμενων από κατακτήριες σε σχολές υποτίθεται με ζήτηση όπως η Πληροφορική η Λογιστική και η Νοσηλευτική! Για τουριστικά,δομικα υλικα και τετοια δεν το συζητάω καν. Ζήτημα ΑΝ έμπαινε 1 τον χρόνο!

Δημοσ.

Αν υπάρχουν προνόμια μάντεψε τι ζήτηση θα αποκτήσουν.

Από τις πανελλήνιες τότε που παίρνουν τα προνόμια αν θελήσουν (καθώς φυσικά δεν γίνεται από κει η παραμικρή διασταύρωση) ακόμα και για 2ο πτυχίο γιατί δεν έχουν ζήτηση και μένουν κενές πάρα μα πάρα πολλές θέσεις σε πολλές σχολές σε όλη την χώρα?

Επίσης εδώ μιλάμε κυρίως τα συγγράματα είναι το προνόμιο και όχιτα 30-40 σεντς φθηνότερο εισιτήριο στο αστικό αν το έχετε καταλάβει.

Θα δώσει ο άλλος να περάσει σε άκυρη σχολή για να πάρει συγγράματα που δεν τον ενδιαφέρουν?Τα σκέφτεστε αυτά που λέτε?

Δημοσ.

Να κοιτάξουν τις μύτες τους πες τους γιατί αν είχαν επαγγελματικη αποκατασταση δεν θα μένανε κενές το 70-80% των θέσεων από τις πανελλήνιες!!!

Επίσης μιλάμε για τρομακτικές εξαιρέσεις...αν πιστεύει κανείς οτι θα πέσουν έξω τα ιδρύματα αν δώσουν συγγράματα σε 2-3 παραπάνω άτομα ανά σχολή τότε τι να πω.

• Like 2
Δημοσ.

Συμφωνώ με τον backpacker.. γιατί μερικοί έχετε πάρει κάποια ακράια παραδείγματα δηλαδή; Τόσο πια προνόμιο είναι να είσαι φοιτητής; Δηλαδή τι νομίζετε ότι οι φοιτητές είναι ανάσκελα και τους δίνουν λεφτά; Τα ρημάδια τα βιβλία να μπορώ να διαβάσω θέλω, τόσο αδιανόητο σας είναι; Που έχω σκάσει τόσα λεφτά για βιβλία; Για να σπουδάσω αυτό που αγαπώ και δεν κατάφερα με την πρώτη φορά; Απλά θα χετε γιατρό που δε θα χει ανατομία να διαβάσει μετά το πρώτο έτος γιατί θα την έχει επιστρέψει από εκεί που τη διάβασε. Ο τελικός αποδέκτης είναι αυτός που δέχεται τις υπηρεσίες. Αν εγώ δεν έχω καλή εκπαίδευση τότε δε θα παρέχω καλές υπηρεσίες απλό είναι. Επίσης σχετικά με το ότι εμείς των κατατακτηριών ρίχνουμε το κράτος που παίρνουμε πολλά πτυχία... η Marie Curie είχε 3 πτυχία: φυσικής, χημείας και μαθηματικών. Δε νομίζω ότι έριξε τη γαλλική κυβέρνηση σπουδάζοντας στη Σορβόνη. 

Δημοσ.

Να κοιτάξουν τις μύτες τους πες τους γιατί αν είχαν επαγγελματικη αποκατασταση δεν θα μένανε κενές το 70-80% των θέσεων από τις πανελλήνιες!!!

Επίσης μιλάμε για τρομακτικές εξαιρέσεις...αν πιστεύει κανείς οτι θα πέσουν έξω τα ιδρύματα αν δώσουν συγγράματα σε 2-3 παραπάνω άτομα ανά σχολή τότε τι να πω.

είναι επειδή δεν γνωρίζουν πολλοί τις διεξόδους που έχουν αυτές οι σχολές

Δημοσ.

είναι επειδή δεν γνωρίζουν πολλοί τις διεξόδους που έχουν αυτές οι σχολές

Ναι είναι τεράστιο μυστικό στην υπερτουριστική Ελλάδα τι χρήμα έχει ο τουρισμός!!Τεσπα δεν ειναι αυτό το θέμα μας...το θέμα είναι οτι αυτά τα ελαχιστότατα παιδιά θα έπρεπε να παίρνουν τα συγγράματα τους δωρεάν όπως και οι υπόλοιποι φοιτητές!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...