xpera_x Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Τότε θα είχαμε έναν ακόμα ΟΕΔΒ με συνωστισμούς σε λιμάνια και τα σχετικά. Τότε θα είχαμε ένα ακόμα πανεπιστημιακό εκδοτικό οίκο (ιδιωτικού ή κρατικού πανεπιστημίου) όπως σε όλο το δυτικό κόσμο ο οποίος θα απέφερε χρήματα στο πανεπιστήμιο https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_university_presses Τώρα αν στα πανεπιστήμιά μας έχουμε καθηγητές που αυτό που διδάσκουν είναι συνωστισμοί σε λιμάνια, αυτοί οι καθηγητές αυτά θα διδάσκουν και από τις θέσεις αυτές θα τα διδάσκουν είτε υφίστανται εκδοτικοί οίκοι των πανεπιστημίων είτε όχι. Κοινώς, άλλη κουβέντα η μια, και διαφορετική η άλλη.
idomeneas7 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Φοβάμαι πως και εκεί θα έβρισκαν τρόπο να κλέψουν. Θυμάμαι είχαμε μια καθηγήτρια η οποία τότε ήταν σε φάση πρότασης ενός νέου τρόπου διδασκαλίας και είχε αιτηθεί κονδύλια άνω του 1.000.000 ευρώ για την υλοποίηση. Υποθέτω θα παιζόντουσαν διάφορα τέτοια από τους συγγραφείς για "έρευνα" και γενικά θα γινόταν πάρτι με το δημόσιο χρήμα για άλλη μια φορά. Συμφωνώ με τον backpacker.. γιατί μερικοί έχετε πάρει κάποια ακράια παραδείγματα δηλαδή; Τόσο πια προνόμιο είναι να είσαι φοιτητής; Δηλαδή τι νομίζετε ότι οι φοιτητές είναι ανάσκελα και τους δίνουν λεφτά; Τα ρημάδια τα βιβλία να μπορώ να διαβάσω θέλω, τόσο αδιανόητο σας είναι; Που έχω σκάσει τόσα λεφτά για βιβλία; Για να σπουδάσω αυτό που αγαπώ και δεν κατάφερα με την πρώτη φορά; Απλά θα χετε γιατρό που δε θα χει ανατομία να διαβάσει μετά το πρώτο έτος γιατί θα την έχει επιστρέψει από εκεί που τη διάβασε. Ο τελικός αποδέκτης είναι αυτός που δέχεται τις υπηρεσίες. Αν εγώ δεν έχω καλή εκπαίδευση τότε δε θα παρέχω καλές υπηρεσίες απλό είναι. Επίσης σχετικά με το ότι εμείς των κατατακτηριών ρίχνουμε το κράτος που παίρνουμε πολλά πτυχία... η Marie Curie είχε 3 πτυχία: φυσικής, χημείας και μαθηματικών. Δε νομίζω ότι έριξε τη γαλλική κυβέρνηση σπουδάζοντας στη Σορβόνη. Γιατι δεν τα αγοράζεις μεταχειρισμένα απο κάποιον απόφοιτο όπως σου είπα ήδη στην πρώτη απαντηση? Ξέρω γιατρό από κατατακτήριες που δεν παραπονέθηκε ποτέ άρα υπάρχει λύση.
Backpacker Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Φοβάμαι πως και εκεί θα έβρισκαν τρόπο να κλέψουν. Θυμάμαι είχαμε μια καθηγήτρια η οποία τότε ήταν σε φάση πρότασης ενός νέου τρόπου διδασκαλίας και είχε αιτηθεί κονδύλια άνω του 1.000.000 ευρώ για την υλοποίηση. Υποθέτω θα παιζόντουσαν διάφορα τέτοια από τους συγγραφείς για "έρευνα" και γενικά θα γινόταν πάρτι με το δημόσιο χρήμα για άλλη μια φορά. Γιατι δεν τα αγοράζεις μεταχειρισμένα απο κάποιον απόφοιτο όπως σου είπα ήδη στην πρώτη απαντηση? Ξέρω γιατρό από κατατακτήριες που δεν παραπονέθηκε ποτέ άρα υπάρχει λύση. Τρολάρεις? Που ξέρεις εσύ τι οικονομική κατάσταση έχει ο καθένας?Αυτό που είναι λύση για κάποιον δεν είναι δυνατή λύση για κάποιον άλλον γιατί δεν είναι όλοι στην ίδια κατάσταση!Και για να πληρώνουμε για την παιδεία υπάρχουν άνθρωποι που δεν παραπονιούνται και το ζητάνε άρα να κάνουμε όλη την παιδεία πληρωτέα ώστε να γίνει προνόμιο λίγων.
