Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

DrLo τι σου έχουν πει; Μη κουβαλάς αυτή τη τσάντα διοτι σε άδειο τραίνο εμποδίζει; Σου το έχει πει security; ;Eχει αρμοδιότητα να σου πει κάτι τέτοιο; Τι αρμοδιότητες έχει ένας security τελικά; Διότι όταν μπροστά μου λήστεψαν μια κοπέλα, ο security στον σταθμό δήλωνε αναρμόδιος.

Το ζήτημα είναι ο λόγος που πας να κάνεις μια τέτοια ιστορία σε έναν άνθρωπο. Κάποιοι εδώ μέσα βέβαια έχουν ακτινες X και βλέπουν μέσα από τα μπαγάζια. Ήταν υπερβάλον ζήλος; Ήταν ρατσιστικό παραλήρημα; Από τη στιγμη που φθάνεις στο σημείο να αναφερθείς σε έναν κανονισμό που κανεις δε τον γνωρίζει και στοχευμένα προσπαθεις να τον εφαρμόσεις (εφόσον αυτος υπάρχει), έχουμε προβλημα.

Και βέβαια ο τρόπος με τον οποίο μιλάς σε οποιονδήποτε, είναι λόγος για να απομακρυνθείς. Λυπάμαι αλλά σε οποιουδήποτε τη δουλειά, τα νταιλίκια δε πρέπει να περνάνε. Ειτε εισαι αστυνομικός, είτε λαχειοπώλης. Και ευτυχως που υπάρχουν οι κάμερες και καταγράφουν τα πάντα. Ως ενεργοί πολίτες, οφείλουμε να καταγγέλουμε με αποδείξεις τέτοια περιστατικά.

Ας αντιληφθούν όλοι, πως για τα νταιλίκια τους, υπάρχει πάντα, κάποιος που θα τα καταγράφει. Αν θεωρουν ότι μπορουν να ρισκάρουν το βιος τους, για να κάνουν τους κάμποσους, ας το κάνουν.

εμένα πάντως που γύριζα από εξωτερικό με βαλίτσες και πήρα προαστιακό και μετά ηλεκτρικό, μου έκανε παρατήρηση ο της ασφαλείας να βάλω στο τελευταίο βαγόνι τις βαλίτσες μου και μαζί και εγώ. μία φορά μόνο

• Απαντ. 93
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καποια φακτ, επειδη το τοπικ παει να γινει μια γενικη κοινωνιολογικοπολιτικη αναλυση του σημερα.

1.Το οτι το τραινο ειναι αδειο δε σημαινει οτι δε θα γεμισει στις υπολοιπες στασεις.

2.Προφανως φαουλ του σεκιουριτα που δεν κρατησε την ψυχραιμια του. Αν και στην αρχη ειναι οκ, στη συνεχεια το χανει για μενα.

3. Σταματηστε να λετε "εγχρωμος" νομιζοντας οτι ετσι δινετε διαπιστευκτηρια ως αντιρατσιστες καο επειδη ετσι σας εχουν πεισει τα ΜΜΕ. Ο καθενας ειναι αυτο που ειναι και πρεπει να 'ναι περιφανος γι' αυτο χωρις να χρειαζονται στρογγυλευσεις. Να φανταστω μιας και ειμαστε σε τεχνολογικο φορουμ οτι τις παλιες τηλεορασεις τις λεγατε εγχρωμες αντι για ασπρομαυρες ετσι?

4.Συμφωνα με νεο αρθρο της καθημερινης (http://www.kathimerini.gr/849551/article/epikairothta/ellada/e3odos-sekioyriti-apo-metro-hsap-tram) το περιστατικο σταθηκε αφορμη για να φυγουν εν μια νυκτι ολες οι εταιριες σεκιουριτι.

Το θεμα ανοιξε κυριως για την υπερευαισθησια που θεωρω οτι υπαρχει για περιστατικα τετοια απο "αντιρατσιστες".

Αν και τελικα επιβεβαιωθηκα οτι η αντοδραση ηταν υπερβολικη, καθως απ' ο,το φαινεται εξυπηρετουσε αλλους σκοπους και συμφεροντα(aka να αναλαβει η ΕΛ.ΑΣ.)

Δεν ειδα τετοια ευαισθησια οταν γινονται 40κλοπες ημερησιως.Δεν απωληθηκε κανενας για αυτο και ολα καλα.

