Razor_7 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Παραθετω το παρακατω που περιεχει και το σχετικο βιντεο καταγραφης του συμβαντος (καθως κατεβηκε απο το yt) Αν και αναφερεται ως ρατσιστικη επιθεση,εμενα το υφος και η συμπεριφορα του δε μου φαινεται και τοσο ακραια ή ρατσιστικη ,χωρις να ξερω πως συμπεριφερεται βεβαια ο συγκεκριμενος και σε ημεδαπους για να εχω μετρο συγκρισης ή τι εχει προηγηθει και γενικα το ιστορικο αντιστοιχων περιπτωσεων σ' αυτους τους σταθμους. Απ' την αλλη δεν ξερω και κατα ποσο ειναι δικαιολογημενος ο σεκιουριτας να ζηταει τετοιο πραγμα,παροτι "Οι αποσκευές θα πρέπει να τοποθετούνται στους ελεύθερους χώρους των οχημάτων, εκτός των διαδρόμων, των σημείων εισόδου-εξόδου των επιβατών". Ποια ειναι η αποψη σας για το συγκεκριμενο συμβαν? http://www.news247.gr/eidiseis/reportaz/stasy-a-e-gia-ratsistiko-peristatiko-ston-hsap-zhta-thn-apomakrynsh-toy-sekioyrita.3908829.html
TriLoBiTe Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Υπερβάλλων ζήλος; Για ποδήλατα έχω δει να γίνονται συστάσεις να πηγαίνουν στο τελευταίο βαγόνι, για άλλα προσωπικά πράγματα πρώτη φορά. Και να πεις ότι έχει και πολύ κόσμο ρε γμτ..
παπι Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Να ελεγες πως είναι κανας μικροπωλητής με ένα περίπτερο απάνω του,να το καταλάβω. 2
AntiCambeR Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Απο τα χειρότερα πόστα για την δουλειά αυτή απ'ότι έχω ακούσει. 1
grenion29 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Νομικά πρέπει να δούμε τι προβλέπει ο κανονισμός του ΗΣΑΠ για τις μεγάλες αποσκευές.Επειδή το θέμα αυτό "παίζει" παντού έχει αναφερθεί πολλές φορές πως δεν υπάρχει τέτοιος κανονισμός,οπότε ας το δεχτούμε χωρίς να το ψάξουμε περισσότερο. Υπάρχει όμως και η περίπτωση,που δεν εξετάζεται από κανέναν,η παράβαση να αφορά τις νέες οδηγίες μετά τα τελευταία τρομοκρατικά χτυπήματα όπου αναφέρει ότι μεγάλες αποσκεύες που θεωρούνται ύποπτες πρέπει να μεταφέρονται στο τελευταίο βαγόνι καθότι σε άλλη περίπτωση τα θύματα θα είναι πολλαπλάσια,κάτι που είναι και λογικό. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ήταν τόσο δύσκολο να μεταφερθεί ήρεμα με την πρώτη σύσταση στο τελευταίο βαγόνι.Ούτε κάτι το κουραστικό,ούτε προσβλητικό είναι και πιθανόν να τελείωνε το θέμε ήρεμα εκεί. Όσον αφορά το σεκιουριτά,δυστυχώς τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα οι πάσης φύσεως αλλοδαποί έχουν γίνει "Ιερές αγελάδες" και το κάθε συμβάν στο οποίο εμπλέκονται εξετάζεται με διαφορετικό τρόπο,από το ότι αν ήταν ένας Έλληνας.Αλήθεια αν στην θέση του αλλοδαπού ήταν ένας Έλληνας θα είχε μπει στον κόπο η κυρία να βγάλει έστω και το κινητό;Έχω δει παρόμοιο περιστατικό με σκύλο μικροσκοπικό και πολύ καλά δεμένο(που αντικειμενικά δεν υπήρχε καμία πιθανότητα να δημιουργήσει πρόβλημα),όμως ο σεκιουριτάς δεν άφηνε το συρμό να ξεκινήσει,γιατί δεν φορούσε ειδικό φίμωτρο. 1
TriLoBiTe Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Υπάρχει όμως και η περίπτωση,που δεν εξετάζεται από κανέναν,η παράβαση να αφορά τις νέες οδηγίες μετά τα τελευταία τρομοκρατικά χτυπήματα όπου αναφέρει ότι μεγάλες αποσκεύες που θεωρούνται ύποπτες πρέπει να μεταφέρονται στο τελευταίο βαγόνι καθότι σε άλλη περίπτωση τα θύματα θα είναι πολλαπλάσια,κάτι που είναι και λογικό. Aν παίζει τέτοια οδηγία τότε αλλάζει το πράμα.. πάντως έχω δει να μεταφέρουν διπλάσια πράγματα απ' αυτόν με πήχτρα κόσμο
Βασίλης_29 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Πριν χρόνια σε λεωφορείο μπήκαν 2 πακιστανοί με μεγάλες σακούλες με διάφορα μέσα, τους φωνάζει ο οδηγός και τους λέει να πάνε πίσω πίσω στο λεωφορείο, αυτοί δεν κατάλαβαν αρχικά αλλά πήγαν μετά.