idomeneas7 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Μάλλον άλλοι τρολλάρουν. Τελικά τα φοιτητικά προνόμια είναι ή δεν είναι σημαντικά? Γιατί αν δεν είναι και ένταξει μωρέ, να δώσει το κράτος συγγράματα, πάσο και σίτιση σε όλους - πόσο κοστίζουν?, τότε γιατί τα ζητάτε? Ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης του καθενός, παραμένει το γεγονός πως η Ελλάδα παρέχει δωρεάν πρώτο πτυχίο συν αρκετά οφέλη, πράγμα που δεν βρίσκεις σε διάφορες άλλες χώρες. Παρέχει επίσης δωρεάν μεταπτυχιακά με οφέλη. Αν κάποιος διάλεξε πρώτο πτυχίο που δεν του άρεσε τελικά, που φταίει το κράτος για να επωμιστεί ξανά τα οφέλη? Το παρέχει άνευ διδάκτρων και αυτό θα έπρεπε να είναι αρκετό. Υ.Γ. Ο γιατρός του παραδείγματος ήταν σε άθλια οικονομική κατάσταση, του τύπου είχε όλες κι όλες 5 μπλούζες. Αυτός δεν παραπονέθηκε. 1
Backpacker Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Η ουσία είναι ότι μιλάμε για μια διευκόλυνση σε έναν ελάχιστο αριθμό ανθρώπων η οποία δεν έχει το παραμικρό δημοσιονομικό βάρος και μερικοί εδώ μέσα είστε αντιθετοι με αυτό λες και θα σας κόψουν τις συντάξεις ή θα κλείσουν οι σχολές αν δώσουν δωρεάν συγγράμματα σε 2-3 άτομα παραπάνω μέσο όρο σε κάθε σχολή. I rest my case...
idomeneas7 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Δεν πρόκειται για 2-3 άτομα παραπάνω, είναι χιλιάδες κάθε χρόνο και οι απώλειες από τα συγγράματα, την σίτιση και το μειωμένο εισιτήριο φτάνουν πολλές χιλιάδες ευρώ (μάλλον εκατομμύρια) ετησίως. Αν οι εισακτέοι είναι χοντρικά 60.000 και το 12% αυτών είναι με κατατακτήριες, μιλάμε για κάπου 7.000. Εγώ σου λέω 5.000 γιατί πες δεν καλύπτονται παντού οι θέσεις. Από εδώ καταλαβαίνεις πόσο κοστίζει να ταϊσεις δωρεάν, να μεταφέρεις με τα μισά λεφτά και να παρέχεις ακριβά συγγράματα σε 5.000 άτομα? Θα βάλω παράδειγμα από τη δική μου σχολή, τα συγγράματα του πρώτου έτους κοστίζουν κάπου 400 ευρώ, συν 3 ευρώ την ημέρα η σίτιση (πες ότι το κράτος δίνει 2) συν μισό εισιτήριο επί χοντρικά 180 ημέρες. 'Ενα ελάχιστο κόστος στα 1.000 ευρώ ανα φοιτητή. Πολύ χοντρικά αλλά εκεί είναι.
gokuthelegend Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Η ουσία είναι ότι μιλάμε για μια διευκόλυνση σε έναν ελάχιστο αριθμό ανθρώπων η οποία δεν έχει το παραμικρό δημοσιονομικό βάρος και μερικοί εδώ μέσα είστε αντιθετοι με αυτό λες και θα σας κόψουν τις συντάξεις ή θα κλείσουν οι σχολές αν δώσουν δωρεάν συγγράμματα σε 2-3 άτομα παραπάνω μέσο όρο σε κάθε σχολή. I rest my case... Δεν νομίζω να είναι μόνο 2-3 άτομα. Εγώ θυμάμαι από όταν σπούδαζα, έπαιρναν τουλάχιστον 10-15 άτομα μόνο στο τμήμα μου και κάθε έτος. Μέσα σε 4 χρόνια που σπούδασα μπορεί να πήραν 50-60 άτομα. Πολλαπλασιασέ το με τα πόσα τμήματα υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα βγαίνουν αρκετά άτομα. Βάλε και πόσοι το πάνε χαλαρά και βγάζουν την σχολή σε πάνω από 4 χρόνια. Και μιλάω για τμήμα και όχι για ολόκληρο πανεπιστήμιο, αν ένα πανεπιστήμιο (ΑΕΙ ή ΤΕΙ) έχει πολλά τμήματα, τότε παίρνει πολλαπλάσια άτομα. Εντάξει, και πάλι δεν είναι πολλά, αλλά δεν είναι ούτε λίγα.