Για να κλεισω με πραγματικο γεγονος μπροστα μου: Ηταν ενας "εγχρωμος" οπως λετε κι εσεις και βλεπω στα 2μετρα να τσιμπαει το πορτοφολι ενος γερου.Το καταλαβαινει λοιπον ο γερος και παει προς το μερος του τον πιανει και του λεει διαφορα γαλλικα καο παει να του παρει απο την τσεπη το πορτοφολι.Ε αυτος λεει "τι θελεις;Επειδη ειμαι μαυρο με κυνηγας; Εισαι απο τη ΧΑ μηπως;" Σε κλασματα δευτερολεπτου εχουν σηκωθει δυο και μπαινουν μπροστα στο γερο και του λενε "ελα φυγε ρε, τι σου εκανε ρε ο ανθρωπος" + κατι αλλα γαλλικα περι φασιστων/Ελληναραδων/κλπ. Που θελω να καταληξω.Μηπως ειμαστε τελικα υπερβολικα ευαισθητοι με αυτο το θεμα(σημαντικο ειναι βεβαια να υπαρχει ισοτητα δεν αντιλεγω) και εχει γινει πλεον η μεγαλυτερη καραμελα μετα τη "δημοκρατια" και δεν καθομαστε να σκεφτουμε καθολου προηγουμενως και να σταθμισουμε ολους τους παραγοντες?

για την μαρφιν ομως δεν ειπες.

ουτε για τη μυρτω.

• Like 1
Δημοσ.

DrLo τι σου έχουν πει; Μη κουβαλάς αυτή τη τσάντα διοτι σε άδειο τραίνο εμποδίζει; Σου το έχει πει security; ;Eχει αρμοδιότητα να σου πει κάτι τέτοιο; Τι αρμοδιότητες έχει ένας security τελικά; 

όχι , ήταν σε λεωφορείο. Σταμάτησε στη στάση, πήγα να ανεβώ με μια μεγάλη βαλίτσα (αν θυμάμαι καλά, ίσως κούτα, κάτι τέτοιο) και μου είχε πει ο οδηγός ότι είναι πολύ μεγάλη και δεν επιτρέπεται. Δε με ανέβασε και από όσο θυμάμαι πήρα ταξί τελικά.

Δε ξέρω τι ίσχυε, ήταν παλιά και ψάρωσα.

Δημοσ.

Να σταθούμε λίγο στον ΤΡΟΠΟ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ του σεκιουριτά όμως;

Σε όποιον και να μιλούσε έτσι είναι απλά απαράδεκτος! Και γι'αυτό και απολύθηκε. Δίνουν έστω και μικρή εξουσία σε άτομα με τέτοιο υφάκι...άραγε τί έλεγχο κάνουν σε κάποιον πριν τον προσλάβουν για θέσεις σεκιούριτι;

Και στην κοπέλα με το κινητό επίσης ΔΕΝ έπρεπε να της μιλήσει στον ενικό, δεν την ξέρει κι από χθες.

Φάουλ στην συμπεριφορά λοιπόν ο σεκιουριτάς.

Θες να εφαρμόσεις τους κανόνες του ΗΣΑΠ; Οκ, έχε μαζί σου ένα χαρτί επίσημο σφραγισμένο με την λίστα των κανόνων, να την δείχνεις στους επιβάτες και να ζητάς ευγενικά την εφαρμογή τους προσφέροντας τριαντάφυλλα χωρίς να κάνεις σκηνή φωνάζοντας 'Εγώ κάνω κουμάντο εδώ μέσα!'. Γεμίσαμε ψευτόμαγκες ρε. Και φυσικά το πιο εύκολο για κάτι τέτοιους είναι να πουλήσουν την μαγκιά τους και το υφάκι τους σε άτομα που θεωρούν ότι δεν θα αντιδράσουν για τον άλφα ή βήτα λόγο.

Οπότε όχι, δεν με θλίβει το γεγονός ότι απολύθηκε ένα άτομο που ΔΕΝ έκανε σωστά την δουλειά του. Ας τους επιλέγουν πιο σωστά τους εργαζόμενούς τους και ας τους εκπαιδεύουν επίσης.

Έλα μωρέ με τα τριαντάφυλλα :P κατάλαβες τί λέω. Μην το πας στο άλλο άκρο.

Απλά να κάνει την δουλειά του χωρίς να μιλάει με ασεβή τρόπο.

Και αν συμβεί κάποιο ακραίο περιστατικό τότε ο σεκιουριτάς πρέπει να καλέσει την αστυνομία.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...