bedazzled Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Οι κανονισμοί πολλά λένε (π.χ. περί επαιτείας)... άλλο αν εφαρμόζονται ή όχι.
anwnymh29 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Απο οτι διαβασα ο αμοιρος απολυθηκε.. ολα αυτα επειδη βρεθηκε μια με καμερα να πουλησει προοδευτικη μαγκια και να τον βγαλει τι αλλο??Ρατσιστη!!Δεν ειδα ο ανθρωπος που απο αυριο θα ψαχνει δουλεια να καταφερθει εναντιον του Αφρικανου ρατσιστικα..για την φυλη του,για το χρωμα του..Του ειπε απλα να ακολουθησει εναν κανονισμο,μια,δυο,τρεις..στην εκτη εγινε αγενης!Εμεις ομως θα τον πουμε ρατσιστη..Ειχε ενα μικρο περιπτερο πανω του , εσυ ελληνα πληρωνς ΣΔΟΕ.. θα πεταχτουν πολλα ζα αλλα δεν θα δωσω βαση..κριμα στον ανθρωπο που εχασε την δουλεια του,κριμα την ατολμια του για το γεγονος οτι δεν της εβαλε το κινητο εκει που πρεπει που παρανομως βιντεοσκοπουσε και κριμα που εν τελει δεν φωναξε μια αστυνομια..κυριως ομως κριμα σε εμας που βγαζουμε τα ματακια μας με τα χερακια μας. 5
the other one Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Έτσι είναι τι να κάνουμε σε αυτό τον κόσμο αν δε κάνεις σωστά τη δουλειά σου απολύεσαι. Τουλάχιστον ο συγκεκριμένος απολύθηκε από δική του μαλακία κι όχι γιατί έκλεισε το τμήμα της εταιρείας που εργαζόταν λόγω κρίσης. "κι αυτά επειδή βρέθηκε με μια κάμερα" ατυχία ρε παιδί μου κοίτα να δεις...
opera Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Ο μετανάστης δεν έκανε κάτι παράνομο όσον αφορά τη μεταφορά του αντικειμένου σύμφωνα με το κανονισμό. Προσυπογράφω τις παρατηρήσεις του αρθρογράφου. Ένα θέμα θα μπορούσε να είναι το περιεχόμενο της αποσκευής και σε σχέση με τη ασφάλεια των επιβατών ή τη νομιμότητά του.
manousos82003 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Έτσι είναι τι να κάνουμε σε αυτό τον κόσμο αν δε κάνεις σωστά τη δουλειά σου απολύεσαι. Τουλάχιστον ο συγκεκριμένος απολύθηκε από δική του μαλακία κι όχι γιατί έκλεισε το τμήμα της εταιρείας που εργαζόταν λόγω κρίσης."κι αυτά επειδή βρέθηκε με μια κάμερα" ατυχία ρε παιδί μου κοίτα να δεις... Τότε....Prove it or it didn't happen!