Backpacker Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Δεν νομίζω να είναι μόνο 2-3 άτομα. Εγώ θυμάμαι από όταν σπούδαζα, έπαιρναν τουλάχιστον 10-15 άτομα μόνο στο τμήμα μου και κάθε έτος. Μέσα σε 4 χρόνια που σπούδασα μπορεί να πήραν 50-60 άτομα. Πολλαπλασιασέ το με τα πόσα τμήματα υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα βγαίνουν αρκετά άτομα. Βάλε και πόσοι το πάνε χαλαρά και βγάζουν την σχολή σε πάνω από 4 χρόνια. Και μιλάω για τμήμα και όχι για ολόκληρο πανεπιστήμιο, αν ένα πανεπιστήμιο (ΑΕΙ ή ΤΕΙ) έχει πολλά τμήματα, τότε παίρνει πολλαπλάσια άτομα. Εντάξει, και πάλι δεν είναι πολλά, αλλά δεν είναι ούτε λίγα. Είπα μέσο όρο. Στα δημοφιλή τμήματα ΑΕΙ γεμίζουν οι θέσεις που έιναι 10-15 όπως είπες...αλλά σε πάρα πολλές σχολές ΤΕΙ και μη δημοφιλή σχολές ΑΕΙ που είτε λόγω αντικειμένου είτε λόγω πόλης μένουν κενές θέσεις ως και απ'τις πανελλήνιες εκεί τα νούμερα των εισακτέων από κατατακτήριες είναι από 0-1. Για αυτό είπα έναν πρόχειρο μέσο όρο. Γιατί όπως ξέρουμε είναι πολύ λιγότερα τα δημοφιλή τμήματα που δίνει ο κόσμος κατατακτήριες από αυτά που δεν δίνουν. ΥΓ Επίσης εδώ λέμε κυρίως για το θέμα των συγγραμάτων. Εκεί είτε σπουδάζουν 4 χρόνια είτε 10 μια φορά τα παίρνουν άρα το κόστος δεν αλλάζει. Αυτούς πάρτους το πάσο αν είναι με την συμπλήρωση του 4ου έτος ώστε να μην έχουν εκπτώσεις και φαί στην λέσχη εφόσον θεωρείται τόσο προνόμιο η έκπτωση στα αστικά και το φαί στις λέσχες (που είναι ιδιωτικα και τα αστικά και οι λέσχες άρα δεν επιβαρύνεται κάνα κράτος από αυτά αλλά τεσπα) Δεν πρόκειται για 2-3 άτομα παραπάνω, είναι χιλιάδες κάθε χρόνο και οι απώλειες από τα συγγράματα, την σίτιση και το μειωμένο εισιτήριο φτάνουν πολλές χιλιάδες ευρώ (μάλλον εκατομμύρια) ετησίως. Αν οι εισακτέοι είναι χοντρικά 60.000 και το 12% αυτών είναι με κατατακτήριες, μιλάμε για κάπου 7.000. Εγώ σου λέω 5.000 γιατί πες δεν καλύπτονται παντού οι θέσεις. Από εδώ καταλαβαίνεις πόσο κοστίζει να ταϊσεις δωρεάν, να μεταφέρεις με τα μισά λεφτά και να παρέχεις ακριβά συγγράματα σε 5.000 άτομα? Θα βάλω παράδειγμα από τη δική μου σχολή, τα συγγράματα του πρώτου έτους κοστίζουν κάπου 400 ευρώ, συν 3 ευρώ την ημέρα η σίτιση (πες ότι το κράτος δίνει 2) συν μισό εισιτήριο επί χοντρικά 180 ημέρες. 'Ενα ελάχιστο κόστος στα 1.000 ευρώ ανα φοιτητή. Πολύ χοντρικά αλλά εκεί είναι. No offense αλλά τα νούμερα σου και αυτά που λες είναι ότι να ναι. Τι 12% που τα διάβασες αυτά? Αυτά τα νούμερα δεν πιάνονται με τίποτα. Το ποσοστό εισδοχής είναι 2% στις σχολές αθηνών και σαλονίκης και 4% στις σχολές της επαρχίας για απόφοιτους ΑΕΙ και 5% για απόφοιτους ΤΕΙ.Δλδ χοντρικά στις πολλές θέσεις των Αθηνων-Σαλονικής οι εισακτέοι με κατατακτήριες ειναι το 7% ενώ στην επαρχία που εχει και λιγοτερες θέσεις ειναι το 8-9% Επίσης οι θέσεις που δεν καλύπτονται πανελλαδικά είναι η πλειοψηφία και όχι η μειοψηφία όπως έβαλες εσύ. Έχουμε ΤΕΙ και ΑΕΙ σε πόσες κωμοπόλεις...πιστεύεις οτι γεμιζουν θεσεις σε Σητεία,Ιεράπετρα,Διδυμότειχο,Κιλκίς,Άρτα.Ληξούρι,Αργοστόλι,Πύργο,Σύρο,Μεσολόγγι και πόσες άλλες κωμοπόλεις με σχολές ανύπαρκτης επαγγελματικής αποκατάστασης? Δεν βάζω καν σχολές σε μεγάλα ιδρύματα που απλά δεν έχουν ζήτηση ούτε με πανελλήνιες (τουριστικά.ζωικές,φυτικές,εσωτερικης διακοσμησης κ.α) ΥΓ Δεν βάζω καν στα νούμερα σου οτι πολλοί που δίνουν κατατακτήριες ειναι από παραπλήσιες σχολές και έτσι ξεκινάνε το δεύτερο πτυχιό από το 2ο ή και 3ο ακόμα έτος. 1
idomeneas7 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Είδες καθόλου την προηγούμενη μου απάντηση? Σοβαρά τώρα πιστεύεις πως οι λέσχες είναι ιδιωτικές εταιρείες που μαγειρεύουν τζάμπα για τους φοιτητές και δεν πληρώνονται από το κράτος? 'Η πως δεν ζημιώνονται οι κρατικές συγκοινωνίες επειδή κάποιες ελάχιστες πόλεις έχουν ιδιωτικά αστικά?
Backpacker Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Είδες καθόλου την προηγούμενη μου απάντηση? Σοβαρά τώρα πιστεύεις πως οι λέσχες είναι ιδιωτικές εταιρείες που μαγειρεύουν τζάμπα για τους φοιτητές και δεν πληρώνονται από το κράτος? 'Η πως δεν ζημιώνονται οι κρατικές συγκοινωνίες επειδή κάποιες ελάχιστες πόλεις έχουν ιδιωτικά αστικά? Εδώ εσύ πιστεύεις ότι γεμίζουν τμήματα της επαρχίας από τις κατατακτήριες και ότι αν τα δίνουν τζάμπα αυτά θα διαβάζει ο αλλος να δινει κατατακτήριες για να περάσει στο ΤΕΙ στα Μουδανιά και στην Ιεράπετρα και να πάρει συγγράματα που δεν τον ενδιαφέρουν!