Moderators Spect~ Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Moderators Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Απο οτι διαβασα ο αμοιρος απολυθηκε.. ολα αυτα επειδη βρεθηκε μια με καμερα να πουλησει προοδευτικη μαγκια και να τον βγαλει τι αλλο??Ρατσιστη!!Δεν ειδα ο ανθρωπος που απο αυριο θα ψαχνει δουλεια να καταφερθει εναντιον του Αφρικανου ρατσιστικα..για την φυλη του,για το χρωμα του..Του ειπε απλα να ακολουθησει εναν κανονισμο,μια,δυο,τρεις..στην εκτη εγινε αγενης!Εμεις ομως θα τον πουμε ρατσιστη..Ειχε ενα μικρο περιπτερο πανω του , εσυ ελληνα πληρωνς ΣΔΟΕ.. θα πεταχτουν πολλα ζα αλλα δεν θα δωσω βαση..κριμα στον ανθρωπο που εχασε την δουλεια του,κριμα την ατολμια του για το γεγονος οτι δεν της εβαλε το κινητο εκει που πρεπει που παρανομως βιντεοσκοπουσε και κριμα που εν τελει δεν φωναξε μια αστυνομια..κυριως ομως κριμα σε εμας που βγαζουμε τα ματακια μας με τα χερακια μας. 1)Δεν ειναι αμοιρος -ακομη και αν ειχε δικιο- ο τροπος που το εκανε ειναι λαθος οποτε δεν δικαιλογειτα η συμπεριφορα του. 2)Οχι δεν του ειπε να ακολουθησει κανενα κανονισμο απλα προσπαθησε να επιβαλει αυτο που γουσταρε γιατι οπως θα διαβασες ο κανονισμος δεν τον καλυπτει πουθενα (τον σεκιουριτα) σε αντιθεση με τον επιβατη που ηταν σε ολα σωστος. 3)Η καταγραφη σε δημοσιο χωρο δεν ειναι παρανομη και ειδκα στο μεγαλυτερο μερος του βιντεο δεν φαινονται καν φατσες. Μην προσπαθεις να δικαιολογησεις καποιον επειδη σου αρεσει το ηθος του και επειδη στεναχωριεσαι που εχασε τη δουλεια του. Προκαλεσε την απολυση του και του αξιζε. Σας αρεσει δεν σας αρεσει ηταν 100% λαθος και καλα επαθε! 22
DrLo Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Aν παίζει τέτοια οδηγία τότε αλλάζει το πράμα.. πάντως έχω δει να μεταφέρουν διπλάσια πράγματα απ' αυτόν με πήχτρα κόσμο Βγήκε πριν από λίγο στο MEGA ένας υπέυθυνος της ΣΤΑΣΥ και είπε ότι τυπικά υπάρχει τέτοια οδηγία περί "μεγάλων αποσκευών". Βέβαια το τι είναι μεγάλη αποσκευή και τι όχι, κατά πόσο ενοχλεί ή όχι είναι φλου, πράγμα που τυπικά υποθέτω ότι λειτουργεί υπέρ του σεκιουριτά που του δίνεται η ευχαίρεια να κρίνει κάθε φορά τι είναι "μεγάλο". Ναι εκεί δε φαίνεται να ενοχλεί αλλά είναι η αφετηρία. Και εγώ έχω μπει σε μετρό με τόσο μεγάλες αποσκεύες (αυτό είναι μια βαλίτσα και ένα μπόγο εγώ είχα 2 βαλίτσες). Νομίζω ότι μάλλον μαγκιά ήθελε να πουλήσει ο τύπος (το οποίο είναι εξ' ίσου καταδικαστέο βέβαια). Δε ξέρω κατά πόσο ήταν ρατσιστικό ή όχι (παρόμιο περιστατικό, όχι τόσο έντονο μου έχει τύχει σε λεοφορείο), Σε κάθε περίπτωση αν ήταν άλλη η συμπεριφορά του θα ήταν αλλιώς. Το πιο περίεργο για μένα στο βίντεο δεν είναι το "βγάλε το βγάλε το" αλλά το "εσένα θα βαρέσουν" .... 1ον αν είναι αλήθεια γιατί να τον βαρέσουν? 2ον αν δέν είναι αλήθεια, γιατί συκοφαντεί τους (υποθέτω) αστυνομικούς
manousos82003 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Απο οτι διαβασα ο αμοιρος απολυθηκε.. ολα αυτα επειδη βρεθηκε μια με καμερα να πουλησει προοδευτικη μαγκια και να τον βγαλει τι αλλο??Ρατσιστη!!Δεν ειδα ο ανθρωπος που απο αυριο θα ψαχνει δουλεια να καταφερθει εναντιον του Αφρικανου ρατσιστικα..για την φυλη του,για το χρωμα του..Του ειπε απλα να ακολουθησει εναν κανονισμο,μια,δυο,τρεις..στην εκτη εγινε αγενης!Εμεις ομως θα τον πουμε ρατσιστη..Ειχε ενα μικρο περιπτερο πανω του , εσυ ελληνα πληρωνς ΣΔΟΕ.. θα πεταχτουν πολλα ζα αλλα δεν θα δωσω βαση..κριμα στον ανθρωπο που εχασε την δουλεια του,κριμα την ατολμια του για το γεγονος οτι δεν της εβαλε το κινητο εκει που πρεπει που παρανομως βιντεοσκοπουσε και κριμα που εν τελει δεν φωναξε μια αστυνομια..κυριως ομως κριμα σε εμας που βγαζουμε τα ματακια μας με τα χερακια μας. Εγω συμφωνώ μαζι σου αλλα δυστυχώς οι πιο πολλοί θεωρούν ως μόδα τον ανθρωπισμό υπέρ των ξένων και όταν λες και οι Έλληνες πεινάνε σε βρίζουν και απο πάνω.... Η συγκεκριμένη που τράβηξε το βίντεο Κηφισιωτισσα παρεπιπτόντως....
Προτεινόμενες αναρτήσεις