idomeneas7 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 No offense αλλά τα νούμερα σου και αυτά που λες είναι ότι να ναι. Τι 12% που τα διάβασες αυτά? Αυτά τα νούμερα δεν πιάνονται με τίποτα. Το ποσοστό εισδοχής είναι 2% στις σχολές αθηνών και σαλονίκης και 4% στις σχολές της επαρχίας για απόφοιτους ΑΕΙ και 5% για απόφοιτους ΤΕΙ.Δλδ χοντρικά στις πολλές θέσεις των Αθηνων-Σαλονικής οι εισακτέοι με κατατακτήριες ειναι το 7% ενώ στην επαρχία που εχει και λιγοτερες θέσεις ειναι το 8-9% Επίσης οι θέσεις που δεν καλύπτονται πανελλαδικά είναι η πλειοψηφία και όχι η μειοψηφία όπως έβαλες εσύ. Έχουμε ΤΕΙ και ΑΕΙ σε πόσες κωμοπόλεις...πιστεύεις οτι γεμιζουν θεσεις σε Σητεία,Ιεράπετρα,Διδυμότειχο,Κιλκίς,Άρτα.Ληξούρι,Αργοστόλι,Πύργο,Σύρο,Μεσολόγγι και πόσες άλλες κωμοπόλεις με σχολές ανύπαρκτης επαγγελματικής αποκατάστασης? Δεν βάζω καν σχολές σε μεγάλα ιδρύματα που απλά δεν έχουν ζήτηση ούτε με πανελλήνιες (τουριστικά.ζωικές,φυτικές,εσωτερικης διακοσμησης κ.α) ΥΓ Δεν βάζω καν στα νούμερα σου οτι πολλοί που δίνουν κατατακτήριες ειναι από παραπλήσιες σχολές και έτσι ξεκινάνε το δεύτερο πτυχιό από το 2ο ή και 3ο ακόμα έτος. None taken, το ΦΕΚ το λέει. Αρα μιλάμε για 8.201 θέσεις το 2015-2016. Πόσες μαντεύεις να έχουν καλυφθει και πόσο υπολογίζεις το κόστος αν είχαν προνόμια όλοι αυτοί?
Fulgore Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Για μένα πιο λογικό είναι να "επενδύσει" (αφού το θέτουμε έτσι) το κράτος σε κάποιον που κάνει 2ο πτυχίο, και άρα έχει αποδείξει την αξία του και την θέλησή του να συνεχίσει να προσπαθεί παρά σε έναν τυχαίο φοιτητή πρώτου πτυχίου που πολλοί είναι χαραμοφάηδες Εν μερη αυτο ισχυει αλλα για αλλες χωρες δυστηχως. 1
Backpacker Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Ούτε το 40%. Σε γραμματεία ΤΕΙ της 4ης μεγαλύτερης πολης της Ελλαδας ημουν βοηθός και τα είδα από μέσα με τα μάτια μου. Εδώ δεν έρχονται στις σχολές πόσοι οι οποίο απλά γράφονταν (και αν) και που περνούσαν με πανελλήνιες. Υπάρχουν κάθε χρόνο πόσες χιλιάδες θέσεις σε ΤΕΙ/ΑΕΙ από εισερχόμενους πανελληνίων οι οποίοι είτε ξαναδίνουν είτε πάνε με το 10% την επόμενη χρονιά. Τεσπα συμφωνούμε οτι διαφωνούμε. Εσύ δεν θες να έχουν αυτές τις διευκολύνσεις αυτά τα παιδιά εγώ θέλω.Εγώ πιστεύω οτι ειναι σε συντριπτική πλειοψηφία συνειδητοποιημένα άτομα που μπαίνουν σε σχολές που γουστάρουν (είτε σαν αντικείμενο είτε για την αποκατάσταση τους) για να της τελειώσουν το συντομότερο και συ πιστεύεις οτι αν δοθούν προνόμια θα αλλάξει αυτό και θα μπαίνουν ρεμπεσκέδες για να παίρνουν τα απίστευτα αυτά προνόμια. Το πως τώρα ένας ρεμπεσκές θα καταφέρει να περάσει το τεράστιο παλούκι που είναι οι κατατακτήριες είναι άλλη ιστορία! 1
idomeneas7 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Ούτε το 40%, ωραία, να πούμε το 30%? 2.500 άτομα δηλαδή. Πόσο λες ότι θα κοστίζουν αυτοί? Συμφωνείς με τον υπολογισμό μου για 1000 ευρω ελάχιστο ετησίως? Βγαίνει τουλάχιστον 2.500.000 το χρόνο το κόστος?
Backpacker Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Ούτε το 40%, ωραία, να πούμε το 30%? 2.500 άτομα δηλαδή. Πόσο λες ότι θα κοστίζουν αυτοί? Συμφωνείς με τον υπολογισμό μου για 1000 ευρω ελάχιστο ετησίως? Βγαίνει τουλάχιστον 2.500.000 το χρόνο το κόστος? 2.5 μύρια τον χρόνο για ολόκληρο υπουργείο είναι πραγματικά στραγάλια!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα